Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zaccot ne!

újonc

Alábbi hozzászólásom a kávéológián pár napja perceken belül törölték, amit nem értek. Megteszem itt is, mert úgy gondolom a téma, a körülmények, a status quo elgondolkodtató és szerintem változásra érett:

"Az utóbbi napokban ismét vita tárgya volt a Korzó szavazósdi, illetve a fórum szavahihetősége. Nem minősítve sem a vita, sem a korzó nívóját, csak idéznék az itt (kávéológián) illetve a prohardver-en megjelent hozzászólásokból. Sokaknak nem tűnhettek fel az ellentmondások (két fórumon folyt a diskurzus):

egy semleges megszólalás a témában (kávéológia):

Pelikán69 156522

„Létezik szakmai zsűri, mégpedig a kávékorzó tesztcsapata. A pontok fele származik az internetes szavazatokból, a másik fele pedig a kávékorzó tesztcsapatától. A tesztcsapat két tagjával vitatkozol. Ezen kívül van két olyan kategória is, amiben csak a kávékorzó dönt, és van olyan is, ahol csak az internetes szavazatok számítanak.

A vitátokban nem szeretnék részt venni, csak erre a felvetésedre reagáltam.”

két csípősebb (kávéológia):

Kávé Kálmán 156524:

a "tisztábbanlátás" végett leszögezném, hogy nekem tudomásom se volt róla sokáig, hogy én indulok a Kávékorzós év pörkölője versenyen. Ez - valljuk be - abszurd szituáció. Nem kicsit. Miután tudomást szereztem róla, megnéztem a versenykiírást, valamint az értékelés transzparens módját (50% közönség, 50% korzószavazat), úgy gondoltam, hogy még egy púp nem hiányzik a fejemre, és írtam egy sms-t, hogy töröljenek.

Kávé Kálmán 156538

„Sajnálatos, hogy kiírnak egy versenyt, aminek az eredményét előre deklaráltan a kiíró dönti el. Egyszerű matematika: 50% közönség, 50% saját kézben tartott szavazat. Azaz szavazhatnak 9 millióan Rád, majd jön 1 (azaz öt ember) és megfordítja a közönségszavazatot. Az is sajnálatos, ha úgy tetszik magyaros, hogy ez a fajta versenykiírás/szavazási metódus nem kínos magának a kiírónak.”

Aki indult és kampányolt (facebook, hírlevél), az tisztában volt az értékelés módjával, ezt posztjaikban is feltüntették, világosan le van írva még ma is a korzó honlapján:

http://kavekorzo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1416%3Aa-kaves-szakma-legjobbjai-2014-versenykiiras&catid=175%3Arendezveny-kiallitas-esemeny&Itemid=117

„közönség szavazatok sorrendjében első tíz helyet szerzett pörkölő 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

A Kávékorzó Csapatának szavazatának alapján 10-1-ig csökkenő pontszámot kap.

A két listában szerzett pontok összesítése utáni sorrend alapján kerül kihirdetésre a végeredmény. „

2-3 korzós admin napi rendszerességgel jelen van a fórumokon. Ketten közülük megszólaltak az érintett témában/időben, mégsem észrevételezték, hogy rosszul tudja Pelikán69 vagy Kávé Kálmán a szavazás rendjét. Pedig ez utóbbi visított a helyreigazításért, ha lett volna mit helyreigazítani. Egyik admin sem arról híres, hogy ne repülne rá egy ekkora tévedésre. Ugyanakkor a végeredmény ebben az időpontban már végleges volt, csak az ünnepélyes kiosztó volt hátra.

A korzó tulaja ezen a kritikus napon a kávéológián már nem MERT szót kérni. Sokkal inkább úgy tett mintha az egész kávéológiás viharról tudomása se lenne, és egy nap késéssel az általa egyébként nem látogatott prohardware kávés fórumon egyszerűen tagadta, hogy a korzónak 50% súlya lenne bizonyos versenyszámokban. A prohardveren az említett admin-ok szintén rendszeres hozzászólók. Ott és akkor hallgattak. Vigye el a „főnök” a balhét. Az persze érthetetlen, hogy ha a szavazás minden versenyszámban egységes volt, akkor miért kellett két számot valamiért a korzó öt (egyébként közönségszavazatnak számító) voksával megzavarni. Lehet, hogy összesen 10-en szavaztak? Akit érdekel a téma, az úgyis átolvassa most a prohardveres magyarázkodást is, és döntse el annak tudatában, hogy az egyesek által megfogalmazott kritikák jogosak-e vagy sem. 19935-össel indul a dolog (a 19954-es újonctól származó helyreigazítás elég kijózanító lehetett). Számos érdekes téma után jön szóba a szavazás rendje."

Új hozzászólás Aktív témák