- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: tpm.msc
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
Sziasztok!
A következőn töröm a fejem:
Van egy függvényem, aminek a return értéke legyen mondjuk a username változó. Ezt a user nevet én a fv. elején már létrehozom, érték nélkül. Rögtön a létrehozás után egy ajax kéréssel értéket is adok ennek a változónak. A problémám az lenne, hogy a return előbb adja vissza az undefined értéket, mint ahogy az ajax be tudná állítani azt.
Maga az AJAX jQuery útján történik, így egy lehetséges megoldás az async: false beállítása. Csak ekkor a main-thread foglalt lesz, ezért már a böngésző is sír a konzolban. Esetleg tudtok valami megoldást erre?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5397 üzenetére
Igen az megvan, csak valamiért nem kaptam meg az input .value értékét és azért nem adott rendesen értéket. De most már működik rendesen, köszönöm a segítséget.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5396 üzenetére
De a Te kódod szempontjából ez nem is meglepő, mivel ellenőrzöd, hogy van-e a stringedben meg nem engedett karakter, és ha igen, épp akkor valid. Neked pont az ellenkezője kell. Ezért írta dqdb, hogy negálnod kell (nézd meg az ő kódját).
-
dqdb
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5394 üzenetére
Az obj.value szándékosan van aposztrófok között? Mert ha nem, akkor az sok mindent megmagyarázna, és ekkor már csak egy negálás hiányzik:
valid = !/[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/.test(obj.value);
-
PumpkinSeed
addikt
Szeretném JS oldalon is letesztelni a formom inputját:
var illegalChars = /[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/ ;
if(illegalChars.test('obj.value')){
valid = true;
}Ez viszont mindenre false értéket ad akármilyen adatot is viszek be. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogyha az illegalChars-ban lévő meghatározásból egy sem szerepel az inputban akkor true-t adjon.
-
inf3rno
nagyúr
Kinek a pap, kinek a papné. Én azért gondoltam d3-ra, mert az a bevett adat ábrázoló lib, aztán hátha megtetszik neki valamelyik másik ábrázolási mód is. Pl én egy hőmérő adatot, vagy ilyesmit inkább grafikonon látnék szívesen, ahol horizontálisan az idő van. Azt, hogy mire kell, meg ő tudja.
Ezért írtam meg inkább kézzel.
Hát az általános keretrendszerek legtöbbször csak arra jók, hogy gyorsan összeszórj valamit. Ha komolyabb igények vannak, akkor kénytelen vagy egyedi kódot írni hozzá. Sebességben sincsenek ezek a libek ott, mint a kézzel összerakott, bár azért már fordítanak figyelmet az optimalizálásra is.
-
Carasc0
őstag
A kódból egy kukkot nem értek! De hiába a link. Mindegyik szintező alulról indul. Nekem olyan kell ami középről a 0.-ról indul. Nagyon bonyolult ez nekem.
-
válasz
inf3rno #5389 üzenetére
Én inkább angularral mennék/mentem neki, mert bár az is 125 KB (vö. D3 150 KB), ezért a méretért cserébe a teljes feladatot, no meg az esetleges hálózati kommunikációt, meg bármi mást ami egy teljes alkalmazáshoz kell, meg lehet csinálni könnyen vele.
Akkor hűltem el nagyon, amikor próbáltam D3 + NVD3 + angular direktívákkal összerakni háromféle chartot, 500 KB-nyi lib olyan chartokért, amik közelében sincsenek a designer igényeinek... Ezért írtam meg inkább kézzel.
-
inf3rno
nagyúr
A d3 csak arra kell, hogy data binding legyen az SVG-vel, és így tudjon realtime frissíteni pl websocket-en ékező szenzor adatok alapján. Ha ez nem szempont, és mondjuk egy szerver oldali script állítja elő az SVG-t, akkor valóban nincs rá szükség (de kétlem, hogy nodejs-ről lenne szó). Persze lehet manuálisan is data binding-ot csinálni, ha neked ahhoz van kedved, nem fog vissza senki.
+1, maga a business logic egy szimpla egyenes arányosság, nem kihívás, ahogy a többi része sem.
@Carasc0
Szó sincs több napról, néhány óra az egész. Amit linkeltem, abban meg csak ugyanúgy át kell állítani, mint Karmájéban, hogy mettől meddig veszed a skálát.
-
válasz
Carasc0 #5387 üzenetére
Hát írd át akkor úgy, hogy jó legyen
A fiddle 18. és 25. sora számítja ki a zöld téglalap felső sarkának koordinátáját (gY) és a téglalap magasságát (gH) a teljes chart magasságának (height), a fél skála (range, azaz ha 100, akkor a chart -100 - 100-ig terjed) valamint az aktuális százalékérték (value) függvényében.
Ezt a számítást megírni nem webfejlesztés
Maradt egy felesleges rész az előzőben, úgyhogy ezt a verziót ajánlom kiindulási alapnak. Egyébként ha akarsz lekerekítést, az SVG clip path funkciója lesz a barátod.
-
Carasc0
őstag
válasz
martonx #5385 üzenetére
Értem! Hogy ha még a haladóknak is több napos meló, akkor értelemszerűen megértem hogy senki nem vállalja. Senki idejét nem szeretném rabolni vele. Akkor marad az alternatív megoldás keresése. Maximum nem lesz olyan amit elképzeltem s nem lesz olyan szép, de a célnak megfelel.
Köszönöm azért a választ.
@Karma: hűha...
Éreztem hogy a rajzom nem volt teljesen egyértelmű a fene vigye el. Elnézést előre is érte. Valóban középről indul a dolog, de ugye az ábra azt jelzi hogy félig van. Konyhanyelven mondva a zöld csík középről induljon ki. Tehát a mérő az teljesen szürke alaphelyzetben és ha beírok egy értéket akkor annak megfelelően mozdul el. Gyakorlatilag majdnem jó.
Mega hála.
-
válasz
martonx #5385 üzenetére
Megcsináltam minimálban.
Egyben demostrálandó, hogy egy kész megoldás kontextus és magyarázat nélkül szerintem elég nehezen felhasználható.
-
martonx
veterán
-
Carasc0
őstag
Hello!
Leegyszerűsítve a hosszú üzenetemet, ha senki nem vállalja be a dolgot nekem nyilván akkor akkor alternatív (primitívebb) megoldást kell találnom. Nem hinném hogy a tudatlanság bűn lenne. Sajnos az ilyen szintező készítéséhez szükséges programozási alapokkal sem rendelkezem. Sajnos az nekem nem megoldás hogy tessék itt van 1-2 könyv, link és tanulj. Az még talán, ha lenne egy hasonló kód és hogy állítgassam át a nekem megfelelőre. De ilyen aligha akadna. Tehát én nem olyan segítséget kértem hogy hol és hogyan tudom megtanulni a szintező készítését, hanem hogy esetleg ki csinálná meg nekem. De hozzátettem, hogy ha túl kemény meló, vagy esetleg luxus hogy másoknak írjunk egy kódot, én elfogadom.
-
válasz
inf3rno #5379 üzenetére
A D3 egy brutál nagy lib egy ilyen egyszerű feladathoz. Mostanában elég sokat csináltam egyedi chartokat egy Angular alapú projektben (közvetlenül SVG-t állítok elő template-ből), és teljes nyugalommal jelentem ki, hogy az adat hatására frissülő szintező összesen 20 sor kódból elkészíthető animáció híján
Mondjuk tiszta lappal indulva szerintem az egy hét bőven kevés.
-
inf3rno
nagyúr
Úgy néz ki megvan a vmware-es bluetooth smart hiba oka: az android 4.3-tól van csak bluetooth smart támogatás [link]. Sajnos eddig nem sikerült túljutni a boot képernyőn android-x86-4.4-nél, azt mondják, hogy valami kompatibilitási problémája van a vmware-el, de azért majd még próbálkozom, hallottam olyanról, akinek összejött. Bocs a floodért!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Carasc0 #5375 üzenetére
Nézz körül d3.js és svg témakörben. Vannak hasonlók: [link]. Egyébként a progress bar az teljesen más, mint amit te akarsz. Nulláról max 1 hét alatt összehozod, ha nagyon lassan tanulsz. Ingyen általában csak akkor dolgozunk, ha saját magunknak csinálunk valamit (én legalábbis így vagyok vele).
-
inf3rno
nagyúr
Egyébként most nem USB perifériáról van szó, hanem integrált bluetooth-ról. A régi verziós bt megy is, csak a 4.0 nem, legalábbis nem ismeri fel az eszközt. Windows-ban már sikerült párosítani, de az is csak sokadikra ment, úgyhogy nem tudom, hogy a kapcsolódással van e a gond, vagy a bt smart nem működik. Valószínűbb, hogy inkább az utóbbi, és vagy a vmware vagy az android-x86 nem támogatja a bt smart-ot. Próbáltam release logokban utánakeresni, de google semmit nem dobott róla, a vmware fórum regisztrációnál meg csak a személyi számomat nem kérdezik meg...
-
inf3rno
nagyúr
Semmi. Az a problémám, hogy windows-ra nincs megírva a program, amit használni akarok, csak androidra. Ha sikerülne is GATT-ról adatot nyerni a BT smart eszközről, akkor is vannak olyan funkciók, amiket valszeg nem tudnék használni (pl beállítások), mert nem tudom, hogy hogyan implementáljam őket, úgyhogy egyszerűbb lett volna felszórni a laptopomra egy emulált androidot, amin telepíthetem a szoftvert, aztán megnézhetem, hogy tényleg jól működik e a kütyü.
Megpróbáltam virtualbox-al is, azzal a telepítő képernyőig jutottam, ott viszont úgy tűnt, hogy a virtualbox nem érzékeli a billentyűzetet, úgyhogy nem tudtam tovább lépni. Próbáltam beállítani, de nem kapta el a keystroke-okat a beállításnál sem. Utána megpróbáltam újraindítani, akkor meg valami értelmezhetetlen hibaüzenetet szórt. Ezek után tényleg jobb a vmware. Az is bugos, de legalább nem ennyire durván...
Majd kölcsönkérek egy bt smart-os mobilt, aztán kipróbálom azzal, addig meg megnézem, hogy ez a WinJs GATT hogy szuperál, ha már így belejöttem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
inf3rno #5373 üzenetére
Virtualizált Androiddal nem foglalkoztam még. Az évek során Windows hostokról (XP, Vista, 7, 8.1) adtam már át Linux (Ubuntu, Xubuntu, CentOS, Manjaro) és Windows (XP, 7, 8.1, 10, 2012 Server) guesteknek USB-s perifériákat (webkamera, fényképezőgép, tuner, kriptotoken).
A periféria sikeres átadásának természetesen feltétele, hogy a guest rendszerben legyen hozzá driver, az Android guest itt nagyon hamar el tud bukni, mert simán elképzelhető, hogy a kernelbe nincsen belefordítva a szükséges driver (ezen csak saját kernel fordításával tudsz továbblépni). Az ellenben nem feltétel, hogy a hoston legyen hozzá a VMware úgy is át tudja adni (például egy őskövület fényképezőgépről, amelyhez nincsen 32 bites XP-nél frissebb driver, virtualizált Linuxon keresztül tudom letölteni a képeket).
De eddig WinJS-ről volt szó, annak mi köze az Androidhoz?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok/köszöntök minden tisztelt fórumlátogatót!
Üzenetem kicsit hosszú lesz, és alkotása közben már most ver a szívem, hogy esetleg az üzenetem elolvasása végére elfogtok küldeni a jó fenébe, mert esetleg olyan munkát kérnék ami vagy nem olyan egyszerű, vagy ezt ingyen nem fogja nekem senki megcsinálni. Én bízom ezek ellenkezőjébe, már csak azért is mert azzal kezdeném hogy valójában nem is komplett menüvel ellátott weblap kellene nekem.
Na de kezdem az elején. Arról van szó, hogy én nyár eleje óta egy projecten dolgozom. Ez egy saját mondhatni megálmodott project, amely szeptemberben kerül(ne) bevetésre. Tehát addig van úgymond időm, hogy megvalósítsam. A project 5 blokkra van bontva, amelyből 3 kész van. A kérésemmel megfogalmazandó feladat lenne a 4. Ez a 4. blokk egy webes felületen működő szintező lenne. Én neveztem el szintezőnek de ez lényegtelen. A webes felülett alatt csak annyit értek, hogy egy weblapon van rajta ez a szintező, de a weblap gyakorlatilag ezen kívül semmi mást nem tartalmaz. Tehát semmi menü meg bisz-baszok.
Mi is a problémám a szintező megvalósításával? A válasz roppant egyszerű: Nem értek a programozáshoz. Pontosabban a webprogramozáshoz nem értek, mert a szintező az nem egy egyszerű HTML kód, hanem annál több (de ezt ti jobban tudjátok). Az ok, amiért ide jöttem tehát, hogy ez a szintező nekem nagyon nagyon kéne, nem tudom jobban körberajzolni. Találtam ugyan sablonokat (LINK), de sajnos én nem tudom összehozni úgy a kódot hogy olyan legyen amilyet én elképzeltem.
És akkor jöjjön az általam megálmodott szintező terve:
A rajzon tehát leírtam hogy mi hogyan működne benne.
SZUMMA: Tehát nekem egy üres szimpla weboldalon kellene hogy megjelenne egy ilyen animált progress bar, a rajzon megadott működési elv szerint. A Progress bar alatt pedig a rajzon feltüntetett 2 db szimpla kis textbox kéne a megadott működési elvekkel.
Nem is tudom hogy merjek kérni így bármit is. De ha esetleg lenne köztetek, aki ezt megtudná csinálni nekem, aranyszobrot fogok neki állítani. Amennyiben ez nem lehetséges, bármilyen segítséget elfogadok, de kétlem hogy lenne olyan program amivel ezt meglehetne csinálni programozás nélkül.
Még egyszer előre is köszönöm!
U.i.: Amennyiben üzenetemnek más topicban lenne a helye, kérem jelezzétek!
U.i.: Amennyiben van kérdés a rajzzal kapcsolatban szívesen válaszolok!
-
inf3rno
nagyúr
Közben felszórtam a laptopomra vmware-t player-t. Úgy gondoltam, hogy a rövidebb utat választom, és felteszek rá egy androidot, ahhoz vannak programok, és úgy nem kell GATT-al bohóckodni. Feltettem egy android-x86-4.4-rc2-t elsőnek, hát befagyott az induló képernyőnél, azt mondják ez ismert hiba 4.2 óta. Feltettem így egy 4.0-t, azon viszont nincs net, és a bluetooth-nál sem látom a bt smart eszközömet, csak a régi bt-os mobilomat. Biztos, hogy lehetséges vmware-el bluetooth smart-ot megosztani az emulált rendszerrel?
-
martonx
veterán
Sziasztok, egy olyan js komponens kellene, ami egy megadott lista elemeit automatikusan pozícionálja egy elipszis kerülete mentén. Azaz lenne egy mondjuk X magas Y széles elipszis, és lenne egy tömbnyi div element, amiket abszolút kellene pozícionálni egymástól azonos távolságra az ellipszis mentén.
Létezik ilyen js lib, ami ezt kikalkulálgatja, a megadott elipszis adatai és a div elemszáma alapján, vagy meg kellene írnom? -
inf3rno
nagyúr
"The company I work for make test equipment and one of my co-workers has to test the USB drivers we supply for this equipment under a range of operating systems; he says VirtualBox is useless for this but he can use VMware." - jul 14 [link]
Ezek szerint a WMware jobban passzol ehhez az USB adapteres Bluetooth Smart-os fejlesztéshez, mint a VirtualBox.
-
dqdb
nagyúr
válasz
inf3rno #5358 üzenetére
Rendelsz Kínából USB-s BT4.0 adaptert (bár itthon sem sokkal drágább), azután VMware Playerben telepítesz Windows 8-at, és ott át tudod adni* neki az USB-s eszközt. Ha van elegendő mennyiségű memóriád és megfelelő processzorod, akkor a legkényelmesebb VM alól végignyomni a teljes fejlesztést.
* elvileg ilyet a VirtualBox is tud, csak kölcsönösen nem kedveljük egymást, így olyan messzire kerülöm, amilyen messze lehet
-
inf3rno
nagyúr
Bármi ötlet, hogy win7-ről hogyan tudom megoldani a winjs befordítást és tesztelést?
Gondolom az integrációs tesztekhez kell majd virtualbox meg emulált 8.1, jól sejtem? Egyáltalán bluetooth kapcsolatot hogyan tudnék tesztelni egy olyan gépen, amin nincs is?
Lehet, hogy egyszerűbb lenne, ha a win8 adaptereket a tabletemen tesztelném(azon 8.1 van), a kódot meg git push-al frissíteném rajta. A maradék integrációs teszteknél meg kimockolnám a win8 specifikus adaptereket. Életszerű ez az elgondolás?
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5355 üzenetére
Ha már megnyitnám az NB-t, akkor elereszteném a nagy kutyát.
Ez a Sublime vagy Atom pont ezekre a gyors 5-10 perces dolgokra, vagy mondjuk amit írtam szórakozásra jók nekem.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5355 üzenetére
Tudom, hogy van, de ha folyamatosan Gb-okat ír rá a VS, mert kevés a memória, akkor elhasználódhat elég hamar (ugyanúgy, mint torrent esetében). Vannak programok, amikkel le lehet kérni, hogy mennyit ír rá, és megjósolnak egy élettartamot, de annyira nem folytam bele a témába, hogy konkrétat ajánlani tudjak.
NB-ben az autocomplete nem volt az igazi, nincs jsdoc3 support sem. Lehet, hogy azóta már tákoltak rajta, nem használtam már évek óta. Ettől függetlenül azért egész jó volt, talán a legjobb az ingyenesek közül.
-
Zedz
addikt
válasz
PumpkinSeed #5348 üzenetére
Sublime, Atom, ezeket alapból nem használnám nagy projektekhez.
Én próbáltam az Atomot, szerintem jobb mint a Sublime. Ha nincs kedvem megnyitni a nagy IDE-t 1-1 gyors dologhoz, arra tökéletesek ezek is. Meg ha ki akarok próbálni valami újat, akkor elszórakozok ezekkel az editorokkal, de amúgy komoly munkára csak normális IDE való.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Szerintem bővíts. min 20k egy Webstorm licensz, min 15k egy SSD, ha megenné, 4gb memóriát meg 8k-ért kapsz már jót.
-
-
válasz
Szerintem mindenképp megérné bővíteni, az SSD is létfontosságú, de nem csodafegyver. Ha swappelni kell, az még az SSD elérési idejeivel is lassabb, mint ha nem kéne
-
PumpkinSeed
addikt
Nekem SSD van alatta, NodeJS-el próbáltam és pár letöltött modul volt még amit egyszerre kellett berántania indításkor, de ezen kívül más nem ment alatta. Nem tudom miért, de nagyon zabálta a memóriát. Így maradt a Sublime vagy NetBeans. Valaki használta már a GitHub Atom-ját? Még azt próbálgatom most, de tudásilag szinte a Sublime buta szintjén van. Nem tudom, hogy bővítsek-e memóriát, ugyanis itt van az SSD.
-
martonx
veterán
Na mondjuk én csak "kisebb" 10-15 projektes solution-öket futtatok maszekban a gyenge gépemen, azok elég szépen muzsikálnak. Ja, és van egy 42 projektes Nopcommerce is, na azt tényleg csak mazochistáknak érdemes elindítani azon a gépen. Kizárólag webfejlesztésre használom, így a Xaml editort még sosem próbáltam, a js, cs, cshtml editorok szvsz nem foglalnak sok erőforrást.
Illetve vannak komoly erőforrást igénylő pluginek, mint pl. a Resharper, na azt is elefelejthetem a 4GB-s gépen.A TFS részt megnéztem, igaziból pont az alap TFS verziókezelő funkcionalitást a VS2015 Community is támogatja, amiket nem támogat, azok a magasabb szintű TFS funkciók.
Fő melóban Github-ot használunk, szóval azzal is van tapasztalatom bőven, annak is megvannak a maga előnyei, hátrányai.
-
dqdb
nagyúr
válasz
martonx #5344 üzenetére
Az SSD valószínűleg elfedi a memóriahiány miatti vergődést (én 4 GB memória mellett kizárólag HDD-n próbáltam). 4 GB-tal sokkal lassabban indul a VS2013, mint egy VS2010, sokkal lassabban tölt be 30-40 projektes solutionöket, és vannak olyan editorok, amelyek használatához a vergődés miatt ekkor fokozott türelem kell (a XAML például ilyen), szóval a lassúság érzete lehet projekttípustól függő is. Én ezért aztán reflexből 8 GB memóriát adtam legutoljára a VM-nek, amikor ki kellett deríteni egy OS specifikus nyűgöt, és szükség volt adott platformon ehhez fejlesztői környezetre
A TFS-es rész innen vettem, VS2015-ben szigorítottak rajta (bár ez engem az otthoni gépen nem fog érinteni, nem kedvelem a beépülő verziókezelőket, ha SVN és Git repóid vannak, akkor funkcionalitásban és megbízhatóságban a SmartSVN és SmartGit közelében sincsen egyik sem).
-
Zedz
addikt
válasz
inf3rno #5338 üzenetére
Nem írtad, hogy WebStormozol.
De amúgy WS után ( és a PhpStorm után, de ez mondhatni ugyan az az IDE ) szerintem a VS a legjobb. Mondjuk a WS-ben az nagyon jó, hogy hamar támogatják a trendet.
(#5342) PumpkinSeed: Az én laptopomban is 4GB RAM van, meg egy gyenge B960-as Intel, de nekem a Community teljesen jól fut, úgy, hogy nagy monitorra van kötve a gép. Akkor feküdt meg a kicsike, amikor a WinJS-hez indítottam egy Win8 szimulátort az érintőkijelzőt szimulálva, és egy batár nagy SVG-vel kellett dolgoznia a gépnek.
-
martonx
veterán
Várjatok, én 4Gb-s gépen használom a VS2013 Community-t, és tűrhetően mozog (pontosabban 3 gépen, egy 16Gb-s I7-esen, egy 8Gb-s A10-esen, és egy 4Gb-s fing processzorú notebook-on). Ami viszont rengeteget számít alatta az az SSD tapasztalataim szerint.
A nincsen TFS-t furcsálom, mert minden maszek projektemet TFS-en tartok.
-
dqdb
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5342 üzenetére
A VS2010 volt az utolsó Visual Studio, amelyik még beérte 4 GB memóriával. Ezután alaposan hozzányúltak az IDE alapjaihoz, ami azt eredményezte, hogy 8 GB alatt kínszenvedés használni, de ha van ennyi memóriád, akkor a VS2012 és utódai érezhetően sokkal-sokkal gyorsabbak ugyanazon a gépen, mint a VS2010.
A Community Edition pedig lényegében egy Professionalnek felel meg némi tudásbeli (nincsen TFS, CodeLens) és némi licencbeli (egyéni fejlesztők és legfeljebb 5 fős cégek használhatják) korlátozással.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
martonx #5341 üzenetére
Igazából lehet, hogy nekem van kevés memóriám (4GB) de amikor én használtam a VS Community-t akkor úgy felzabálta az összeset, hogy egy idő után használhatatlanná vált. Néztem pár beállítást erre nézve az interneten, de a problémán az se javított, csak kitolta az elfogadható kódolást egy kicsit tovább. Maga a program szerintem is jó, csak sajnos emiatt nem tudom használni.
-
martonx
veterán
válasz
inf3rno #5338 üzenetére
Ez a VS2013 Community előtt abszolút igaz volt, az ingyenes VS-ek használhatatlan szarok voltak, épp csak arra jók, hogy az ember elkezdjen pötyögni rajtuk valamit. Változnak az idők
szerencsére.
A VS2013 Community pedig a nevével ellentétben valamikor 2014 második felében jött ki, szóval ez is egész tűrhető. -
inf3rno
nagyúr
Köszi! Nagyjából erre voltam kíváncsi, hogy nem reménytelen. Olvastam olyat egy fórumban, hogy valakinek összejött C#-ban ezzel a kütyüvel, úgyhogy talán nem titkosított az adatküldés. Elvileg ugyanaz az API (legalábbis ránézésre) WinJS-nél és a C#-os WinRT-nél is, úgyhogy szerintem át lehet írni sorról sorra.
-
inf3rno
nagyúr
Ez csak hobbi projekt, nem üzleti. Magamnak írok egy edzéstervezőt meg naplózót, mert már unom az Endomondo meg Strava hülyeségeit.
Hát lehetne éppen C#-al is, csak ahhoz nem értek, meg nincs kedvem megvenni a Visual Studio-t. Más alternatíva meg js-ben sajnos most nincsen. Van olyan, hogy NodeRT, ami szintén valami WinRT-s C-s dolgot fordít be dll-be, ha jól tudom, de ahhoz meg node-gyp-et vele együtt meg Visual Studio-t meg Pythont, meg minden hülyeséget fel kellene telepíteni, akkor meg már kézenfekvőbbnek tűnt, hogy WinJs-el lekódolok gyorsan egy Bluetooth-ot használni képes klienst, aztán átküldöm a nodejs szervernek vele az adatokat valamilyen protokollon.
-
válasz
inf3rno #5331 üzenetére
A WinJS alkalmazáshoz lehet más nyelven írt WinRT komponenseket csatolni, én lehet inkább átvinném a problémát a C# világba. A BLE kezelés lépéseit egyébként ez a blog leírja - még az is lehet, hogy át lehet ültetni JS-be soronként.
Ha szerencséd van, a kütyü az összes fontos paramétert kiajánlja GATT attribútumokként, amiket tudsz olvasni vagy írni. Ha nincs szerencséd, és pl. a FitBithez hasonlóan egy titkosított blobként tárolnak mindent, akkor elég esélytelen a feladat.
Szerk.: Most látom, hogy WP-s blogot linkeltem be. Az elv meg a használt osztályok ettől még hasonlóak. Morzsák meg MSDN-en is vannak.
-
inf3rno
nagyúr
WinJs-el és Bluetooth-al van valakinek tapasztalata? Szeretném lekérni az adatokat pulzusmérőről, de nem igazán tudom, hogy milyen irányba induljak. Van egy csomó hardver id, amikből néhány szabvány, mások gondolom nem, de hogy ebből én hogy kapok majd adatokat, arról lövésem sincs. Tudom rtfm, de nem lehetne egy kicsit meggyorsítani a folyamatot?
Maga az eszköz egyébként Mio Link, gondolom nem open az api-ja, de windows-hoz sajna nem szórtak össze semmit a srácok, bt4-es androidos eszközöm meg még nincsen, úgyhogy gondoltam teszek egy próbát, hátha ki tudok csikarni belőle valamit. Mérni mér, villognak a színes ledek rajta, elvileg ha jól be tudnám állítani, akkor az én edzettségi szintemnek megfelelően tolná a szivárványos színeit a pulzus zónákról, nem valami átlaghoz viszonyítva. Meg jó lenne látni a konkrét számokat is legalább egy crossfit edzésen, ha már futáshoz nem tudom a hátamra szíjazni.
-
Jim-Y
veterán
válasz
slice14 #5326 üzenetére
Szerkesztettem az elozot
Majd ezt ugy lehetne felhasznalni, hogy
var file = readFile('/sdcard/Tasker/temp/weather.json'),
rawData = JSON.parse(file),
Weather = new Weather(rawData);
var sunPhase = Weather.getSunPhase(),
sunRise = sunPhase.getSunrise(),
sunriseHour = sunRise.getHour();
setGlobal('%Napfelkel1', sunriseHour);sot...
var settings = {
'%Napfelkel1': sunriseHour,
'masbizbasz': sunriseMinute,
'megintmasbizbasz': sunriseSecond
...
};
Object.keys(settings).forEach(function(key) {
setGlobal(key, settings[key]);
}); -
Jim-Y
veterán
válasz
slice14 #5324 üzenetére
Hat ez csak nevleg JS ugy megemlitem
.
Ennyire csunya JS kodot en meg ritkan lattam (nem mondom, hogy nem, de majdnemNa jo nem leszek negativ)
Amugy futtasd at a kodod ezen -> [link]
Amugy lehetne, egy csomo otletem van, hogy mivel lehetne szebbe tenni, de mindegyikbol az jonne ki, hogy tanulj egy kis JavaScriptet ^^ Peldaul, ha van idod es kedved, akkor csinalhatnak a Weather kore egy wrapper osztalyt.
pl:
/**
* @typedef {Object} Weather
* @property {CurrentObservation} current_observation
* ...etc
*/
/**
* @param {Weather} rawData
*/
function Weather(rawData) {
/** @type {Weather} */
this.baseData = rawData;
/** @type {CurrentObservation} */
this.currentObservation = rawData.current_observation;
}
/** @returns {CurrentObservation} */
Weather.prototype.getCurrentObservation = function() {
return this.currentObservation || {};
}
etc.. -
slice14
veterán
A setGlobal-al lesz belőle tasker-es változó.
Egyébként itt az egész js. Link
Lehet hogy sok fölösleges dolog van benne. A tasker js support oldalból kiindulva kezdtük el a projektet. És a js-ről eddig csak hallottam, de fogalmam se volt arról hogy hogyan működik.
Ha van valami jó ötlet, hogy hogyan lehet rövidíteni rajta. Akkor ne tartsd vissza.
-
-
slice14
veterán
válasz
ltpalermo #5319 üzenetére
Na meglestem az xml verziót, ajánlom neked is.
Hour1 = Weather.hourly_forecast.forecast[0].FCTTIME.hour;
Hour1fok = Weather.hourly_forecast.forecast[0].temp.metric;
Hour1idojaras = Weather.hourly_forecast.forecast[0].condition;
Hour1szelirany = Weather.hourly_forecast.forecast[0].wdir.dir;(A Weather az én fájlom változóneve.)
Tehát nézd az xml verziót gépen, ott tudod nyitni-csukni a tömböket.
Persze ha nem kel semmit csinálni az adott adattal, askkor setGlobal-al adj neki tasker változó nevet.
Pl: setGlobal('%Hour1',Weather.hourly_forecast.forecast[0].FCTTIME.hour);
-
ltpalermo
csendes tag
válasz
slice14 #5317 üzenetére
köszi, de ezt már próbáltam, talán pont legelsőre és pont a ti projektetek alapján, de nem működik. gondolom a forecast-nál azért működik, mert ott van egy "period":1 stb, és ez alapján csinálja meg (ezt egyébként én is így csináltam meg). de az hourly_forecast-nál ilyen már nincs.
a tasker változóim már mind nagybetűsek egyébként, használok is párat másholja és #5313 Karma
köszi nagyon szépen működik a szélirányos dolog -
slice14
veterán
válasz
ltpalermo #5316 üzenetére
Esetleg így próbáld.
valami1 = ...........FCTTIME[0].hour;
valami2 = ...........FCTTIME[1].hour;stb, stb....
sDe pl a forecast-ot is így csináltuk meg. A [közötti] szám dönti el hogy hanyadik bejegyzést szedje ki. A [0] az első ilyen részt veszi ki a tömbből.
Remélem hogy nem írtam el semmit.
-
ltpalermo
csendes tag
a következő 8 órára szeretném megkapni a hőmérsékletet, eső valószínűségét és a kondíciót. de mivel mindegyik altömb FCTTIME-al kezdődik, az hour értéke pedig mindig ugrik egyet óránként így nem tudom mi alapján megfogalmazni h első órára vonatkozó hőmérséklet, eső, kondíció, majd másodikra stb.
biztos egyszerű, de nagyon nem állt még rá az agyam -
válasz
ltpalermo #5312 üzenetére
Nos. Az biztos, hogy amit Winddirectionként kivettél, annak nyoma sincs a saját adatodban. Neked is javaslom, hogy az adatot másold be egy online JSON parserbe, amivel utána könnyen meg tudod nézni a különböző útvonalakat és struktúrákat.
Ezzel több szerencséd lesz:
var windDir = httpdata.current_observation.wind_dir;
Aztán a végtelen if-else tenger helyett sokkal tisztább, ha lehetséges értékeket kigyűjtöd előre egy objektumba, és feldolgozáskor csak megpróbálod megkeresni benne a megfelelő kulcs-érték párt.
// valahol a szkript elején
var windDirectionLookup = {
'északi': 'É',
'déli': 'D',
'délkeleti': 'DK',
... (a nyolc égtájat leírni házi feladat) ...
};
// ... feldolgozás ...
var windDir = httpdata.current_observation.wind_dir;
setGlobal('%Wwinddir', windDirectionLookup[windDir] || '-');Az utolsó sorban látható kifejezés megpróbálja kivenni a megfelelő rövidítést a [] operátorral. Ha nem sikerül, mert mondjuk olyan szöveg jön, ami nincs az objektumban, akkor egy kötőjel lesz az eredmény.
-
válasz
ltpalermo #5310 üzenetére
De, az string, úgyhogy nem kell sehova konvertálnod. Mobilról nem tudom tüzetesebben megnézni, de nem lehet, hogy csak olyan esetbe futottál, ami nincs benne az if-else tengeredben?
Majd ha hazaértem és más nem ugrik rá közben, mutatok egy tisztább megoldást lookup table-lel.
-
ltpalermo
csendes tag
sziasztok!
Mr Dini és Slice14 taskeres időjárás projektjének mintájára, ill. attól függetlenül én is csináltam egy wunderground-os időjárást a telefonomra. a problémám szintén ugyanaz, mint nekik, a hosszú futási idő az adatok lekérésénél. az ő projektjük és netes források alapján már rengeteget rövidítettem rajta, de néhány helyen elakadtam, ehhez kérnék most segítséget.
az adatok itt találhatóak: [link]
és a két kérdés:1. lekértem az óránkénti időjárást is, amit sehogysem tudok az eddigi módszerekkel js-ben kezelni. a kérdéses rész a vége felé kezdődik hourly_forecast rész alatt.
2. mivel a szélirány rendesen szavakkal kiírva már nem fér a widgetemre, ezért szeretném csak a kezdőbetűt kiírni, tehát nyugati esetén Ny, délnyugatinál DNy és így tovább.
ezt gondolom if else-el lehet megoldani, de hiába próbáltam nem jártam sikerrel, de bemásolom ide mit csináltam, hátha úgy könnyebb rájönni mit rontok el.
Winddirection = httpdata.forecast.current_conditions.wind_dir;
if (Winddirection == nyugati) { setGlobal('%Wwinddir',"Ny"); }
else if (Winddirection == nyugat-északnyugati) { setGlobal('%Wwinddir',"Ny-ÉNy"); }
else if (Winddirection == nyugat-délnyugati) { setGlobal('%Wwinddir',"Ny-DNy"); }
else if (Winddirection == keleti) { setGlobal('%Wwinddir',"K"); } stb.u.i.: elnézést ha valami nagyon nagy marhaságot csináltam/kérdezek, de totál kezdő vagyok. a w3schools vonatkozó részeit elkezdtem olvasni, de időhiány miatt még nem sokra jutottam vele
előre is köszönök bármilyen segítséget!
-
slice14
veterán
Hogy tudok egy szövegrészt lecserélni js-ben? Már mint hogy arra helyettesítse be (°C = fok).
-
fordfairlane
veterán
válasz
slice14 #5300 üzenetére
A típuskonverzió == és != esetén elég furcsán lett implementálva a Javascriptben, ezért használata minden esetben kerülendő. A legtöbb programozó azért használja ezt az operátort, mert a többi C-forma nyelvekben nincs vele különösebb probléma, vagy nem ilyen mértékű. A Javascript specialitásai nem mindenki számára ismertek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen egeret válasszak?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Építő/felújító topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Beats Studio Pro (Beats by Dre)
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged