Új hozzászólás Aktív témák

• ltpalermo

csendes tag

sziasztok!

Mr Dini és Slice14 taskeres időjárás projektjének mintájára, ill. attól függetlenül én is csináltam egy wunderground-os időjárást a telefonomra. a problémám szintén ugyanaz, mint nekik, a hosszú futási idő az adatok lekérésénél. az ő projektjük és netes források alapján már rengeteget rövidítettem rajta, de néhány helyen elakadtam, ehhez kérnék most segítséget.
    az adatok itt találhatóak: [link]
    és a két kérdés:

1. lekértem az óránkénti időjárást is, amit sehogysem tudok az eddigi módszerekkel js-ben kezelni. a kérdéses rész a vége felé kezdődik hourly_forecast rész alatt.

2. mivel a szélirány rendesen szavakkal kiírva már nem fér a widgetemre, ezért szeretném csak a kezdőbetűt kiírni, tehát nyugati esetén Ny, délnyugatinál DNy és így tovább.
    ezt gondolom if else-el lehet megoldani, de hiába próbáltam nem jártam sikerrel, de bemásolom ide mit csináltam, hátha úgy könnyebb rájönni mit rontok el.
    Winddirection = httpdata.forecast.current_conditions.wind_dir;
    if (Winddirection == nyugati) { setGlobal('%Wwinddir',"Ny"); }
    else if (Winddirection == nyugat-északnyugati) { setGlobal('%Wwinddir',"Ny-ÉNy"); }
    else if (Winddirection == nyugat-délnyugati) { setGlobal('%Wwinddir',"Ny-DNy"); }
    else if (Winddirection == keleti) { setGlobal('%Wwinddir',"K"); }
    stb.

u.i.: elnézést ha valami nagyon nagy marhaságot csináltam/kérdezek, de totál kezdő vagyok. a w3schools vonatkozó részeit elkezdtem olvasni, de időhiány miatt még nem sokra jutottam vele

előre is köszönök bármilyen segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés