Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Vision #37114 üzenetére

Én azt tartom korrektnek, ha mindenki annyit kap amenyit érdemel... ;]
    Az előző CEO bizonyos szempontból jobb volt: nála az volt a gyakorlat, hogy az adott terület vezetője kapott egy keretet, és azt szétoszthatta az emberei között a belátása szerint (az adott vezető bére nem ebből a keretből lett emelve). A jelenlegi főnök minden egyes ember béremelését megnézi, és végül is ő dönti el, hogy ki mennyit kap (bár nem vagyunk nagy cég, azért közel 100 ember dolgozik nálunk, és nem gondolnám hogy minden egyes ember munkáját ismeri ilyen szinten...).
    Nálam az egyik junior nagyon keveset keresett: nem kért sokat (állami cégtől jött, ott nyilván keveset keresett), azt megadtuk neki (illetve asszem 50K-t még le is alkudott a béréből a CEO vagy a HR vezető, egy időben ezzel szórakoztak), egy másik junior viszont korábban fejlesztő volt (bár csak junior), a versenyszférában dolgozott, ő többet kért (egy kicsit talán sokat is, de akkor nmagyon nagy szükségünk volt emberre, megadtuk neki). Utóbbi béréhez szerettem volna közelíteni az előbbit, így neki bő 25%-os béremelést javasoltam. Az egyik seniorunknak pl. 15%-ot, mert az volt beharangozva átlagnak. Az volt a főnök visszajelzése, hogy fillérre ugyanennyit akart adni mindenkinek. Ez két dolgot jelenthet: vagy realista voltam, vagy eddig kerestünk keveset... ;] A staff meetingen az hangzott el, hogy 15% esetében javasoltak a vezetők pont annyi béremelést javasoltak, mint amennyit a CEO gondolt, 5% esetében kevesebbet kért az adott terület vezetője, mint amit a nagyfőnök indokoltnak tartott, 80% esetében viszont túlzónak találtatott az igényelt béremelés... Aztán hogy ki hogyan alkudott a CEO-val, az nyilván nem derült ki (korábban próbáltam én is, de ilyen jellegű kérdésekben nem igazán tudtam rá hatni).

Új hozzászólás Aktív témák