- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
A kép alatt ott van a sorrend

1. a bojler zsákfuratában, a pidet vezérlő hőelem mellett, hogy a pidet visszacsekkoljam
2. a vízterítő és a felsőszűrő között, amiből a valós kifolyó víz hőfok látszik
3. a pogi tetejébe fúródó hőelem meg az extrakciós hőfokot mutatja
Első körben ezekkel a TM902-es műszerekkel használom, mert jelenleg ezek vannak otthon.
Később majd lecserélem 1db 4input-os K műszerre, vagy Kávékalmár készülő Smart Espresso Profiler hőmérőjére. Bár egyesével használva jók ezek a TM902-esek, de sajnos a kínai gyárban nem sikerült azonos hőfokra kalibrálni őket így van egy kis szórásuk, néha 0,5-1,5 hőfok is, ami ebben a setup-ban nem szerencsés.sz.zs: A csapolás végére valóban leesik a bojler zsákfuratában a hőfok egy kicsit, mert levettem a bojlerre tekert hőszigetelő filc borítást, mert több gépnél (GC, GS3, Decent) is azt tapasztaltam, hogy csapolás közben a kifolyó hőmérséklet 0,5-2,5 fokot emelkedik egy csapolás alatt. Talán azért mert a bojlerben mindig magasabb a hőmérséklet mint amit el szeretnénk érni kifolyónak, ami a csapolás elején a hidegebb 75-85C fok körüli vízterítő miatt még jó is, de később, amikor már a vízterítő felmelegedett, akkor már nem jó hogy magasabb a bojler vízhőfoka. Szerintem a csapolás felétől már jobb ha kicsit vissza hül a bojlerbe érkező hidegebb rézcsöves víztől, hogy stabilabb legyen a tényleges kifolyó víz.
Szerintem azt érdemes nézni hogy a PID-en beállított cél hőmérséklet 93C és a jobb szélső TM902 (pogiban) mért hőmérséklet a negyedik másodperctől már 0,3C szórással szintén 93C.
Amúgy itt látható a teljes folyamat:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO készleteim eladóak - Bontatlan szettek (48db)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo RC - drón szett ÚJ állapotban
- Akcijó Garanciális CASIO G-Shock Mudmaster GWG B1000 1AER Master Of G
- DJI Avata drón speciális Axisflying motorokkal
- DIY Autodarts 3D nyomtatott automata számláló rendszer PC-vel, monitorral, játékra készen
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest