- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fess
őstag
válasz
FireFox1996 #16199 üzenetére
asszem ezt a receptet még tavaly leírattam veled,már csak csuka kellene hozzá
Van egy nagy harcsás stupekem,akkor lehet venni kell kisebbet,én úszóra gondoltam,bár való igaz, bányatavon a stupek könnyebb megoldás lenne -
Steady74
Topikgazda
Sracok keresek a jovo het vegere kiado hazat/nyaralot valahol kis hazankban. A lenyeg, hogy vizparti legyen, elferjunk benne 4en, futes legyen a gyerekek miatt. Sajat steg vagy vizpart szinten jo ha van es a vizben sem hatrany ha van hal, ha sok akkor az kulon orom.
Olyasmi hazat keresek mint amiket Gyekenyesen adnak ki de ne legyen annyira zsufolt. Neztem a mori ezerjo tavat is de ott az emeletes agy miatt nem lenne jo a gyerekek miatt.
Ha van otlet ide is, pmbe is johet.
Elore is koszonom.
-
Synaptic
senior tag
Csütörtökön a sok hülye rendőrnek munkaszüneti napja lesz (nekem is)
. Kinézek az egyesületi vízre hátha ..
-
fess
őstag
válasz
FireFox1996 #16194 üzenetére
sztem faja nap akart lenni
Holnap egy bottal én is csukázok majd, hátha lesz sikerem. -
FireFox1996
őstag
válasz
dragonfx #16193 üzenetére
RSD vízen.
Annyira nem fájt. Mert már nem tudtam, hogy mit csináljak vele a majdnem 5 kg-s csukával. Gondolkodtma, hogy menjen vissza a vízbe, vagy a haverokat kne flehívni, hogy csináljunk-e vmi bulit belőleÍgy segített a döntésemben
A halakat 2-3 kgs-ig még eszegetem, a fölött már nem szívesen fogyasztom őket
De élmény volt fogni őket. Fárasztásakor a nagy csuka nagyon akart bemenni a nádba, még szerencsém volt, hogy egy stégen voltam, és az kilóg a nádfaltól kb 1m-re, így tudtam megakadályozni -
dragonfx
veterán
válasz
FireFox1996 #16181 üzenetére
Höl pecaztal?
Remélem a nagy nem ugrott vissza.
Csukat csak vasra.....
Fája napod volt tényleg. ;-) -
Synaptic
senior tag
válasz
-
fess
őstag
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
FireFox1996 #16187 üzenetére
Arról pedig nem szabadul ki
-
zolynet
veterán
válasz
nagy játék, jó képek, grat!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Grat. Szépen elrágta a kötelet, na ezért rakom én szájbilincsre őket.
Azt harapdálhatja napszámban.
-
FireFox1996
őstag
De igen, elvágta a kötelet
De így megérdemelte a szabadlábra helyezést
Mindig nyelettem minimum 5-10 másodpercig, volt, hogy többet is. Addig hagytam, amíg érzem,h ogy lehet bevágni (pl. nagyon elhúzza az úszót, teljesen eltűnik a vízfelszínéről...)
De volt olyan is, hogy hagytam nyelettni, és egyszer csak abba hagyta, és közben már letépte a csalitTegnap is volt ilyen
-
fess
őstag
válasz
Nem elvágta a kötelet? Nyelettél mielőtt bevágtál? Kitartó egy jószág volt
-
FireFox1996
őstag
Gyerekek! Elképesztő votl a mai napom (a korábbihoz képest) 10h-19h (időjárás miatt csukázás mellett döntöttem a fenekezés helyett, úszós, élő hallal (kárász/sneci): összesen 8-9 kapás volt, 4 bevágás, ebből 3 csuka. Az első >1 kg-s/50cm-s, a második kb 40 cm-s volt, azt visszaengedtem.De a 3-ik csuka...: kb 2 újjnyi kárász volt a csali, ráment, bevágtam, nem akadt meg, de egyben votl a kárász, visszadobtam oda, azonnal megint neki ment a kárásznak, bebágtam, és megakadt, le 5 másodperc múlva lejött a horogról
Megint ugyanoda visszadobtam, és megint azonnal neki ment a kárásznak
Bevágás, és megakadt
A csuka nem félt a nagy csobbanástól sem, mert egész szerelék = 70 gs-r ólom + 35 gr-s úszó + csukázó stupek, tehát votl hangja a csobbanásnak...
Élményt volt fárasztani, de hamar megadta magát, 1-2 percen belül. Nem bírtam leszedni a 3ágú horgot, így rajta maradt a száján, rákötöttem egy kb. 40mm-s kötélre, lemértem, kb 4.6 kg-s volt. Aztán megcsináltam a csalit, bedobtam a vízbe. Gondoltam, hogy csinálok 1-2 képet róla. Megfogtam a kötelet, felemelem, erre ugrott egyet, és szétszakította a kötelet( 2 perc sem kellett neki, hogy szétszakította...)
Ez az ő műve:
Itt meg a másik tag:
Legközelebb már vasláncot viszem magammal
Tegnapi mérleg (2-3 órás pecázás gyerekekkel spicc botokkal): rengeteg sneci, 2 sügér, és 1 ismeretlen faj
A snecik mai napi csúkázáson vettek részt. De azt tapasztaltam, hogy jobban szeretik a kárászokat. Lehet azért, hogy mert nagyon mozognak a kárászok (téli horgászatból megmaradt kárászokat betettem az akváriumba) ?!
Másik oldalon fenekeztek egésznap, de ahogy néztem, ők nem fogtak vmi szépet. Vki egész nap 1 kis keszeg votl, nap végén visszaengedte. Vki más egésznap meg a snecikkel szorakozott, sokat fogott belőle
-
Synaptic
senior tag
válasz
dragonfx #16173 üzenetére
Ez egy pici kb 1.5-2 hektáros tavacska Harkakötöny mellett bács-kiskun megyében .
Egyre jobban kedvelem a match botom + az orsóm .
Valaki járatos embert véleményére lennék kíváncsi a témában. Sok nagytestű halat vesztettem el tegnap (leakadtak). Ez lehet az miatt hogy túl kicsi volt a horog ? (12)
-
-
Gabbo
aktív tag
válasz
Synaptic #16170 üzenetére
Szép zsákmány!
Mi holnap megyünk, kipróbálom az új szerzeményemet.
-
Synaptic
senior tag
A mai adag [link]
-
Argos
őstag
Üdvözletem!
Egy kis nyári kikapcsolódást -netán pecálgatást..
- tervezünk a kiccsaláddal' (2 biztos, de lehet, hogy 6 fő) a Tisza tó (első sorban északi) partjára.
Kérdezném tőletek, hogy tudtok-e ajánlani valami jó kis parasztvityillót, apartmant - lényegében a kemping, hotel, szálloda kivételével bármit- ahova érdemes lenne lemenni. Hosszú hétvégére, esetleg egy hétre.
Szempont -de, nem feltétel- a tóhoz minél közelebbi elhelyezkedés, illetve lehetőleg különálló épület (gyk. a házigazda ne horkoljon az emeleten/földszinten este hétkor), szabad strand a környéken.
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Tudtok mondani nagyon kicsire (max 41cm) re összecsukható teleszkópos (de nem gagyi) horgászbotot? Nyilván nem várok tőle extrém teljes hosszt (1,5-1,6M bőven megfelel) Egyet sikerült beszereznem a Nyíregyházi KGST piacon ami pont belefér ebbe a méret tartományba kemény 800Ft-ba került
de kicsit félek tőle és szeretnék valami minőségi ha lehet parafanyelű kis pöpec botocskát. A méret azért fontos, mert az autóban amiben utazom van egy ekkora méretű rejtekhely ahová befér, máshová nem tehetem sajnos
és most hogy megjött a jó idő, néha ha csak pár perc erejéig de talán meg tudnék állni egy egy villámpecára domizni vagy hasonlók
Köszönöm előre is !
-
Synaptic
senior tag
Holnap én is megyek a harkai tavakra . Az esőgúnyát is bepakoltam + ernyő . 1 match + 1 feeder megtámogatva sportszerűtlenül egy elektromos kapásjelzővel . Lesz ami lesz . Görbüljön mindenkinek
-
ati012
őstag
Ma voltam Földesnél a Keletin.
~ 1 óra spot keresés, és az eredmény: 1 törpeharcsa.
4 bottal 2-n voltunk.
-
Recon666
Közösségépítő
Én is holnap reggel megyek a körösre, majd meglátjuk mi lesz.
-
vendingo
veterán
válasz
dragonfx #16158 üzenetére
Match-el 16-18-as zsinórral rengeteget fogtam, csak kellett a hely fárasztani.
Egyszer a tóban lévő egyetlen szürke harcsát is megakasztottam (match 16-os zsinór), de nem voltam ellenfél neki. Lefeküdt a fenékre, néha úszkált kicsit, de mintha mi sem történt volna. Addig addig rángattam, amíg el nem szakadt a zsinór. Jó lett volna kifogni, 50 ezer ft volt a jutalom. 3 hónap alatt nem bírták kifogni
-
vendingo
veterán
-
fess
őstag
A Magyar Horgásztól nyert már valaki valamit közületek? Valamiért hónapok óta nem küldik az etetőanyagot,de a folyamatos zargatást már én érzem pofátlanságnak, mégiscsak "ingyen" kapok majd valamit (ha ideér valamikor).
-
lakisoft
veterán
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
dragonfx #16134 üzenetére
Asziszem. Volt már mikor 10+ pontyokat meg amúrokat láttam a víz tetején, egy megkotort részen, ott volt vagy 6-7 méteres a víz, de mikor feljöttek a víz tetejére a sírás kerülgetett. Volt egy pár horgász aki akasztott is belőllük 30-as monofillal, de nem sok közük volt a halakhoz.
-
törölt tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem,hogy érdemes lenne pénteken kimenni pecázni? Egy halastóra mennék méghozzá Szeghalomra. Vagy hideg a víz,inkább ne is menjek?
-
zolynet
veterán
"
Írj magyarországi halakat! – Potty, pngy, jégér, szálszalóka, légy, gólya.
"
gyerekdolgozatokból, forrás -
fess
őstag
válasz
Recon666 #16126 üzenetére
Így tényleg akár a Hernád is lehetne, azzal a különbséggel,hogy én közel sem vagyok olyan sikeres itt, mint te ott. Csukát pl. nem tudok belőle fogni, pedig más horgásszal is beszéltem, tuti kell lennie benne,de valamiért nem nagyon fog senki belőlük. Mi a titkod?
Steady74:Ezt a botelengedős fárasztást már valahol olvastam. Amúroztak valahogy spiccbottal, aztán ha rákapott elengedték a botot, csónakkal követték, és a végén annyira kifáradtak a halak, hogy megtudták őket szákolni. jó taktika lehet, nyílt vízen, csónakkal. -
Recon666
Közösségépítő
-
dragonfx
veterán
válasz
Recon666 #16120 üzenetére
ilyenkor azért irigykedek.irto szép helyen pecázol.ott van gondolom falu szélébe a körös. bedobsz egy éves jegyre.mennyi? kb 20. kitapasztalod a vizet.és szép vadregényes és igencsak eredményes csendes nyugodt háboritatlan helyen pecázol. merre is van ez pontosan? belinkelheted nyugodtan vagy ha nem privibe. ugysincs lehetőségem most menni ilyen helyre.
mennyi itt a szélesség? 20m? -
Recon666
Közösségépítő
-
Steady74
Topikgazda
-
törölt tag
Vasárnapi peca..
Két szép 8cm-es törpeharcsa volt az eredmény
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
dragonfx #16119 üzenetére
Köszi, próbálkozom! Hát a lényeg hogy ki kell ismerni a helyeket, pl gyors sodrású, sekély akadós, bokros helyeken rablózok, mig a lasabb folyású mélyebb szakaszokon békéshalazok. De mondjuk van olyan gyorsabb szakasz ahol paduc is rengeteg van.
Telepítés itt nem igazán van, feljebb szoktak vagy 30km-el pontyokat telepíteni. Tavaly raktak bele vagy 30.000db 30cm körüli szürkét. Szerintem amiket fogtam pontyokat, már itt nevelkedtek a körösben. Mostanában elég sokat fognak, nem tudom mi az oka, de ezen a helyen 2 hete 8kg-os pontyot is fogtak.
A közepe tályára dobáltam, kicsit beljebb a sodrásba, ott a méylebb rész, ott jöttek.
-
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Steady74 #16108 üzenetére
Rengeteg, minden fajta. Most rengetek paduc van, egymást érik szinte. Főként dévér, tavaly több 2kg körülit fogtunk. Bagolykeszeg, szilvaorrú keszeg, kárász, márna, ponty békés halak közül ezekkel találkozok leggyakrabban, na meg millió küsz.
Jó a pálya csak kicsit erős a sodrás.
A 8m spiccbotra is Clarusso Surf uszót tervezek mert mással úgy sem bírom megállítani a szereléket. :/
Synaptic: Köszönöm, tényleg nincs okom panaszra!
Örülök, hogy itt folyik a sebes körös 3-4km-re
-
Recon666
Közösségépítő
Ma kimentem a körösre, 2 pontyot sikerült fogni (3kg, 1,5kg), egy leakadt már kapásnál eltépte a 0,23 damilt, sztem megsérült a damil :/ Mindenesetre ha az időjárást leszámítom jól sikerült. Csemegekukorica volt a horgon, rövid előkével. Etetőanyagnak pedig Tímár Mix Piros sajtos folyóvízi, csemegével és csontival nyakon öntve.
vendingo: Értelek, hát az tényleg elég gyér. Na itt szerencsé helyzetben vagyok mert a körösön kívül rengeteg csatorna van, meg folyó a környékemen, szóval nincs okom panaszra.
-
vendingo
veterán
válasz
zolynet #16100 üzenetére
Ennyire körülményes dolog a vizsga?
Én bementem egy horgászboltba, aminek van egyesülete. 0 azaz nulla felkészüléssel és amit nem tudtam azt kitöltötték helyettem. Fizettem pár ezer ft-ot aztán a kezembe nyomtak egy fogási naplót meg pár papírt.
Az összes ismerősömnek így van meg a vizsgája, pedig különböző helyeken vizsgáztunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged