Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• salapp

addikt

Bialetti Moka Express 1 személyes első komolyabb próbálkozás.
    Ma itthon melózom, és most kávézáskor kipróbáltam a többek által javasolt módszert.
    Vagyis a víztartályban (vízszint éppen a szelep alatt) először felforraltam a vizet, közben a frissen - inkább durvára, mint normálra - darált kávét betöltöttem a tartóba (nyilván finoman megütöget, tetejét simára húz), forrás után főző elzár (van egy kedvenc kis gázfőzőm, én azon főzök kávét otthon is, sokkal jobban finomhangolható a láng), tartó behelyez, dupla, nedves konyharuhával víztartály megfog, felső rész rácsavar és meghúz.
    Eztán egész kicsi lángon tovább főz.
    Az eredmény gyönyörű, olajos, habos, lassan lefolyó, isteni illatú kávéital, minden égettes íz nélkül, gazdag aromákkal.
    A hideg vízzel indított főzés esetében a végeredmény egy sokkal hígabb, amolyan általam ismert mokkás kávé, mondjuk égett íz abban sincs.
    Felváltva fogom használni a Brikkával, mert annyira jó kis holmi ez az aranyos kis főző.
    Minden kísérletező szellemű kávészeretőnek érdemes egy ilyet betárazni otthonra.
    Remélem, nem gáz, ha ajánlom a webáruházat, ahol a legjobb áron tudtam megvenni, személyes átvétellel Budán.

Új hozzászólás Aktív témák