-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
DNReNTi #6654 üzenetére
Végül ezzel a leírással sikerült.
-
-
Jim-Y
veterán
válasz
DNReNTi #6496 üzenetére
Ha ez egy 0-rol induló project ahol még semmi sincs eldöntve akkor mi szól a react ellen azon kívül, hogy nem ismered? A react is van olyan jó, sőt..., mint az angular így nem értem, hogy mi a problémád vele
Mmmint, értem, hogy egy olyan ember döntött aki egy sort sem fog írni stb, de ettől függetlenül a react napjaink vezető frontend framework-e és egy projectnek csak örülnie kéne, hogy ezt használhatja. Lehetne ennél sokkal rosszabb is ha pl vanillajs-el kéne csinálni meg jQueryvel. Szerintem. Félreértés ne essék az angular2 is nagyon jónak tűnik és arra is ugyanezek igazak.
-
Jim-Y
veterán
válasz
DNReNTi #6494 üzenetére
Szerintem a React-hoz is készült már annyi kiegészítő "modul", hogy ma már ha valaki azt mondja, hogy "React" akkor nem az eredeti React V-re kell gondolni, hanem inkább a React MVW-re. Ilyen szempontból az hogy NG2 vagy React az kb személyes preferencia. Nem hiszem, hogy a kolléga bakot lőtt volna, hogy ng2 helyett reactot javasolt csak simán megalapozott vélemény nélkül nem állja meg a helyét, hogy miért kéne reactot használni angular helyett. Pl egy ilyen megalapozott vélemény lehet hogy utána mobilra portolni a React Native miatt egyszerűbb lehet/lenne.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #6492 üzenetére
Nem tudom mit takar az az ng2-re tervezve, ezért max csak általánosságban tudok írni róla. Alapból a React view framework, én UI-nek bootstrap-at használtam és ennyi. Ezenkívül gondolom van egy API amin kommunikálnak a szerverrel. Mivel a React önmagában (best practice) nem képes erre ezért szükségetek lesz egy Redux-ra is. Ezt még lehet bolondítani Relay, GraphQL stb dolgokkal, de szvsz totálisan felesleges. Van a Redux amiben nem XMLHttpRequest-et használsz hanem Axios-t ugyanis ebben az esetben promise-t kapsz a Redux action-ben és a Redux-promise segítségével ezt tényleges response alakítod, vagyis a redux alakítja. Alapjában minden npm package-nek megtalálható a React optimalizált változata ami a legtöbb esetben csak egy új Component, szóval használhatod az eredetit is, de érdemesebb a component változatát, pl.: chartjs esetén a react-chartjs-2. Röviden ennyi.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #6463 üzenetére
Nem vettem még meg a jegyet a ProxyParty-ra. Igen ez amúgy így is lenne, de én valami szebb megoldást szeretnék. Illetve kicsit nehezen menne, ugyanis minden service discovery-vel megy szóval legtöbbször ha betolunk egy új dolgot azt automatikusan veszi be az új rendszer, szóval fárasztó lenne minden új dolognál hozzáadni a ProxyPass-t. Muszáj valami megoldásnak lennie, nem hiszem, hogy senki nem szívott még ilyennel.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
DNReNTi #6461 üzenetére
Igazából ez egy microservice rendszer, szóval elég sok minden kis service-kből áll amik RPC-vel meg API-val beszélgetnek. A probléma igazából az, hogy a symfony olyan hatalmas, hogy rengeteg idő teljesen újraírni, és ezért sem akarjuk, de viszont akarunk egy React front-endet. Nem nagyon tudom hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni. Az a baj, hogy elindulni se tudok, mert a front-endet úgy akarom megcsinálni, hogy később mobil applikáció is erről menjen.
Lényegében van vagy 30-40 service AWS-n illetve ott van az API Gateway ami összefogja őket egy api-ba, ez az api.domain.com, van az auth.domain.com ami megint 2 service az egyik egy oauth server ami saját készítésű, illetve van egy management része ehol az oauth kliens tudja menedzselni a cuccait. Van még a régi app ami symfony, de azt rengeteg idő lecserélni. Igazából az egy összehányt valami, 300 helyen vannak js fájlok, szóval ezt lehetetlen lecserélni.
-
-
Zedz
addikt
-
DNReNTi
őstag
válasz
DNReNTi #6416 üzenetére
Kicsit gugliztam a temaban, es ugy nez ki (igaz RC4 de) ez alatamasztja azt amit korabban irtam. Demo-t erdemes csekkolni (app/app.component.ts).
"...using dot-notation, causes a TypeScript validation error..."Kis javitas:
Kicsit felreertheto amit ideztem. Tehat ez csak akkor issue ha az adott property vagy annak tipusa nincs deklaralva, egyebkent persze mukodik, sot szvsz szebb dot-notation-t hasznalni a kodban. -
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #6412 üzenetére
Remek, akkor lehet tudsz segíteni.
Adott 1 komponens és 1 service. A service, ami a userről tárol dolgokat, így néz ki (ami nekünk most fontos):
@Injectable()
export class Auth {
//Store profile object in auth class
userProfile: Object;
constructor() {
// Set userProfile attribute of already saved profile
this.userProfile = JSON.parse(localStorage.getItem('profile'));Ezt a userProfile objectet szeretném felhasználni egy komponensben, aminek a constructora így fest:
constructor(private auth: Auth, private authHttp: AuthHttp, private router: Router) {
this.username = auth.userProfile['username'];
}Kérdés:
A komponens HTML kódjában simán tudok hivatkozni a username-re a következőképp: {{ auth.userProfile.username}}.Akkor a constructorban miért ['username'] módon érem a kívánt értéket?
-
tick
aktív tag
válasz
DNReNTi #6409 üzenetére
Azt hiszem sikerült megoldanom. Félig.
A fő gondom az volt hogy nem tudom lekérni az értékét amíg a login nem történt meg, viszont a login controllere erre pont megfelelt. A sikeres login után, de még a redirect előtt egy plusz lépésként bekerült az API call, plusz az érték rootScopeba való tárolása.
Így most ~100ms-el tovább tart a login, plusz csak re-login után lép érvénybe ha esetleg változna. De szerintem ez belefér. -
Jim-Y
veterán
válasz
DNReNTi #6296 üzenetére
Mi át szerettünk volna állni, de a typescript (<2.0.3) nem tudja átfordítani a yield és async/await -et amiből nekünk elég sok van így a frontenden nem tudunk átállni rá. Azt lehetne, hogy .ts --> .es6 --babel--> .es5 de ugy meg sok ideig tart az auto-compile :S Elméletileg 1-2 hónap múlva jön a TS következő verziója amiben már benne lesz majd akkor futunk még egy kört vele.
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz
DNReNTi #6200 üzenetére
Megnéztem és nem lehet frissíteni a source tömböt mert a search modul amikor inicializálódik akkor $.extend-del lemásolja a bemeneti paramétereket és ezáltal a referencia elveszik tehát az, hogy te pusholsz a resource tömbbe nem fogja frissíteni az eredmény tömböt. Ezt csakis úgy tudod megoldani, ha az opciókat egy REST apival szolgálod ki.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #6041 üzenetére
Azért szerintem jelenleg még igen nagy túlzás, hogy a jQuery felett "eljárt a kor".
Egyszerűen még nem tartunk ott, bármennyire is menő lenne, a jQuery-nek az egyik lényege továbbra is megmaradt, vagyis röviden leírni mindazt, amit amúgy hosszabban, de amúgy tényleg megoldhatsz plain JavaScripttel. (A másik lényege persze a cross-browserség megteremtése, de most ettől tekintsünk el, mert nem érdekes a téma szempontjából.) Szerintem igaza van fordfairlane-nek akkor, amikor azt állítja, hogy ezen vacogni felesleges premature optimization. Ahogy haladunk előre, a középkategóriás (vagy akár még az olcsóbb) okostelók is egyre komolyabban vehető processzorokkal vannak felszerelve, úgyhogy szerintem kezd csökkenni a súlya annak is, hogy mobilon mennyire érezhető a jQuery-nélküliség (vagy sem).
Az általad linkelt oldal egy-két példája is mutatja, hogy azért kódszépség tekintetében vannak még mindig bőven különbségek egy rövidebb, beszédesebb kód és egy szószátyárabb, de menőbb (hiszen plain JS) kód között. Meg ott a ZeptoJS és társai, amik az alapvető funkcionalitást tartalmazzák, az is megfontolható lehet, ha a jQuery súlya fájdalmas.
Pont nemrég került elő, hogy korábban írtam saját célokra egy böngészőbővítményt, aminek annak idején az összes kódját plain JS-ben pötyögtem, mert nagyon menőnek éreztem akkor, hogy így minden sallangtól mentes lesz, de 1-2 hete némi agypihentetésnek egy részét átírtam inkább jQuery-re, mert egyszerűen zavart, hogy mindent olyan szószátyár módon kell leírnom.A kód karbantartását is nehézkesebbnek találtam, pedig nincs gondom a JS ismeretével ilyen szinten.
martonx foglalta össze röviden, hogy nyelvi szinten lenne elvárható némi rövidítés és funkcionalitás-bővítés, mert remek, hogy jönnek az új nyelvi feature-ök, de amíg frontenden legalábbis (!) így is library-re szorul az ember a szebb, tömörebb kód érdekében, addig nem okoz akkora felhőtlen örömöt, hogy ezeket is kézhez kapjuk. -
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #5860 üzenetére
Viszont most találtam egy plugint, aminél engedélyezettek a többszavas tagek.
http://bootstrap-tagsinput.github.io/bootstrap-tagsinput/examples/Amúgy az előbb linkelt threadben tényleg brutálsok plugin van, szóval lesz miből válogatni.
(#5861) Zedz : Szívesen!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DNReNTi #5857 üzenetére
"pl egy "javascript objects" tag-et hogy hozol létre?
"
Igazából a tagek egyszavasak szoktak lenni.Lásd Stack Overflow (vagy az egész Stack Exchange-família). A szóköz helyett pedig tipikusan kötőjelet használnak (mint ott is).
Egyébként a Space-re kötni a dolgot tényleg nincs értelme, annak van, amit írtál, az Enter-hozzáadós (meg gombra kattintós), meg még a lefelé gomb segítségével lehessen kiválasztani a felajánlott taget.(#5856) Zedz:
Igazából annyi a lényeg, hogy mondjuk legalább 3 karakter begépelése után keyupra kezdj keresgélni az adatbázisban potenciális korábbi lehetőségek után AJAX-szal, ajánld fel a júzernek a potenciális tageket, legyen benne eseménykezelés a fentebb említettekre, a felajánlott tagek elfogadása vagy új létrehozása esetén legyen "egyben", elkülönítve a többitől, egyben lehessen törölni, ahogy Stack Overflow-nál, Space-nél tekintsd úgy, hogy egy tag létrejött (mert egy tag egyszavas), tulajdonképpen ennyi a kliensoldal dolga. Ha a Stack Overflow példáját "lemásolod", az szerintem tök jó, mert az nagyon kényelmes.Jó keresőszavakkal azonnal lehet találni erre is SO-n threadet:
http://stackoverflow.com/questions/519107/jquery-autocomplete-tagging-plug-in-like-stackoverflows-input-tagsSzerk.: heh, most látom a Te hozzászólásodat, hogy pont a Stack Overflow példáját akarod lemásolni, jól teszed.
-
Zedz
addikt
válasz
DNReNTi #5857 üzenetére
Én pontosan ilyet szeretnék, mint itt a Tags. Szóval nem lennének "javascript object" szintű dolgok, maximum "javascript_object". Ugyanígy egy kis X-el amivel törölni lehet, meg kiemelni a már "mentett" taget. Gondolom ez valami okos lib és nem álltak neki maguk lefejleszteni, ilyesmit nem ismertek véletlenül?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
DNReNTi #5599 üzenetére
Van még egy rakás másik editor is [link] pl aloha egész jónak tűnik, CK sem rossz egyébként. Ezeknél legtöbbször ott szokott a gond kezdődni, amikor egyedi dolgokat akarsz beletenni valamilyen pluginnel. Ha semmi ilyesmi nem kell, akkor bármelyik jó. Ha később kell, akkor meg még mindig kicserélheted. Van itt directive alohára: [link] meg ck-ra is [link] [link]
-
petymeg
addikt
válasz
DNReNTi #5284 üzenetére
Azért ide írtam, mert olyasmit olvastam, hogy a javascript nincs bekapcsolva és azért nem megy, de lehet, h félreértettem vmit. Nem vagyok szakember, csak átlag user.
Lényeg, hogy mikor feltelepítem a java-t és újraindítom a böngészőt és a honlapot fel kellene dobnia egy ablakot amin a java futattását kell engedélyezni. Na idáig el sem jut, nem dob fel semmit. -
Jim-Y
veterán
válasz
DNReNTi #5112 üzenetére
Ez JS-bol nem 2 perc. Pont ma meselte nekem egy Senior kollegam, akinek nagyon is adok a szavara, hogy a Javascripttel az a "baj", hogy ahhoz, hogy valaki tenyleg penge legyen belole szerinte nagyjabol 2 ev olvasgatas a temaban, es gyakorlas kell. Lehet kicsit tulzott, de szemelyes velemenyem szerint nem tul sokat...
-
martonx
veterán
válasz
DNReNTi #4964 üzenetére
Szvsz az Angular tényleg szét van hypeolva, én személy szerint a knockoutjs-re esküszök, de ízlések és pofonok.
Márészt ha a kérdésed inkább arra irányult, hogy mi a pláne ezekben az MVW (Model-View-Whatever) frameworkökben, akkor ezeknek szvsz nagyon is van létjogosultságuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged