Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brembo
aktív tag
Sziasztok,
Tud valaki ajánlani egy konkrét, vízparti szállással ellátott helyet, ahol kis baráti társaságban (4-5 fő) kellemesen el lehet tölteni egy hétvégét, vagy egy hetet pecával, sütögetéssel, feltöltődéssel? Az sem hátrány, ha Pesttől nincs túl messze, de akár Balaton északi part is lehet

Köszi a tippeket előre is.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Ma teljesen elbizonytalanodtam. Kimentem hajnalban a Zagyvára és elkezdtem pergetni domolykóra, de bármi mást is szívesen látok :-)Olyan volt mintha a környéken sem lenne hal. Erre felszereltem a 6m spiccemet, 14 es zsinór, sörétek, 1,5m ereszték, a végén giliszta.Nem túlzok ha azt állítom hogy gusztustalanul rogyásig fogtam magamat domikkal. A legkisebb kb. 60dkg a legnagyobb 1kg körüli.A fárasztás zaja sem zavarta öket, a következö belógatásnál azonnal vitte az úszót.Idönként dobtam a félretett pergetövel párat, pont oda ahonnan sorban jöttek girnyóra, de rávágás sem volt. Aztán már kezdtem sajnálni és megunni a rengeteg domit spiccel és elindultam a parton pergetve. Voltak gyönyörü és igéretes heelyek bedölt fákkal bokrokkal, akadók, és nulla kapás. Lefogadom gilisztára ugráltak volna kifelé...Máskor sem szoktak pergetöre jönni pedig úgy fárasztottam volna a maiakat is inkább UL-el.Valamit rosszul csinálnék vagy a pergetés a legeredménytelenebb módszer domolykóra? Ez egy vicc:-/
-
törölt tag
Sziasztok. Csináltam egy kis vidit,remélem tetszeni fog.
[link] -
dragonfx
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
én is csak a kilosnál nagyobb halat számolom már....
snecit nem is tudom mikor fogtam.16586>>>domi?kilos?hol?
-
zolynet
veterán
haver volt kint tegnap a Hárosi-Dunán, ITT
"
A környék szép, vadregényes, jó élőhely lehet a halaknak, víz jó mély, parttól 6-8 méterre volt vagy 3 m és mélyült folyamatosan. Egy vízbe lógó bokor mellett próbálkoztam 5-8méterre a parttól eleinte úszós szerelékkel, majd 3-3,5 óra sikertelenség után fenekzővel ugyan ott egészen este negyed 7-ig. Úszóval fenéken és különböző magasságokban is próbálkoztam. Próbáltam sima főtt konzerv csemege kukit (ezzel amúgy egész nap etettem is oda), epres kukit, pálinkás kukit, 3 féle pellettet, lebegő gyümölcsös bojlit, gilisztát, csontit, epres és kagylós etetőanyagot. Eredmény: ZÉRÓ! Nagy nulla! Semmi érdemleges nem jött. Epres kukival fogtam egy 20 centis balint fenekezővel. Volt több hirtelen felrántós kapás, amire bevágni nem lehet, volt még 2-3 amire azt hitem jó lesz, de semmi nem volt. Másik bottal végig fenekeztem, parttól 15méteres távolságtól egészen a túlpart széléig mindent kipróbáltam szintén mindenféle csalival és az eredmény is szintén nulla. A túlpart mellett fogtam egy 20 centis bodorkát kukoricával. Ennyi volt a történet. Szerencsére nem szakadtam be, egyszer akadtam be jobban a túlpart mellett, de a szerelék volt az erősebb.
Mások se nagyon kapkodták ma a halat, pangás volt mindenhol. Halőr mondta, hogy próbáljam itt, tegnap 2 óra alatt aki itt volt úszóval fogott 3 pontyot. Hát ma nem jött semmi, nemhogy ponty.
Mindegy, kellemesen töltöttem a napot a természetben ez a lényeg.
Majd legközelebb. 
"
azért nem vette el a kedvem, biztos kimegyek majd
-
adrian360
őstag
-
Synaptic
senior tag
Ezt láttátok már ? Sikeres vizsga esetén 90 napos turista horgász engedélyt ad. Anyukát most vizsgáztattam le

-
Synaptic
senior tag
Köszönöm

-
Steady74
Topikgazda
lol
barracuda tó kb 600 méterre van onnan, ahol most lakom. sajnos vagy 10 éve bezárták, magántó lett, őzikék, birkák legelésznek a partján, a tulaj és a barátai múlatják az időt rajta nyáron...
-
dragonfx
veterán
én még alig fogtam ragadozó halat.még régen kissülőőt a dunán. a csukát meg régen a barracuda tavon.
-
dragonfx
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
tipikus tanmese.
ott oláűlkodott körötte egy kis kárász keszeg valszeg.
vagy halszemnek vélte és odacsapott.hát a rablása sikerült....
-
FireFox1996
addikt
Ez nem én vagyok, de nagyon szép csuka az RSD-n

KépPufival fogta

-
Tv
senior tag
-
-
Tv
senior tag
Sziasztok
Szeretnék felvilágosítást kérni, mert nem teljesen egyértelmű számomra az új horgászati szabályzat egy pontja: [link]
"Újabb vízterületeken lehet legálisan horgászni, hiszen az olyan nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken is lehetővé vált a horgászat, ahol a halgazdálkodási jogot az állam még nem engedte át egy konkrét hasznosítónak, illetve amelyeken átmenetileg nincs vízhasznosító. (Ez sok olyan vízen teremt lehetőséget a horgászatra, ahol a nyilvántartásba vétel megtörtént, mégsem érhető el (még vagy éppen most) olyan hasznosító, aki területi jegyet tudna az adott vízre kiadni.)"
Ezt azt akarná jelenteni, hogy akinek van állami engedélye, az szabadon horgászhat olyan vizeken amelyek nem tartoznak semmilyen horgászegyesülethez, hasznosítóhoz? Tehát például egy kisebb patak, csatornán, tavon ami nincs egyesületi kezelésben?
-
dragonfx
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Uhhh az jó drága. Es fogsz is??ponty,amur ilyenek?
-
dragonfx
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
a gubacsit hallottam. a molnár ott kezdtem pecázni anno.
menny ide a napijegy? -
dragonfx
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
lehet a damil.hu is őt adta meg? Debreczeni Sándornak hivják véletlen nem?
az a vicces itt van.sejtettem kb ennyibe kerül. 390.megmértem pont 8mm enyém is szoval jo rá 99%.sőt még ha bevállalós vagy 3@4 csapágyaztathatom
csakhát 1500 a posta.kéne valaki aki pécsi átveszi és egy boritékba felküldi nekem. -
Steady74
Topikgazda
-
dragonfx
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
az faja. de merre? hol?

Srácok 5 pontos kérdés: tud valaki olyan boltot kisker.t ahol vannak nagy választékban horgász orsó alkatrészek?
ugy néz ki az uszos trabucco orsomon a zsinórvezető görgő bevágodott.ki szeretném cserélni. az orsó hibátlan szoval kidobni se szeretném egy kb brutto 300ft.os kis görgő miatt.
vagy ha nem horgászalkatrész bolt akkor milyen boltba és hol keressek pesten ilyen adott átmérőjű és szélességű keményfém görgőt? -
-
ati012
őstag
Keletin voltam, szokásomhoz híven.
Mai legnagyobb zsákmány egy ~8 centis veresszárnyú volt.
őslakos horgászok szerint nagyon durván hálózzák a folyót, s nem tesz ez ellen senki semmit.
-
dragonfx
veterán
válasz
zolynet
üzenetére
a duna mindig ilyen volt. halak parközelbe vannaka törmelék miatt. a meder. az kőkemény terep. max hatalmas harcsák lakhelye.
16537>és mégis mi lett a vége?
mennyit fogtál?
...én tegnap moby 2ön voltam javítottam msot 10 habnem 11 pontyot fogtam.most kicsi volt az egyedsúly ott is 1.5-2kg kb. de fogtam 3 koi.t is....
...nekem a mennyiség a lényeg....baxhtaom ha van egy nap 2 kapásom ami tudom 10kg.os ponty de teszem azt egyik szakít másik akadóba megy és betlivel zárom a napot....
én azért 1x megnézem a carplove.ot melyik tavon nyomtad? melyik kistavon? -
Gézengúz
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
Tegnap azaz pénteken néztem meg...A kicsi tavakon nagyon kicsik foghatók csak, tán egész nap nem láttam csak egy kettest, a nagyban viszont összesen 120db nagy hal van ami akkora vízterületre nagyon kevés...Beszéltem egy sráccal, nagyon szeretnének sok nagy halat beletenni még de, nem kapnak...
Szerintem ez(eke)t a tava(ka)t hanyagoljuk, akkor inkább ezersziget..
-
Na ma éjszakára megyek horgászni.
Kíváncsi leszek az 5 napja erjesztett élesztős kukorica beválik-e majd. -
zolynet
veterán
válasz
dragonfx
üzenetére
mondta is a srác, h most pl nem érdemes beb*szni a közepéig, partközelben érdemes
kár h nem vittem magammal egy botot, sráccal még eldumáltam volna ...ő is akkor váltotta ki a zEngedélyt, mondta h Ő bot nélkül nem jött volna (elvileg 10-11ig maradt)
kár h ma csapatépítő van, meló után lehet 15-tól kiültem volna
-
zolynet
veterán
tegnap végre kiváltottam az államit, ezt a Baross Gábor HE-nél tettem meg ... nem rohantam, mondtam az öregnek h pár szóval mutassa már be a területet, Hárosi-öböl avagy Hárosi-Duna
mondta h most nagyon fent van a víz, leginkább sóderes, homokos a part, lehet csónakot is bérelni (1500ft/nap), túloldat természetvédelmi övezet, csak kikötni lehet, erről mesélt egy sárc is akit gyorsan meginterjúvoltam (10éve horgászik ott ... partközelben horgászott, épp egy kisebb balin jött kukoricára) ... vissza sem tudom adni azt a temérdek infót, egyszómint100, az biztos h le fogok menni ide horgászni, nagyon megtetszett, illetve vadvízen is meg akarom méretni magam, hovatovább jó ha 7-8km-e van tőlem
lőttem pár képet, melyen látszik h nem igazán van kialakított horgászhely, de ez amiatt is van h fent van a Duna, illetve aki itt tag szinte mindenkinek van csónakja (de jól megy)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15éveset biztos nem váltok, mert annyi időm nem lesz hogy 36eFt-ot kihasználjak
-
-
Gézengúz
addikt
Valami jó helyet tudtok ahová leülhetnék a Carplove-n?
Nem a Big tó csak a kicsik valamelyike...
Kösz..
-
törölt tag
Sziasztok. Pontyra,kisebb halakra milyen/hányas méretű horgokkal szoktatok pecázni folyó vízen?
Válaszokat köszönöm.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Kiki18
üzenetére
Rakós bothoz szerelékenként 4-6 méter damyl kell max. Valami másról lesz itt szó, vagy feeder, vagy bojlis bot.
-
Sziasztok!
Damilt kellene cserélnem az itthoni botokon,semmi extra,hagyományos fenekezésre lesznek használva.Kb 1000m-re lenne szükségem. Milyen márkát,milyen fajta damilt ajánlotok? -
Nekem ilyen orsóm van

-
zolynet
veterán
egy kis tereskei beszámoló: katt
-
dragonfx
veterán
korbeneztem tegnap...hát ezek a mostani silstar/eurostar orsok koszonoviszonyban nincsenek arégi neves minőségi tartos márkával.....ketesek az erzeseim velük kapcsolatban....
Lehet inkább osszeszedek egy dám.ra vágy daiwa.ra még felmegoldak. Mostani is jo....korbejarom kicsit a témát .....mert ugye aki gyorsan vesz 2x vesz. :-D -
dragonfx
veterán
válasz
forras2
üzenetére
Kezdesre vegyél neki egy 60 gr.os botot ami lágy akcios fenekezni uszozni tud vele. Ra 40es tekerot. 2 dobbal. Egyikre 30as másik 20as kanoc. Kicsit szelsoseges de így tud kb mindent horgászni. Kiegeszitok nelkul egy 15k.ből kapsz ertelmes páros.
16502: a 4 csapos dám quick nekem is hibátlan. Fekjet majd megcsinalom. Ez a 15 évesnek si valszeg azert rössz a visszaforgasgloja mert a fotengelybol kiesett az a kis keresztbe rudacska...:-o vagy nem tudom összefügg e.
A sienna még a catana meg beleferne nekem is.de se 50es,se hátsó fek. Néztem a stradic az elso amiből van 50es.....40e....mikozbe a dám camaro 8e csak es hatsos....majd nezd meg. Nem hinnem 5x szintkulonbseg lenne.sajnos az elit márka ilyen.nike vs wink, merida vs csepel, merci vs suzuki..... -
Recon666
Közösségépítő
válasz
forras2
üzenetére
Eurostar Master Class, nagyon pöpec kis belépő szintű bot és egyáltalán nem gagyi. Nállunk már bizonyított!

-
forras2
őstag
Sziasztok!
Haveromnak most lesz a szülinapja, és szeretne elkezdeni horgászni. Gondoltam arra, hogy vennék neki 1 botot. 10K-t tudok rászánni, és gondolom ebből bot+orsó páros nem jönne ki, csak valami nagyon gagyi.
Tudtok esetleg ennyiért ajánlani valamit? -
Steady74
Topikgazda
válasz
dragonfx
üzenetére
ennek az elődjével horgászom, talán 2004-ben vettem egy párat, a mai napig tökéletesen üzemelnek. Tavaly elvittem egy Shimano horgász szervizes emberhez, hogy nézze át, kell-e karbantartás rajta. Kérdezte, hogy egy 2 éves orsón minek? Mondom közel 10 éves, nem akarta elhinni. Lágy futás, tökéletes zsinórkép, brutál jó fék és a harci ketyere is tetszik rajta.
Van egy Exage is, talán 2X használtam, az is jó darab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Felétek is vannak jó domis helyek ám, főleg Nagygombos és Petőfibánya körül.