Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• afrojack1

senior tag

válasz forras2 #18122 üzenetére

The one jobb sok halat fogtam vele+ több aromát, betaint stb... Tartalmaz azért drágább.
    Meg nincs telegányolva tartósitóval ezáltal fogósabb. A képeimen láthatod ( ha viszább olvasol) hogy 3 db 8 kilós potyeszt fogtunk. De az sbs bojlit is javaslom c2 a legjobb! :)
    Más: valaki használta már a c1-es bojlit illetve a method mixet? Mi volt az eredmény? :)

• ChrisG

tag

válasz forras2 #18122 üzenetére

Sajnos az tény, hogy más-más anyagokkal dolgoznak egyes gyártók, minőségben különbség is lehet, mert saját zsebünkön éreztük, amikor házi bojligyúrásba kezdtünk. Egy-egy hallisztnek más a finomsága, illata, "tapintása", és ha minden belekerül egy golyóba, aminek bele kell -elvileg- kerülnie, akkor igencsak sok mindenre van szükség. Nem olcsó mulatság megvenni a betaint, amino-t, robin redet, aromát, pelletőrleményt, olajakat, stb... Egy-egy olyan különlegesség, mint a vajsav, borsesszencia, és hasonló drágább adalékok megdrágíthatják a dolgot...
    Azt nem tudom, hogy a The One bojli milyen, de azt tudom, hogy több halat köszönhetek jó minőségű csalinak.
    Egy tavaly júliusi horgászatom alkalmával, mikor egyik botomat egész nap sbs 16mm-s squid-octopus bojlival szereltem(1db, 2db, hóember fluo pop-uppal), a másikat egész nap különféle olcsóbb bojlikkal(Inkább olcsóbbakkal rendelkezem, mert drága sokszor a 3000Ft is, amikor két- vagy többfélét is venne az ember, így keverni szoktam), Pontyvilágos ajándék bojli, Carp Expert monster crab 16mm. Az SqOcto-t egész nap ették a halak, s több 4-5 kilós pontyot is fogtam vele, a másik botomon egy-egy csippanás volt, talán kóstolások, kisebb keszegek, de halat nem akasztottam. Amikor beleuntam, hogy a másik boton nincs kapás, kibontottam egy új szerzeményt, -amit én csak Fremen bojlinak hívok-, pár darabot összetörtem, PVA-ba raktam, egy szemet felfűztem, s ugyanoda dobtam, ahol egész nap csak a maszatolás ment. 20 perc múlva már szákoltam is vele egy 6,5 kilós gyönyörű tövest.
    Nem tudom, hogy mi volt ennek az oka, az, hogy más a minősége, vagy az, hogy más az aroma, attraktor, de tény, hogy aznap mással nem fogtam, csak drágább csalikkal halat. Fura dolgok ezek, annyi szent! :W
    De! Volt olyan őszi nap, hogy Carp Zoom Fire Shot-tal fogtam csak két pontyot, nem kellett más nekik. adhattam saját bojlit, S&O-t, mindegy volt. A halak kiszámíthatatlanok...

Új hozzászólás Aktív témák