- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nefri
csendes tag
válasz
fordfairlane #6703 üzenetére
Igazad van félre néztem. Viszont azt a hibát csak akkor írtam bele, amikor próbáltam átjavítani a neveket a postoláshoz, hogy könnyebben emészthetőek legyenek, bocsi. Tehát az összes lista hivatkozás a "TargetList"-re vonatkozik. Tudom esetleg szerkeszteni vhogy a régebbi postomat?
A where-el kapcsolatban pedig nem probléma, ha az összes mezőt frissíti mivel csak 1-van minden oszlopban. Lehet, hogy igazából el is lehetne hagyni, csak nem tudom, hogy akkor alapértelmezett ként az összes mezőt átírná-e vagy sem azt még tesztelnem kell.
Illetve azóta már kicsit beleástam magam a témába és úgy tűnik, hogy a jquery alapból asszinkron hajtódik végre. Így nem igazán várják meg egymást az utasítások, amik sorban következnének. Valószínűleg ebből származhat a probléma, bár jelen esetben valójában mind1, hogy melyik update hajtódik végre hamarabb a kódban, azért továbbra sem világos, hogy végül miért csak az 1-ik mező értékét frissíti.
-
Nefri
csendes tag
válasz
fordfairlane #6701 üzenetére
Szia!
Ez a kód egy részletete egy ID generálásnak. Az ID pedig úgy néz ki, hogy: (felhasználók által létrehozott elemek száma + "./" + aktuális évszám).
Azért van a feltétel vizsgálat mert csak akkor kell a rekordokat frissíteni ha a rekordokban szereplő évszám és az aktuális évszám nem egyezik (nem is kell az updateben felhasználni csak az update szükségességének megállapításához kell), mivel ebben az esetben frissíteni kell az aktuális évszámot, illetve le kell vinnem a létrehozott elemek számát 1-re. (Az egész esemény akkor hajtódik végre ha a user a Save gombra kattint).
Tehát azért van 2* a "Targetlist" mert az elsőnél csak beolvassa és a 2.nál pedig frissíti is ha szükséges. És igen a where feltételek jelzik, hogy az oszlopok mely mezőit kell frissíteni, jelen esetben mivel csak 1 mezőből állnak ezt az 1 mezőt targetelik ki a where-k. Sharepointpluszban csak where-el lehet targetelni elemeket egy oszlopban vagy pedig ID-val.
Amennyiben nincsen új év simán csak a elemek számát updateli +1-el, de mivel nem ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy amikor 2 updatelést kéne végezni egymást követően, csak az egyiket végzi el, nem akartam ezzel is bonyolítani a megértést.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6695 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Valahol nagyon hasznos az OO, de túl van használva.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #6682 üzenetére
En mint eddig csak React-et ES6-al hasznalo ember nem ertem miert irod ezt? Szamomra sokkal atlathatobb az egesz. Legtobbszor mikor ES5-t kellett hasznalni inkabb hagytam az egeszet. Nyilvan jobban tudod miert mint en, mint mondottam nem vagyok topon ezen a teren. De szeretnem megtudni miert mondod ezt.
-
válasz
fordfairlane #6636 üzenetére
Köszönöm. Az arguments-el sikerült megoldani.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #6544 üzenetére
Jaja, alapbol az IDE is visit, de a compiler is leterdel "Module not found" hibaval.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #6542 üzenetére
Irja is a valaszolo, hogy TS 1.8 ota mar sima import statement van, nekem TS 2.1 van behuzva, de annyira kilatastalan mar a dolog, hogy megprobalom. De szerintem ha az import nem menne, eleve le se fordulna. Gondolom.
-
válasz
fordfairlane #6516 üzenetére
Gyors válasz és tökéletes megoldás! Nagyon hálás vagyok!
Hmmm, forEach, hogy ez nekem miért nem jut sosem eszembe...
-
Lacc
aktív tag
válasz
fordfairlane #6512 üzenetére
A második nekem is. De az első nem, hiába az element-nek a documentet adtam meg.
Viszont van egy addeventlistenerem egy másik js fájlba, az nem érzékeli ezt a touchcancel-t csak azt amelyiket a browser indít el automatikusan.Ennél ti mit adtatok meg az element-nek?
var event; // The custom event that will be created
if (document.createEvent) {
event = document.createEvent("HTMLEvents");
event.initEvent("dataavailable", true, true);
} else {
event = document.createEventObject();
event.eventType = "dataavailable";
}
event.eventName = "dataavailable";
if (document.createEvent) {
element.dispatchEvent(event);
} else {
element.fireEvent("on" + event.eventType, event);
}Nekem erre nyomja a hibát, hogy az element nincs deklarálva, én a következőt adtam meg:
element = document.getElementsByTagName('body');
De erre meg azt írja, hogy a dispatchEvent nem egy függvény. -
Aureal
őstag
válasz
fordfairlane #6432 üzenetére
Nem teljesen. Pl. itt egy másik ahol egy képet leíró attribútumok name és value tulajdonságait kérdezik le. Nekem hasonló kellene, csak a <script> kódon belül a var változók azonosítóinak lekérésére...
-
Aureal
őstag
válasz
fordfairlane #6430 üzenetére
Csak annyi, hogy látok pl. "nodeName" stb. lekérdezésre is példát a tutor oldalakon és gondoltam, akkor mindent vissza lehet kérdezni a kódból...
-
Aureal
őstag
válasz
fordfairlane #6428 üzenetére
Köszi! Kezd alakulni...
Közben csak kiszenvedtem amit eredetileg akartam, egy leegyszerűsített mankó példán.
Lehet hogy szakszerűtlen profi szemmel, de én csak amatőrködöm saját szakállamra.Más: egy változó identifierjét hogyan kérdezhetjük le?
(pl. szükségem volna avar kategória = ...
kódból a "kategória" stringre.) -
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6414 üzenetére
Igen ez megvan, csak amíg egy leírásban úgy kérik el az értéket ahogy nálam a templateben, addig az a módszer itt nem működik.
-
Con Troll
senior tag
válasz
fordfairlane #6369 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, működik!
-
válasz
fordfairlane #6329 üzenetére
Próbáltam már azt is, de nem megy fel rendesen:
g
yp info spawn args '-Goutput_dir=.' ]
gyp: binding.gyp not found (cwd: /home/Pisti/Asztal/testing) while trying to load binding.gyp
gyp ERR! configure error
gyp ERR! stack Error: `gyp` failed with exit code: 1
gyp ERR! stack at ChildProcess.onCpExit (/usr/local/node-v4.6.1-linux-x64/lib/node_modules/node-gyp/lib/configure.js:305:16)
gyp ERR! stack at emitTwo (events.js:87:13)
gyp ERR! stack at ChildProcess.emit (events.js:172:7)
gyp ERR! stack at Process.ChildProcess._handle.onexit (internal/child_process.js:200:12)
gyp ERR! System Linux 4.4.0-45-generic
gyp ERR! command "/usr/local/node-v4.6.1-linux-x64/bin/node" "/usr/local/node-v4.6.1-linux-x64/bin/node-gyp" "rebuild"
gyp ERR! cwd /home/Pisti/Asztal/testing
gyp ERR! node -v v4.6.1
gyp ERR! node-gyp -v v3.4.0
gyp ERR! not okÉs meghal a telepítés...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
fordfairlane #6313 üzenetére
Ez igen, erre se jöttem volna rá, köszi érte.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6312 üzenetére
function addSchool() {}
ugyanaz, mint
var addSchool = function() {}
A function-on belül első hívásnál az első sor a függvény referenciáját felülírja, így másodjára már nem tudod meghívni.
-
válasz
fordfairlane #6216 üzenetére
Köszi, hamarosan kipróbálom
-
válasz
fordfairlane #6185 üzenetére
Sajnos nem segített, ugyanezt, a Cross origin policy-t dobja...
Szerintem a böngésző tiltja le a külső oldalakhoz való hozzáférést... Ezt szeretném valahogy (akár php segítségével) kikerülni.
-
válasz
fordfairlane #6173 üzenetére
Van, de a prompt helyett nem jó a log...
-
válasz
fordfairlane #6130 üzenetére
Ezeket egy fájl parsolásából nyerem ki. De igaz, már az egész fájlban leet replacelni!
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #6108 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy van aki csak az adott problémát akarja megoldani, hogy hogy lehet a "Lemon" piros az oldalon, meg van aki jó szakember szeretne lenni, én az utolsót céloztam meg, és úgy írtam neki a linkeket.
-
topjoyy
tag
válasz
fordfairlane #6108 üzenetére
Egyébként a w3school-sal mi a baj? A világ legnagyobb webfejlesztő oldala.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #6106 üzenetére
Ja értem, szoval akkor ne vegyük komolyan a "jelentkezőt"/kérdezőt? Én csakis úgy segítettem neki mint amennyire én is örülnék neki ha valaki nekem segítene fordított esetben. Most érted, a legjobb tudomásunk szerint segítünk neki, ellátjuk hasznos anyagokkal, akár még többel is mint amire szüksége van, de felnőtt ember, el tudja dönteni, hogy a sok forrás közül neki mire van szüksége, mire van ideje stb. Inkább legyen miből választania, minthogy olyan választ kapjon, hogy ---> http://lmgtfy.com/?q=google
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6066 üzenetére
Ez sztem elég egyértelmű.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #6066 üzenetére
Persze, de minden viccnek van alapja.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6055 üzenetére
A kérdésre még mindig nem tudsz válaszolni.
-
válasz
fordfairlane #6054 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez lenne a feleslegesség mércéje.
(#6055): A this megőrzése például egy elég fontos különbség. A régi JS-hez képest lehet "nyelvidegen", de rengeteg más nyelvben több éve van hasonló konstrukció.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6051 üzenetére
Minek fejlesztik egyáltalán a nyelvet?
Nem tudom más hogy van vele, de nekem kényelmesebb mindkét megoldás a mostani helyett, gyorsabban tudok haladni vele, és átláthatóbb a kód. Hangsúlyozom, hogy mindez egyéni meglátás, és ha még rajtam kívűl így gondolják páran, akkor már megérhette megcsinálni.
Nyilván vannak hibái a nyelvnek, nem tökéletes, de ez kicsit a "kákán a csomót" effekt. De nem válaszoltál, hogy milyen fejlesztéseket várnál? Az egyszerűbb XHR kezelést már említettük.
-
válasz
fordfairlane #6051 üzenetére
Ez még érvényes kritika is lehet (bár szerintem az arrow hasznosabb a kettőből, hogy a nyelv közeledjen a nagyokhoz); de mi köze a generátoroknak mindehhez? Az azért messze túlmutat az egyszerű szintatikai csinosításon.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6049 üzenetére
Arrow functionnel mi a baj?
Class egy sima syntax sugar... milyen fejlesztéseket vártál volna? -
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6046 üzenetére
Mire gondolsz, ami felesleges?
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #6043 üzenetére
De minek huzzam be ha felesleges? Ez nem optimalizalasi kerdes, hanem, hogy megprobalok e modern eszkozokkel elorefele haladni, vagy 'jovanazugy' hozzaallassal megallok az idoben. De ha ez premature, hat legyen.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6043 üzenetére
Főleg ha CDN-ről jön, akkor optimális esetben már be is van cachelve és onnan használja a böngésző. Abban viszont egyetértek a kollégákkal, hogy ideje lenne már alapvető dolgot szabványba foglalni, mint mondjuk az egyszerűbb XHR kezelést. Bár mire az ES2015 teljes implementálása is megtörténik a mostani böngészőkbe, mi már lehet nyugdíjasok leszünk.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fordfairlane #5902 üzenetére
Még while sem kell:
var Hatterek = listFiles("Hatterek", false).split("\n");
var number;if(Hatterek.length > 1) {
number = Math.floor(Math.random() * (Hatterek.length - 2) + 1);
if (number >= global('OldScrBcg')) {
number++;
}
} else if(Hatterek.length == 1) {
number = 1;
}if(number) {
setGlobal('OldScrBcg', number);
setWallpaper(Hatterek[number]);
} -
válasz
fordfairlane #5873 üzenetére
Tehát?
Azt szeretném, hogy addig fusson a for loopba, amíg az i értéke I-vel megegyezik. Ha jól látom a példád, akkor középre kéne a feltétel. Viszont én nem akarok a többi helyre írni, mert nincs szükségem pl arra, h hozzáadjon i hez minden alkalommal 1-et...
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #5873 üzenetére
überh@xOr
Kicsit nevettem ..
-
pckownz
őstag
válasz
fordfairlane #5849 üzenetére
Mi a gond vele?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #5744 üzenetére
Elég szomorú, ha valami idióta tanár document.write-ot ajánl, de egyébként a srác leírásából sehol nem is derült ki egyértelműen, hogy az ő tanára valóban azt várná el, csak elkezdte használni, és ennek megfelelően alakult a további beszélgetés. Ha pedig működik anélkül, akkor elég érthetetlen lenne, ha nem fogadná el a tanár úgy, hogy a srác éppen nem document.write-tal oldja meg, hanem máshogy, mivel működik - ráadásul nem olyan módszert használt, ami tulajdonképpen tilos.
-
libamajas
tag
válasz
fordfairlane #5726 üzenetére
Igen, valami ilyesmi
De ezt már nem valószínű, hogy betudom építeni. -
libamajas
tag
válasz
fordfairlane #5724 üzenetére
Ez már legyen az én bajom. Köszönöm még egyszer!
-
libamajas
tag
válasz
fordfairlane #5722 üzenetére
Köszönöm!
A tanár 100% nem hiszi el, hogy ezt én csináltam, de azért jobb beadni valamit mint semmit. -
libamajas
tag
válasz
fordfairlane #5720 üzenetére
Itt meg a napok maradtak le
.
Mind 1, megpróbálom magamtól megoldani.
Azért köszönöm a segítségeteket! -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5681 üzenetére
Köszi.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #5465 üzenetére
Nem értem ezen mi a bad practice. Egyszerű falsy check. De ha én tudom rosszul akkor kérlek írd le miért bad practice.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #5467 üzenetére
A !x kifejezes nem azt jelenti, hogy x == false hanem
The production UnaryExpression : ! UnaryExpression is evaluated as follows:
Let expr be the result of evaluating UnaryExpression.
Let oldValue be ToBoolean(GetValue(expr)).
If oldValue is true, return false.
Return true.A ToBoolean a falsy ertekeket konvertalja boolean false-ra amit negalni fogunk true-ra. Tehat a !x az egy falsy check es ajanlott a hasznalata ha nincs szukseg explicit check-re.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #5465 üzenetére
Ezt kifejtened kerlek? Bar tudom, hogy nem nekem szolt de erdekelne
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #5243 üzenetére
... és akik még ráadásul kegyetlenül lusták is ahhoz, hogy önálló erőfeszítéseket is tegyenek annak érdekében, hogy maguktól is megpróbáljanak megtanulni valamit, és ne mindent a fórumról várjanak, szájbarágósan. Na, honda ilyen (volt).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #5231 üzenetére
HTML-fájl, scriptfájl, az alapvető HTML-struktúra létrehozása helyett nem lett volna egyszerűbb és gyorsabb picit csak simán bedobni a konzolba a kódot, ha már meg van nyitva?
-
zone
őstag
válasz
fordfairlane #5231 üzenetére
Ez az, hogy én sem láttam benne hibát, ezek szerint a gond a codeacademy készülékében volt.
-
zone
őstag
válasz
fordfairlane #5227 üzenetére
-
bel26
csendes tag
válasz
fordfairlane #5158 üzenetére
így már értem
Köszönöm szépen a segítséget! -
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #5130 üzenetére
A linkelt oldalon elolvastam miért úgy működik ahogy, minden nap tanul valamit az ember.
-
werszomjas
addikt
válasz
fordfairlane #5097 üzenetére
Ez az, és nem értem, hogy a hiba az én gépemben van? Próbáltam már több verziószámot, 3 böngészőt, de semmi
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5081 üzenetére
Nem konstansok.
Adott elemekre klikkelek rá, 1. kattintáskor az első objektum offset() értéke van benne, a második kattintáskor a második objektum offet() értéke van benne.
Jobb megoldás nem jutott eszembe, emiatt globális a változóm és pakolom bele az értékeket. -
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #5083 üzenetére
Mert egyszerubb, kevesebb a boilerplate, es nincs a wrappelessel jaro overhead.
Mert oke, ha peldaul van egy html5-os canvassal dolgozo jatekod, ahol mondjuk van egy Bullet objektumod, es a szervertol kapod meg az adatait, akkor egyertelmu, hogy csinalsz neki egy "osztalyt" es ugy kezeled az adatokat. De ha egy sima weblaprol beszelunk, ahol te jo esetben egyszer hivsz meg egy service-t, egyszer kered le a json objektumot, akkor nem fogsz a response-nak csinalni egy kulon osztalyt, mert az overhead.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #5081 üzenetére
Egy mostanaban eleg surun hasznalt REST+SPA alkalmazasban json objektumok mennek ide-oda a szerver es a kliens kozott, ilyenkor siman lehet az, hogy a szervertol kapott json objektumot kisse modositva klonoznod kell (akarmi miatt). Most te nem fogod mindig bewrappelni a json objektet egy JavaScriptes "osztalyba".
Object.create-s példát nem írok, az már ES5. -> es az miert baj?
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #5079 üzenetére
Persze, a legegyszerubb nyilvan ez lenne:
var tesztArray = [],
tesztAdat = {
egy: null,
ketto: null
};
tesztAdat.egy = 1;
tesztAdat.ketto = 2;
tesztArray.push(tesztAdat);
tesztArray.push({
egy: 3,
ketto: 4
});
console.log(tesztArray[0] === tesztArray[1]);De sokszor szukseg van arra, hogy klonozz egy objektumot.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #5073 üzenetére
Single page, nincs újratöltés.
Lenne egy másik kérdésem. A lenti tömb index felülírás miért lehet?
-
Tibcsi55555
tag
válasz
fordfairlane #5016 üzenetére
Rendben, értem. Köszi az info-kat.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
fordfairlane #4917 üzenetére
Az asszociatív tömb (associative array) programozás elméleti fogalom, nem csak PHP-ban létezik: [link]. Az, hogy elég sok népszerű nyelvben nincs asszociatív tömb, már egy külön történet.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
fordfairlane #4915 üzenetére
Persze nem jó dolog, de ha arról beszélünk, hogy egyáltalán a "tömb" (nem mint javascript, hanem mint programozási fogalom) mire jó, akkor szerintem kár ilyen mélységekbe belemenni.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #4905 üzenetére
Ez igaz, de ott volt a példája, a példa tömbjével, amiben alma, körte stb szerepeltek.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #4861 üzenetére
Akkor jo, bocs
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #4858 üzenetére
Hat, ha most ez csak egy beszolas akart lenni a typo miatt, akkor arra nem tudok mit valaszolni
De tenyleg, akkor csak -.-
Ha nem, hanem egy kerdes, akkor: http://jscoercion.qfox.nl/. Implicit type coercion-nek nevezik azokat a helyzeteket ahol a nyelv szemantikaja hatarozza meg a kiertekelendo kifejezes tipusat. Ilyen tipus kikovetkeztetes tortenik amikor valaki az == operatort hasznalja a === operator helyett. Ilyenkor a nyelv szabalyainak megfeleloen az egyik argumentumot mas tipusra konvertalja amit mar ossze tud majd hasonlitani a masik argumentummal. Ezek a szabalyok eleg bonyolultak, vagy nem is bonyolultak, de nehez megjegyezni oket, ezert nem szabad az implicit type coercion-re tamaszkodni, hanem mindenhol explicit megmondani, hogy mit szeretnenk.
Pl az x == null, nem csak azt ellenorzi, hogy az x az null-e, hanem egyben azt is ellenorzi, hogy undefined-e. Megsem ajanlott ezt irni, hanem explicit kiirni, hogy
if (x === null || x === void 0)
Mashol is elojon type coercion -> http://speakingjs.com/es5/ch08.html#type_coercion
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4858 üzenetére
Valószínűleg csak következetesen rosszul írja a "coercion" szót...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4853 üzenetére
Szerintem ezek pont nem annyira szórakoztató példák, de nem tudom, minek húzzátok fel magatokat ezen ennyire.
Legalább ilyenkor az ember elgondolkodik picit rajta, hogy mi miért is úgy működik (és itt speciel mindegyikre van elég gyors magyarázat, de ezt ti is vágjátok
), vagy épp lehet, hogy kicsit agyal, hogy ez így logikátlan, de az itteni példák erre nem túl jók. Egyszer linkeltem én is egy ilyet, amiben sztem ennél viccesebb példák voltak, gondoltam 1-2 perc agykikapcsolásnak jó lesz, és akkor engem oltottál le egészen érthetetlen stílusban, mai napig nem értem, miért: [link]. Itt még mindig megnézhető a videó: [link].
Itt szerintem a [] + [] === empty string, []+{} === [object Object], {} + [] === 0, {} + {} === NaN nem annyira kapásból rávághatóak, hogy miért is vannak így...Ja, viszont a twitteres példában a var x * 3; sort nem igazán értettem, mivel az nem túl meglepő módon SyntaxErrorhoz vezet, innentől kezdve az értelmetlen. Szerk.: ja, most nézem, valszeg a * helyett = jelet akart írni...
-
adam_
senior tag
válasz
fordfairlane #4730 üzenetére
Hiába írom oda a js kiterjesztést, úgy sem reagál, sőt igazából, ha a világhálóról linkelem be a library-t, akkor sem csinál semmit. Holott JSFiddleben simán megy.
-
CSorBA
őstag
válasz
fordfairlane #4605 üzenetére
Meg sem szólalok, nem tudom miért nem így használtam.
Köszönöm szépen!szerk.: @4606 igen, természetesen csak fiddlen hagytam ki, kódban rendben van.
-
válasz
fordfairlane #4583 üzenetére
Hogy konkretizáljam, e célból a Microsoft elég sok VM-et elérhetővé tett. De például a RemoteIE szolgáltatással még virtuális gép se kell.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #4562 üzenetére
Úgy simán megette. Érdekes, hogy rohadt sokféleképpen elfogadja, de így nem. A megoldás az lett, hogy split()-eltem a sztringet és vesszővel szeparálva adtam meg paraméternek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4551 üzenetére
Igen, pont ezt fejtegettük Jim-Y-vel, ő is demonstrációs céllal mutatta a példákat.
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #4551 üzenetére
De ezt miert nekem irod?
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #4527 üzenetére
A valami így néz ki: "#egyediazonosító .osztály".
Sk8erPeter:Ez most nekem kicsit gyanús mondat... Akkor egész pontosan hogy is dobja a hibát? Az "esemény után"?
Igen, az esemény után dobja, de nem hiba, hanem warning.Tehát amikor a click event konkrétan megtörténik? Az eseménykezelő lefutása után? VAGY csak az eseménykezelő beregisztrálása (a mutatott kódrészlet lefutása) után, tehát még nincs semmi köze a kattintás eseményhez, csak szóltunk, hogy van egy ilyen eseménykezelőnk?
A fenti kódrészlet lefutása után dobja, amikor a click esemény már lefutott.Hát vigyázzá', itt a szavaknak SÚLYA VAN!!!!44NÉGYNÉGY
Vigyázok! NÉGY!!!444!!!NÉGY! -
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #4520 üzenetére
Igen, erre gondolok, de nálam ez teljesen üres. Azt írja nincsenek megjelenítendő veremértékek.
Sőt, a változók rész is üres. -
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #4513 üzenetére
És azzal folytatnám, hogy js oldalon ellenőrizném, hogy jött-e megjelenítendő adat.
Ha nem, akkor felfednék egy addig hide-olt gombot, és arra kattintva ajax-al elküldeném a szervernek az input mező tartalmát. Szerver oldalon meg már csak egy db insert kell a boldogsághoz. -
válasz
fordfairlane #4497 üzenetére
Én is ilyesmire tippelek, mert valószínűleg a következő ciklus hamarabb írja felül a ciklus az i-t, mint ahogy betöltődne a kép.
Este kipróbálom a két for ciklusos módszert, hátha. Viszont itt sem biztosított, hogy a képek addigra betöltődnek. Mi van, ha nagyobb egy kép?Olyasmi megoldáson töröm a fejem, ami biztosítja, hogy a ciklusok ne vágják felül az imageObj[I] változót, hanem egymástól függetlenül várják ki a betöltést.
Lehet, hogy egy külön függvénybe kellene raknom az onload-ot és az i-t paraméterként beadni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4190 üzenetére
Na az meg a másik.
-
kemkriszt98
tag
válasz
fordfairlane #4145 üzenetére
Nem mert kicsibe megjelennek, csak mintha a js nem menne de mivel több gépen is kipróbáltam így nem tudom mi lehet
de akkor haggyuk, 2 óra múlva jövök a kóddal .
-
trisztan94
őstag
válasz
fordfairlane #4138 üzenetére
Igen, közben leesett
Nem rossz amúgy, de nem fogom használni. Ott van nekem a Sublime meg a Brackets (mostanában inkább Sublime, sokkal gyorsabb, egyszerűbb kezelni szvsz), komolyabb melóra pedig IDE (Netbeans, Visual Studio, ha úgy adódik). Tehát igazából nem értem, hogy miért csinálták ezt, direkt kompetense akar lenni a Bracketsnek, ami már eléggé kiforrott.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #4075 üzenetére
Ez is jogos, ezért nem használok Notepad szintű IDE-ket. Jó lenne a PH-t felokosítani némi kód intellisense-el
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3927 üzenetére
Ja értem, ezek szerint akkor mindketten félreértettük, amire gondoltál, sorry. Eleinte azt hittem, azt véded, ha valaki behányja a konkrét függvényhívást vagy akár implementációt az onclick-be és társaiba, de így utólag visszaolvasva egyértelműen kihangsúlyoztad, hogy nem erről van szó, csak akkor nem jött át, bocs.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #3922 üzenetére
"Nem azt írtam, hogy az elemek onevent attribútumainak használata jó, csak annyit, hogy van benne logika, és tisztességes implementációnál azt attribútum-eventbinddal nincs semmi gond."
Nem értek egyet. Így 2014-ben a html-be belefosott js eseménykezelő abszolút védhetetlen. Lehet 1-2 eset, amikor tudatosan generálunk pár js változót a html kimenetbe (mondjuk egy user role esetében felesleges azért egy külön ajax hívást indítani, csak hogy lekérjük a szerverről a user csoportját), de az onclick, on.... esetek használata szvsz védhetetlen. Régen ez így volt, HTML5 előtt (pontosabban jquery előtt) érthető is volt, mert egy class-al azonosított html elemre esemény kezelőt kötni fájdalmas volt, ha az a class szerepelt X darab html elementnél, és mindre rá akartad kötni ugyanazt az eseményt.
Aztán jött a jquery és már HTML4-ben is normálisan felépített szeparált kódokat lehetett felépíteni vele kliens oldalon. Nem vagyok az a típus aki design patternek megvalósításától élvez el, de minimum alap követelmény a különböző kódok szeparálása. Ráadásul a külön js-ekbe kiemelés az oldal betöltődésének is kedvez.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3922 üzenetére
Mit tekintünk ez esetben "tisztességes implementációnak"?
"Az, hogy te mit tartasz jónak, meg logikusnak, meg karbantarthatónak, az ezen a véleményemen nem fog változtatni."
Te ezek szerint nem tartod karbantarthatóbbnak a szeparált JS-kódot?
Igazából te sem fogsz változtatni a véleményemen, mert szerintem ettől még továbbra is rontja a karbantarthatóságot, és még ha régen én is csináltam ilyesmit, ma már inkább nem követnék el ilyen merényletet, csak nagyon kihangsúlyoztad, hogy ezt csak én gondolom így. Pedig a korábban belinkelt cikk is pontosan ennek a kutyulódásnak a negatív hatásait fejtegeti röviden.===========
Más: össze kéne már gyűjtenünk közös erővel olyan linkeket, amiket bedobhatnánk a téma-összefoglalóba. Szóval ha van olyan cikk, amit jónak tartotok, és kapcsolódik a JavaScripthez, akkor dobjátok be plíz!
-
don.racz
csendes tag
válasz
fordfairlane #3852 üzenetére
Igen, ezzel már próbáltam és ezzel frankó is minden, de nem tudom vele megcsinálni hogy körbe körbe menjenek a képek...
-
LógaGéza
veterán
válasz
fordfairlane #3796 üzenetére
Tudom, de így legalább kijön a keresett összeg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3584 üzenetére
Most komolyan, mi szükség volt erre a stílusra? Mondtam én neked bármi rosszat? Kitűzted magadnak célul, hogy most aztán belémkötsz, vagy mi a célod? Ne aggódj, eddig csak saját magadat hergelted be igazából teljesen feleslegesen (bár inkább meglepő módon), de ez nem épp arra utal, hogy ne vetted volna magadra a korábbiakat (de ne haragudj, valahogy nincs kedvem ehhez a "nem is, hanem te!!"-jellegű elkezdett óvodastílushoz).
Mindenesetre tényleg nem értem, mi bajod van, min húztad fel magad, bár gondolom épp szar kedved volt/van, és engem találtál be. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3581 üzenetére
Annak, hogy belinkeltem, a lényege nem az volt, hogy mennyire "vicceske", vagy sem, meg hogy a forma milyen figurákat mutogat, hogy feldobja az előadását, hanem az, hogy milyen degenerált típuskonverziók történnek JavaScriptben, és ezen senki ne lepődjön meg, ha ilyennel találkozik kódolás során. A mondanivalója pedig pontosan ez volt (ergo volt mondanivalója).
Amúgy nem kell ám magadra venni, mintha személyes sértést mondtak volna neked, hogy a JavaScriptben elég meglepő az, hogy []+[] = empty string, vagy hogy {}+{} = NaN; vagy ez így tök oké?"Tudom, hogy az ún. komoly programozokóknak ez vörös posztó, de hát ez legyen az ő bajuk."
Ezzel nem tudom, kire céloztál, meg hogy miért sértődtél meg ennyire ezen a videónde nem tudom, miért lenne probléma az, hogy mindezt a típuskonverziós problémát valaki bemutatja. Ha van ilyen probléma, és adott esetben meglepetéseket okozhat, akkor inkább söpörjük szőnyeg alá, és ne beszéljünk róla?
-
Jim-Y
veterán
válasz
fordfairlane #3269 üzenetére
Köszi
-
j0k3r!
őstag
válasz
fordfairlane #1793 üzenetére
na vegre sikerult : )
igazad volt, apache alatt mukodik, de ha csak 'siman' nyitom meg, akkor nem.
koszonom szepen a segitseged. -
j0k3r!
őstag
válasz
fordfairlane #1791 üzenetére
igy sem jo :/
csinaltam direkt egy tesztgombot is:
<button type="button" onclick="loadXMLDoc('gallery.html','text_bottom')">gomb</button>de sajnos igy sem jo.
szerk: dobjak fel egy xampp-ot?
-
j0k3r!
őstag
válasz
fordfairlane #1788 üzenetére
a home.html file-omban hivom meg a scriptet, ami mellett van egy ajaxfiles mappa, amiben van egy gallery.html file. ennek igy jonak kellene lennie nem?
szerk: atmasoltam a home.html melle a gallery.html-t es igy hivtam meg:
<li><a href="loadXMLDoc('gallery2.html','text_bottom')"><span>Gallery</span></a></li>erre ff:
A fájl nem található
A Firefox nem találja a fájlt a(z) /c:/Documents and Settings/joker/webprog/ujdoki/loadXMLDoc('gallery.html','text_bottom') helyen. -
ktg3
őstag
válasz
fordfairlane #1506 üzenetére
és olyat nem lehet, hogy y.onclick?
vájá mindjárt kipróbálom -
ktg3
őstag
válasz
fordfairlane #1504 üzenetére
nincs baj, csak szeretném tudni, hogy hogy kell olyat, hogy az egész cella a link, és nem csak a tartalma.
bizonyos körülmények között jobban hat ha az egész cella a link nem csak a szöveg benne
-
ktg3
őstag
válasz
fordfairlane #1502 üzenetére
és az is ottvan? hogy hogy lehet megcsinálni azt, hogy onclickre a cella adjon egy linket??
mert én valahogy így képzelem el.var x=document.getElementById('menu').insertRow(i);
i++;
var y=x.insertCell(0);
y.innerHTML="<a"+f+" href='oldal_11.htm?kod="+I+"' target='oldal'> "+S+"</a>";
x.onmouseover = function () {this.style.backgroundColor='#FFD700';}
x.onmouseout = function () {this.style.backgroundColor='#839CBF';}
x.onclick=function () {"<a href='oldal_11.htm?kod="+I+"' target='oldal'> </a>"}de persze ez csak az álmaimban
vagy mi az ami linkesít javascriptben??persze így ki lehetne venni a hrefet a cella tartalmából
-
ktg3
őstag
válasz
fordfairlane #1500 üzenetére
köszi ez jó: )
de soha nem jöttem volna rá, hogy így lehet javascriptben hozzányúlni a dolgokhoz -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #1466 üzenetére
Köszi, kipróbálom!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #1464 üzenetére
OK, akkor az lesz - de ha csupán egyetlen szövegmező van (pl. a keresésre), és szeretném ezt az üresküldős módszert használni, akkor már arra is külön függvényt kell csinálni- pl. mint ami itt PH-n is van a "gyorskeresés" mezőnél? Itt egy onsubmittel oldja meg.
Konkrétan itt PH-n ez vonatkozik a gyorskeresésre:<form action="/tema/javascript_topic/keres.php" method="get" onsubmit="if(eraseDef(sfor_all)) return prevDef(event);">
<input type="text" name="sfor_all" value="gyorskeresés" alt="keresendő szavak" tabindex="1" onfocus="eraseDef(this);" />
<input class="submit" type="submit" value="OK" tabindex="1" />
</form> -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #1458 üzenetére
Jaaa, hogy ez ennyire egyszerű?
Ó, nagyon jó, köszönöm ismét, fordfairlane!
Te mindig mutatsz valami tök egyszerű kódot, ami jól is működik.Respect!
-
animatrix11
őstag
válasz
fordfairlane #1455 üzenetére
átirtam, mostmár megjelenik a csúszka, de csak mutatja hogy éppen hol tart, de előre ugrani nem tudok benne, monjuk láttam már ilyet ez valami media player betegség
flashben hogyan tudom felrakni? nem értek az egészhez annyira, frontpage-ben csinálom
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Nintendo Switch 2
- Gurulunk, WAZE?!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ PS5 Slim - FW 8.40 - Lemezolvasó - Lua Loader - Lua játék - Lapse
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest