Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vzozo

senior tag

válasz Anubris #8426 üzenetére

Most Te igazából ezzel mit akarsz mondani?

Elnézést kérek mindenkitől, hogy a tömör fogalmazás miatt nem ment át a lényegi mondanivaló. Az én hibám.

Mennyi akkor jellemzően a kezdő fizu Bp-n áruld el nekünk.

Fogalmam sincs. De ha már hivatkozol erre:

Amúgy meg ha nekem nem hiszed, lapozd fel pl a Hays Salary guide-ot.

íme: Mennyit keres az informatikus? Íme a 2017-es számok!

Idézetek:

"A junior szoftverfejlesztők minimum havi bruttó 360 000 forinttól indulhatnak a pályán, de akár a 480 000 forintot is megkereshetik"

"A junior tesztelők továbbra is bruttó havi 330 000 forinttól indulnak, viszont pár éves tapasztalat után minimum félmilliós fizetést vihetnek haza."

"[...] a rendszermérnökök, a hálózatmérnökök, a DevOps mérnökök és az IT biztonsági mérnökök munkáját magába foglaló infrastruktúra mérnöki területen. A juniorok bére bruttó 400 000-ről indul, a legtehetségesebb pályakezdők elérhetik a havi félmilliót."

"A hálózatmérnököknél még tovább nőtt az olló az egyes szintek között, a juniorok még mindig 350 000-450 000 kereshetnek, viszont a közepes tapasztalattal rendelkezőknél már 550 000 a jellemző havi fizetés"

Jah, és még valami: "Az adatok a Hays saját hazai tapasztalatait tükrözik, a cég toborzói és munkaközvetítői tevékenysége alapján összegyűjtött információn, vagyis piaci fizetéseken, így konkrét tényeken alapulnak."

Persze 750-800-al is belehet kerülni vezetőképző programba, de mivel ritka az ilyen felesleges megemlíteni.

Egyrészt senki sem dobálózott ilyen összegekkel kezdők esetén.

Amúgy meg írtam én bárhol olyat, hogy x évvel ezelőtt mennyi volt a kezdő fizu?

Másrészt azt csak viszonyításképpen írtam be, gondolom 10 év alatt csak nem csökkentek, hanem nőttek a fizetések ha már ennyire jól teljesít az ország, meg munkaerőhiány van. Egyébként még ha a bruttó változatlan is lenne, az adóváltozások miatt 400 ezernél jó 50-nel magasabb a nettó, magasabb bruttónál még durvább a különbség.

Pont a kommentem vége maradt le.

Nem maradt le semmi. Én továbbra is nettó hülyeségnek tartom a megalázkodást meg kizsákmányolást holmi homályos "jól mutat a CV-ben" elvek alapján. Főleg, amikor számos egyéb munkahely (multi is) adott, ahol magasabb a fizu, kisebb a kizsákmányolás mértéke.

Kereslet-kínálat. Ha százával jelentkeznek az állásra minek adjon magasabb bért a cég?

Húúú, teee, ez nagyon messzire vezet, bele akarsz menni? Százával jelentkeznek, és fel is vehetnének annyit? Vagy a százból 99 annyit tud az IT-ról, hogyan kell bekapcsolni a fészbukot (sic!)?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés