Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15110) Carasc0 válasza sugarforce (#15099) üzenetére


Carasc0
őstag

Ilyenbe bele sem kezdj, mert beléd magyarázzák hogy kék a fű! Én a mérnöki oktatás területén dolgozom. Maximálisan egyetértek azzal, hogy egy mérnök vagy sok diszciplína területén tanult hallgató nem lesz kevesebb ha nincs nyelvvizsgája. Ezt a tényt nem értem én sem miért nem értik meg. Igaz kollégák között is megy néha a gondolat-félrecsúszások emiatt. De az mindenképp nonszensz, hogy nem kaphatja készhez az oklevelét emiatt. Ezzel teljesen hátrányba kerül az életben. Én kifejezetten idegen nyelvhez kötött szakmámhoz kötném ki egyedül ezt a követelményt.

Persze sokan takaróznak a külföldi cégekkel. Jó akkor én meg azzal takarózom, hogy sok fenti politikus nyelvvizsga nélkül ossza a "szakmai" észt sokunknál sokkal több bérért. És az ilyen emberek találták ki a nyelvvizsga követelményt is. Sehol máshol nincs ilyen követelmény csak nálunk. Ez is furcsa. Persze a takaró itt meg az, hogy Hungary ország ahol a lehető legkevesebben beszélnek 1 idegen nyelvet. Közeli cáfolat: Szerbia. De még sorolhatnám.

Lényeg hogy nem érdemes érvelnünk ezzel hogy diploma és nyelvvizsga függetlenítés, mert nem tudod egyszerűen megértetni ezt. :K

Nitro16: Nagyon is igazad van, de én a könyv mellett szavaztam, de semmi vész lassan az egész TESZT könyvet megcsináltam már. Szóval a végén járok.
Az ilyen okoskák akik meg azt mondják tanulj meg mindent, kb lapról-lapra azoknak a szája nagy csak, bíztos vagyok benne, hogy a nagy részére már nem is emlékeznek.
Erre hatalmas +1 :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.