Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WarLock07222
tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Nem feledkeztem meg a dologról, de még olyan sok tapasztalatot nem sikerült összegyűjteni
Egyelőre 4 shoton vagyok túl a Robot + BPlus screen kombóval. Ami amúgy már megrendelés előtt is egyértelmű volt, hogy nehéz lesz finoman bejuttatni a kosárba, a pogácsa tetejére - sajna ez a tipp tényleg bejött, főleg hogy eléggé passzentos, úgyhogy érdemes az ujjammal az esetlegesen tömörítés után a kosár falán maradt kávét leszedni, nehogy megakadjon félúton. Azt nem vettem észre, hogy tönkretenné a pogácsát az, hogy "magasból" beleejtem, de biztos ki lehetne találni valami technikát (cérna vagy ilyesmi??) amivel finoman lehet leereszteni.Na de nézzük, hogy amúgy mit csinál a cuccos: Ami elsőre feltűnt, hogy a vizet a kosárba töltve sokkal tisztább a víz, mint az eredeti szűrőt használva, amiből nem tudom, hogy mire kéne következtetni. Talán kevésbé "rongálja" a pogácsa tetejét a vízsugár - bár az eredeti screen közepére célozva is szerintem elkerülhető ez az effekt. Ami viszont egyértelmű volt a húzások közben, hogy egyrészt sokkal konzisztensebb volt az eredmény - végig tudtam ugyanazt a flowrate-et produkálni, ugyanazon nyomás mellett. Másrészről pedig mintha a shotok végére kevésbé jött volna elő a "gyorsulás", ami az eredeti screen + filter pörkölés kombónál a shotok 80%-ára igaz. Szemmel látható csatornásodás ott sincs, de valamiért ~20-25g környékén mindig elkezd gyorsulni a shot, és viszonylag nagyot kell ejteni a nyomásból ahhoz, hogy a flowrate konstans maradjon. A BPlus screen-nel viszont közel konstans nyomás (8bar->7bar) mellett tudtam végig konstans flowt produkálni.
Arról, hogy ez a pohárban mit mutat... Háát, nem mernék bele menni olyan nagy megállapításokba, főleg nem ilyen kevés idő, illetve fej-fej melletti tesztelés nélkül. Mintha talán egy picivel komplexebb lenne a kávé a jobban sikerült kivonatolás miatt - de szerintem itt van egy kis confirmation bias, ha már 26k-t kifizettem két darab fém karikára, akkor be is beszélem magamnak a jobb ízt
Kiszedni annyira nem vészes, nekem a tenyerembe rögtön kiesett a cuccos, anélkül, hogy a pogácsa is jött volna utána. Viszont a pogácsa sokkal szebben esik ki a kosárból az eredeti szűrőhöz képest - sokkal kevesebb cucc marad az alján kiütés után.
Így elsőre nagyjából ennyi.
Az 58.5mm-es szűrőről annyit, hogy a használhatatlanság határán van a vastagsága miatt. Legalábbis a Mini Gaggiaval nem lesznek jó barátok, ez tuti. A VST 20-as kosárba töltve 16 grammot még éppen fel tudom rakni a kart
Pont annyira vastag, hogy ha a VST 18-at ráállítom a szűrő tetejére, akkor egymagasságban van a VST 20-szal. Viszont a ki-berakás sokkal egyszerűbb, mint a Robottal.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyelőre 4 shoton vagyok túl a Robot + BPlus screen kombóval. Ami amúgy már megrendelés előtt is egyértelmű volt, hogy nehéz lesz finoman bejuttatni a kosárba, a pogácsa tetejére - sajna ez a tipp tényleg bejött, főleg hogy eléggé passzentos, úgyhogy érdemes az ujjammal az esetlegesen tömörítés után a kosár falán maradt kávét leszedni, nehogy megakadjon félúton. Azt nem vettem észre, hogy tönkretenné a pogácsát az, hogy "magasból" beleejtem, de biztos ki lehetne találni valami technikát (cérna vagy ilyesmi??) amivel finoman lehet leereszteni.