Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• H A M M E R

csendes tag

válasz Qtya123 #30412 üzenetére

Az állampapíros témát pont azért írtuk, mert sokan úgy gondolják hogy az autó az csak a benzinbe kerül, nem fogják fel a teljes költséget. Azzal egyet értek, hogyha valaki keres nettó 1 millát amiből a rezsi, kaja , szórakozás, stb után marad 500 K és az a dilemma, hogy vegyen e egy autót aminek a havi összköltsége 100 K ott arányaiban nem nagy költség az autó. Viszont én nem ezt látom.
    Inkább azt látom, hogy olyan emberek akik keresnek nettó 600-900 K között (ami már magyar viszonylatban átlag feletti), vesznek egy 10 millás autót (ami sajnos ma egy középkategória újan pl octavia stb). Itt viszont az lesz a matek, hogy 600-900 K s fizuból elmegy rezsi, kaja stb re pl 400 K és a maradék 200-500 K ból megy el az autóra havi 300-400 K. Tehát nem 600 ból 100 lesz az arány, hanem a full megtakarítás autóra megy. Aztán ha megemelkedik a gázár vagy akármi, akkor szidja Istent, a kormányt, mindenkit, csak nem magát. Pedig ő a hibás, mert félretehetett volna.
    Én ha dönthetek, hogy a havi 300 K ból új autót vegyek 5 évente, vagy kicsit olcsóbbal járok, de tudok majd a gyerekeimnek a megtakarításból egy-egy lakást venni, akkor inkább spórolok a gyerekek miatt. Persze itt gondolom az lesz a válasz, hogy minek saját ingatlan, külföldön is mindenki bérel :)
    Én IT s vagyok senior szinten bruttó 1 és 2 millió között vannak a fizetések BP en.. Ez az a szint, hogy sokan irigyelnek (nem IT sok) mert magyar átlag feletti fizu. Viszont annyira nem nagy, hogy 5 évente beleférjen új autó, és komoly összeget félre tudjál tenni egy hobbyra pl motorcsónak és nyugdíjra is egy jelentőseb összeget és lakást is tudjál venni a gyerekeknek. Sajnos valamiről le kell mondani.

Új hozzászólás Aktív témák