- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
sztanozs #10233 üzenetére
Ide felmásoltam az alap fájlt, a gyártótól ezt lehetett letölteni, ezt kezdtem el továbbfejleszteni. De az említett funkció már ebben sem működik, erre keresek megoldást.
Rá tudsz pislogni kérlek, hogy esetleg látsz-e benne olyan hibát, ami ezt a jelenséget okozhatja?
Köszönöm!
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #10161 üzenetére
egyik közülük ez az adatbázis :
https://mek.oszk.hu/cgi-bin/thes.cgi?desc=gy%FCm%F6lcs&trunc=1
, és persze a többi belső link származéka .és van más is, ha kéred azokat is belinkelem nektek .
-
hiperFizikus
senior tag
-
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #10087 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Még nem hallottam erről javascript -nél.
Mi ez? Mármint amit írtál "const scope"
Class -okról se hallottam csak java alatt tanultam, de javascript alatt nem. Viszont azt megtaláltam [link]
Amit írtál arra hogy keressek?Nem tudom, mert még nem hallottam erről, de ahogy gondolom, úgy nem jó amit írtál.
Nem én hívom meg. Események hívják meg a függvényeket.
Bár az első amibe az url ellenőrzés van, az minden esetben hamarabb fut le, mint amibe az url true/false érték kellene.- az url ellenőrzést promise -val csinálom, ha jól tudom.
Eddig működött. Most már nem.
Megírtam, működött, de az értéket nem tudtam.átadni, így változtattam, változtattam....stb.
Most ott tartok, hogy már nem tudom hogy írtam meg és már nem működik. Nem ad false/true értéket.
Nagyon béndzsa vagyok promise -ban, és ezért nem tudom újra kreálni. Nem emlékszem mit csináltam először.-nem értem néha mi történik. Vannak dolgok amik nekem nem úgy működnek mint kellene. Pl van egy url ami programban 'undefinied' -et ad, mig, ha kimásolom, akkor bongésző megnyitja a linket. Többi link működik. Tehát fogalmam sincs az az egy miért nem.
Vagy globális változó nem globális néha.
/Ezek nem kérdések, csak nyafogok , mert semmi értelme annak ami történik/
-
lanszelot
addikt
-
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #10082 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
- Ezt nem értem, a kódot.
- Return-al kinek adom vissza?
Egy function-ba kell a paraméter.
A kód amit leírtam egy function. Abba rakok egy elágazást.
Az else ág /false/ kellene egy másik function -ba.
Tehát function -bol át kellene adnom egy értéket egy másik function -nak, úgy hogy function paramétert nem használhatok
Illetve egyik function se futtathatja a másikat.
Ha gép elé kerülök megírom a kódot, mert nem tudom elmagyarázni. Úgy biztos többet mond majd- Telefonról írok és a telefonom úgy gondolta kell oda egy pont
Csak elírás. -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #10053 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ
Igen, úgy nézne ki, ha a két első ugyanaz lenne, de teljesen más, csak a neve ugyanaz.
Csak peldának írom: pl István, és István de két külön személy, ezért is van két külön link.Igen, írtam is, hogy az jó megoldás lett volna az a formátum is, ha nem késő olvasom el. De addigra már készen volt.
A foreach -et sajnos nem értem. Velem van a gond. Sok helyen próbaltam megérteni, nem megy, ezért simán for-t használok mindig.
-
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #10050 üzenetére
Milyen két megoldás?
Amit írtam és a tömb?
Amit írtam az csak példa volt hogy néz ki az object.
Mint írtam egy létező változót tettem bele.
Így a kikérés nagyon minimálisan változott. Nem kellett újra írni.
Viszont így a json-t kellett változtatnim. - vagy erre írtad, hogy egyenértékű? Igen, az, de késő kaptam meg az uzenetet, akkor már átírtam.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9953 üzenetére
A ChatGPT-nek az a haszna a JavaScript terén, hogy
1. nem kell kotorásznom a referenciákban, elég csak megkérni erre a ChatGPT motort .2. A programom égészét nem tudom rábízni, de amikor egy kritikus JavaScript kódolási "nem tudom hogy mit is csinálja" merül fel pusztán kódolástechnikai szempontból, akkor kíméli az idegeimet .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9938 üzenetére
Ezt kicsiben kipróbáltam, és jónak tűnik . Majd kíváncsi vagyok, hogy nagyban is ugyanolyan jó lesz-e mint kicsiben .
Kerestem a referenciában a tieidet, de nincs minden benne, vagy nem rendesen elérhetők .https://www.w3schools.com/js/js_assignment.asp
, van ennél jobb linked JS referenciának való ? -
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9937 üzenetére
Jó, function, de hogyan kell alkalmaznom, mit kell még tennem érte ?
Az "":nycs láttam valah
ol, hogy a tulajdonságneveket idézőjelben is lehet megadni, ezért csak tippeltem, hogy hátha az "" -ból is lesz valami . Szintaxis hibát nem váltott ki, de nem is volt használható .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9933 üzenetére
" egy 437 oldalas function mar tobb, mint programozastechnikai hiba... "
, persze nem 1 db function a 437 oldalnyi, hanem az egész programom .Lehet, de mit tehetnék ?
, olyan mint ha a nagyméretű adatbázis sok kis metódusokból állna .Én kezdő programozó vagyok, a JavaScriptet sem ismer ától-zéig, úgy hogy jó-tanácsok jól-jönnének ♥
-
-
magortaltos
csendes tag
válasz
sztanozs #9736 üzenetére
Értem, hogy a PHP a szerver oldalon legenerál kódot ami belekerül és a kliens oldal megkapja. DE ! Én arra gondoltam, hogy a PHP oldal is fut közben (vagy újraéled) mert amikor egy form kitöltésre kerül és lenyomják a submit gombot, akkor kitöltésre kerül a POST tömb és lám, a PHP oldalon egy egyszerű isset máris észreveszi. Tehát akkor csak fut még az a PHP amikor a kliens oldal már rég kint van, akkor is.
Ezért gondoltam, hogy egy egyszerű üzenettel (pl. POST kitöltéssel) lehetne szólni a PHP oldalnak, hogy tegyen ezt vagy azt.((Ha elborul az agyam, csinálok egy észrevehetetlen formot valahol a sarokban és valahogy ráveszem JS-el hogy váltsa ki a submit eseményt és máris tudok a szerveroldalnak üzenni))
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9596 üzenetére
Most volt csak időm
konkrétan kipróbálni, és szuper = OK
:
az ...function yM(zM,n,xM){
var y, My, k ;
k= false ; My= xM ;
... -ból -> az ...
Array.prototype.yEval = function (zM,n){
var xM ; xM= this.valueOf() ;
var y, My, k ;
k= false ; My= xM ;
... lett ; és fut, viszi ♥
Nem csak elvi, de gyakorlati kérdés is volt, hogy vigye ! - köszönöm .
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9598 üzenetére
Ha a NETen keresztül 1000... eurót küldenél, hogy én ne ezeket a betűszám azonosítókat használjam, akkor se térnék át a ti "csodás" neves azonosítóitokra ♥
De semmi baj, ne sírjatok, csak annyit kell tennetek, hogy az egeretekkel kimásoljátok egy tiszta jegyzettömbbe.txt , és ottan a helyi lap szöveg cserélőjével egy pillanat alatt átcserélitek az én betűszám azonosítóimat neves azonosítóra, többet is, majd persze vissza másoljátok a jegyzettömbből : és OK is lesz nektek ♥ - csak ennyi .
Ugye nincs harag ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9596 üzenetére
Okvetlenül meg fogom nézni - most fáradt vagyok, de miatta/helyette egész éjszaka ezen libabőrözttem, a másodikom :
Array.prototype.u = function (e1,cs){ // vigyázat, már megfordítottam hogy a (e1) is menjen : (cs,e1) -> (e1,cs)
// csak átforgatja a listát egy logikai értékre
var x, xa, wBL ; xa = this ; wBL = false ;
//alert(cs) ;
if (cs == "a°"){
for (x=0 ; x < UBound(xa) ; x++){
wBL = wBL || (e1 == xa[x]) ;
}; return [wBL] ; // kiadás
} else if (cs == "b°"){
wBL = wBL || inLeftT(e1, xa[x]) ;
} else if (cs == "c°"){
wBL = wBL || inRightT(e1, xa[x]) ;
} else if (cs == "d°"){
wBL = wBL || InStrBL(e1,xa[x]) ;
} else { // ide más is lehetne
wBL = wBL || (e1 == xa[x]) ;
}; // if_
}; // func_
// << >> u :
function yM(zM,n,xM){
var y, My, k ;
k= false ; My= xM ;
/// My= xM.join("@").split("@") ; // error
if ((n != "") || (n != undefined)){
n = 0 ;
}; // if
// if ((zM != "") || (zM != 0) || (zM != undefined)){
if ( ! [ "", 0, undefined ].u(zM)[0] ){
if (! Array.isArray(zM) ){
zM= zM.split(",") ;
}; // if
if (! Array.isArray(xM) ){
xM= xM.split(",") ;
}; // if
for (y=0 ; y < UBound(xM) ; y++){
// if ((zM[y] != undefined) && (xM[y] != undefined)){ // futott
/// if ((zM[y] == undefined) || (xM[y] == undefined)){ // nem futatandó
if ( ! [ zM[y], xM[y] ].u( undefined )[0] ){ // új speci.
if (xM[y] == ""){ // csakis így megy, hogy a szú rágja meg
eval(zM[y]+ ' = "" ') ;
} else if (isNaN(xM[y]) ){
eval(zM[y]+" = '"+xM[y]+"'") ;
} else { eval(zM[y]+" = "+xM[y]) ;
}; // if
}; // if
}; // for
if (n > 0){
k= true ;
}; // if
}; // if
if ((n > 0) && k){
return xM[n-1] ;
} else if (n == 0){
return xM ;
} else { return My ;
}; // if
}; // func
// << >> yM :
Píha ...
-
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #9507 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
AJAX kikéréssel már találkoztam. De a php-ban 3 egyszerű sorral tudom a json-t használni.
És ajax-ban nem kaptam sehonnan segítséget, így maradtam a 3 soros php-nál.
Ajax ból egy szót se értettem. Ugyanúgy mint abból a linkekből amit kaptam.edari: martonx:
Http request method.. PHP -bol mindegyik ismert.
A linknél egy példa sincs.
Jó, igen, rá keresek....stb
De hogy jön ez az api-hoz?
Semmi ilyen nem kellett, amikor a kártyákat lekértem.
Akkor most ez miért is kell?
Ezek amik miatt nem értem. De nem tudom megmondani hogy mit nem értek, mert ha tudnám akkor érteném. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9397 üzenetére
5338 soros = 178 képernyő.oldal
https://videa.hu/videok/vicces/haha-humor-hulyules-vicc-ZJaNtLCtTq2bcbup 0.3 s.
haha ...Lehet, hogy mire befejezem a Huzzy-kódomat, akkor én is így fogok nyeríteni, és bevisznek a ketreces szobába !
-
coco2
őstag
válasz
sztanozs #9368 üzenetére
Egy összeesküvés elmélet szerint, amit kizárólag a saját magunk szórakoztatására gyártunk, és semmi valós köze nincs esetlegesen létező valódi összeesküvéshez, a típusmentes élet olyasmi, mint a https. Főleg arra jó, hogy cpu-t pocsékoljon. Szóval rá lett rákényszerítve a világra. Nyugodtan beletörődhetsz. Ha a típusos világ a kedvenced, a mikrovezérlős fejlesztések még egy ideig őrizni fogják. De már csak egy ideig. Meg a legacy c/c++ környezetek.
-
Zedz
addikt
válasz
sztanozs #9356 üzenetére
Feltetelezed azt, hogy egy strict eslint van a projektben, meg egyeb olyan toolok amik mar fejlesztes vagy build idoben megfogjak a hibakat. A nelkul semmit se er az egesz, csak a lehetoseget adja a typescript. Ha nem kenyszerited ki a fejlesztokbol a hasznalatat, akkor felesleges is a projektben lennie.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #9279 üzenetére
alert( 'abc(def)ghijku'.replace( new RegExp( '\(' , 'g') , '23' ) )
alert( 'abc(def)ghijku'.replace( new RegExp( '\[' , 'g') , '23' ) )
nem mennekalert( 'abc(def)ghijku'.replace( new RegExp( '[(]' , 'g') , '23' ) )
alert( 'abc(def)ghijku'.replace( new RegExp( '[[]' , 'g') , '23' ) )
igen, mennekNekem nem baj hogy az a 2 nem megy, mert a másik kettőt használhatom, és nem vagyok finnyás . Evvel a kis mérető megoldással óriási lökést adtál a fordítómmnak, mert képzeld el, hogy a programozási nyelvem a szokásos ( ) zárójelek rengetegét engedi meg, és akkor hogy nézne ki pótlólagos karakterekkel elcsúfítva !
Vagyis dolgozom rajt, csak a listákon{tömbökön} bukhatok még el .
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #9225 üzenetére
Igen, teljesen igazad van. Azóta már rájöttem, hogy ugyanaz lenne a probléma, és hogy pont ugyanúgy kliens oldalon generálódna a tartalom, ahogy most - szóval csak mentem volna egy nagy kört a semmiért.
Úgyhogy marad a B terv, a generált tartalomhoz való hozzáfűzés. Így ez teljesen szerver oldali generálás lesz, JS csak akkor fog futni, ha a felhasználó a görgetésben az utolsó elemek közelébe ér (infinite scroll). Így a JS állomány nagy részét (amik eddig a tartalomgenerálásért voltak felelősek) elég ha a csak FCP (First Contentful Paint) után húzom be (async? Ennek még utána kell néznem amúgy is: [link]), de ez még arrébb van kicsit.Köszönöm.
-
lafaty80
addikt
válasz
sztanozs #9059 üzenetére
Most még annyit csináltam, hogy js oldalon készítettem egy külön htmlencode function-t, ami a json-os változó tartalmát kiszűri. Lehet választani hogy string vagy option vagy table a visszatérő érték, és ez alapján ő állítja elő kódot.
De már 10 napja várom a support válaszát, hogy az eddigiek közül melyik lehetne elfogadni... hát nem kapkodnak. -
Taci
addikt
válasz
sztanozs #9012 üzenetére
Nem lehet, hogy az a szöveg még a W3-as oldalról került oda?
Mert nekem sem megy a jsfiddle-ről. Először nekem is ott volt a szöveg, aztán arra gondoltam, lehet, csak a W3-as vágólapos másolásról, szóval másoltam valami más szöveget rá, aztán vissza a jsfiddle-be, és az előzőleg másolt tartalmat illeszti be vágólapról.
@Mr. Y: Nekem pont van ilyen fícsör a weblapon, működik is szépen, bemásolom majd, amint gépközelben leszek.
-
-
-
-
-
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #8569 üzenetére
Mac OS -en próbáltam, ott se csinálja, ezt fentebb írtam is.
Azt is, hogy dobok fel linuxot, ha van értelme, de nem hinném, hogy az a baj.Találtam egy ilyet is, ez az első sort kidobja json-ba, és ennyi.
Tehát ez már csinál vmit, de semmire se megyek ezzel se. -
coco2
őstag
válasz
sztanozs #8453 üzenetére
Itt valami félreértés volt, én mezei local stringet ollóztam, json, xhr meg hasonlókat belekeverni ilyet nem tudom hol írtam. Ha számít bármit, a stringet a php innerHTML-be írta bele alapból, arra gyártottam nagyítóüveg effektet loading indikátornak (tudom, béna, viszont böngészőkompatibilis
). A javaslatot elfogadtam, daraboltam, ragasztottam, probléma megoldódott.
-
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #8360 üzenetére
(Ne haragudjatok, hosszú lett, "hangosan gondolkodom", offba is rakom, de tanácsot szívesen elfogadnék, van pár kérdésem benne.)
Ötletem sincs, mik lehetnek a jó mérőszámok, de ezeket a kategóriákat szeretném lefedni:
1) Gyenge hálózati kapcsolat
3G és alatta2) Közepes sebességű hálózati kapcsolat
3G és 4G között, 4G-t is beleszámítva, mert 1-2-5 MB-os képeket én sem szeretnék 4G-n töltögetni, hiába lejönne hamar. (több 10-100 db képről is szó lehet, attól függően, mennyit scroll-ozik a user).
Sőt, lehet, hogy ebbe a kategóriába kerülne minden mobileszközös kapcsolat.3) Gyors hálózati kapcsolat
Ezt meghagynám az asztali böngészőknek (LAN, otthoni vagy céges wifi, ahol nincs korlát az adatmennyiségre) a nagy fájlméretek miatt.Ezekhez akkor hogyan lehetne jól belőni a számokat? Amiket példának mondtál, azokat lehet is használni? Mindjárt nézem a hálózati sebességeket.
Preset,download(kb/s),upload(kb/s),RTT(ms) GPRS,50,20,500 Regular 2G,250,50,300 Good 2G,450,150,150 Regular 3G,750,250,100 Good 3G, 1000,750,40 Regular 4G, 4000,3000,20 DSL 2000, 1000,5 WiFi 30000,150000,2
kB-ban:
- erős 2G: 56 kB/s
- átlagos 3G: 94 kB/s
- erős 3G: 125 kB/s
- átlagos 4G: 500 kb/sEgy fontos kérdés ezen a ponton: Az oldal többi elemét is tölti, nyilván nem 1 szálon dolgozik. Viszont a sebességmérésnek csak akkor van értelme, ha a teljes sávszélesség az övé (mármint más alkalmazások is használnak, de legalább az oldalam más elemeinek betöltése ne lassítsa, amíg sebességet mér.)
Ezt melyik ponton tudom a legbiztosabban kivitelezni? a document onload nem jó, mert addigra már az első 4 elemet betöltötte. Ha előtte indítom, akkor párhuzamosan tölti a többi elemet is (css, js stb.).
Erre mi a jó megoldás, hol van a "jó mérési pont", ahol csak ez a szál futhat?Tegyük fel, hogy ez megvan (nincs, tanácsot kérnék ide is - de csak hogy a gondolatmenetet folytatni tudjam).
Egyszerre 4 képet tölt be az oldal - persze ha a user scroll-oz mint az őrült, akkor végtelen + 4-et. De nézzük azt, hogy egyszerre csak 4-et tölt be.
Ahogy néztem, egy átlagos, jó minőségű kép, amik a feed-ekben vannak általában 100 és 250 kB között vannak. Ezeket a képeket adnám a 2-es kategóriának.
Tehát ha 4 ilyen képet tölt egyszerre, és mind 250 kB, akkor 1 MB-ot kell betöltenie egyszerre (csak a képeket számolva).Na és itt elakadtam... Milyen számokat adjak meg a három kategória határétékeinek?
Mi számít elfogadható betöltési sebességnek?Ez ugye 4G-n 2 mp / betöltés (4 db kép). Ez rendben van, bőven belefér.
Erős 3G-n ez már 8 mp / 4 db kép. Tehát betölt az első adag, scrollozol lefel kicsit, és tölt a következő adag. 8 db képre ez már 16 mp. Túl sok, ez biztos.
Talán képenként 1 mp még belefér. 250 kB/s.Az 1)-es kategóriába akkor tartozna a 250 kB/s alatti sebesség.
A 2-es kategória lenne mondjuk akkor 250-500 kB/s között, így az átlagos méretű (250 kB) képekkel számolva 2-4 mp alatt töltene be egy-egy 4-es képcsoport.
Illetve valahogy ide kell szűrnöm az akár gyorsabb kapcsolattal, de mobilon netezőket, mert azért az adatcsomagot nem szeretném "leenni" róluk. Erre is biztosan van valami módszer, hogy kiszűrjem - keresek is majd.
Mobilon nyilván wifi-n is lehet netezni, és ott nem számít az adatmennyiség. Szóval nem mondhatom minden mobilról érkezőnek, hogy ti csak a 2)-es kategória képeit kapjátok. Bár gondolom, ez egy egyszerű IF-ág lesz (HA mobilról ÉS a sebessége a 2-es kategóriában)A 3)-as kategóriába pedig a nem mobil eszközről (hanem PC-ről) érkezők. Vagy HA mobilról ÉS a sebessége gyorsabb mint... na egyelőre ezt sem tudom, itt milyen sebességekre szűrjek.
Túl sok gondolat ez így egyszerre, leírom, aztán ha kifújtam magam, visszanézek majd.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett. -
lanszelot
addikt
válasz
sztanozs #8201 üzenetére
Hello,
Pontosan ugyanazt beÍrtam amit a srác 3:12-nél neki át vált pirosra a szöveg, nekem nem.
Miért?
Karakterről karakterre megnéztem, pont ugyanaz a html és a js is. /css üres neki is, később látszik majd/
Chrome alatt és Edge alatt is néztem, nekem fekete marad.
console fül alatt nincs hiba Chrome alatt
Edge alatt hibakód - nem tudja betölteni a favicont - de nincs is rá hivatkozva, tehát nem értem miért dobja ezt a hibát.
/nem tudom hogy tudok ide kódot beszúrni ezért csak írni tudom, hogy tuti minden ugyanaz mint neki/ -
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #8178 üzenetére
Mármint jó kérdés még mindig hogy mit és hol szeretnél csinálni.
Azt a részét már megoldottam. Azt akartam csak elérni, hogy míg az eredeti (ettől is kezdetlegesebb) megoldásomban szerver oldalon (PHP) generálódott a komplett tartalom (a bejegyzésekhez (feed) kapcsolódó változók, és az azokat körbefogó HTML kódot is ott raktam össze, és ezt kérte le a kliens JS-tel), az új módszerrel a szervertől már csak a bejegyzésekhez (feed item) kapcsolódó változók érkezzenek, az azokat körbefogó HTML kódot pedig a kliens rakja össze "helyben".
-
-
btz
addikt
válasz
sztanozs #7852 üzenetére
Nem bele szeretném, hanem mellé helyezni. Az első Iframe a megjelenítési minta. Tehát az user ebből látja, hogy fog kinézni a kód eredménye, amit az inputból kimásol.
Az input azért kell, hogy a felhasználó könnyen ki tudja jelölni és másolni belőle az Iframe kódot, majd azt beilleszteni máshová, például a saját weboldalába, a megfelelő magassági értékkel együtt. Ekkor már a JavaScript-et el is hagyhatja, mivel olyan Iframe kódot másol ki, ami tartalmazza az Iframe contentjének magasságát. De ez nem is kéne, ha valahogy találnék egy lehetőséget gombnyomásra be másolni az user vágólapjára az Iframe kódot. Mivel ez a cél, hogy az user könnyedén copyzza. -
btz
addikt
válasz
sztanozs #7848 üzenetére
Pontosan hogy is tudnám a "var innertomydiv" változómat végigfuttatni ezzel? Bocsi, de én már hosszú ideje kezdő vagyok Javascriptben, így ez egy kicsit magas, hogyan is tudnám ezt alkalmazni, de akár az előző BA változós példához is jó lenne, tudnom, hogyan is varázsolhatom bele, illetve hogyan nyerhetem ki, mondjuk egy új változóban?
Emoik nem lesznek benne, csak a példában is látott input mező benne az input mezőben lévő iframe html kód a magassági értékkel együtt ami a v1data változóban van tárolva.
var innertomydiv = '<input style="width: 100%;" type="text" id="frame" name="frame" value="<iframe src='https://website.com/embed/id' id='iframe' name='iframe' scrolling='no' frameborder='0' style='width: 100%; height: ' + v1data + ';'></iframe>">';
UPDATE:
A kimásolandó kód értékét elrontottam, mert id="iframe" name="iframe" helyett csak id="frame" name="frame" van az input mezőben.Amúgy az még jobb lenne, ha valami buttonnal az egész értéket a vágólapra is lehetne tenni. Ennek még utánanézek.
-
btz
addikt
válasz
sztanozs #7847 üzenetére
Sikerült megoldanom a problémámat, részben a segítségeddel, mivel rájöttem, hogy amit akarok az az inner.HTML-el is megoldható. Ismertem amúgy ezt a lehetőséget, de nem akartam használni, mivel ala nature szerettem volna kiíratni, mert bele akartam rakni egy input mező value értékébe. Ekkor villant be hogy mért ne csinálhatnám az egész input mezőt az innerHTML-el?
A https://website.com/embed/id oldalon ez a script leméri az "all" div magasságát.
<script>
var element = document.getElementById('all');
var magassag = (element.offsetHeight);
var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10;
//window.parent.postMessage(['varA', MYGLOBAL], '*');
parent.postMessage({v1: MYGLOBAL}, "*");
</script>Azon az oldalon ahol a https://website.com/embed/id be van szúrva IFRAME ként:
<html lang="en"><head>
<meta charset="utf-8">
<title>EMBED TESZT</title>
</head>
<body>
<iframe src="https://website.com/embed/id" id="iframe" name="iframe" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 100%; height: 600px;"></iframe>
<br /><br />
<div id="myDiv">0</div>
<script type="text/javascript" >
function receiveMessage(event) {
var ifrheig = (event.data.v1) + 'px';
document.getElementById("iframe").style.height = ifrheig;
var v1data = (event.data.v1);
var textNode = document.createTextNode(v1data);
document.body.appendChild(textNode);
var innertomydiv = '<input style="width: 100%;" type="text" id="frame" name="frame" value="<iframe src='https://website.com/embed/id' id='iframe' name='iframe' scrolling='no' frameborder='0' style='width: 100%; height: ' + v1data + ';'></iframe>">';
document.getElementById("myDiv").innerHTML = innertomydiv;
}
window.addEventListener("message", receiveMessage, false);
</script>
</body></html>1. Megjelenik az iFrame kezdetben 600px magassággal.
2. Kezdetben a myDiv értéke nulla.
3. A scriptben a receiveMessage funkcióval lekérem a CHILD oldal var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10; értékét ami a szülő oldalon van, beleteszem az egészet egy "ifrheig" nevű változóba és ezzel már be tudom állítani az Iframe magasságát (+10px ráhagyás, de ez már a "CHILD" oldali MYGLOBAL értékben alapból benne van)
4. v1data változóba téve ismét lekérem a MYGLOBAL értékét (event.data.v1) amit textNode-ként ki lehet íratni az aktuális helyen. Arra gondoltam, hogy majd ezt teszem bele egy input mezőbe magasságértékként az Iframe kódjával együtt, így majd az user már a kellő magassági értékkel együtt tudja kimásolni azt, nem kell pluszban a scriptkódot is kimásolni , hogy a megfelelő magasságot kapja.
5. Aztán rájöttem, hogy az egészet egy innertomydiv változóval beleíratom input mezőstől a második pontban említett myDiv-be. Így a pléda Iframe alatt megjelenik egy input mezőben az iFrame html kódja, amit könnyen kimásolhat az user és beilleszthet akárhova a megfelelő mérettel. -
sztanozs
veterán
válasz
sztanozs #7847 üzenetére
fn helyesen
function encodeHTML(e){return e.replace(/./g,function(e){return"&#"+e.charCodeAt(0)+";"})}
bár ez széttöri az emoji-kat (és vsz más komponens karaktereket is)
igazázából lehet elég ez is:function encodeHTML(e){return e.replace(/[<>]/g,function(e){return"&#"+e.charCodeAt(0)+";"})}
-
Rickeffe
aktív tag
válasz
sztanozs #7742 üzenetére
Szerintem ez így ebben a formában nem teljesen igaz.
Ha egységnyi elmozdulás van framenként és a másik gépen a böngésző nem ugyanazt az fps-t adja akkor nem fog egyezni a "sebesség", viszont a tickekek pontosak. Az fps-t viszont a böngésző adja meg, de nem a ram mennyiség alapján ha jól tudom.
tomi_78
https://stackoverflow.com/questions/46852857/how-to-time-requestanimationframe-independent-of-refreshrates -
RedHarlow
aktív tag
válasz
sztanozs #7729 üzenetére
0 = ID.
2 = Type.Az a lényeg, hogy a weboldalon a jogosultság igények 4 sort kapnak mivel az igénylés beadásakor 4 db speciális mezőt tölthet ki az igénylő. Ebből számomra minden esetben 2 mezőnyi adatra van szükségem, x-re és y-ra.
Példa:
A telefonszámra és mailre nincs szükségem.
Ezekből szeretnék 1 sort csinálni valahogy így:
result = [AAAA, Kiss Tamás, Jogosultság, Budapest, 40000]
-
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
sztanozs #7657 üzenetére
marmint? az url querybe rakott plain text emailnel jobb
mik az ellenervek egy percenkent lejaro JWT-re?
"JSON Web Token (JWT) is a compact, URL-safe means of representing claims to be transferred between two parties. [...] enabling the claims to be digitally signed or integrity protected with a Message Authentication Code (MAC) and/or encrypted."
-
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #7620 üzenetére
Én a .bmp -nél vagyok leragadva .
Ez teljes mértékben az én maradiságom hibája, és még idő zavarban is vagyok, mert a canvas kinyitott egy ajtót előttem, jó későn, és egyszerre akarnák mindent megcsinálni, az sem veszi el a kedvem, hogy egyre világosabb előttem, hogy csak sereghajtó lehetek a grafikus-programozó kortársak között .
Vannak ingyenes png gif rajzolók, szerkesztők ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #7577 üzenetére
Köszönöm neked !
Eddig jutottam . Ennek működni kéne, szépen villognia kéne, de azért nem működik mert sehogyanse nincs megoldva benne a paraméterátadás . Talán valamithis.w01 = w01;
kell bele, nem tudom ígyse működésre bírni . Hogyan kell a paraméterátdást megoldani benne, hogy szépen villogjon ? Persze asetInterval(frame, 3)
3-as száma helyet bármekkora számot tehettek .<!DOCTYPE html>
<html>
<head><title>pr 04; canvas animation</title></head>
<body>
<p><button onclick="start1()">Start 1</button></p>
<p><canvas id="idCanvas01" width="300" height="200" style="border:3px solid black;"></canvas></p>
<script>
function start1() {
var canDim01 = document.getElementById("idCanvas01"); // megnyitja a canvas-t
var w01 = canDim01.getContext("2d");
w01.fillRect(50,100,80,40) ; // téglalapot ad meg
var pos = 0; // számlálóhoz lesz
var BL1 = true ; // billegtetéshez lesz
// alert("1 ::" +"\n"+ pos +"\n"+ BL1);
var id = setInterval(frame, 3); // az animáció motorja
function frame() {
// this.w01 = w01; // talán valami ilyesmi hiányzik
if (pos == 10) {
clearInterval(id); // leállítja a motort
} else {
// alert("2 ::" + "\n" + pos +"\n" + BL1);
pos++; // számot változtat
if (BL1) {
// alert("31 ::" +"\n"+ pos +"\n"+ BL1);
w01.fillStyle = "red" ; BL1 = false ; // színt változtat pirosra
} else {
// alert("32 ::" +"\n"+ pos +"\n"+ BL1);
w01.fillStyle = "blue" ; BL1 = true ; // színt változtat kékre
};
};
};
w01.stroke(); // bezárja a canvas-t
};
</script>
</body>
</html>
Ez egy másik kódból lett átvéve, evvel a másik kóddal nincs semmi bajom, csak azért tettem fel, hogy megnézhessétek :
<!DOCTYPE html>
<html>
<head><title>pr 03; w3school animaton</title></head>
<style>
#container {
width: 400px;
height: 400px;
position: relative;
background: yellow;
}
#animate {
width: 50px;
height: 50px;
position: absolute;
background-color: red;
}
</style>
<body>
<p><button onclick="myMove()">Click Me</button></p>
<div id ="container"><!-- ez áll -->
<div id ="animate"></div><!-- ez mozog -->
</div>
<script>
function myMove() {
var elem = document.getElementById("animate");
var pos = 0;
var id = setInterval(frame, 5);
function frame() {
if (pos == 350) {
clearInterval(id);
} else {
pos++;
elem.style.top = pos + "px";
elem.style.left = pos + "px";
}
}
}
</script>
</body>
</html>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CYBORG 15 A13V
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged