- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sk8erPeter #6169 üzenetére
Nah, felraktam egy Win-t a harmadik partícióra és megpróbáltam lefuttatni a kódot, de ezt dobja:
17:46:07.717 Cross-Origin kérés blokkolva: Az azonos eredet házirend nem engedélyezi a távoli erőforrás olvasását innen: [...]. (Ok: Az „Access-Control-Allow-Origin” CORS fejléc hiányzik).1(ismeretlen)
Így nem fut le a kód. Sima XMLHttpRequesttel és JQuery get-tel is ezt dobja...
-
válasz
Sk8erPeter #6169 üzenetére
Ok. Csak egy debian szerver van a gépemen, és ha kellene a böngésző, akkor először be kell rakni a desktopot, majd csak utána másolhatom át telóról gépre a kódot... :/ De az a lényeg, hogy rájöttem magamtól, hogy mi a gond, mire megkérdeztem.
A nulladik elem kihagyása pedig a kezdetektől meg volt oldva.
Azért köszi és teljesen igazad van!
-
válasz
Sk8erPeter #6162 üzenetére
Ja, csak taskerrel (droidos automatizáló program) futtatom. Ott nincs se konzol, se más megoldás debuggolásra. Se jquery ui... Csak flash, meg alert...
Böngészőbe futtatni pedig lusta vagyok...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #6133 üzenetére
Azóta se jelentkezett. Lehet, beleásta magát a javascript rejtelmeibe.
-
válasz
Sk8erPeter #6089 üzenetére
Megy! Köszi!
A regex ilyen szinten még nem volt meg, de máris pótolom ezt a hiányosságom! Megvan a mai olvasnivaló.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Sk8erPeter #6064 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5978 üzenetére
Vagy csak mert csak, jó az vidékre?
Valami ilyesmi!
Sok json van, és inkább keycatalog szerű kulcsokkal dolgozok. Egyszerűbb és ritkán változik. Ha pedig mégis, akkor gyorsan át tudom ütni a key-eket a forrásban. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5976 üzenetére
Nem módosítom ezt a részt.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5943 üzenetére
Köszönöm, az biztos, hogy van mit javítani a JS tudásomon, és elég erősen rajta is vagyok, amikor időm engedi. A változónevek meg csak ideiglenesek, refaktoráltam is, csak az a jsFiddle-n nem látszódik.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #5926 üzenetére
De ezt a mondatot neked írtam és nem neki. Az ő szemszögéből az, hogy azt írjuk, hogy
function(num) { return num % 2 === 0 } vagy
num => num % 2 === 0az irreleváns, mert a lényeg a filter használata és, hogy az, hogy páros valami úgy nézzük meg, hogy x osztva kettővel a maradék nulla-e.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #5923 üzenetére
Hát de mi az, hogy magic? Ez a legújabb szabvány, ez a nyelv része, ha magic akkor nem érti a nyelvet és még tanulni kell
Nekem senki ne próbálja meg eladni, hogy ne ezt írjam egy kezdőnek, ha nem érti, semmi gond, csapja fel a doksit és olvassa el, hogy mit jelent. Most ha curryztem volna meg ez-meg-az akkor még megértem, de ez egy nyelvi elem még csak nem is magic
Illetve én olyan példát szeretek mutatni ami előre viszi az embereket nem stagnál vagy visszahúzza. Ha például foglalkozik ezzel és megtetszik neki, majd netántán ezzel fog foglalkozni, akkor sokkal jobb ha már tudja, hogy mi az hogy fat arrow meg block scoping meg főleg, hogy mi az hogy [].filter.
p.s: szerinted egy filter + fat arrow már poweruser kategória? Mármint komolyan kérdezem
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #5917 üzenetére
"Azt nem tudom, van-e érdemi sebességbeli előny vagy hátrány a hagyományos for ciklushoz és tömbbe pakolós módszerhez képest."
Előny az írásmódban van, sebességben nincs, sőt, elméletileg lassabbnak is kéne lennie a filternek picivel mert:
- belül ez is csak egy for ciklust használ
- de pluszban vannak ellenőrzések, hogy egyáltalán tömb-e amin meghívjuk, stb..De a különbségek elhanyagolhatóak, biztos hogy egy átlagos js projektnél nem ez lesz a szűk keresztmetszet. Akkor pedig a filter elegánsabb, tömörebb, jobban olvashatóbb, leíróbb, chainelhető. Meg hát úgy egyáltalán egy újabb absztrakciós réteg (sort of)
-
válasz
Sk8erPeter #5898 üzenetére
Már megoldottam.
Nem. Van egy mappa. Ebben csak képek vannak. A listFiles a Taskerben valami ilyesmit ad vissza:
/Mappa/Kep1.jpg
/Mappa/Kep2.jpg
[…]Na nekem az az ötletem támadt, hogy nyomok egy splittet a \n-re, azaz a sortörésekre és ezt belementem 'i' -be. Ekkor ha pl a /Mappa/Kep1.jpg-t szeretném kiiratni, akkor az i[0] kell nekem. Tehát a tömb nulladik eleme. Namost ennek a tömbnek a lenghtje alapján generáltatok vele egy random számot. (Math.floor) Majd ezt a random számot állítom be háttérnek. Eddig működött a dolog. Viszont azt is szerettem volna, ha az előző háttér tömbbeli értékét ne sorsolja ki még 1x, illetve nulla se legyen az a szám, amit így kapok, erre kellett volna nelem a for. A for azt nézte volna meg, hogy az előzőleg "I" Taskeres globális változóval egyezik-e a most generált szám. Ha igen, akkor addig futtatja, míg más nem lesz a kapott eredmény. Csak közbe rájöttem, hogy az amit összedobtam több sebből vérzik. (Pl a setGlobal a forban
) Ezeket közben kijavítottam és while-ra cseréltem a for-t. Ezt sikerült összehozni, ami működőképesnek látszik:
var Hatterek =listFiles("Hatterek", false).split("\n");
var number = Math.floor( Math.random()*(Hatterek.length));
while(number == global('OldScrBcg')) {
var number = Math.floor(Math.random()*(Hatterek.length));
}
while(number == 0) {
var number = Math.floor(Math.random()*(Hatterek.length));
}
setGlobal('OldScrBcg',number);
setWallpaper(Hatterek[number]); -
válasz
Sk8erPeter #5897 üzenetére
Azért írtam az XAMPP-t, mert pár hozzászólással előbb ezt linkelte neki Zedz. A portable XAMPP kicsit lightosabb, mint a WebPI által felrakott bármi
, de egyébként tapasztalatnak mindenképp hasznos az IIS is.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5869 üzenetére
Igen, az elméleti kiindulás felteszem az amit írsz, csak egyszerűen annyira más a gyakorlat (alig találni rendes kinézetű elemet ezekből), hogy nem értem miért nem rakják bele valamelyik készülő szabványba ennek a lehetőségét. Nyilván régen amikor a JS még nagyon lassú volt, akkor nem volt reális alternatíva a mostani megoldás, de cirka 5 éve már boldog-boldogtalan használja.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5866 üzenetére
Igazából ez olyan kicsi része a dolognak, hogy nem éri meg itt szenvedni vele.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5866 üzenetére
Jól tudod. Számomra teljesen érthetetlen módon így van, és nem is látok szándékot arra, hogy ezen változtassanak. Ugyanez igaz checkbox / radio buttonokra és a file feltöltő input-ra is.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5864 üzenetére
Én igazából valami css selector-t kerestem amivel el lehet érni a select dropdown részében az elemek hover részét, hogy a kékről valamilyen másra tegyem.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5859 üzenetére
Köszönöm a linket.
-
htc07
addikt
válasz
Sk8erPeter #5854 üzenetére
megoldottam egy chrome pluginnal végül
nem volt erőm szenvedni vele, de köszi
-
htc07
addikt
válasz
Sk8erPeter #5841 üzenetére
Köszi, valamiért nem akar működni, gondolom mert egy agyonszkriptelt oldal.
na mindegy, ezen már el tudok indulni.
-
w.miki
veterán
válasz
Sk8erPeter #5811 üzenetére
nem is akarjátok megpróbálni?
-
TheProb
veterán
válasz
Sk8erPeter #5822 üzenetére
Így oké, az utolsó paraméternek az a false, minek kell és mi cél szolgál?
-
TheProb
veterán
válasz
Sk8erPeter #5820 üzenetére
Ez amúgy így miért jobb?
window.addEventListener("load", function load(event) {
window.removeEventListener("load", load, false); //remove listener, no longer needed
initialize();
}, false);Nem is láttam még ilyen formában a window.onload-ot
-
TheProb
veterán
válasz
Sk8erPeter #5818 üzenetére
Egy vasutas vizsgapélda volt 2 éve az egyik tárgyból. Jelen esetben annyit kellett csinálni, hogy a 3 színnek vannak csúszkák 0-255 közötti értékekkel és aszerint kilegózott színre kellett beállítani az összes listaelem színét.
De, hogy konkrét legyek [link]
-
CSorBA
őstag
válasz
Mindenkivel előfordul
Szerintem arra számíthatott, h. ott lehet id, class ilyesmi egyéb attribútum is.
-
trisztan94
őstag
válasz
Átfogalmazom:
Egy jól megírt kódban nincs olyan, hogy egyszer működik, egyszer nem.
console.log("yolo");
Minden egyes esetben ki fogja írni, hogy yolo. Nincs olyan, hogy 10x kiírja, egyszer nem.
Nyilván fejlesztés közben vannak bugok, meg furcsaságok.
-
CSorBA
őstag
válasz
Sk8erPeter #5800 üzenetére
Ez annyira szörnyen néz ki, hogy megnéztem. Ez fog illeszkedni, méghozzá olyan Form-ra, amiben van op, id, fname, hash input, és ezek értékeit szedi ki. Az inputok között lehet más input is. Erre persze .*-ot szokás használni, de végül is ennek megfelelője a [\S\s]*.
Gondolom aki írta nem értett a regexhez és valahonnan ezt sikerült kiguglizni,
Amúgy [^"]*-ot kellett volna használni a value-kban, a köztes helyeken meg mondjuk .*?-ot.
-
w.miki
veterán
válasz
Sk8erPeter #5800 üzenetére
no közben visszatért az oldal, az .eu domain-hez, így megint jó a plugin...
de ilyesmi plugin szeretnék még mint ez, ami a weboldalakon található (filmezz.eu, moovie.cc, sorozatbarát) videókat automatikusan lejátssza a tároló oldalak (vidtome, youwatch, flashx.tv, openload stb..) felugró ablakai nélkül
(csak nem tudom, kit lehetne megkérni erre, szívességből, mert én nem tudom megírni
)
-
tick
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5757 üzenetére
Köszönöm, nagyon érdekes cikk. meg is próbálom implementálni
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5786 üzenetére
ES2015 szerintem már egész vállalható. Volt szerencsém CoffeScript kódot látni, de szerencsére nem én voltam azon a projekten, és az első benyomás alapján nem is szeretnék ilyenen dolgozni.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5784 üzenetére
Bal oldalt kerestem az External Resources alatt, ajjj.
Csak nekem fura a LANGUAGE megnevezés ott? -
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5774 üzenetére
Nem csak simán ES2015? Nem látom a Babelt behúzva.
-
libamajas
tag
válasz
Sk8erPeter #5777 üzenetére
-
Agostino
addikt
válasz
Sk8erPeter #5771 üzenetére
"mondjuk eddig sem voltál túl bőbeszédű, amikor a pontos hibákról érdeklődtünk"
sokszor magam sem értem mi a pontos hiba : ) na de most igyekszem egzakt lenni: mootools - firebug szerint: "Error: Invalid month string" "if (!match.length) throw new Error('Invalid ' + type + ' string');" @ mootools-more.js (line 4307, col 1) - mod közben látom van rá peccs. ezzel már oké, helyén marad a mootools és hiba sincsen.
-
Agostino
addikt
válasz
Sk8erPeter #5769 üzenetére
hát, igazából eszem ágában sem volt keverni, sőt meg sem fordult a fejemben, hogy bekavarhat a joomla motyói közül bármi is. mondjuk mostantól meg sem lepődök semmi sem... mindenestre megy és ez a lényeg, szóval nagy köszi még egyszer, ha mást nem, a hibakonzol hasznosságát megtanultam : )
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #5758 üzenetére
Meg mondjuk egy konkrét jsfiddle példa sem ártott volna, hogy lássuk egyáltalán a hivatalos dokumentációt tudtad-e értelmezni.
-
tick
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5753 üzenetére
Köszi! Van valami gyakorlati előnye is vagy csak szimplán esztétikusabb?
Lenne esetleg értelme minden sort egy ID-val ellátni, a szűrést pedig client-side/local storage-ban elvégezni majd az eredmény alapján állítgatni a displayt?
Tudom egy kicsit overkill, de érdekes kihívás lenne ha van teljesítménybeli haszna is
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5743 üzenetére
Ugyan olyan sz*rul tudok még mindig kérdezni.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #5731 üzenetére
Az elavult javascript anyagok szinte mindegyikére jellemző, hogy document.write-tal valósít meg kliensoldali dinamikus kódot, és ha oktatásról van szó, akkor az oktatónak, illetve vizsgáztatónak megfelelés legalább olyan fontos lehet, mint maga a tananyag. Ha nem fontosabb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5738 üzenetére
Há'deszintemindigbelémkötvalakittafórumon. Nagyon már nem is járok fel ide kérdezősködni, inkább máshol teszem fel a kérdéseket.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5738 üzenetére
Ha másért nem is, a stackoverflowért megéri küzdeni.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5731 üzenetére
Jól van na, kössél belém.
Nekem a pastebin maradt a fejemben. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5668 üzenetére
Olvastam, viszont már nagyjából működésre bírtam. Viszont ha deprecated akkor ezt a MediaStream-et kellene használni? Csak mert az elérhető tutoriálok 99,999%-a getUserMedia-t használ. :/
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #5641 üzenetére
Csak igyekeztem megragadni a kollégának a probléma lényegét
A displayDate tényleg csak elírás volt, elfelejtettem a legvégén rányomni az update-re, így végül valami régebbi verziót linkeltem be -
inf3rno
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5616 üzenetére
"Ha nem baj, megfordítanám a dolgot: arra mutathatnál nekem olyan általánosítható bizonyítékot, hogy minden esetben gyorsabb összeállítani egy gigarendszerben - annak összes függőségével, aktuális használati esetnek megfelelő konfigurációjával, stb. - egy valóban komplett tesztkészletet egy kisebb/nagyobb feature időre történő fejlesztéséhez, mint TDD/BDD aktuális alkalmazása nélkül azt elkészíteni."
Nem tudok ilyesmiről, de nem nagyon szoktam statisztikák után nyomozni. A kezdeti fejlesztési idő valamivel lassabb, a bug sűrűség viszont sokkal kisebb. Egy tanulmány szerint kb 15-35%-al több időt kell beleölni a projektbe, és valahol 40-90% közötti mértékben esett vissza a release előtti bug sűrűség, máshogy fogalmazva, kevesebb, mint fele annyi bug volt. [link] A 15-35% idő többlet a 2x annyi debug-nál tapasztalatom szerint bőven visszajön. SO-n volt ilyesmi kérdés. [link] Ha ennyire izgat a téma, akkor utánakereshetnél te is, nincs kedvem olyan dolgokra pazarolni az időmet, amiből nem tanulok semmit, max megnyerek egy vitát. A többi már tényleg nagyon off.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5602 üzenetére
Én jelenleg hobbi projekteknél fejlesztek így, most éles projektjeim nincsenek. Régebben éles projekteknél még nem ismertem ezeket a technikákat, személyes tapasztalatom annyi, hogy volt olyan projekt, aminél utólag írtam meg a teszteket, és az SQL-ek felében volt kisebb nagyobb hiba, amik nem derültek ki azonnal, mert csak ritkán használt útvonalakról volt szó.
Tudok olyan multiról, ahol TDD + SOLID + OOP alapvető, és a backend-et így fejlesztik, nem véletlenül írtam. Nem hinném, hogy nyugis munkahely lenne, inkább csak elvárják a minőségi kódot, meg egy méret (pár ezer sor) felett széthullik a szemét, amit tesztek nélkül fejlesztesz. A GUI-t nem feltétlen éri meg e2e tesztekről indulva fejleszteni, de azért érdemes lehet bedobni párat a fontosabb feature-ök ellenőrzésére, ha nem is minden apróbb hülyeségre. A DDD egy projekt méret felett éri meg jobban, mint a monolit, én személy szerint ezzel nem értek egyet, próbálom kisebb projekteknél is alkalmazni. Arra, hogy a TDD/BDD többlet idővel járna mutathatnál valami bizonyítékot, mert pont az ellenkezője igaz. Debugra összességében több idő megy el, mint arra, hogy a teszteket előre megírd, és az alapján fejlessz. Persze ha nem veszed komolyan az egészet, vagy nem fotnos a minőség, akkor nyugodtan fejleszthetsz tesztek nélkül is. -
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5505 üzenetére
Akkor íme egy Chrome/Opera extension kettőtök kutatása alapján egy kicsit kulturáltabb injektálási módszerrel.
manifest.json
{
"content_scripts":
[
{
"matches": [ "http://mno.hu/*", "https://mno.hu/*" ],
"js": [ "content.js" ],
"run_at": "document_start"
}
],
"web_accessible_resources":
[
"patch.js"
],
"manifest_version": 2,
"name": "setTimeout patch",
"version": "1.0.0"
}patch.js
Window.prototype._setTimeout = Window.prototype.setTimeout;
Window.prototype.setTimeout = function(func, delay) {
if (func.toString().indexOf("reloadBlocker") !== -1)
console.log('blocked setInterval', delay);
else
Window.prototype._setTimeout.apply(this, arguments);
};content.js
try {
var xhr = new XMLHttpRequest();
xhr.onreadystatechange = function() {
if (xhr.readyState === 4 && xhr.responseText) {
var patch = document.createElement("script");
patch.type = "text/javascript";
patch.innerText = xhr.responseText;
(document.head || document.documentElement).appendChild(patch);
}
};
xhr.open("GET", chrome.extension.getURL("patch.js"), true);
xhr.send(null);
}
catch (ex) {
console.log(ex);
}Vagy Firefox alá Greasemonkey scriptként:
// ==UserScript==
// @name setTimeout patch
// @namespace mno.hu
// @include http://mno.hu/*
// @include https://mno.hu/*
// @version 1
// @run-at document-start
// @grant none
// ==/UserScript==
window._setTimeout = window.setTimeout;
window.setTimeout = function(func, delay) {
if (func.toString().indexOf("reloadBlocker") !== -1)
console.log('blocked setInterval', delay);
else
window._setTimeout.apply(window, arguments);
};Érdekes módon itt csak a window példányt tudtam manipulálni, és abban lecserélni a metódust, magát a Window osztályt nem, hogy a prototípusban cserélgessek.
Természetesen nem vártam ki a 20 percet, a naplóba írt üzenettel teszteltem a kódot.
-
cocka
veterán
válasz
Jajj de ez már ilyen jquerys borzalom, amiből még annyit se értek.
Igazából nem azért nem értem, mert nem tudnám megérteni, hanem mert nem ismerem a függvényeket.
-
válasz
Találtam egy rövidebb verziót.
Ez a blokk átverhető a window.history.pushState-tel:if(document.location.href.match(/hirtv_kesleltetett/i) || document.location.href.match(/hirtv_live/i)) {
reloadBlocker = true;
}Például így: window.history.pushState({}, null, "hirtv_live").
Egy kicsit fejre áll tőle a böngésző, de a feltétel biztosan igaz lesz tőle
-
cocka
veterán
válasz
Sk8erPeter #5499 üzenetére
Ezt már megtettem, csak az a baj, hogy annyi van, mint a nyüves. Van vagy 15 js fájl és szinte majdnem mindben van ilyen időzítő függvény.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5397 üzenetére
Igen az megvan, csak valamiért nem kaptam meg az input .value értékét és azért nem adott rendesen értéket. De most már működik rendesen, köszönöm a segítséget.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5257 üzenetére
Mondjuk van benne igazság, talán a Java-val lenne összehasonlítási alapom, de mivel egy szemeszterben tanultam egyszerre a kettőt ezért az sem az igazi. Bár annyi összehasonlítási alapom van, hogy Java gyak vizsga előtti héten végig Javascripteztem, és mivel papíron ment a vizsga a változóim nem kaptam típust.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5250 üzenetére
Hogy mire fel van ekkora hype körülötte?
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5248 üzenetére
"megmarad egy ilyen "volt róla szó"-projektnek"
Valami ilyesmi féle jövőt képzelek el a dolognak. A nagy JS körüli hype viszont érdekes, az eredeti tervekhez képest szinte már mindenhol tetten érhető ez a nyelv.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5238 üzenetére
Bocsánat, de másra nem tudtam gondolni hirtelen.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5236 üzenetére
Szia honda, nem is tudtam, hogy új accod van!
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5233 üzenetére
A kérdezőnek lehet érthetőbb így, ha látja másnak hogy megy. Gondolom.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
Sk8erPeter #5213 üzenetére
Oké, oké, oké.
Belső hálózaton lenne, a gépen(amiből csak egy lesz) a(z egyik) legújabb Chrome menne, csak az az egy oldal lenne megnyitva, semmi más. Nem hiszem, hogy egy 50+-os nénike át tudná írni, aki a gépet is alig tudja használni.
Lesz szerver oldali is, rábeszéltetek. Köszönöm Neked is. -
indigo
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5205 üzenetére
Minden elismerésem és köszönöm a munkádat és a teljes körű magyarázatot!
-
indigo
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5203 üzenetére
A konzol szerint nincs hiba: kép.
Szívesen megpróbálkozok a debuggal.
---------------
Vááá, ha kiveszem a meghívott html div-jéből a .class="modal"-t, akkor jó, lefut minden. -
indigo
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5200 üzenetére
Hibakód szerintem nincs, itt egy kép, ha F12-t nyomok és frissítem az oldalt, hogy újra betöltődjön.
-
indigo
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5197 üzenetére
Köszi szépen a segítséget.
Egyelőre nem működik nálam. Átültetve megjelenik a Modal ablak, de nem hozza be a hir.html tartalmát
Kitöröltem az url='/echo/html/'-t, megváltoztattam a type:-ot GET-re és kitöröltem a //INNENTŐL ... //IDÁIG sorokat.
Szerintem nálam van a hibaChrome böngésző -> F12 -> Console a következőt írja:
data: <div class="modal">
<H1>Ez egy másik weboldal szövege - AJAX használatával.</H1>
</div> -
indigo
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #5195 üzenetére
Köszönöm a választ. Megpróbáltam a jsFiddle-t, a CodePen-t és a Plnkr.co-t is, de egyiken sem tudom megmutatni a problémámat.
A jsFiddle-re feltöltöttem a külső anyagokat (css, js, html fájlok), de nem hajtja végre a feladatot (hiába kattintok az IDE feliratra, nem hajtja végre), egyébként itt a link hozzá.
A CodePen annyival előrébb van, hogy végrehajtja a feladatot, tehát rákattintva az IDE feliratra megjeleni egy új oldal tartalma, de nem Modal Window-ként mutatja meg, itt a link hozzá.
Ezért, végelkeseredésemben összecsomagoltam egy 9k fájlba és így osztottam meg.Itthon, ha szerkesztem Bracket-ben, akkor Google böngészőben végrehajtja a feladatot. Feltöltöttem egy szerverre, azon nézve szintén végrehajtódik az IDE feliratra való kattintás. Viszont simán Total Commanderből indítva a html-t nem hajtódik végre a böngészőkben, egyedül az Internet Explorer-ben, ha engedélyezem az aktív tartalmat.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #5192 üzenetére
+1 a console-nak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5190 üzenetére
Amúgy csak tesztelésre szoktam használni. El akarok mélyülni a JS "OOP"-ban, és azokat próbálgatom. A legegyszerűbb mondja meg ha mindent kiíratok, mi mit ad meg ilyenek. Amúgy ilyen idióta játékokat szoktam csinálni mint a snake meg fallabda, ott egyáltalán nem jelenik, meg szóval gyakorlati haszna nincs a document.write-nak.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5188 üzenetére
Mondhatjuk úgy is. Amúgy sztem nem használom sokszor a document.write-t.
Nem ajánlatos használni? Csak mert a kurzuson ez az elfogadott kiíratási módszer. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5168 üzenetére
Ezért írtam így: "Úgy általánosságban"
-
dqdb
nagyúr
válasz
adott esetben elég problémás bugról van szó egy éles projektnél, akkor azt nem jó ellökdösni, hogy majd megcsinálom, mert akkor elfelejtődhet
Nem, ilyen nem fordul elő sosem, mert ugyebár mindenre van egyXKCDtestcaseÉs erről jutott eszembe: valaki belemélyedt már jobban a kliensoldali automatizált tesztelésbe? Vajon mekkora beletanulási ideje lehet egy Jasmine+PhantomJS párosnak? A többi rész után szeretném a webes UI tesztelését is automatizálni, a kollégákkal ellentétben a Jenkins mindig ráér foglalkozni vele, és alaposan dolgozik
-
Zedz
addikt
válasz
El kell adni mint fícsőr.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #5136 üzenetére
Azzal védekezett, hogy ő inkább az embereit irányította, mintsem az operatív munkában vett részt. De mondjuk bármennyire is nem programozott napi szinten, nem hiszem, hogy a gugli segítségével, el kellene vérezni egy ilyen szintű beugró feladaton? Illetve az is kérdéses, hogy hogy irányítod seniorként az embereidet, hogy review-zod a kódjaikat, ha abszolút fingod sincs a programozáshoz?
Ráadásul az egész folyamat úgy indul, hogy nyisd meg az általad leginkább használt IDE-t, szóval akár még az intellisense-re is lehet támaszkodni.
Na mindegy, a lényeg hogy tényleg tragikusak a felvételizők. -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #5127 üzenetére
BRENDAN: ... But long story short, there was an idea in JavaScript that I was pursuing, and maybe a few others saw it, too, of a language that wasn’t C-like. It was easy to use. It was meant for people who were building things inductively. They were learning programming for the first time. And they didn’t necessarily have to know where semicolons had to go, or even curly braces. I lost the curly brace front. On the semicolon front I said, “It’s ridiculous to reject a program because of a missing semicolon. We should do some kind of error correction procedure.” So, I made one up on the spot and that became automatic semicolon push.
[Laughter]
CHUCK: I kind of hacked this in and it stayed.
BRENDAN: Yup.
AARON: That’s awesome.
JOE: And 15 years later, people are still fighting over it.
JAMISON: That’s every programmer’s nightmare, right?
CHUCK: It’s so true.
JAMISON: Just the hack [inaudible] that you made.
AJ: I felt a sudden tremor in the force as if a thousand semicolons suddenly screwed up everything.
[Laughter]
BRENDAN: Yeah, there are definitely some issues there. But in fact, I remember Jamie Zawinski was writing some JavaScript and he had a long return expression so he put it on the next line with no semicolon after the return. And he was outraged that ASI would insert a semicolon after the return making the ‘return’ return the undefined value and the next line becomes dead code, a useless expression. It’s unreachable in the control flow of that function. He was totally outraged. [Laughs] But I said, “It’s too late. I can’t change it.” Once you ship things on the web, it’s very hard to change it.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5106 üzenetére
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5104 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Igazából én arra jöttem rá, hogy felesleges meghatározni a szülő elemet, mert ugye az egyikből teszem át a másikba az inputot, szóval ha ahova tenni akarom ott is be van pipálva és úgy teszi át mindegy, mert már eleve ott van. Szóval annyira nem is fontos, megnézem egy for-al hogy melyikek vannak bepipálva és attól függ, hogy a felhasználó hova kattint átteszem őket.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5101 üzenetére
Gondolom a valamin belüli mandarin vagy ilyesmi. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ezt hogy lehet megcsinálni.
-
Aureal
őstag
válasz
Sk8erPeter #5092 üzenetére
Köszi!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #5063 üzenetére
Igen tudom, csak mivel sürgetett az idő ezért a doksit nem olvastam végig csak a példaként kódot néztem meg. De egyetlen példakódban sem volt ott a [0].
Köszönöm a segítséget.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5065 üzenetére
"Mitől lenne már gyorsabb localStorage-en vagy bármin keresztül elérni, mint a változókhoz hozzányúlva?"
Miért ne lehetne gyorsabb? Nem tudhatod."Egyébként szerintem ennyi alapján simán elegendő lenne neked a localStorage is, csak sanszos, hogy rosszul használtad."
Miért? Mert leírtam, hogy mire használtam? -
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #5065 üzenetére
Mivel nem tudjuk, hogy pontosan mit és miért tárol el, ezért az sem biztos, hogy storage jellegű a feladat. Az is lehet, hogy szimpla Angular model is elég lenne a state tárolásához.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5063 üzenetére
Nem láttam se gyorsabbnak, se egyszerűbbnek, mint a js változókat. Alapvetően ajax kérések válaszát tároltam el benne.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5045 üzenetére
Ugye alapvetően minél magasabb szintű a nyelv, annál lassabb lesz. C is lassabb az Assemblynél
És persze a jquery önmagában nem egy külön nyelv, de plusz egy réteg, így mindenképp lassabb lesz. A kérdés csak az, hogy az általa hozott könnyebb fejlesztés / tömörebb, átláthatóbb kód nem hoz-e több hasznot. Nyilván ha az ember 2D-s játékot ír html tagekből építkezve, akkor nagyon nem mindegy pár % eltérés se, de ha egy landing page-en a gomb megnyomása után nem 10, hanem 200 ms után tűnik el a szöveg (200%-os lassulás ugye), az nagyon nem fog meghatni...
Szóval meg van a jquerynek is a maga szerepe, de tény, hogy nem szabad ezt sem ész nélkül alkalmazni. -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #5045 üzenetére
Hát igen.. jó dolog (volt) a jQuery, ezt szerintem senki nem is vitatja, csak azóta, hogy az IE6/7 kezd tényleg kimenni a divatból, és azóta, hogy a WebAPI is sokat fejlődött, pl querySelector(All) egyre kevesebb szerep jut a jQuerynek. Ugye a jQ pont amiatt volt jó, hogy elmosta a böngészők közti különbségeket, de a modern böngészők már sokat fejlődtek ebben. Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a jQuery kb 90%-át 3 dolog teszi ki. Az egyik, és legnagyobb rész, az a Sizzle, utána az ajax XHR, majd a jQ animations. Ebből az elsőre már pár éve van jó alternatíva, az előbb említett querySelector személyében viszonylag jó támogatottsággal. A másodikra majd talán most lesz jó alternatíva a fetch API személyében, utóbbira pedig vannak sokkal jobb stanalone libek, meg ugye ott a HTML5 + CSS3. Ezen dolgok miatt jósolom amúgy, hogy az elkövetkezendő években durván tovább fog csökkenni a jQuery népszerűsége. Ami már most is tart amúgy...
-
_ak_
addikt
válasz
Sk8erPeter #5023 üzenetére
Ez most nem téma, mert ez csak egyszerű landing page, szóval belefér, bár ez az egyetlen -id lesz rajta.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #5023 üzenetére
Ezt nem igazán értem, miért baj a specifikus megoldás? A legtöbb esetben nem általános alkalmazásokat fejlesztenek, hanem egyedit.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4990 üzenetére
Egyszerűen az történt, hogy a Microsoft egy komplexitási szinttel fentebb lépett. Ugye eddig a fő terméke egy operációs rendszer volt. Ami miről szól? Lényegében arról, hogy ők adnak egy "keretet", amire aztán mindenki olyan szoftver ír amit csak akar, ők csak az alap körítést adják. Manapság egyre kevésbé jó buli az operációs rendszer. Egyelőre még monopol helyzetben van, de ahogy az Android, iOS kezd tért nyerni magának, és elkezdenek megváltozni a felhasználói szokások (gép előtt ülés helyett fotelből tablet), úgy lesz egyre csökkenő üzlet. Viszont időközben kialakult egy új részben szoftveres (ez fontos, mert a Microsoft alapvetően továbbra is szoftver cég) komplexitási réteg, mégpedig a cloud. Microsoft rájött, hogy hosszú távon csak úgy marad talpon maradni, ha ennek a fejlesztésére és értékesítésére helyezi a hangsúlyt. Viszont innentől mindegy neki, hogy milyen operációs rendszer, mindegy milyen szoftver, csak az legyen kompatibilis (és optimális!) az ő cloudjával. Lásd az első lépések, hogy a linux kernel fejlesztésébe nem keveset fektettek.
Amúgy a Spartan nem csak felhasználók szempontjából lehet érdekes, az IE-ben lévő fejlesztői eszközök már most hasznosabbak egy-egy részfeladatban, mint a konkurens megoldások, ha továbbfejlesztik ezeket, akkor a fejlesztők számára megfontolandó lesz a Spartanon való fejlesztés (elsődlegesen. Legalábbis tapasztalataim alapján az emberek jó része fejlesztés során egy böngészőt használ elsődlegesen, max közben és/vagy utólag megnézi a többin is hogy rendben van-e minden). Aminek ugye tudjuk mi lesz a következménye
(gyk: több Spartanon optimális kód lesz, mint egyéb böngészőmotorra optimális kód)
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4994 üzenetére
Akkor mutatom, hogy hogy néz ki most.
var randText = "Valami 44344 nagyon 4342 menő 44 van itt.";
var minta = /[^\d]\d{4}[^\d]/gi;
document.write(randText.replace(minta," XXXX "));A negált azért kell, hogy minden ami előtte vagy utána van kivéve szám.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
Sk8erPeter #4991 üzenetére
A négyjegyű számokat kell XXXX-re alakítani. De csak a 4 jegyűeket. Ha már 5 jegyű akkor nem lehet átalakítani az első 4-et XXXX-re.
-
Zedz
addikt
válasz
Sk8erPeter #4990 üzenetére
Nekem tetszik az MS mostani hozzáállása a dolgokhoz. Szimpatikusabbak már egy ideje.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4980 üzenetére
Az általam linkelt grafikon ugye nem tanulási görbe, hanem hogy mennyire tetszik az AngularJS
De amúgy a meredek tanulási görbét ebben az értelemben szokták érteni: [link] De tény, hogy ez köznyelv csak, technikai értelemben neked van igazad -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #4980 üzenetére
Huu pedig amugy errol meg olvastam is egy cikket, ami pont errol a kifejezesrol szolt -> steep learning curve. Sajnos tenyleg rossz beidegzodes, mert sajnos ez jut eszembe eloszor ha azt akarom kifejezni, hogy X dolgot talan nehezebb vagy tobb ido elsajatitani mint Y-t :/
Ez amugy szerintem pont olyan fogalom, mint a "easier to reason about". Aminek oszinten szolva sosem ertettem meg pontosan a jelenteset
Szv ja.. evvan'
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4967 üzenetére
Én totál átérzem a képet
Relatív új nekem is, jelenleg a "I can't believe how difficult they make some of this stuff!" és a "Very cool" között vagyok félúton, miután egy adott dologgal szívtam 2 napot, majd az adott részt átírtam angular-os "best practice" szerint (ami első ránézésre nagyon bonyolultnak tűnt), és utána rögtön működött
-
Tibcsi55555
tag
válasz
Sk8erPeter #4945 üzenetére
Nagyon nagyon köszi a segítséget, hatalmas előre lépés így ez most nekem
Egy dolgot szeretnék még kérdezni, hogy a felsorolás miatt megjelennek a pontok a lista elején.
Esetleg lehet olyan csinálni szerinted hogy a 2 linket egy táblázatba betenni ?
<table> </table> -re gondolok. Így szépen egymás mellett lenne a két link.Köszi
-
Tibcsi55555
tag
válasz
Sk8erPeter #4943 üzenetére
Bocs, hogy értetlenkedek, a példa, ami fordfairline linkelt, nagyon jó, csak nem tudom hogy pontosan mit másoljak és milyen sorrendben.
Két szeparált frame-t látok, az egyikben a div parancs van,a másikban a kód. -
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4927 üzenetére
-
Aureal
őstag
válasz
Sk8erPeter #4902 üzenetére
Nem a cél a lényeg hanem a kérdés szerintem
, de akkor leírom...
Van egy tömböm, pl.: [alma, körte, szilva, meggy] és nem a teljes tömböt akarom kiíratni, hanem csak meghatározott elemeit, de azokat egyszerre! Pl. minden páratlan v. páros számút v. tök mindegy pl. a gömbszerű tulajdonságú gyümölcsöket stb. Vagy itt külön változókba emeljem inkább a tömb elemeit és azzal már szabadon tudok sakkozni? De akkor mi értelme a tömbnek?
-
daninet
veterán
válasz
Sk8erPeter #4888 üzenetére
nagyon köszönöm
-
daninet
veterán
válasz
Sk8erPeter #4883 üzenetére
Megtaláltam hova kellene begyógyítani ez a sort, de az elégtelennél is kevesebb ismeretemmel nem tom megoldani.
[link]
Egy kis segítséget megköszönnék -
adam_
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4878 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Egy másik kérdés: Azt mivel lehet megoldani, ha pl. kicsinyítem a böngésző méretét, tegyük fel, hogy pl. csak tablet nézetnél aktíválódik egy JQuery. Pl. hasonlóképp mint itt a jobb felső sarokban a menü? Szintén waypointssal?
-
daninet
veterán
válasz
Sk8erPeter #4883 üzenetére
ejj mindig ezek a problémák
akkor túrom még kicsit a kódot -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #4878 üzenetére
+1
Nem is értem -őszintén-, hogy mi visz rá valakit, hogy ne angolul programozzon. Attól még a termék/oldal nyílván lehet német, olasz, vagy akármi. Aki így tesz annak nem tűnik fel, hogy a
function
for
switch
new
..stb
sem németül, olaszul, egyéb nyelven van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Nokia mobilgyűjtemény - E-series + 2 klasszikus
- Siemens SL 45 - magyar, dobozos, ingyen Fox
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest