Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz H A M M E R #12410 üzenetére

    Azokban a poziciokban, ahol nincs iparagi ber megallapitva, ill. a ceg nem alkalmaz belso bertablat, ott egyszeruen osszejohet, hogy a bionemet tobbet keres, mint a kulfoldi. Az elso nemet munkaadomnal hasonlo helyzet volt, a frissen vegzett bionemet kollegak magasabb fizetessel kezdtek, addig voltam ott, hogy a munkanelkuli segelyre jogosult legyek, kozoltem, hogy fizetesemeles kellene, mert eltelt egy ev, mas feltetelek mellett dolgozom, mint ahogyan megegyeztunk. Penz nem volt, igy eljottem.

    A kovetkezo munkahelyemen, allami intezmenyrol leven szo, bertabla volt, itt nem tudtak sokat elmismasolni, annyit kellett fizetni, ami jart.

    A mostani helyemen sem vagyok elegedett, itt nagyjabol azonos berert dolgozik mindenki, igazabol nem szamit, hogy van egy adott iparagban nagyjabol 15 ev gyakorlatom.

    @LUC22: A volt keletnemet resz az egesz olcso, mi baratnommel azon szoktunk huledezni, hogy ha a szulovarosaban ugyanezert a penzert dolgozhatnank, mennyire alacsony lenne a lakhatas koltsege (kb. a mostani feleert ketszer akkora lakast berelhetnenk), tomegkozlekedes.

    Ilyenrol en is sokszor hallottam, hogy a korabbi munkaado beremelessel visszavette az embert.

    @David89: Az Arbeitszeugnis fetisizmusukat sose ertettem meg. Ugyanigy rengeteg HR-es a jobhopper jelentkezoket rogton kiszuri, aminek megint sok ertelme nincs. Ilyen a mi HRs bukszank is, aki meg soha nem dolgozott mashol, nagyon unja ezt a munkahelyet, mert szivesebben dolgozna mas teruleten, de nincs eleg mersze valtani. En sajat tapasztalatbol mondom, hogy inkabb hagyja ott valaki az olyan munkahelyet, ami nem tetszik neki, mintsem maradjon 2-3 evig, mert az oneletrajzaban az jobban nez ki. A nemetek sajnos ilyenek.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés