Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#22046) dptrsk válasza Shin Chen (#22040) üzenetére


dptrsk
addikt

Azért a fesztiválozás nem épp alapszükséglet…
Kikapcsolódás, oké, de nem kötelező, ha van rá keret, akkor megy a (megfontolt) ember.

Én sem kezdenék az interjún ezzel a tanulmányi szerződés dologgal:
- Ha tudja az új hely, hogy jelenleg ilyen kiszolgáltatott vagy, akkor esetleg kevesebbet ajánl, mint, amit amúgy.
- Meg is ijedhet, hogy nem vagy kitartó(/hűséges, az nem feltétlen jön át neki, hogy a körülmények miatt menekülsz), s egyből feltételeket szabsz…

A fentiek miatt, ha már van valami ajánlatféle, akkor mondanám el ezt, s hogy ez lassítja az eljöveteli folyamatot. Az meg rajtad múlik, mit is szeretnél az új helytől (kamatmentes kölcsön, részleges átvállalás, stb), hogy gördülékenyebben válthass.

Azt látnod kell, hogy a túloldalon nem kis rizikót vállalhatnak ezzel: kb. egy vadidegenbe feltetnek, akit jobb esetben 2 órája ismernek. Egy másik pályázó hozzád képest 880ezer forinttal kisebb költséggel indul, ha esetleg 10-15%-al magasabb a bérigénye, jobban megérheti ő a cégnek, mert ha nem vált be, nem bukik, nem vár az előzetesen Neked adott összegre, ha beválik akkor pedig megérte a felárat és kevesebb bonyodalmat.

Gondold át mit szeretnél, reális igényeid legyenek és ne az új munkáltatótól várd, hogy az általad kötött előnytelen szerződést fizesse, hogy megkapjon. (Inkább választ vagy vár egy kevésbé költséges pályázót)

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.