- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Sörfőzés - csak óvatosan!
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balus
tag
Egy kis segítséget kérnék, mert megakadtam a fejlődés útján. Ha egyáltalán elindultam...
Adott egy Gaggia Baby, egy Iberital daráló. A kávé Lollo Caffee - Classico.
Eddig összesen 2 alkalommal sikerült produkálnom olyan kávét, amit minden nap eliszogatnék. Sajnos azóta nem sikerült reprodukálni, mert mindegyik keserű.
Próbáltam LM szűrővel 7-8-9 grammal. Ebből lett a két jó kávé, ami inkább ristretto lett. (Nem kevés próbálkozásból). Aztán azóta csak keserű kávét tudtam főzni.
2 irányba indultam el:
Kávémennyiség konstans és a darálón állítottam. Ez nem segített. Lett sűrű keserű kávé és hosszabb keserű kávé (kevésbé tömény keserűség).Aztán a Gaggia dupla szűrővel is próbálkoztam (16-18 gramm kávéval). Itt figyeltem arra hogy mikor kapcsol a lámpa. Próbáltam 30, 60 és 120 másodpercre csapolni (már felmelegített géppel). De sajnos így sem lett jobb.
Külsőre gyönyörű a kávé. Rengeteg crema. Csak keserű.
Van valakinek ötlete, tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Filmvilág
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...