Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zoknee

csendes tag

Sziasztok!
    Egy kis Szlovéni beszámoló kávés szemmel. Nekem az az alapvető benyomásom, hogy jó eséllyel kaphatunk kint is rendes espressot olaszos vonalon, mint itthon (igaz szándékosan kerültem a turistacsapda jellegű helyeket). Cappuccinoval többször nem voltam megelégedve,túl meleg volt és nagybubis, de abból is kapott párom finomat, a legmeglepőbb helyen, Bled központjában. Tetszett, hogy a helyiek is szívesen kiülnek reggelizni egy kávézóba, pl Mariborban is találtunk egy ilyen nagyon jó kis helyet, a Caffe Aroma, két sarokra a központtól. De például turistalátványosság melletti egyetlen darab étterem/kávézó kombóban is jó kávét kaptunk, még tampere is volt a hölgynek, konkrétan a Predjamai barlangvár mellett (lásd kép). Sikerült kapni azért egy hosszúra engedett Hausbrandt-ot is a Bledi vasútállomáson, de Ljubljanában is a csapolt Julius Meinl kicsit hosszabb volt a kelleténél,de még pont jó volt, aznap azért kettőt is ittam belőle, egyet reggel, és egyet indulás előtt, hogy kitartson Pestig :). Iletve Bled központjában ittuk az egyik legjobb kávét, sajnos a nevére nem emlékszem a helynek, a kaszinóval szemben a lépcsősoron volt. Nagyon jópofa csészébe csapolták a helyi kávét, amiből el is kunyiztam egyet. A legtöbb helyen Bar 2000 kávét adtak, gondolom helyi márka, illetve még Julius Meinl, és Illy, de olyat sehol nem akartam inni.
    Összességében pozitív meglepetés volt kávé téren, még úgy is hogy végül Triesztbe nem jutottunk át időhiány miatt, de a barlang azért megvolt.
    És pár kép:

Új hozzászólás Aktív témák