Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Fényerő csúszka / Brightness slider
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Van-e még?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
Anubris
üzenetére
Most Te igazából ezzel mit akarsz mondani?
Elnézést kérek mindenkitől, hogy a tömör fogalmazás miatt nem ment át a lényegi mondanivaló. Az én hibám.
Mennyi akkor jellemzően a kezdő fizu Bp-n áruld el nekünk.
Fogalmam sincs. De ha már hivatkozol erre:
Amúgy meg ha nekem nem hiszed, lapozd fel pl a Hays Salary guide-ot.
íme: Mennyit keres az informatikus? Íme a 2017-es számok!
Idézetek:
"A junior szoftverfejlesztők minimum havi bruttó 360 000 forinttól indulhatnak a pályán, de akár a 480 000 forintot is megkereshetik"
"A junior tesztelők továbbra is bruttó havi 330 000 forinttól indulnak, viszont pár éves tapasztalat után minimum félmilliós fizetést vihetnek haza."
"[...] a rendszermérnökök, a hálózatmérnökök, a DevOps mérnökök és az IT biztonsági mérnökök munkáját magába foglaló infrastruktúra mérnöki területen. A juniorok bére bruttó 400 000-ről indul, a legtehetségesebb pályakezdők elérhetik a havi félmilliót."
"A hálózatmérnököknél még tovább nőtt az olló az egyes szintek között, a juniorok még mindig 350 000-450 000 kereshetnek, viszont a közepes tapasztalattal rendelkezőknél már 550 000 a jellemző havi fizetés"
Jah, és még valami: "Az adatok a Hays saját hazai tapasztalatait tükrözik, a cég toborzói és munkaközvetítői tevékenysége alapján összegyűjtött információn, vagyis piaci fizetéseken, így konkrét tényeken alapulnak."
Persze 750-800-al is belehet kerülni vezetőképző programba, de mivel ritka az ilyen felesleges megemlíteni.
Egyrészt senki sem dobálózott ilyen összegekkel kezdők esetén.
Amúgy meg írtam én bárhol olyat, hogy x évvel ezelőtt mennyi volt a kezdő fizu?
Másrészt azt csak viszonyításképpen írtam be, gondolom 10 év alatt csak nem csökkentek, hanem nőttek a fizetések ha már ennyire jól teljesít az ország, meg munkaerőhiány van. Egyébként még ha a bruttó változatlan is lenne, az adóváltozások miatt 400 ezernél jó 50-nel magasabb a nettó, magasabb bruttónál még durvább a különbség.
Pont a kommentem vége maradt le.
Nem maradt le semmi. Én továbbra is nettó hülyeségnek tartom a megalázkodást meg kizsákmányolást holmi homályos "jól mutat a CV-ben" elvek alapján. Főleg, amikor számos egyéb munkahely (multi is) adott, ahol magasabb a fizu, kisebb a kizsákmányolás mértéke.
Kereslet-kínálat. Ha százával jelentkeznek az állásra minek adjon magasabb bért a cég?
Húúú, teee, ez nagyon messzire vezet, bele akarsz menni? Százával jelentkeznek, és fel is vehetnének annyit? Vagy a százból 99 annyit tud az IT-ról, hogyan kell bekapcsolni a fészbukot (sic!)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG UE85BU8079 215CM 4K SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE98QN90FATXZT) 250CM NEO-QLED 165HZ 2025 CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN80F) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIŐ
- SAMSUNG (QE77S90CAT) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- 195 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10) - Intel Core U7 255HX, RTX 5070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs