Új hozzászólás Aktív témák

• SoundON

tag

válasz sz.zs. #85340 üzenetére

A kép alatt ott van a sorrend :)
    1. a bojler zsákfuratában, a pidet vezérlő hőelem mellett, hogy a pidet visszacsekkoljam
    2. a vízterítő és a felsőszűrő között, amiből a valós kifolyó víz hőfok látszik
    3. a pogi tetejébe fúródó hőelem meg az extrakciós hőfokot mutatja
    Első körben ezekkel a TM902-es műszerekkel használom, mert jelenleg ezek vannak otthon.
    Később majd lecserélem 1db 4input-os K műszerre, vagy Kávékalmár készülő Smart Espresso Profiler hőmérőjére. Bár egyesével használva jók ezek a TM902-esek, de sajnos a kínai gyárban nem sikerült azonos hőfokra kalibrálni őket így van egy kis szórásuk, néha 0,5-1,5 hőfok is, ami ebben a setup-ban nem szerencsés.

sz.zs: A csapolás végére valóban leesik a bojler zsákfuratában a hőfok egy kicsit, mert levettem a bojlerre tekert hőszigetelő filc borítást, mert több gépnél (GC, GS3, Decent) is azt tapasztaltam, hogy csapolás közben a kifolyó hőmérséklet 0,5-2,5 fokot emelkedik egy csapolás alatt. Talán azért mert a bojlerben mindig magasabb a hőmérséklet mint amit el szeretnénk érni kifolyónak, ami a csapolás elején a hidegebb 75-85C fok körüli vízterítő miatt még jó is, de később, amikor már a vízterítő felmelegedett, akkor már nem jó hogy magasabb a bojler vízhőfoka. Szerintem a csapolás felétől már jobb ha kicsit vissza hül a bojlerbe érkező hidegebb rézcsöves víztől, hogy stabilabb legyen a tényleges kifolyó víz.

Szerintem azt érdemes nézni hogy a PID-en beállított cél hőmérséklet 93C és a jobb szélső TM902 (pogiban) mért hőmérséklet a negyedik másodperctől már 0,3C szórással szintén 93C.

Amúgy itt látható a teljes folyamat:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák