Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Mik apontos anyagi vonzatai annak,hogy hivatalosan és törvényesen horgászhassak az ország tavainál?Állami vizsga-3500ft
állami horgászjegy-2000ft
Ezenkívül van még valami más? -
forras2
őstag
Srákok!
Szeretnék venni egy valami dió verő botot, rakétázásra, spombozásra.
A kérdés az az, hogy erre megfelel valami masszív teleszkópos bot, vagy inkább az erre a célra szánt spomb bot után nézelődjek? -
-conrad-
addikt
Szia,
ne sértődj meg, de ugyanazokat a dolgokat kérdezed meg folyamatosan. Szedd össze mennyi pénzt szánsz botra aztán hallgass a többiekre akik majd segítenek de ne akarj 10ezer alatt versenyfelszerelést mert nem olyan nem lesz.
Mégegyszer: egy matchbottal 10-12 grammot kell eldobni, egy feederrel meg 100-120-at. A matchbottal 40 méter zsinórnak kell berántani kapáskor aminek lehet hasa is van tehát biztosan nem olyan lágy spicce van mint az a fajta bot ami arra lett kitalálva, hogy a spiccével jelezze a kapást.
Szerintem maradj a feederbotnál, ahogy olvasom a hozzászólásaidat az jön le, hogy kezdő horgász vagy, és azért a matchbot több technikát igényel.
-
Zoli bácsi
őstag
Van ilyen botom, szeretem! Match botnak teljesen átlagos(nak gondolom), feedernek könnyű, medium bot. Kilós márnától már nyéltől hajlik, de öröm vele a fárasztás. Keszegezésre, pontyozásra kiváló. A legerősebb karbon spicce kb. olyan erős, mint a többi MH feederemnél a leglágyabb.
Nyár közepéig Matchként, aztán feederként használtam. Szóval a feeder rész nem egy távdobó, nehéz kosarakra való, inkább tényleg finom szerelékes horgászatra. Legtöbbet használt botom, én szeretem -
NORBl
aktív tag
Ez a match-feeder kombó működőképes lehet, vagy ez ilyen "elmegy" megoldás. Én valahogy úgy érzem, hogy egy kifejezett match, feeder (amihez ugye 3 véget adnak) minőségibb, specifikusabb bot lehet, mivel direkt arra a stílusra van kitalálva, olyan a bot keménysége. Ezt jól gondolom ? Ha már itt tartunk amúgy, egy match, és egy feeder bot között mi az érdemleges különbség ? A feeder gerincesebb, erősebb, mint egy match bot ? Akciójuk (B, amikkel én találkoztam keresgélés közben) hasonló, nem ? Tehát laikusként azt gondolnám, közel azonos erőhatást bírnak ki...
-
adrian360
őstag
válasz
afrojack1 #18128 üzenetére
én se veszek, de volt itt aki akart venni raklapnyi olcsó cuccot, nekik mutatom
de egyébként tipikus egyszer kétszer horgászok egy évben, vagy gyerekeknek jó lehet cuccok ezek.
10 éves fiamnak én is lehet összerakok majd egy cuccot, ha nem érdekli minek öljek bele sok pénzt -
afrojack1
senior tag
Nem! Annyira így horgászshow úgy horgászshow, ilyen leárazás olyan leárazás de nincs értelme! Jó persze sok tanács meg megfogdoshatod a botokat stb...
Én már 2x is voltam több bemutatón de pl. Shimano big baitrunner long cast érdekelt volna meg egy -két jobb bot leárazva és sehol semmi. Ki se hozzák, kérdeztük az eladókat és mondták hogy ááá ide sose hozzák! Pedig azt hittem hogy leárazva megszedem magam cuccokal!
Mondom csak az a jó hogy végigfogdoshatod ki próbálhatod stb...
adrian360: annyit is ér! Nincs az a pénz hogy egy lidl orsót vegyek, 2 ezer ft! -
adrian360
őstag
a szuperakciós készletek itt vannak : [link] csütörtöktől lesznek a boltokban, vannak botok+orsók, tripod, meg szerelékes dobozok, de mind saját márkás cimkével, nem tudom milyen kinai termékek lehetnek.
-
NORBl
aktív tag
Amennyiben botot, orsót szeretnék vásárolni, a horgászshow erre jó apelláta lett volna ? Gondolok arra, hogy nincsenek nagyon felárazva a dolgok ?
-
zolynet
veterán
válasz
afrojack1 #18124 üzenetére
Ismerősömet megkértem hogy ha lát a horgászshown nash c1-et akkor hívjon fel hogy mennyi az annyi és az alapján veszek vagy sem. Vettem 750g 2800ft, nagyon kíváncsi leszek.Mázlim volt mert már csak 2db volt, még gondolkoztam is h talán mindkettő kellene, de úgy voltam vele először kipróbálom.
(tudom nem a nash c1-éről volt szó) -
afrojack1
senior tag
válasz
forras2 #18122 üzenetére
The one jobb sok halat fogtam vele+ több aromát, betaint stb... Tartalmaz azért drágább.
Meg nincs telegányolva tartósitóval ezáltal fogósabb. A képeimen láthatod ( ha viszább olvasol) hogy 3 db 8 kilós potyeszt fogtunk. De az sbs bojlit is javaslom c2 a legjobb!
Más: valaki használta már a c1-es bojlit illetve a method mixet? Mi volt az eredmény? -
ChrisG
tag
válasz
forras2 #18122 üzenetére
Sajnos az tény, hogy más-más anyagokkal dolgoznak egyes gyártók, minőségben különbség is lehet, mert saját zsebünkön éreztük, amikor házi bojligyúrásba kezdtünk. Egy-egy hallisztnek más a finomsága, illata, "tapintása", és ha minden belekerül egy golyóba, aminek bele kell -elvileg- kerülnie, akkor igencsak sok mindenre van szükség. Nem olcsó mulatság megvenni a betaint, amino-t, robin redet, aromát, pelletőrleményt, olajakat, stb... Egy-egy olyan különlegesség, mint a vajsav, borsesszencia, és hasonló drágább adalékok megdrágíthatják a dolgot...
Azt nem tudom, hogy a The One bojli milyen, de azt tudom, hogy több halat köszönhetek jó minőségű csalinak.
Egy tavaly júliusi horgászatom alkalmával, mikor egyik botomat egész nap sbs 16mm-s squid-octopus bojlival szereltem(1db, 2db, hóember fluo pop-uppal), a másikat egész nap különféle olcsóbb bojlikkal(Inkább olcsóbbakkal rendelkezem, mert drága sokszor a 3000Ft is, amikor két- vagy többfélét is venne az ember, így keverni szoktam), Pontyvilágos ajándék bojli, Carp Expert monster crab 16mm. Az SqOcto-t egész nap ették a halak, s több 4-5 kilós pontyot is fogtam vele, a másik botomon egy-egy csippanás volt, talán kóstolások, kisebb keszegek, de halat nem akasztottam. Amikor beleuntam, hogy a másik boton nincs kapás, kibontottam egy új szerzeményt, -amit én csak Fremen bojlinak hívok-, pár darabot összetörtem, PVA-ba raktam, egy szemet felfűztem, s ugyanoda dobtam, ahol egész nap csak a maszatolás ment. 20 perc múlva már szákoltam is vele egy 6,5 kilós gyönyörű tövest.
Nem tudom, hogy mi volt ennek az oka, az, hogy más a minősége, vagy az, hogy más az aroma, attraktor, de tény, hogy aznap mással nem fogtam, csak drágább csalikkal halat. Fura dolgok ezek, annyi szent!
De! Volt olyan őszi nap, hogy Carp Zoom Fire Shot-tal fogtam csak két pontyot, nem kellett más nekik. adhattam saját bojlit, S&O-t, mindegy volt. A halak kiszámíthatatlanok... -
forras2
őstag
Srákok!
Vajon, egy Carp Expert bojli, meg egy The One bojli között tényleg van akkora minőségbeli különbség, mint amit az áruk mutat?
Carp expert bojlit 400 ft-ért veszem, míg a The One 2200 ftMind a kettő ugyan úgy 150 grammos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Intel Core I9 9900K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest