Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hdanesz

őstag

válasz Qtya123 #37278 üzenetére

Úgy gondolnám, hogy az őszinteség a célravezető. Viszont nem mindegy mennyit mesélsz a mostani munkahelyedről, milyen körítéssel és minőségben.

Elmondhatod, hogy mi a gond csak a tálalás nem mindegy. Ideális esetben egy munkáltató ebből profitálhat, mert felmérheti, hogy mivel tud majd téged megtartani, hogy ne akarj onnan is eljönni 10-12 hó után. Érdemes elkerülni a túlzott negatív hangulatot...vázold a problémát, de inkább - ha lehet mondani - a pozitív oldalát domborítsd ki. Mit értek ezalatt? Miután elmondtad, hogy mi a gond most...beszélj arról, hogy pl. tettél azért, hogy a helyzet változzon vagy kinyíljon a manager szeme..valamint arról, hogy mi motiválna az új helyen, mire van szükséged hogy jól teljesíts, mi vonz az új poziban...ilyenek.

Egy munkáltatót ennél a kérdésnél az is érdekel, hogy : vajon náluk is létezhet ez ami miatt most váltasz? Meg tudnak-e tartani hosszútávon? Mennyire vagy pozitív beállítottságú? Tettél-e azért hogy javuljon a helyzet? Plusz azt is le tudják szűrni, hogy az általuk ajánlott meló megfelelhet-e neked.

Rövidre zárva: én megemlíteném az okot röviden, tárgyilagosan, személyes és negatív töltetek nélkül majd a pozitívabb dolgokra koncentrálnék. Biztosan nem lehet grammra kimérni, de százalékosan én 5-10% időt adnék a konkrét gondra és 90-95%-ot a többire.

Hangsúlyozom: kerüld a negatív dolgokat. Ha pl. javasoltál változtatásokat a főnöknek, de ő nem reagált rá... csak legyintett rá vagy sosem vitte tovább az ötleteket, akkor is igyekezz tárgyilagos maradni és zárd ki az esetleges negatív színezetet a mondandódból.

Nekem ez eddig bejött, persze nem szentírás. :)

Új hozzászólás Aktív témák