- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
Komolyan vettem, mert nem az elso ember aki ellenzi.
Szerintem sincs különösebben hozzáadott értéke. Meg úgy alapjában véve az OOP is túl van kapva. De ez nagyon saját vélemény.

-
fordfairlane
veterán
En mint eddig csak React-et ES6-al hasznalo ember nem ertem miert irod ezt? Szamomra sokkal atlathatobb az egesz. Legtobbszor mikor ES5-t kellett hasznalni inkabb hagytam az egeszet. Nyilvan jobban tudod miert mint en, mint mondottam nem vagyok topon ezen a teren. De szeretnem megtudni miert mondod ezt.
Csak az osztályba rakásról eszembe jutott Douglas Crockford véleménye a ES6 osztályokról. Én messze nem vagyok olyan képzett a formális nyelvekben, de tényleg valahogy ritka "ugly" konstrukciók.
-
martonx
veterán
En mint eddig csak React-et ES6-al hasznalo ember nem ertem miert irod ezt? Szamomra sokkal atlathatobb az egesz. Legtobbszor mikor ES5-t kellett hasznalni inkabb hagytam az egeszet. Nyilvan jobban tudod miert mint en, mint mondottam nem vagyok topon ezen a teren. De szeretnem megtudni miert mondod ezt.
Úgy sejtem poén akart lenni, az osztályharc.
-
martonx
veterán
Annyit azert hozzatennek az AWS serverless-hez, hogy hiaba mondja azt, hogy nincs szerverrel valo szarakodas, de helyette bejon AWS-el valo szarakodas. Ugyanis ha lambda fuggvenyeket hasznalsz akkor kell API Gateway, de ha az authentikacio nem AWS Cognito akkor az API Gateway egy remalom, amit lecserelhetsz Kong API Gateway-re, de akkor meg az AWS Lambda lesz nehezkes. Szoval maga az elgondolas jo, mi hasznaljuk is prod-ban, de kin szenvedes foleg ha mar egy meglevo kodbazisnal akarod hasznalni.
Tökéletesen egyetértek, ezért is írtam, hogy ez inkább csak hype, mintsem tényleges előny. Bár autentikáció mögött még sose használtuk. Pár micro servicünk fut Lambdában, igaz productionben.
-
martonx
veterán
Ami nekem kellene az igazat megvalva az valami mint ez, csak NodeJS-ben.
Nyugi az elején is értettük, hogy mit szeretnél, minden normálisabb nyelven van olyan ORM, ami db séma migration-t is csinál az ORM-kedésen felül. A kedvedért kigugliztam egyet, ami nekem így 1 percnyi ránézésre pont ilyennek tűnik, mint amit keresel: https://sequelize.readthedocs.io/en/v3/
-
tick
aktív tag
Van valami NodeJS package ami egy json fájlból felhúzza az adatbázis struktúrát? Pl: meg van, hogy
{
table: "Test",
fields: {
...
...
...
}
}és ebből a
migrate --file file.jsonsegítségével varázsol nekem egy kész adatbázis struktúrátmintha a mongo tudna json objectből db-t kreálni, cli-ből biztosan
szerk: bocs, félre étterem szerintem a kérdést
-
ALFA
senior tag
Hát ezt: "This is an add-on for Firefox that helps to visualize sites that may be tracking you around the internet.", nehezen tudom elképzelni mint egy desktop alkalmazás.

Mert nincs képzelőerőd.

Próbáld ki és meglátod, milyen szép csillag-os hálózatot rajzol, a csillagok az IP c-mekhez tartozó domain nevek, azok vannak összekötve vonalakkal, és az egészet szimmetrikusan elrendezi a képernyőn. Akkor látványos, amikor már száz felett vannak az IP címek és keresztbe-kasul vannak összekötések, szépen, lassan "kicsomózza" őket és kiteríti a képernyőre, mint egy subaszőnyeget. Ráadásul az egészet lágyan, harmonikusan, finom mozdulatokkal, mintha szellő fújdogálna a réten.

-
ALFA
senior tag
Githubon van fent?
Igen, itt van, ez a pontos neve:
[lightbeam]Itt van XPI-ben a 32-es verzio:
32-es -
ALFA
senior tag
Githubon van fent?
Ja, bocs, nem láttalak, akkor írom a részleteket.
Az első bekezdés csak tájékoztató jellegű, hogy képben legyetek, majd utána jelzem, mi az ötletem lényege.Eredetileg egy magyar származású egyetemista fejlesztett egy progit bizonyítandó, hogy a webes böngészések során lehet követni, ki merre járt és Collision révén Firefox böngészőhöz add-on lett belőle.
Ennek révén hamarosan fejes lett belőle és megbízott egy művészeti egyetemista csoportot valamilyen alapítványi támogatás révén, hogy csináljanak a programjához vizuális megjelenítést.
Nagy siker lett Lightbean add-on néven.
(Azután a srác egy másik nagy cég vezetője lett, amit pár év alatt sikeresen tönkre tett. Akit érdekel Gary Kovacs néven wikipedian megtalálja a történetet.)A lényeg:
adott a Lightbean add-on, aminek minden része ingyenesen használható, és ami legalább két részből áll: az eredeti, böngésző által begyűjtött ip címek és a köztük lévő kapcsolatok rendszerezéséből, valamint a vizuális részből.Az ötletem az, hogyha le tudjátok választani a vizuális megjelenítőt és írni hozzá olyan adatbeviteli megoldást, amivel bárki megadhatja az általa ábrázolandó adatokat, akkor egy, az amerikaiaknál és briteknél nagyon népszerűvé vált Freemind-hoz hasonló programot lehetne csinálni. A buktató "csak" annyi, hogy annak már nem javascript fájlokból kell állnia, hanem portable programot kell belőle kreálni.
-
Jim-Y
veterán
Nem tudom igazából, hogy a js memória foglalása hogy működik de így mivel a chunk csak függvény scope-n jön létre így talán nem lesz tele. De őszintén megmondva fogalmam sincs.
var fs = require('fs');
var readableStream = fs.createReadStream('file.txt');
readableStream.on('data', function(chunk) {
handler(chunk);
});
// Optional
readableStream.on('end', function() {
console.log("finish");
});Amúgy AWS Lambda-ba lesz?

Nem nem aws lambdába lesz de köze van az AWS-hez

Amugy itt egy pontosabb leírás a problémámról ha érdekel: https://github.com/brianc/node-pg-copy-streams/issues/63
-
Jim-Y
veterán
Értem, viszont ezzel a pipe-al az a baj, hogy azért lett létrehozva, hogy úgy kezeld le a folyamat, hogy mindent ő csinál meg, szóval anélkül, hogy te menedzseled a folyamatot. Viszont ha valami ilyesmit használsz akkor minden chunk esetén te kezeled le, hogy mi történjen vele.
var fs = require('fs');
var readableStream = fs.createReadStream('file.txt');
var data = '';
var chunk;
readableStream.on('readable', function() {
while ((chunk=readableStream.read()) != null) {
data += chunk;
}
});
readableStream.on('end', function() {
console.log(data)
});Lehet, hogy ez nem pont az amit te keresel.
Itt ezzel a példával csak az a baj, hogy végül az egész fájl a memóriában van majd a végén flusholja. Ettől függetlenül köszönöm a tippet de nekem sajnos nem erre van szükségem bár épp valami hasonlóval próbálkozom magam is.
-
Jim-Y
veterán
A stream beolvasása statikus függvény vagy az is async megy? Amúgy van ez az await ami erre szolgál, de ez csak akkor működik ha eleve a teljes osztály vagy épp mi van aszinkron van megírva.
Szia,
Köszi a választ de szerintem félreértettél valamit vagy én nem foglalkoztam egyértelműen. Nekem valami ilyesmire lenne szükségem. Pseudo
this
.readFileAsStream()
.pipe(parser)
.pipe(
this.pause();
asyncFunction((err, data) => {
this.resume();
})
)
.pipe(stremToDb)Most az a bajom, hogy a fájl fejlécének kiolvasása után kéne csinálnom egy DB táblát majd belestreamelni a fájl tartalmát. A tábla létrehozása async művelet és nem tudok olyan pipe függvényt írni ami ezidőre felfüggesztené a futást :/
-
j0k3r!
őstag
Pont fel akartam tenni a kérdést, hogy mi a vélemény erről. De akkor vegyétek úgy, hogy megkérdeztem.
Nekem tetszenek az alapvetések benne, de nyílván nincs komolyabb tapasztalatom vele, mivel ez egy elég friss framework. Itt van egy egész jó összehasonlító videó, ha érdekel (az előadó az Aurelia project vezetője)
-
Zedz
addikt
Ez az Inferno csodálatos, úgy hirdetik magukat, hogy minden react componentet nyugodtan használhatunk benne. Na hát át is írtam a kódot inferno-ra, 3 nap bug fix után feladtam és nyugtáztam, hogy ezt totálisan távol áll a React componenetek használatától. Biztos jó, ha új projektet húzol nulláról, de azt amit hirdet nem követi.
Amúgy mi terveztük a teljes platformunk leváltását React-re, de elég hamar be is fejeződött, ugyanis a SEO támogatás eléggé a nullán áll, tekintve, hogy nekünk elég unique oldalaink vannak ugyanis tele vannak termékekkel, szóval minden oldal unique url, ahol nem a query a lényeg, unique head, amit megint csak egy ocsmány megoldással lehet átírni minden oldalon. Szóval one-page alkalmazásoknak tökéletes a React, de már komplexebbnek annyira nem.
Sosem használta még, csak egyre több helyen jött fel a neve.

Reactban szerettem anno érdekességeket írni, amolyan "live ui" dolgokat. De szvsz SPA-hoz vannak jobb megoldások.
-
DNReNTi
őstag
Nem tudom mit takar az az ng2-re tervezve, ezért max csak általánosságban tudok írni róla. Alapból a React view framework, én UI-nek bootstrap-at használtam és ennyi. Ezenkívül gondolom van egy API amin kommunikálnak a szerverrel. Mivel a React önmagában (best practice) nem képes erre ezért szükségetek lesz egy Redux-ra is. Ezt még lehet bolondítani Relay, GraphQL stb dolgokkal, de szvsz totálisan felesleges. Van a Redux amiben nem XMLHttpRequest-et használsz hanem Axios-t ugyanis ebben az esetben promise-t kapsz a Redux action-ben és a Redux-promise segítségével ezt tényleges response alakítod, vagyis a redux alakítja. Alapjában minden npm package-nek megtalálható a React optimalizált változata ami a legtöbb esetben csak egy új Component, szóval használhatod az eredetit is, de érdemesebb a component változatát, pl.: chartjs esetén a react-chartjs-2. Röviden ennyi.
Koszi az infokat.

"a React view framework"
Na ez az amit nem sikerult megertetni a nagyokossal.
Arkot akarunk asni, de egy CAT munkagep helyett, egy Mazda MX5-el... -
sztanozs
veterán
Van egy fájl feltöltő API-k amin nagy méretű fájlokat lehet feltölteni. Ha esetleg megszakad közben a kapcsolat akkor egy endpoint-on keresztül meg tudják kérdezni, hogy byte-ban mennyi fájl töltődött fel, és folytatni lehet onnan ahol abbahagyták. A kérdésem az lenne, hogy ezt byte-ban adjuk meg a kliensnek, de a Javascript ahogy olvastam nem támogatja kliens oldalon a fájl byte tömbbé való konvertálását. Hogyan csinálnátok ezt meg, hogy Ajax kérésekkel is működjön és ne kelljen a fájlt mindig újra elkezdeni feltölteni?
Itt van egy implementáció - célszerű átnézni a részleteket, szerintem ez is ajax alapon működik: [link]
-
DNReNTi
őstag
Igazából ez egy microservice rendszer, szóval elég sok minden kis service-kből áll amik RPC-vel meg API-val beszélgetnek. A probléma igazából az, hogy a symfony olyan hatalmas, hogy rengeteg idő teljesen újraírni, és ezért sem akarjuk, de viszont akarunk egy React front-endet. Nem nagyon tudom hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Az a baj, hogy elindulni se tudok, mert a front-endet úgy akarom megcsinálni, hogy később mobil applikáció is erről menjen.
Lényegében van vagy 30-40 service AWS-n illetve ott van az API Gateway ami összefogja őket egy api-ba, ez az api.domain.com, van az auth.domain.com ami megint 2 service az egyik egy oauth server ami saját készítésű, illetve van egy management része ehol az oauth kliens tudja menedzselni a cuccait. Van még a régi app ami symfony, de azt rengeteg idő lecserélni. Igazából az egy összehányt valami, 300 helyen vannak js fájlok, szóval ezt lehetetlen lecserélni.
Hat az szivattyu.
Meg akkor az johet szoba, hogy elkezditek a React-s frontend-et, ami fut egy masik szerveren, aztan proxyval ossze lehet huzni oket, mintha egy domain-en mennenek. Nem art ha a ket alkalmazas kinezetre hasonlo, azaz egyforma, igy a felhasznaloknak olyan mintha egy lenne. Ez egy eleg kokany megoldas szerintem, de nalunk is pont fut igy ket app. Sot most jon hozza egy harmadik resz, ami mar Angular2.
Aztan majd huzzuk utana a tobbieket. -
Zedz
addikt
Valószínűleg ez lesz.
(#6454) DNReNTi
3 diagramra nem paktálok le a sátánnal.
Illetve ti hogyan oldjátok meg a view részét a dolognak? Az elképzelésem: van eddig 3 all domain www.domain.com, api.domain.com, auth.domain.com. Erre akarunk húzni egy központosított front-endet, hogyan lehet ezt szépen megoldani? Nagy részben az api és auth képes api endpointokon kommunikálni, és a www rész pedig egy symfony ami szépen lassan lecserélődik az api.domain.com-ra amiből majd a front-end táplálkozik.
Az auth miért van külön?
-
tick
aktív tag
Mi a legjobb eszköz szép statisztikai adattok, diagramok megjelenítésére kliens oldalon?
chartjs elég jónak tűnik
-
martonx
veterán
Akkor jó, viszont szerinted érdemes-e csinálni egyet, ami megkönnyíti az API-al való munkát? Vagy nem érdemes ezzel foglalkozni, mert ezen már semmi nem egyszerűsít?
Ehhez egy szimpla functiont csinálnod bőven elég, hívjuk mondjuk getDataFromServer-nek. Átadod neki az url-t http method-ot, paramétereket, a function-ön belül meg megoldod a megfelelő headerek beállítgatását (már persze ha erre szükség van mondjuk autentikáció miatt), és a function visszaad egy promise-t.
Aztán getDataFromServer(myurl, "POST", {myparam: param}).then() módon bárhol tudod a kódodból használni.
-
Jim-Y
veterán
Akkor jó, viszont szerinted érdemes-e csinálni egyet, ami megkönnyíti az API-al való munkát? Vagy nem érdemes ezzel foglalkozni, mert ezen már semmi nem egyszerűsít?
Mármint mit lenne érdemes csinálni?!
-
Jim-Y
veterán
Van egy api.domain.com aloldal, ahol RESTful API megy Go-ban. Mi a legjobb framework arra, hogy ezt front-end oldalon fogyasszam? Nem nagyon látok rá erre, de a React illetve ilyen framework-k azért nem jók nekem, mert nem erre vannak kitalálva ha jól látom. Nekem olyan framework kell, ami semmit nem csinál, csak adatot szed le az API-ból.
jQuery - AJAX
Mármint tényleg, ha nem kell semmilyen FE framework akkor jQuery és kész
Vagy csak simán fetch polyfill és akkor még a jQuery sem kell. -
fordfairlane
veterán
Az mitől van, hogy van egy függvényem, amiben ennyi van:
function addSchool() {
addSchool = document.getElementById('add-schools');
schools = document.getElementById('schools');
schoolList = document.getElementById('school-list');
}Ezt egy onClick eseményre tettem. Amikor elsőnek rákattintok, probléma nélkül lefut. Mikor másodjára kattintok akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Uncaught TypeError: addSchool is not a functionMert ugyanolyan nevű globális változót használsz a függvényen belül objektumreferencia tárolásra, mint ami a függvényed neve.
-
maestro87
őstag
Az ilyet Javascriptben írják meg. Ha megnézed a forrást találsz ilyet, hogy
remainTimeamiben van day, hour, mini és sec. Ezeket kell figyelni, hogy 0 legyen mind, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy van egy betű is ott. Szóval ha mondjuk a.remainTime .dayegyenlő0d-vel és így tovább akkor egy esemény következik a gombon ami alatta van.És ezt pl. Tampermonkey bővítményben kell futtatni?
Megtudnád írni nekem? Gondolom csak pár sor.
C-ben tudok programozni, de a Javascript-ben nem igazodok el... Jöhet pm-ben is.
-
DNReNTi
őstag
Hát az Angular Connect közel van, de én sokkalom érte az árát.
Én se saját kasszából szándékozok menni.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a problémája az if feltételemben lévő 0 indexel ebben a kódban? Pont az if előtt kiíratom a teljes feltételt és hiba nélkül lefut, aztán az if-en belül pedig elszáll...
Ez így elég csúnya, picit zsongott az agyam a kód olvasása közben.

Itt ráadásul a for...in ciklusnak nincs is haszna, sőt.
A getStartTime metódusnévből ráadásul nem érthető, hogy most igazából a szabad órák kezdőidejét szeretnéd lekérni.
Érdemes egyébként néha a sok-sok indexelés több helyen történő használata helyett inkább a ciklusmag elején eltárolni változóba az aktuális értéket, vagy akkor belül is for...in-t használni.
És ezenkívül szebb lenne, ha objektumként passzolnád át tömb helyett, hogy mondjuk egy startTime és nextTime lekérdezhető legyen így attribútumnév szerint (és nem kellene agyonindexelgetni a tömböket).Számomra ez jóval olvashatóbb, persze még ezen is lehetne szépíteni, most 5 percből ennyire futotta:
https://jsfiddle.net/d1jntk9a/1/Szerk.: ja, most nézem, a freehours-nál is asszem többszörösen egymásba ágyazott tömböt szerettél volna, ennek a további indexelése lemaradt, mindegy, a lényeg végül is érthető.
-
dqdb
nagyúr
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a problémája az if feltételemben lévő 0 indexel ebben a kódban? Pont az if előtt kiíratom a teljes feltételt és hiba nélkül lefut, aztán az if-en belül pedig elszáll...
Nem a feltétel száll el, hanem az értékadás. Az pedig azért, mert a kétdimenziós tömbként kezelt freehours feltöltése nem történt meg megfelelően. Ezért a freehours[ i ][j]-ből a freehours[ i ] már undefined értékre fut, így az undefined[j] utasítás próbál meg lefutni, nyilván sikertelenül.
-
deedetette
csendes tag
Felteszed a php-t az éppen használt architektúrádra és php valami.php

És azt hogy lehet lefordítani?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából ez olyan kicsi része a dolognak, hogy nem éri meg itt szenvedni vele.
Hát tényleg nem éri meg a szenvedést, ha már más megtette helyetted, ezért érdemes használni ilyeneket, mint a Chosen, meg hasonlók.

(#5867) Cathfaern:
Jaja, ez nekem is furcsa, hogy az ilyen alapvető elemek kinézetét még olyan módon sem lehet felülbírálni, hogy mondjuk az optionnél a kijelölés színe ne kék legyen. Feltételezem, hogy egyébként a többi részét (mint a file inputot mondjuk) azért nem lehet túlzottan felülbírálni, hogy viszonylag konzisztens legyen a kinézet a böngészőben minden oldalon, és mindig rá lehessen ismerni ezekre az elemekre, de mivel szinte mindenre van workaround, ezért ez a magyarázat sem túl kielégítő.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én igazából valami css selector-t kerestem amivel el lehet érni a select dropdown részében az elemek hover részét, hogy a kékről valamilyen másra tegyem.
Úgy tudom, hogy ezt alapból nem lehet felülbírálni, ezért különálló HTML-elemekre kell "leképezni" a különböző <option>-öket (<div>, <span>, blabla), amiknek már megadhatod nyugodtan a stílusát, csak ezeket szinkronban kell tartani ugye a <select>-<option> elemekkel (hogy a háttérben valójában egy ilyen listából válogass, csak "közvetve"; tehát ha a júzer rákattint az adott divre vagy spanre vagy akármire, akkor kódból válaszd ki a kapcsolódó optiont).
Igazából ezt csinálja a Chosen is, meg a hasonló pluginek. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem tudom, hogy ez jó-e, de most véletlen találtam meg miközben mást kerestem. A forrásában biztos van megoldás.
Szerk.: Most láttam, hogy Sk8erPeter által linkelt SO-ban pont benne van.
Ez a Chosen egyébként egy elég fasza plugin, de nem annyira erre való, hanem inkább <select>-<option> párosokra, szóval egy adott listából történő egyszerűbb kiválasztásra. Egy taglista meg nagyon nagy lehet, azt nem akarjuk betölteni egy ilyen struktúrába.
-
martonx
veterán
Igen, csak mivel közben még másokat is kér le meg folyamatosan tölt fől ezért nem akartam, hogy ez a csatorna folyamatosan nyitva legyen.
egy "fingom sincs a websocketről, csak olvastam róla, hogy trendi" elismerés is elég lett volna, a béna magyarázat helyett ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Javaslom vagy olvass már végre utána, vagy kérdezz meg minket, de ez a nekifutás így elég gyengén indul.
Nekem van olyan 2 éves CRM rendszerem is, ami már websocket-et használ a csoportmunkára, ahogy nézem fordfairlane is éppen benne van egy ilyen fejlesztésben, szóval van vele tapasztalat.
Egyébként websocket-en tényleg nem szerencsés sok adatot küldözgetni, inkább csak maga a jel a lényeg. Nálam pl. elmegy a sima ajax-os kérés, ami akár több száz KB-t is mozgathat. Aztán ha az sikeres volt, akkor megy a jelzés websocket-en, hogy megtörtént a funkció, és mehet a jelzés a klienseknek, hogy mi változott.Hogy konkrét példát hozzak. 15 ügyintézőhöz ömlenek be az elintézni való ügyek. Ezeket magukra veszik, megválaszolják stb. Maguk a válaszolások, meg minden olyan funkció ami sok adatot mozgat (pl. dokumentumot tölt fel és csatol a válaszához) ajax-on mennek, de a sikeres ajax után rögtön elsül egy websocket trigger, ami szól a többi ügyintézőnek, hogy XY megválaszolta az ügyet, és mindenkinél már át is vált az ügy státusza. De ez csak egy jel kifelé a klienseknek. Az ügy megjelenítésekor szintén lefut egy ajax, ami meg leszed minden oda tartozó infót a szerverről, ehhez ismét nem websocket kell.
Ugyanakkor egy ügynek ha c sak a státusza változik, nem fut le ajax, csak websocket, mert úgyis minimális adatot kell továbbítani (ügy id-ja, és az új státusza). Nálam van erre egy ökölszabály, hogy ha 32Kbyte-nál több adatnak kell mozognia, akkor ajax. Ha kevesebbnek, akkor lehet websocket.Szóval az ajax-ot és a websocket-et mindenképpen kombinálni érdemes, nem pedig csak az egyiket vagy csak a másikat használni.
-
fordfairlane
veterán
Igen, csak mivel közben még másokat is kér le meg folyamatosan tölt fől ezért nem akartam, hogy ez a csatorna folyamatosan nyitva legyen.
A websocket ara való, hogy folyamatosan nyitva legyen, és mindkét irányban bármikor működjön a kommunikáció. Egyébként épp most fejlesztünk egy olyan rendszert, ahol a websocketen csak a trigger jel megy, ami jelez, hogy valami változás történt, maga az adatlekérés és visszaadás ajax hívásokkal működik.
-
martonx
veterán
Az adatbázisban userek vannak, ahol van egy név és egy boolean ami online/offline. A célom az lenne, hogy kliensoldalon külön táblázatban lennének azok akik online vagy offline állapotban vannak. Ha valaki fellép az átkerül az online-ba ha kilép akkor... Ezeket websocketen keresztül nézném, de nem lenne kicsit sok az, hogy mondjuk 5 másodpercenként lekérem, hogy ki offline ki online? A backenden Go dolgozna ahol ezek a kérések párhuzamosan lennének lekezelve.
"Ezeket websocketen keresztül nézném, de nem lenne kicsit sok az, hogy mondjuk 5 másodpercenként lekérem, hogy ki offline ki online?"
Óvatosan kérdezem, tudod hogy mire való a websocket? Mert pont arra (na jó, lehet fából vaskarikaként is használni, ahogy elképzelted), hogy ne kelljen a szervert kérdezgetni, hanem az magától szól a klienseknek, hogy XY immár online/offline. Pont ettől jó a websocket, hogy ellentétben a http-vel, a kommunikáció kétirányú tud rajta lenni. Ha pollozni akarod 5 másodpercenként a szervert, akkor ahhoz egy sima ajax http hívás is bőven megteszi. Teljesen irreleváns, hogy mi dolgozik szerver oldalon, ha egyszer a websocket kommunikációt meg tudod oldani vele.
-
Van egy képgeneráló programom, ami rendelkezik anomáliákkal. Itt megtalálható.
1. Miért van az, hogy a bal oldalon és fent fekete foltok jelennek meg teljesen random?
2. az mousemove eseményre az egér koordinátáin lévő pontokra új színt generál. Viszont ennek így köze nincs az egér koordinátáihoz, mert inkább olyan mintha a koordinátákat megszorozná 2-vel és fent a bal saroktól indulva teljesen máshoz generálná újra a színeket.
Remélem nem gondolod komolyan, hogy ezt a spagettit bárki visszafejti, és kapásból rámutat, az algoritmusod melyik ponton hibás, hogy fekete csíkokat kapsz az elején. Javaslom a favágó módszert, hátha kiderül, melyik függvény hibás.
A második anomália viszont egyszerű technikai jellegű: létrehozol egy 300x150-es canvast - default értékek, ha elfelejtenéd a width/height attribútumot beállítani rajta HTML-ben -, aztán szétnyújtod kódból állított mérettel
. Ennek az eredménye skálázás lesz.Elkerülhető például, ha a canvast kódból hozod létre, pontosan beállítva a méreteket.
-
DNReNTi
őstag
Én erre gondoltam:
object.addEventListener("focusout", myScript); (kicsit ha lejjebb mész az oldalon megtalálod), elvégre a focus out esemény esetén akarja végrehajtani.
Ahan. Nem görgettem le.

-
DNReNTi
őstag
Csak inkább eventListener-rel ne inline.
elem.addEventListener('change', function(){
//feltételvizsgálat, és validáció
}); -
Sk8erPeter
nagyúr
El akarom kapni a felhasználó webkamera képét. De mikor tesztelem ez egyáltalán nem működik. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok, és a böngésző se kér engedélyt a webkamerámhoz. Itt a kód. Eredetileg egy Go backend alatt fut, de kipróbáltam PHP alatt és akkor sem ment. Olvastam, hogy elvben az volt a baj először, hogy csak simán az index.html-t futtattam, de miután szervert tettem mögé úgy sem javult meg, és nem tudom mit rontok el.
Chrome-ban (46.0.2490.86 m) az if (navigator.getUserMedia) feltétel nem is teljesül ebben a formában, mert az undefined. A navigator.webkitGetUserMedia függvény viszont létezik.
Jobb fallback így néz ki:
Capturing Audio & Video in HTML5
http://www.html5rocks.com/en/tutorials/getusermedia/intro/navigator.getUserMedia = navigator.getUserMedia ||
navigator.webkitGetUserMedia ||
navigator.mozGetUserMedia ||
navigator.msGetUserMedia;Olvasd el a cikk többi részét is, elég jól összefoglalja a témát.
Szerk.:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Navigator/getUserMedia
Most látom, a Navigator.getUserMedia() deprecated. -
PumpkinSeed
addikt
Nekem se chrome alatt nem megy, sem moz alatt. Chrome alatt nem próbálnád ki ha megkérlek?
Megfogta az adblock a kamerához való engedélykérést...

-
martonx
veterán
El akarom kapni a felhasználó webkamera képét. De mikor tesztelem ez egyáltalán nem működik. Semmilyen hibaüzenetet nem kapok, és a böngésző se kér engedélyt a webkamerámhoz. Itt a kód. Eredetileg egy Go backend alatt fut, de kipróbáltam PHP alatt és akkor sem ment. Olvastam, hogy elvben az volt a baj először, hogy csak simán az index.html-t futtattam, de miután szervert tettem mögé úgy sem javult meg, és nem tudom mit rontok el.
Nem azért de win 10 Edge böngészővel ez simán működik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Adsz egy id-t 0-48-ig az űrlapmezőknek, majd ezt for-al kiolvasod, és beleteszed egy tömbbe. Ha úgy testszik akkor készítesz erre egy 2 dimenziós tömböt.
"Adsz egy id-t 0-48-ig az űrlapmezőknek, majd ezt for-al kiolvasod"
He? Ezt most tényleg leírtad?
Az id-k aztán pont nem segítik az elemek bizonyos jellemzők szerinti általános, közös kezelését, hiszen azok egyedi azonosítók, azt az EGY bizonyos elemet találod meg a felhasználásukkal, pont az a lényegük.
Ilyesmire az osztályok valók, vagy egyéb közös tulajdonságok felhasználásával (pl. a tag neve, attribútumok, ilyesmik) is lehet azonosítani a közös viselkedéssel felruházni kívánt elemeket.(#5636) PumpkinSeed:
"Amúgy ez így szerintem undorító, már megbocsáss (nem szoktam így fogalmazni). Sokkal szebb lenne, ha az inputokat is JS-el generálnád. appendChild vagy valami hasonló függvény az ami neked kell ehhez."
A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy hogyan készülnek el az elemek, egyáltalán nem lesz attól "undorító", hogy a HTML-kimenetben egyből ott van a táblázat összes eleme, egyrészt úgy nem JavaScript-kóddal kell minden elemet elkészíttetni (ez erőforrás-spórolást jelent), másrészt elkészítheti az elemeket a szerveroldal is, és bele is pakolhatja egyből adott esetben az input-elemek értékeit is (amiket pl. adatbázisból szed). Nem láttam az eredeti kódot, de az önmagában biztosan nem jelent problémát, és nem is csúnya, ha a HTML-kódba "égette bele" az elemeket, amiket viszont kliensoldalon kellene manipulálni/ellenőrizni.(#5640) martonx:
"Azért nem moccant meg a js-ed, mert ha onload-ot használsz a js kódod wrapperének, akkor az inline js eventnél nincs scope-on belül."
Tetszett ez a mondat, szerintem ebből a kolléga egy büdös árva szót nem értett.
Nekem is kétszer kellett elolvasnom, hogy felfogjam. 
Amúgy a kódban az a displayDate callback csak valami elírás (a check helyett).

-
TheProb
veterán
Igazából teljesen mindegy mivel olvasod ki, megfelelő matematikai műveletek használatával az 1 dimenziós tömböt is fel tudod ugyan úgy dolgozni mint a 2 dimenziósat.
Amúgy ez így szerintem undorító, már megbocsáss (nem szoktam így fogalmazni). Sokkal szebb lenne, ha az inputokat is JS-el generálnád. appendChild vagy valami hasonló függvény az ami neked kell ehhez.
Ez az új JSFIDDLE nagyon jó lett, lazán lehet oktatásra is használni.

Most tanulnám JS-t, kb a 0-ról, szóval egyelőre ilyenek még had ne legyenek triviálisak

Egyelőre a feladatban leírtakat szeretném, hogy megtudnám csinálni, utána majd szépítek. -
inf3rno
nagyúr
A VM-el az a bajom, hogy ha a legkisebb OS-t is teszem fel akkor is sok helyet foglal, viszont ott nincs megfogva a kezem, mert ki tudom használni az OS lehetőségeit. A Java is VM-t használ amúgy aminek a neve igen találóan JVM lett, ezért is platform független. Várom, hogy kicsit jobb legyen ez a Docker, mert most még eléggé bugos pár helyen, de szerintem jó lesz.
Szerintem az igazi akkor lesz, ha a felhasználóknak is alap lesz, hogy fent van a gépén ugyanúgy, mint a java. Kicsit bele kellene reklámozni, de megéri, mert nem csak java-t lehetne így fejleszteni platformfüggetlenül, hanem bármit.
Ha valaki csodálkozna, hogy hogy jön ez ide, docker-en van már elég régóta nodejs is. [link]
-
inf3rno
nagyúr
Windowson próbáltam igen. Na mindegy, csak eljutottam odáig, hogy felszemeteltem a gépemre a Jenkins-t mert szükség törvényt bont.

Közben átgondoltam, hogy mire jó a Docker. Bár nem vagyok benne biztos, hogy tényleg így működik.

A docker elvileg egy mini oprendszer az aktuális oprendszer felett. Minden oprendszer fölé ugyanazt teszi fel. A programok ezen a standard interface-en keresztül kommunikálnak, és nem látják a tényleges oprendszert. Tehát ha csinálsz egy docker image-t, azt bármelyik oprendszerre feltelepítheted, amin ott van a docker. Ez nyilván azt hozza magával, hogy webfejlesztésre nagyon jó, asztali app fejlesztésre pocsék, mert manapság egyáltalán nem gyakori, hogy a felhasználó gépén fut a docker, kivéve, ha Linux-os hozzáértő emberről van szó. Nyűg külön telepíttetni olyan Win felhasználókkal, akik analfabéták a géphez, márpedig ha ilyen a célközönséged, akkor próbálod minimumra venni a next-ek számát is, nehogy valamit elállítsanak. A webfejlesztésnél azért lehet jó, mert nem kell szerver meg oprendszer kompatibilitást tesztelni, elég csak felszórni az imaget egy container-be, aztán megy. Ennyi. Asztalinál is ez lenne az előnye, valszeg ezért el is fog terjedni.
A VM egész máshogy működik, az eltérő oprendszereket szimulál, szóval azon tudod tesztelni, hogy eltérő oprendszerekkel hogyan működik az alkalmazásod. Az asztali fejlesztés annyiból rosszabb vele, mint a docker-el lenne, hogy több környezetre kell tesztelni, és többször megírni a kód egy részét. A java ezen segít valamennyit, kb ugyanazt csinálja, mint a docker, elfedi az eltéréseket. A webfejlesztés kb ugyanolyan, mint docker-el, annyi, hogy a szerver gépet szimulálod vele, így az oprendszered lehet valami tök más is, pl Linux szerver Windows oprendszer. Még annyi előnye van, hogy kimentheted az image-t, aztán megoszthatod a többi fejlesztővel, ha csapatban nyomulsz. Így szerver beállítások beli különbség, meg ilyesmi nem okoz majd konfliktusokat, feltéve ha fel tudod szórni a szerverre ugyanazt az imaget.
Van még a vagrant, elvileg azzal leírhatod, hogy az aktuális imaget hogyan hoztad létre, szóval hogy hogyan került ebbe az állapotba a virtuális géped vagy a docker container-ed. Elvileg mindkettőnél lehet menteni az image-t is futás közben, gyakorlatilag nem tudom, sosem használtam egyiket sem. A vagrant azért lehet jó, mert belenyúlhatsz a szoftvercsomagba és a beállításokba anélkül, hogy mindent kézzel kellene nulláról újratelepítened. Valami olyasmi ránézésre, mint egy verzió kezelő a futási környezetre.
Nekem ránézésre egyikre sincs most szükségem, de csapatban mindenképp hasznosnak tűnnek, ugyanígy asztalihoz is, ha több oprendszert akarsz támogatni.
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam a Docker-t hát igazából elég sok a negatív tapasztalatom vele. Feltelepítettem járt hozzá egy Kinematic névre keresztel GUI alpha verzióval. Eddig nagyon jó is volt, tényleg szép letisztult külső könnyű használat, beépített log felület. Feltettem a Jenkins-t meg akkor már pár más dolgot is kipróbáltam. Működött is, majd elszállt egy connectionEx tcp hibával, kerestem rá pár megoldást nem működött semmi. Újratelepítettem, ment egy darabig meg megint hiba. Újratelepítettem és egyből hiba, szóval felhagytam vele.
Viszont a másik probléma, Jenkins-t használ valaki? Letöltöttem hozzá a Go plugin-t és elszáll az egész. A beállításoknál folyamatosan BETÖLTÉS-t ír ki és használhatatlan, de ha kikapcsolom a plugin-t akkor megy mint régen.
Találtam bug reportot, +1-ezzél rá, hátha hamarabb javíták. [link] Windows-on még csak pár hónapos a docker valszeg amiatt bugzik még. Fél év múlva már biztosan jobb lesz. Majd kipróbálom én is, hátha többre jutok, bár fogalmam sincs, hogy mire tudnám használni.
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam a Docker-t hát igazából elég sok a negatív tapasztalatom vele. Feltelepítettem járt hozzá egy Kinematic névre keresztel GUI alpha verzióval. Eddig nagyon jó is volt, tényleg szép letisztult külső könnyű használat, beépített log felület. Feltettem a Jenkins-t meg akkor már pár más dolgot is kipróbáltam. Működött is, majd elszállt egy connectionEx tcp hibával, kerestem rá pár megoldást nem működött semmi. Újratelepítettem, ment egy darabig meg megint hiba. Újratelepítettem és egyből hiba, szóval felhagytam vele.
Viszont a másik probléma, Jenkins-t használ valaki? Letöltöttem hozzá a Go plugin-t és elszáll az egész. A beállításoknál folyamatosan BETÖLTÉS-t ír ki és használhatatlan, de ha kikapcsolom a plugin-t akkor megy mint régen.
Melyik oprendszeren próbáltad?
-
inf3rno
nagyúr
Csak érdekel, hogy ezeket így hogyan szoktátok megcsinálni, ugyanis nekem most Win7 + Kali van a laptopomon. Win7 alatt megy a PHP PHPstorm alatt Go webStorm alatt Kali alatt meg ami webprog kurzusra kell Java GWT. Már így is annyira tele van szemetelve a laptopom, hogy alig látom át mi merre van, ezért nem tudom elképzelni mit csináljak más dolgok tesztelésére. A virtuális gépek se nagyon játszanak ugyanis 120GB-os SSD-m van ami nem épp egy leányálom két oprendszer mellett. Szóval érdeklődnék, hogy ezt mind hogyan szoktátok megoldani.
Ha a VM nem játszik, akkor próbáld meg a docker-t. Az kevesebbet eszik, és ugyanazt tudja. (Még nem foglalkoztam vele, de mások nagyon ajánlják.)
Nekem a projekt mappa külön HDD-n van, az összes projektnek abban van a kódja egy-egy mappában. A felosztásnál nekem most bejön a forrás az src-be a build meg a dist-be, a build task-ek mennek a tasks-be, a tesztek meg a spec-be. A runnerek a project root-ban vannak. Nagyjából ennyi a történet. Ha csapat van, akkor még bejön a képbe a CI szerver, a kódokat ott kell integrálni, aztán tesztelni és release-elni. Ha nincs csapat, akkor én nem szoktam ilyesmivel foglalkozni, letesztelem itthon, aztán kitolom a release script-el. Egyedül a rollback hiánya, ami aggasztó ilyenkor, de magabiztos vagyok.
Nem jellemző, hogy oprendszerbeli eltérések miatt bármi történne. Legalábbis webes fejlesztésben nagyon ritkán találkozok ilyesmivel legtöbbször mod rewrite meg env vars témában, asztalra meg mobilra nem fejlesztek (még), azoknál gondolom nagyon más a helyzet. Nálam kb ennyi a történet.Én nem tudnám megszokni, hogy több oprendszert használok fejlesztésre. Most váltok majd linux-ra win7-ről, teszteltem egy csomót. De hogy ide-oda váltsak az oprendszerek között meg rebootoljak, amikor egy projekthez akarok nyúlni, az kizárt. Akkor már jobb a VM vagy a docker.
-
sztanozs
veterán
PHP esetén:
<input type="text" name="txt" value="<?php echo $variable; ?>" onchange="ajax_post()">
JS esetén
<input type="text" name="txt" id="azonosito" value="" onchange="ajax_post()">
<script>
document.getElementById("azonosito").value = variable;
</script><input type="text" name="txt" value="<?php echo $variable; ?>" onchange="ajax_post()">
Mivel az inputból akarja közvetlenül feltölteni a változót, így ez csúnyán reflected XSS gyanús - ha nem történik ellenőrzés vagy kódolás szerveroldalon.
-
zsolti_20
senior tag
PHP esetén:
<input type="text" name="txt" value="<?php echo $variable; ?>" onchange="ajax_post()">
JS esetén
<script>
</script>Ha megadom neki hogy egy változó értékét vegye fel, azt kapom a szövegdobozban hogy "undefined". Viszont ha ehhez hozzá írok egy betűt vagy elveszek, akkor elkezd ajax postolni.
-
zsolti_20
senior tag
PHP esetén:
JS esetén
<script>
</script>Van olyan megoldás, ahol ha új érték kerül be azonnal ajax postol? Mert ezzel az a gond, hogy ki kell menni a fókuszból.
-
DNReNTi
őstag
Ha inputba írod akkor az onchange esemény az ami ezt megoldja neked.
<input type="text" ... onchange="függvény(this)"/>
Az függvény helyére értelemszerűen egy javascript függvényt kell megadni ami feldolgozza azt, hogy ez változott.
A JS függvény paramétere a this ami az inputra mutat és ennek a .value "metódusát" kell meghívni, és ezt egy változóban tárolni pl.:
func(obj){
valami = obj.value;
//ajax kérés helye
}Csak kiegészítésképpen: az inlne event handler-től sokkal szebb (jobb, és általánosabb) egy event listener használata. Szerintem.
Erősítsen meg ebben valaki pls. -
zsolti_20
senior tag
Ha inputba írod akkor az onchange esemény az ami ezt megoldja neked.
<input type="text" ... onchange="függvény(this)"/>
Az függvény helyére értelemszerűen egy javascript függvényt kell megadni ami feldolgozza azt, hogy ez változott.
A JS függvény paramétere a this ami az inputra mutat és ennek a .value "metódusát" kell meghívni, és ezt egy változóban tárolni pl.:
func(obj){
valami = obj.value;
//ajax kérés helye
}Már majdnem tökéletesen működik. Egy dolog érdekelne még, hogy <input type="text" name="txt" value='' onchange="ajax_post()">
Ebben a sorban a value értékének, hogyan lehet egy változó értékét megadni?
-
Mindig is érdekelt, és elnézést ha tolakvó vagyok, hogy te mit dolgozol, hogy ilyen tapasztalatod van, mert az összes programozás topikban jelen vagy, és a legnagyobb szakértelemmel válaszolod meg a kérdéseket.
Köszi, próbálkozom

Egyébként szoftverfejlesztő vagyok, jelenleg szabadúszom (egy nagy Angular projekten dolgozom főleg most), azelőtt Android/WP/iOS fejlesztőként dolgoztam, azelőtt salátában sokmindent (BI, Java SE alapon hatalmas rendszerek foltozása, SIM programozás), azelőtt meg Symbian fejlesztő voltam. Keresem a magasabb rendű rendezőelveket a tervezés/fejlesztés mögött (ld. Martin Fowler munkásságát, számomra példakép), a sok lexikális dolog meg egyszerűen rámragad. Kivéve a PHP-t, azzal taszítjuk egymást

-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja igen, ma ilyeneket nézek be, viszont a reguláris kifejezésemmel lehet valami probléma, mert true-t ad arra is ha < van a szövegben.
De a Te kódod szempontjából ez nem is meglepő, mivel ellenőrzöd, hogy van-e a stringedben meg nem engedett karakter, és ha igen, épp akkor valid. Neked pont az ellenkezője kell. Ezért írta dqdb, hogy negálnod kell (nézd meg az ő kódját).
-
dqdb
nagyúr
Szeretném JS oldalon is letesztelni a formom inputját:
var illegalChars = /[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/ ;
if(illegalChars.test('obj.value')){
valid = true;
}Ez viszont mindenre false értéket ad akármilyen adatot is viszek be. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogyha az illegalChars-ban lévő meghatározásból egy sem szerepel az inputban akkor true-t adjon.
Az obj.value szándékosan van aposztrófok között? Mert ha nem, akkor az sok mindent megmagyarázna, és ekkor már csak egy negálás hiányzik:
valid = !/[\(\)\<\>\,\;\:\\\"\[\]]/.test(obj.value);
-
Zedz
addikt
SSD van WebStorm-ért meg nem fizetek mikor vannak ingyenes alternatívák.

(#5354) Zedz
NetBeans.

Ha már megnyitnám az NB-t, akkor elereszteném a nagy kutyát.
Ez a Sublime vagy Atom pont ezekre a gyors 5-10 perces dolgokra, vagy mondjuk amit írtam szórakozásra jók nekem. -
inf3rno
nagyúr
SSD van WebStorm-ért meg nem fizetek mikor vannak ingyenes alternatívák.

(#5354) Zedz
NetBeans.

Tudom, hogy van, de ha folyamatosan Gb-okat ír rá a VS, mert kevés a memória, akkor elhasználódhat elég hamar (ugyanúgy, mint torrent esetében). Vannak programok, amikkel le lehet kérni, hogy mennyit ír rá, és megjósolnak egy élettartamot, de annyira nem folytam bele a témába, hogy konkrétat ajánlani tudjak.
NB-ben az autocomplete nem volt az igazi, nincs jsdoc3 support sem. Lehet, hogy azóta már tákoltak rajta, nem használtam már évek óta. Ettől függetlenül azért egész jó volt, talán a legjobb az ingyenesek közül.
-
Zedz
addikt
Nekem SSD van alatta, NodeJS-el próbáltam és pár letöltött modul volt még amit egyszerre kellett berántania indításkor, de ezen kívül más nem ment alatta. Nem tudom miért, de nagyon zabálta a memóriát. Így maradt a Sublime vagy NetBeans. Valaki használta már a GitHub Atom-ját? Még azt próbálgatom most, de tudásilag szinte a Sublime buta szintjén van. Nem tudom, hogy bővítsek-e memóriát, ugyanis itt van az SSD.
Sublime, Atom, ezeket alapból nem használnám nagy projektekhez.
Én próbáltam az Atomot, szerintem jobb mint a Sublime. Ha nincs kedvem megnyitni a nagy IDE-t 1-1 gyors dologhoz, arra tökéletesek ezek is. Meg ha ki akarok próbálni valami újat, akkor elszórakozok ezekkel az editorokkal, de amúgy komoly munkára csak normális IDE való. 
-
inf3rno
nagyúr
Nekem SSD van alatta, NodeJS-el próbáltam és pár letöltött modul volt még amit egyszerre kellett berántania indításkor, de ezen kívül más nem ment alatta. Nem tudom miért, de nagyon zabálta a memóriát. Így maradt a Sublime vagy NetBeans. Valaki használta már a GitHub Atom-ját? Még azt próbálgatom most, de tudásilag szinte a Sublime buta szintjén van. Nem tudom, hogy bővítsek-e memóriát, ugyanis itt van az SSD.
Szerintem bővíts. min 20k egy Webstorm licensz, min 15k egy SSD, ha megenné, 4gb memóriát meg 8k-ért kapsz már jót.
-
Szerintem mindenképp megérné bővíteni, az SSD is létfontosságú, de nem csodafegyver. Ha swappelni kell, az még az SSD elérési idejeivel is lassabb, mint ha nem kéne

-
dqdb
nagyúr
Igazából lehet, hogy nekem van kevés memóriám (4GB) de amikor én használtam a VS Community-t akkor úgy felzabálta az összeset, hogy egy idő után használhatatlanná vált. Néztem pár beállítást erre nézve az interneten, de a problémán az se javított, csak kitolta az elfogadható kódolást egy kicsit tovább. Maga a program szerintem is jó, csak sajnos emiatt nem tudom használni.
A VS2010 volt az utolsó Visual Studio, amelyik még beérte 4 GB memóriával. Ezután alaposan hozzányúltak az IDE alapjaihoz, ami azt eredményezte, hogy 8 GB alatt kínszenvedés használni, de ha van ennyi memóriád, akkor a VS2012 és utódai érezhetően sokkal-sokkal gyorsabbak ugyanazon a gépen, mint a VS2010.
A Community Edition pedig lényegében egy Professionalnek felel meg némi tudásbeli (nincsen TFS, CodeLens) és némi licencbeli (egyéni fejlesztők és legfeljebb 5 fős cégek használhatják) korlátozással.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én most ezt használom úgy, hogy most fejlesztem tovább a "nem is értem h miért akarják rátolni ezt szerver oldalra is" tudásomat. Amúgy nem akarják hanem már rá is tolták, és szerintem bár én is a "Nagyon JS kezdő létemre írom" kategóriába esek, de szerintem ez a MongoDB-s téma nagyon jó és hasznos. Én MeteorJS-t használok és az, hogy egyszerre lehet két helyen adatbázisba menti (kliens és szerver oldalon), hatalmas nagy előrelépés, és amit eddig Ajax-al PHP-val és JS kombóval lehetett megoldani azt most simán egy nyelvvel meg lehet csinálni, és sokkal rugalmasabb webalkalmazásokat lehet készíteni.
Érthető jetarko kolléga álláspontja. (Erősen) típusos nyelvekből érkezve elsőre borzasztó idegesítő tud lenni a gyenge típusosság, időbe kerül, míg az ember megszokja. Épp ezért a PHP-val összevetni, hogy ahhoz képest szerinted milyen csudajó, pont nem jó példa, mivel az is gyengén típusos nyelv.
Mondjuk ha valaki színtiszta Javázás/C#-ozás/C++/stb. után kerül a JavaScript világába, akkor egy JS-kód rohadt zavaró lehet a szemnek. Ettől még JavaScriptben is lehet szép kódot írni, de szerintem sosem lesz olyan kellemes "külsőre", mint mondjuk egy jól kinéző C#-kód. Nyilván ez szubjektív, szerintem így van.
Alapvetően a gyengén típusos nyelveknek nagyon is megvan a maguk szerepe, a probléma általában szerintem az lehet velük, hogy sokakat sarkall spagettikód írására. Ettől még erősen típusos nyelvben is lehet borzalmasan gusztustalan kódokat írni, de mondjuk aki ilyen problémáktól szenved, valószínűleg nem egy kódmágus, és azt legalább a fejlesztőkörnyezet figyelmezteti, hogy valamit szarul csinál. -
Sk8erPeter
nagyúr
Amúgy csak tesztelésre szoktam használni. El akarok mélyülni a JS "OOP"-ban, és azokat próbálgatom. A legegyszerűbb mondja meg ha mindent kiíratok, mi mit ad meg ilyenek. Amúgy ilyen idióta játékokat szoktam csinálni mint a snake meg fallabda, ott egyáltalán nem jelenik, meg szóval gyakorlati haszna nincs a document.write-nak.
Tesztelésre meg az egyszerűen elérhetőek közül ott a console.log() vagy console.debug() (és társai), ami nem egy ilyen korlátozott, gyakorlatban sehol sem használható fos, mint a document.write(), sőt, akkor már megtanulhatnál JavaScript-kódot is debuggolni, nem egy akkora művészet, a böngészők debuggerében sem nehéz kiigazodni. Persze az is érthető, ha adott esetben ki akarod íratni az értékeket, mert mondjuk gyorsabb áttekinteni, vagy ilyesmi, de akkor is már inkább a console-t használd erre (és nyisd meg a webfejlesztő panelt tesztelgetéshez, ott a konzol is, meg ott érhető el a debugger is, stb.).
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondhatjuk úgy is. Amúgy sztem nem használom sokszor a document.write-t.

Nem ajánlatos használni? Csak mert a kurzuson ez az elfogadott kiíratási módszer.Akkor hagyd ott a kurzust.
Kifejezetten nem ajánlatos. Gondold végig, a gyakorlatban mikor használnád egy éles weboldalon? Ugye?Amúgy rákerestem, meglepődtem volna, ha nincs Stack Overflow thread a témával kapcsolatban, itt aztán mazsolázhatsz:
http://stackoverflow.com/questions/802854/why-is-document-write-considered-a-bad-practice -
Sk8erPeter
nagyúr
Úgy, hogy betettem előre nekem is megy, viszont eltűnt az oldal tartalma a sok hiba miatt, szóval valószínűleg nem sokáig marad ott. Köszönöm.

Mármint így nem sokáig marad ott a sok hiba?

Amúgy már feltűnt, a document.write()-ot mennyiszer használod, ha tanácsolhatom, szokj le róla, nincs szükséged rá, sőt.
-
Ez a "use strict"; ugye? Utána nézek, mert megadtam közvetlen a kivételkezelésben is, meg az objektum felett is, de semmi változás.
Pedig működik az: [link] (Kicsit módosítottam a példádon, mert a jsFiddle nem szereti a document.write-ot. Mondjuk megértem.)
Én a fájl elejére szoktam mindig kiírni a strict módot, nem baj az, ha mindenhol meg van kötve a kezem.
-
kispx
addikt
Van egy obj1 objektumom amihez hozzáadok egy adattagot:
Object.defineProperty(obj1, "x", {value: 20, writeable: false});
Ha jól tudom akkor ha adni akarok neki egyúj értéket akkor TypeError-t kellene dobnia.Ezt meg is tettem.
try{
obj1.x = 40;
document.write(obj1.x);
}
catch(e){
document.write(e.name);
}
Ami történt: kiírta az obj1.x-et, de 20-at. Nem az kellett volna hogy történjen, hogy kidobja a TypeError-t amit el is kap a kivételkezelés, majd kiírja ennek az Exception-nek a nevét? De nem szakadt meg a try rész futása, és az Exception-t se írta ki.Strict módban dobja a kivételt. Oldal közepén lévő példát nézd meg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, csak közbe haladnék is vele, mert le kell adni, de ilyen kis szépség hibák vannak benne.

(#5165) Sk8erPeter
Úgy értem, hogy egy snake-t kell csinálni, és a kígyó ha nekimegy a falnak akkor a másik oldalon kicsit beljebb jön be, meg ilyenek. Azért mondta, hogy játszani lehet a játékkal, csak csúnya, hogy nem ott jön be ahol kellene.
(#5166) Lortech
Tudom, hogy hol a hiba, de nincs most időm logikázni rajta, hogy ugyan mit is kellene odatenni, hogy az úgy működjön. De amúgy én is inkább szenvedek legtöbbször, hogy jó legyen és csak aztán lépek tovább.
Ja értem, hát ilyen nemsokára leadandó házikat azért az ember kicsit másképp közelít meg, mint egy éles projektet.
Előbbinél inkább az a lényeg, hogy a legtöbb pontot összekapard (max. nem kapod meg a teljes pontot amiatt, hogy nem ott jön be a figura, ahol kéne, ha nem marad időd kijavítani, de legalább a többi feladatból is megoldottál valamennyit), utóbbinál meg az, hogy tényleg a speckónak megfelelően működjön, különben az ügyfél mérges lesz. Ha valós, nem mindig előkerülő, de adott esetben elég problémás bugról van szó egy éles projektnél, akkor azt nem jó ellökdösni, hogy majd megcsinálom, mert akkor elfelejtődhet... -
Lortech
addikt
Kicsit OFF, de mivel pont JS-el szenvedek ezért itt teszem fel.
Úgy általánosságban hogyan érdemes programozni. A programozás közben felmerülő kisebb bugok azonnali javítása ami eszi az időt és az idegeket, vagy előbb leprogramozni a teljes projektet és a kisebb bugokkal a végén foglalkozni az előnyösebb?
Nyilván a bugtól függ, meg attól, hogy mit hegesztesz éppen, és a fejlesztés melyik fázisában.
Ha pontosan ismered a hiba okát, és nem akaszt meg, akkor el lehet odázni indokolt esetben, ha pl. más funkcióra kell koncentrálni mert be kell mutatni ügyfélnek.
Ha koncepcionális hiba miatt került be a bug, vagy nem tudod pontosan, miért úgy működik valami, annak érdemes utánamenni adott időben, mielőtt ugyanazt a bugot beviszed még n helyen. Mindig adott helyzet dönti el. Egyéntől is függ, én pl. nem tűröm meg a hibákat vagy a mások által misztikusnak, megmagyarázhatatlannak tartott működést a projektemben, és vagy kinyomozom én magam vagy kiadom, hogy legyen megcsinálva. Általában nem jó elodázni a hibák javítását, mert a hiba javítása más, később gyártott kódok módosítását is szükségessé teheti. -
Sk8erPeter
nagyúr
Igazából, a bugok nem nagyon befolyásolják a működést, csak csúnyák.
De az a baj, hogy megcsinálok egy újabb funkciót mire egy kis semmi bugot kijavítok. 
"Igazából, a bugok nem nagyon befolyásolják a működést"
Ha az, amiről beszélsz, nem befolyásolja a működést, akkor azt nem bugnak hívják... -
Zedz
addikt
Úgy általánosságban hogyan érdemes programozni. A programozás közben felmerülő kisebb bugok azonnali javítása ami eszi az időt és az idegeket, vagy előbb leprogramozni a teljes projektet és a kisebb bugokkal a végén foglalkozni az előnyösebb?
Szerintem folyamatosan ellenőrizd a munkád, javítsd ha találsz valami bugot. Hatékonyabb, mintha a végére hagyni a "takarítást". Illetve úgy is lesznek bugok a végén, elég lesz azokkal foglalkoznod.

-
martonx
veterán
Bízd a józan paraszti eszedre, már ha ezt nem csak költői kérdésnek szántad.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kispx
addikt
Olyan kérdésem lenne a setInterval-al kapcsolatban, hogy hogyan tudok véget vetni ámokfutásának. A kódom elején definiáltam, hogy var endGame = false;, majd van egy ilyenem:
if(endGame === false){
setInterval(moveBall, 1);
}
else{
clearInterval(moveBall);
}ami meghív egy ilyet:
function moveBall(){
var ball = document.getElementById("ball");
if(ballRandomStartX === 200){
xVar = 1;
}
if(ballRandomStartY === windowHeight-10){
yVar = -1;
}
if(ballRandomStartY === 10){
yVar = 1;
}
if(ballRandomStartX === windowWidth-110 && (ballRandomStartY >= mouseY && ballRandomStartY <= mouseY+100)){
xVar = -1;
pointCounter++;
document.getElementById("points").innerHTML = pointCounter;
}
else{
endGame = true;
//xVar = -1;
}
ballRandomStartY = ballRandomStartY + yVar;
ballRandomStartX = ballRandomStartX + xVar;
ball.style.top = ballRandomStartY;
ball.style.left = ballRandomStartX;
}Itt ha kimegy a pályáról a labda akkor az endGame true lesz. De a labda csak megy a végtelenségig tovább. Miért van ez? Itt a teljes kód. Itt pedig a teszt.
Indítsd így: var moveBallIntervalId = setInterval(moveBall, 10000);
Majd így tudod leállítani: clearInterval(moveBallIntervalId);Szerk.:
Az az if szerkezet csak egyszer fog lefutni. Így inkább a
else{
endGame = true;
//xVar = -1;
}
részhez tenném a clearInterval fv-t. -
Sk8erPeter
nagyúr
Köszönöm a segítséget.
Igazából én arra jöttem rá, hogy felesleges meghatározni a szülő elemet, mert ugye az egyikből teszem át a másikba az inputot, szóval ha ahova tenni akarom ott is be van pipálva és úgy teszi át mindegy, mert már eleve ott van. Szóval annyira nem is fontos, megnézem egy for-al hogy melyikek vannak bepipálva és attól függ, hogy a felhasználó hova kattint átteszem őket.
Szívesen.
Ezt nem értem, honnan hova akarod "áttenni az inputot"? Ez utóbbi mit jelent? Szóval mit szeretnél elérni? -
Sk8erPeter
nagyúr
Gondolom a valamin belüli mandarin vagy ilyesmi. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ezt hogy lehet megcsinálni.
Gondold végig: Te a document.getElementById()-vel lekérsz egy elemet, majd annak próbálod elérni a document tulajdonságát - ennek semmi értelme, nem lesz document tulajdonsága/attribútuma.
Ha végig akarsz menni az elemeken, akkor több lehetőséged is van, például:
- document.querySelectorAll segítségével, egy selector felhasználásával megkeresed a vonatkozó elemeket; pl. ha mindegyik checkbox el van látva a fruit-checkbox osztállyal, akkor ez aztán egészen szigorúan csak azokat fogja megtalálni:
var fruitCheckboxes = document.querySelectorAll('input[type="checkbox"].fruit-checkbox');
Ez egy NodeListet ad vissza, ezeken végig tudsz menni egy for ciklussal simán.
Pl.:
for (var i = 0; i < fruitCheckboxes.length; i++) {
var currentFruitCheckbox = fruitCheckboxes[i];
console.log(currentFruitCheckbox.name + ' - is it checked? ', currentFruitCheckbox.checked === true);
}
Ilyesmi.
- ha egy tömbben van összegyűjtve, hogy milyen nevű elemeket keresel (pl. a name attribútuma tartalmazza az elemnek a gyümölcs nevét), és egy adott konténerelemen belül szeretnél csak keresni, és kifejezetten egy elemre, akkor megteheted az Element.querySelector() segítségével, pl.:var fruitCheckboxContainer = document.getElementById('fruit-checkbox-container');
var fruitNamesArray = ['apple', 'orange', 'pear'];
for (var j = 0; j < fruitNamesArray.length; j++) {
var currentFruitCheckbox = fruitCheckboxContainer.querySelector('input[name="' + fruitNamesArray[j] + '"]');
if (currentFruitCheckbox === null) {
console.log('A checkbox with the name "' + fruitNamesArray[j] + '" does not exist in the fruit checkbox container');
continue; // go on to the next one
}
console.log('is "' + fruitNamesArray[j] + '" checked? ', (currentFruitCheckbox.checked === true));
}- stb., a lehetőségekből még elég sok van, de ezek elég egyszerű példák.
Felraktam neked ide egy demót:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/Ls015fk7/ -
wis
tag
Gondolom a valamin belüli mandarin vagy ilyesmi. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ezt hogy lehet megcsinálni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Adott egy ilyen szerkezet:
<form id="valami">
<input id="narancs"/>
<input id="alma"/>
<input id="korte"/>
</form>
<form id="valami2">
<input id="banan"/>
<input id="mandarin"/>
<input id="kokusz"/>
</form>Ezek az inputok checkbox-ok. For ciklussal nézem végig, hogy melyik checkbox van checked true állapotban. Ha true akkor gombokkal át lehet tenni az egyik formból a másikba. Hogyan tudok hivatkozni azokra az inputokra amik csak az első formban vannak benne?
Eddig ezt próbáltam:var formId = document.getElementById("valami");
for (var i = 0; i < fruitsArray.length; i++) {
if (formId.document.getElementById(fruitsArray[i]).checked === true){
alert(12);
}
}
Uncaught TypeError: Cannot read property 'getElementById' of undefined, ezt kaptam a fönti kódra.Értelmezted a hibaüzenetet?
formId.document.getElementById(fruitsArray[i])
--> Cannot read property 'getElementById' of undefined
Elég egyértelmű... ha kifejted a formId változót, mi értelme van annak, hogy
document.getElementById("valami").document.getElementById(fruitsArray[i])
?
-
Sk8erPeter
nagyúr
A kérdésem a következő lenne:

A kérdés: Ott van a 0 de az innerHTML mégis undefiniedet ad vissza. Miért? Nem értem, ezzel szenvedtem egész nap. Ha több kódra van szükség tudok még szolgáltatni.
Miért nem használod a dokumentációkat? Sokkal kevesebb szopásban lenne részed (persze az értő olvasás is követelmény hozzá):
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Document/getElementsByClassName"Returns an array-like object of all child elements which have all of the given class names."
Ebből elég jól látható, hogy ez a metódus az összes olyan gyerekelemet visszaadja, ami az adott (nálad épp a shipsIndex2 nevű) osztállyal van ellátva, és mindezt egy tömbszerű szerkezetben fogod megkapni. Tehát nem is használhatsz olyan szintaktikát, ami egyetlen elemre vonatkozik. Akkor sem, ha csak egyetlen találat van.
Magának a metódusnak a nevéből (getElementsByClassName) is igen jól látszik, hogy ilyen viselkedésre lehet számítani - ott a többesszám.
Ezenkívül abból is, hogy az általad mutatott screenshoton látható konzolon is szögletes zárójelek között van az az egy elem, amire illeszkedett a keresésed.
Tehát minden ilyen esetben, ha a fene fenét eszik is, és csak egy elemre illeszkedett a keresésed, akkor is valamilyen tömbszerű szerkezetben fogod megkapni azt az egy találatot is, ennek megfelelően is kell tehát elérni.==============
(#5062) Speeedfire :
"A localStorage-et kipróbáltam, de annyira nem jött be."
Hogy érted, hogy nem jött be? Milyen célra?
Amúgy valóban nem egy szofisztikált valami, de alapvető dolgokra bőven elegendő lehet. -
fordfairlane
veterán

A kérdés: Ott van a 0 de az innerHTML mégis undefiniedet ad vissza. Miért? Nem értem, ezzel szenvedtem egész nap. Ha több kódra van szükség tudok még szolgáltatni.
A getElementsByClassName nem egy objektumot, hanem egy HTMLCollectiont ad vissza. For looppal végig kell menni rajta.
-
Jim-Y
veterán

User error sajnos

document.getElementsByClassName('shipsIndex2')[0].innerHTML;
A getElementsByClassName egy array-like objecttel ter vissza.
Ez utobbit vagy atalakitod true array-re, vagy call-al hivod az Array.prototype.* metodusokat rajta.
-
Jim-Y
veterán
A függvényben kapott paramétert hogyan tudom globálisan elérhetővé tenni?
function test(local) {
global = local;
} -
Sk8erPeter
nagyúr
A négyjegyű számokat kell XXXX-re alakítani. De csak a 4 jegyűeket. Ha már 5 jegyű akkor nem lehet átalakítani az első 4-et XXXX-re.

Igen, ezt értem, de miért nem kifejezetten a négyjegyűekre keresel rá egy regexppel, és egyből cseréled is őket egy valamiString.replace()-szel, ha pont az az érdekes? Miért a negáltat akarod keresgélni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Reguláris kifejezéseknél meg tudom adni, hogy pl. van egy 4 jegyű számsorozatom és azt szeretném hogy ezt csak akkor válassza ki ha tényleg csak 4 jegyű. Negálnám előtte a \d-t és akkor \d{4} lenne előtte meg utána a \d negáltjával és jó, vagy ilyet nem lehet csinálni?^ - ezt kerestem.
Bevallom, a konklúziódat nem értettem, miért negálni akarod, hogy bármi, ami NEM négyjegyű szám, miért nem volt jó a \d{4}, vagy az az érdekes, tehát azt szeretnéd kiszűrni és esetleg jelezni a felhasználónak, ami NEM felelt meg a szabályoknak, és emiatt azt kotrod ki?
-
Jim-Y
veterán
w3schools-ról tanít a tanár, és ott a prototípus ez (csakhogy Jim-Y példájával éljek):
function Animal(name) {
this.name = name;
}(#4932) Jim-Y
Akkor az egyetemi tanár is keveri.

Amúgy de ezekről van szó, csak ha fentebb olvasol akkor megvan a keverés indoka.
Ezeket meg elolvasgatom. Köszönöm.
W3schools-rol szerintem meg tovabbra sem erdemes tanulni. Korabban meg ennyire sem volt erdemes mint most -> http://www.w3fools.com/
De ezek szerint azota sem lett sokkal jobb. Lehet azota nem tanitanak hulyeseget, de azt legalabb jol sem

Egyreszt a ezeket constructor function-oknek szokas nevezni, masreszt pont a megkulonboztetes vegett nagybetuvel szokas irni, mint mas nyelveknel az osztalyokat. Ugye-ugye w3schools a function person -nal

Szoval azt ajanlom, hogy gyorsan felejtsd el ezt az oldalt mivel vannak nala sokkal jobb oldalak ahonnan tanulni lehetne.
megj: mar csak azert sem jo szerintem a constructor function-t prototype-nak nevezni, mert igy siman osszekeverheto az object inner prototype fieldjevel, amin az egesz prototipusos oroklodes alapszik :/
-
Jim-Y
veterán
Mi a különbség aközött, hogy objektumot csinálok vagy prototípust? Mert látszólag ugyan az a funkciója mind a kettőnek.
Nem lehet, hogy te kevered a fogalmakat? Nem a constructor function vs. object literal-ra gondolsz inkabb?
Constructor function:
function Animal(name) {
this.name = name;
}
var monkey = new Animal('Charlie');vs.
var monkey = {
name: 'Charlie'
};A prototype az mas. A javascript prototipusos oroklodesen alapulo nyelv. [link] [link]
-
martonx
veterán
Mi a különbség aközött, hogy objektumot csinálok vagy prototípust? Mert látszólag ugyan az a funkciója mind a kettőnek.
He??? A kettő abszolút két különböző dolog. Mit értesz az alatt, hogy látszólag ugyanaz a funkciójuk?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Függhet a liszensztől is, hogy mennyire szerencsés sima copy-paste-tel felhasználni külső kódot egy az egyben...
Nekünk az ilyenre azt mondták, hogy az internetre feltett kódok jobb esetben azonnal elvesztik licencüket, mert teljes mértékben visszanyomozhatatlan hol mikor használják. Persze, ha egy teljes fizetős lib-et nyúlnak le az más. Hogy ha akárhonnan is szedünk le terjedelmesebb kódot legalább megjegyzésbe tegyük oda a készítőt.
"az internetre feltett kódok jobb esetben azonnal elvesztik licencüket"
És mi a rosszabb eset?
Amúgy ja, abban igazad van, hogy komolyabb eseteket leszámítva itt azért etikai szempontok is erősen érvényesülnek (ti. hogy más tollával ékeskedni forrás-megjelölés nélkül nem szép dolog; persze nyilván ezt is mértékkel, nem kell minden kétsoros kód forrását is feltüntetni
). -
Eléggé összevissza van már, megpróbálom kilogikázni, hogy hogyan lenne a legjobb.
Igazából ha belegondolsz, a játék különböző kimeneteinek táblázata nem definiál viselkedést, nem kell logikai szerkezetekkel (if/else) leírnod. Sőt, mivel csak adat, jobban jársz ha ehhez méltóan tárolod - például egymásba ágyazott objektumokban - és egyszerű lookuppal keresed meg a megfelelő eredményt.
-
Lenne egy kérdésem, mit rontok el? Kő, papír, ollós játék. De valamiért indokolatlanul ilyeneket kapok:
Computer choice: paper
Your choice: paper
scissors winsHát ezt hogy sikerült összehoznia? Remélem minden fent van a kód érthetősége érdekében.
Elírtad a szöveget a 33. sorban.
...sőt úgy tűnik, hogy a lehetséges kombinációk egyharmadát kezelted le jól, egy harmad hiányzik (döntetlenek) és ami van helyette, az nem stimmel.
-
Zedz
addikt
Azért lokálisan tesztelek webszerver nélkül, mert órai feladatra készül és ott nem szabad olyan kódot alkotni ami webszerver nélkül nem működik, ezért az osztályozás is webszerver nélküli teszt alapján megy, így én is anélkül tesztelek.

Irigyellek egy kicsit, nálunk tilos volt bármit is használni, csak a natív JS kapott osztályzatott.

-
Jim-Y
veterán
Látom már mi a hiba.
Te tudod..
Mukodik:
<html>
<head>
<script src='http://code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js'></script>
<script src='http://code.jquery.com/jquery-migrate-1.2.1.min.js'></script>
</head>
<body>
<h1>Test</h1>
<script>
console.log($('h1').text());
</script>
</body>
</html>Nem mukodik:
<html>
<head>
<script src='//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js'></script>
<script src='//code.jquery.com/jquery-migrate-1.2.1.min.js'></script>
</head>
<body>
<h1>Test</h1>
<script>
console.log($('h1').text());
</script>
</body>
</html> -
Jim-Y
veterán
Üdv,
Olyan kérdésem lenne, hogy kizárólag lokális megnyitás alatt kapom ezeket:

Ha webszerverre felteszem akkor probléma nélkül működik.
En atneznem a helyedben a link protokolokat, mert azokkal lesz a gond
A kepen file:// es utana egy webcim
A szerveren is
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.0.min.js"></script>
<script src="//code.jquery.com/jquery-migrate-1.2.1.min.js"></script>Normalisan kene megadni az src attributomot.
-
PumpkinSeed
addikt
Azt hogy tudom kivitelezni, hogy adott egy ilyen struktúra:
#home
#about_us
#contactszépen egymás alatt. Ha a menüben elkattintok a pl. az about_us-ra akkor jelenjen meg egy kis nyíl jobb alsó sarokba, hogy a #home-ra szeretnék vissza ugrani. Milyen eseményt kell figyeljek, ha minden #home elhagyás esetén szeretném, hogy ez a kis nyíl felvillanjon?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- OLED monitor topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Microsoft Rewards
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 10500 32GB DDR4 512GB SSD ARC B570 Zalman S2 TG Adata 600W
- BESZÁMÍTÁS! LG Ultrawide 34UM69G-B IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB 100% akku Deep Purple 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy csak simán fetch polyfill és akkor még a jQuery sem kell.
C-ben tudok programozni, de a Javascript-ben nem igazodok el... Jöhet pm-ben is.
egy "fingom sincs a websocketről, csak olvastam róla, hogy trendi" elismerés is elég lett volna, a béna magyarázat helyett