Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4701) martonx válasza ^Boss (#4700) üzenetére


martonx
veterán

Jsfiddle légyszi.

Én kérek elnézést!

(#4702) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4699) üzenetére


Jim-Y
veterán

Ha mar igy direkt kerted, akkor ;]

1: nem lenne szerencsesebb valami ilyesmit irni? http://jsfiddle.net/ssdptwtb/3/
2: egyreszt igy meg lehet? sporolni egy felesleges ciklust a tombon ami muveletigeny szempontjabol sem mindegy.
3: masreszt egy fuggveny aminek nincs explicit visszateresi erteke by default undefine-al ter vissza, tehat a 2. return nem egyszeruen csak antipattern (haha :DD), hanem felesleges is (fuckyeah ;] )

De csak mert kerted :P

(#4703) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4702) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

1. Dehogynem, ez így jobb. Tegnap ez jött ki akkori agyi állapotomban, evvan. :D Viszont jó, hogy mutattad ezt a módszert, jobb látni több, főleg jobb alternatívát.
2. Ja.
3. Valóban úgy van, hogy alapból undefined-dal tér vissza a függvény JavaScriptben, ha nincs explicite meghatározva a visszatérési érték, de szerintem meg gusztustalan egy olyan függvény, ami valamilyen feltétel nem teljesülése esetén egyből visszatér valamivel, egyébként viszont semmilyen visszatérési érték nincs (ha a feltétel teljesül); csak rábízod magad a nyelv ilyen szempontból ronda adottságára. Így csinálni, ahogy Te javasolnád, sokkal inkább antipattern, úgyhogy ezt a részt buktad. :DDD ;] :P (Amúgy bocsi, hogy önhivatkozás, de ajánlanám még egyszer ebben a hsz.-emben az utolsó bekezdést. :) )
Főleg ha az ember más nyelvben is programozott, amiben az általad írt módszer még csak nem is működne, akkor hozzászokik, hogy már csak a kód olvashatósága tekintetében sem mindegy, hogy hogyan is van megvalósítva ez a rész (hogy egyik helyen explicite kiírod a visszatérési értékét a függvénynek, egyszer nem, majd lesz valahogy). Na meg nem biztos, hogy undefined-dal akar az ember visszatérni, lehet, hogy null-lal, vagy false-szal, vagy -1-gyel, vagy akármivel, tervezői kérdés; az undefined csak egy lehetséges példa volt.
Múltkor elvileg épp az ilyen apróságokról beszéltél, ami jobb fejlesztővé tehet valakit, és amitől olvashatóbb kódot produkál, hát most mi ez az ellentmondásosság? :) :P

(#4700) ^Boss:
Elég beszédes a függvényedben az a rész, ahol appendeled a <table>-t, meg annak a lezárását, hát tedd ezt a részt bizonyos feltételektől függővé, hogy csak akkor appendeljen, ha valamilyen feltétel teljesül, egyébként ne.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4704) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4703) üzenetére


Jim-Y
veterán

"Így csinálni, ahogy Te javasolnád, sokkal inkább antipattern, úgyhogy ezt a részt buktad."

Nem javasoltam, sot, abszolute veled ertek egyet, annyira, hogy mar egy ideje azon torom a fejem, hogy mi lehet ennek a principle-nek a neve :) Egyszer hallottam, azota nem emlekszem :( Meg stack-es kerdest is csinaltam belole ;] [link] Ha esetleg te tudod a nevet, megoszthatnad velem, mert tenyleg erdekel.

udv

(#4705) Jim-Y válasza Jim-Y (#4704) üzenetére


Jim-Y
veterán

Annyit hozzatennek, hogy en ugy latom, hogy konzisztens tipussal kell/kene visszaterni. Tehat megsem latjuk ugyanugy, csak hasonloan.

Szoval figyelni kene arra (egy idealis vilagban), hogy ha a fuggveny alap esetben egy integer ertekkel ter vissza, akkor mondjuk hiba eseten is azzal terjen vissza csak mondjuk egy beszedes ertekkel. Pl -1. Vagy exception-t dobjon. De mondjuk ne legyen az, hogy a caller szamot var es a csillagok rossz egyuttallasa eseten meg stringgel ter vissza. Persze... sokszor ezt nem lehet betartani, de ha lehet, akkor azert jo erre is figyelni :)

Undefined-al explicit visszaterni tovabbra sincs ertelme :)) Bar a fene se tudja, jobban at kene gondolnom, mint amennyire most idom engedi.

[ Szerkesztve ]

(#4706) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4705) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jelen példám ilyen tekintetben tényleg rossz volt, ebben teljesen igazad van: jelen esetben tényleg jobb lett volna -1-gyel visszatérni, ha nem találtuk meg a megfelelő indexet (ellenkező esetben meg épp az indexszel térünk vissza, ami szintén egész szám). Cseppet sem tekintendő mintának a példa, gyors, pár perc alatt összekalapált kód (írtam is, hogy a tiéd sokkal ésszerűbb), annyiból viszont jó, hogy látszik belőle, mennyire könnyen megcáfolható az a hülyeség, hogy ne legyen több kilépési pont: itt épp egy ciklusból térek vissza azonnal, amint megvan a találat, hiszen a feladattal végeztünk, semmi értelme tovább tartózkodni a függvényben. Lehetne átadni egy változónak a talált értéket, majd break-elni a ciklust, vagy épp a feltételt a for ciklus fejlécében ennek megfelelően meghatározni, majd ezután visszatérni, de tökéletesen felesleges és ronda code bloat lenne.

Sk8erPeter

(#4707) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4706) üzenetére


Jim-Y
veterán

Egyebkent tudom, nem is irtam volna vissza, csak mivel direkt kerted ezert... :DD De nem kell amugz ennyire feketen-feheren venni az ajanlasokat sem. Azok csak irany mutatasok, hogy ha megoldhato akkor alkalmazzuk oket, mert jobb lesz tole a kod. Nyilvan ilyen esetekben, amikor nem oldhato meg, vagy csak rosszabb lenne tole a kod, akkor nem tesszuk. Story over :) De ha soha senki nem irja le az ilyeneket, akkor nem tanulunk belole. Igy legalabb -remelhetoleg- ott lesz az ember fejeben ez is, es bizonyos esetekben, amikor erdemes igy megirni a fuggvenyt, akkor lehet ennek hatasara ir majd valaki jobb kodot.

[ Szerkesztve ]

(#4708) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4707) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ömm, ja, mintha pont ezt írtam volna le előtted itt. :DDD

Sk8erPeter

(#4709) Jim-Y válasza Sk8erPeter (#4708) üzenetére


Jim-Y
veterán

Ja, tenyleg, jol van akkor :P Nincs tobb kerdesem ;) Amugy amit linkeltem stack thread-et arra nincs otleted?

(#4710) adam_


adam_
senior tag

JS Debuggoláshoz legjobb eszköz MZ Firebugja? :U Mármint az oldal komplex megtekintésére, akár szkript nézetben külön a html-t és külön a js-nél és az ezt követő orvoslásra egy editor programmal.

[ Szerkesztve ]

(#4711) Jim-Y válasza adam_ (#4710) üzenetére


Jim-Y
veterán

Nem merheto szerintem. A Firebug, es a Chrome DevTools is nagyon jo. En a DevTools-t hasznalom.

(#4712) adam_ válasza Jim-Y (#4711) üzenetére


adam_
senior tag

Chromban így néz ki a DevTools? Vagy valamit rosszul telepítettem? :U Mondjuk eddig ha ebből indulunk ki, és jól fut nálam is a DevTools, akkor eddig nekem a Firebug közelebb áll, talán egy picit "letisztultabb" számomra.

[ Szerkesztve ]

(#4713) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4709) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Fogalmam sincs, mi a neve annak, hogy ugyanazzal a típussal térj lehetőleg vissza. :DDD Ez miért érdekes?

(#4712) adam_:
Nem tudsz rosszul telepíteni semmit a DevTools-on, mivel a Chrome integrált része. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4714) Jim-Y válasza adam_ (#4712) üzenetére


Jim-Y
veterán

Igen igy nez ki, de szerintem ne ird le elsore, mert a lenyeg a reszletekben lakozik :) De szinte minden fontos dolgot mindkettoben meg lehet csinalni. Nekem pl a kedvenc DevTools feature-om az inline style modification, meg a framework blackboxing.

Sk8erPeter: mert erdekel, illetve ha legkozelebb beszelni szeretnek rola valakivel, akkor tudjak hogy hivatkozni ra :)

[ Szerkesztve ]

(#4715) adam_ válasza Sk8erPeter (#4713) üzenetére


adam_
senior tag

Akkor nem tudom, hogy itt mit töltöttem le: [link] ;]

Jim-Y: Hát igen, még ismerkednem kell vele az tény. :) A Firebugba mi az a fjúcsőr, ami pl DevToolsban nincs, és igazán hasznos? :)

[ Szerkesztve ]

(#4716) adam_


adam_
senior tag

Itt megmondanátok, hogy a szkriptben az action="demo_form.asp" mire szolgál? Meg úgy általánosságban az action? :U

És kérlek erősítsétek meg, hogy jól gondolom-e, hogy ha röviden kéne összefoglalni a DOM-ot, akkor arról van szó, hogy a JS segítségével a html-em különböző objektumait "elemeit", tudom JS segítségével manipulálni (etc. értékeket változtatni stb..)?

[ Szerkesztve ]

(#4717) fordfairlane válasza adam_ (#4716) üzenetére


fordfairlane
veterán

A form submit a demo_form.asp-nek fog menni. Egészen pontosan a submit a következő url-lel kerül elküldésre:

http://www.w3schools.com/js/demo_form.asp

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#4718) Cathfaern válasza adam_ (#4715) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Itt azt töltötted le, hogy régebbi verziós dev toolokra is vissza tudnál kapcsolni. De ott is van a leírásban, érdemes azt is elolvasni, nem csak a nevét ;)

(#4719) adam_ válasza Cathfaern (#4718) üzenetére


adam_
senior tag

fordfairlane, Cathfaern: Köszi! :)

(#4720) Sk8erPeter válasza adam_ (#4715) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Akkor nem tudom, hogy itt mit töltöttem le"
Egy számodra - és legtöbbünk számára - teljesen felesleges extensiont.
Nem hiszem, hogy túl sokan lennének a topicban, akik a DevTools különböző verziói között váltogatnának.

(#4716):
Google-t próbáltad már?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Document_Object_Model
http://nyelvek.inf.elte.hu/leirasok/JavaScript/index.php?chapter=21
stb.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4721) adam_ válasza Sk8erPeter (#4720) üzenetére


adam_
senior tag

Sk8erPeter Köszi a linkeket. Máskor elsőnek Google, mielőbb kérdezek. :B

[ Szerkesztve ]

(#4722) Jim-Y válasza adam_ (#4715) üzenetére


Jim-Y
veterán

Ha tudsz angolul, akkor ezt a podcast ajánlom :K Én már nem emlékszem, hogy pontosan miket említettek benne, de emlékszem, hogy volt szó a kettő különbségeiről. http://devchat.tv/js-jabber/130-jsj-browser-tools-and-extentions

De amugy szerintem a FF-ban nincs olyan ami a DevTools-ban ne lenne, inkább fordítva van, de ha így is van, akkor sem olyanokkal rendelkezik a D.T amire neked most szükséged lenne, ebben biztos vagyok :)

Szerintem ne emiatt válassz browsert, mert mindkét tool bőven elég lesz neked.

(#4723) dqdb válasza nova001 (#4698) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha ennyire nem vagy járatos a témában, hogy a jquery-mockjax leírásában is elvesztél, akkor inkább telepítsél egy webszervert, létezik portable megoldás is rá. Vagy használj olyan böngészőt, amelyik file:// protokollnál XHR esetében még nem szigorított a source origin policy-n. A Chromium alapú böngészők kizárólag extensionökben engedélyezik a file:// címekre az XHR hívásokat, de ez se nem hiba, se nem hiányosság, hanem biztonsági-tervezési döntés: itt a 4.6.1.3 pontban kezdődik, és itt a 4.4 pontban folytatódik a kifejtése.

Jim-Y: ráadásul a DevTools tudása bővíthető extensionök segítségével.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#4724) Sk8erPeter válasza Jim-Y (#4722) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"De amugy szerintem a FF-ban nincs olyan ami a DevTools-ban ne lenne, inkább fordítva van"
Pedig de, a FF inspectora alapértelmezetten egy-két apróságban okosabb (azt leszámítva, hogy ezt asszem nem lehet bővíteni extension segítségével), például a beépített EyeDropper, meg a 3D View ([link]) kifejezetten hasznosak tudnak lenni. :)
Persze a legtöbb dologra elég a Chrome sajátja is (én is azt használom gyakrabban, mert a Firefoxot nem sikerült megszeretnem a GUI relatív vánszorgóssága miatt).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4725) martonx válasza Sk8erPeter (#4724) üzenetére


martonx
veterán

Hogy a témához hozzászóljak, mint .Net vonalon fejlesztő (bár még ott is eléggé kuriózumnak számítok ezzel), én az Internet Explorerre (nyilván legújabb IE, a devtool pl. pont a múlt héten frissült) és annak a Dev tooljaira esküszök.
Ez nálam anno onnan jött, hogy a Visual Studio-val tökéletesen együttmüködik, azaz az IE-vel debugolt cucc javascriptjeit is rögtön a VS-ben lehet debugolni, másrészt nekem valahogy ez esik kézre legjobban.
Napi szinten használom a Chrome és az FF devtooljait is, a Chrome-énál kifacsartabb nyakatekertebb devtool-t még sosem láttam. Kb. mint java vonalon az Eclipse IDE :D
Az FF volt nálam nagyon sokáig a nagy kedvenc, kizárólag a VS integráció miatt kezdtem használni. Aztán ahogy az FF egyre lassult, egyre instabilabb lett, az IE pedig egyre jobb, úgy fokozatosan azon vettem észre magam, hogy bármit böngészek a neten, automatikusan IE-t nyitok.
Javascript debugolásra még VS nélkül is az IE devtoolja a legjobb (úgy értem kézhezállóbb, olyan igazi IDE kinézete, működése van). CSS debugban a többiek jobbak, ha jól rémlik az IE még a mai napig sem tudja, hogy pl. lerögzít egy elemet hover-re.
Ja és van egy feature az IE devtool-ban, amit viszont máshol nem láttam. Amikor a CSS-t átírogatod benne, a végén meg tudod nézni egy menetben az összegzett változtatásaidat. Ez mondjuk egy hirtelen befutott hosszabb átirogatásnál, kísérletezésnél tök hasznos tud lenni.

Én kérek elnézést!

(#4726) Sk8erPeter válasza martonx (#4725) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az utolsó bekezdésben leírt dolog tényleg hasznos. A többit viszont nem értem:
- mitől kifacsart és nyakatekert a Chrome devtoolja? Elég sokat használtam/-om, és nem nagyon tapasztaltam kényelmetlenséget vele. (Az Eclipse-et pedig már kezdem megszeretni most, hogy komolyabban elkezdtem megismerni, fejlesztettem hozzá plugineket (toolbarra ikon, jobbklikkmenü-bővítés, headless buildelés kiváltása (aminek eléggé örültem, amikor összejött, rendesen kotorni kellett a dokumentációhoz, meg hozzáértőktől segítséget kérni), ilyesmik), meg kezdem kiismerni a hülyeségeit, pedig régebben nagyon nem komáltam én sem, de sikerült megbarátkoznunk.)
- a böngésző+IDE debuggolás kombó pedig igazából nem nagy szám - persze ettől függetlenül nagyon hasznos, és szerintem kevesebben használják, mint kéne -, pl. NetBeans-szel is - és persze más IDE-kkel is, emlékeim szerint Visual Studióval is - nagyon jól össze lehet hozni a Chrome-ban látott oldal debuggolását, úgy, hogy a NetBeans-ben látod a JavaScript-kód különböző pontjaira ugrálást, itt le is írtam korábban, hogyan:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html

A böngészőhasználat meg egyéni ízlés dolga, szerintem a többség nemcsak divatból nem kedveli az IE-t a mindennapi használat és fejlesztés során, hanem például
- annak túlzott faék-egyszerűsége miatt (persze van itt is olyan dolog eleve beépítve, ami meg másik böngészőben nincs, bár elég rövid a lista),
- meg a bővíthetőség hiánya miatt (pl. Chrome-ra nehéz olyan extensiont találni, amivel valaki ne foglalkozott volna, IE-re meg nehéz olyat találni, amivel valaki foglalkozott volna :DDD),
- ezenkívül a fejlesztés sem olyan könnyű hozzá, mint pl. a Blink-alapú böngészőkhöz (Chrome, Opera) - én például használok saját, általam írt extensionöket, amikre nagy szükségem van;
- ezenkívül továbbra is hordozza a nagyon régről örökölt kényelmetlen, sok tekintetben rendkívül rugalmatlan felületét, például a beállítás-ablak borzalmasan nehézkesen kezelhető (nehézkesen megtalálható menüpontok, logikátlanul felépített menürendszer; ráadásul már minden jelentős böngészőnél meg van oldva az is, hogy magához a beállításoldalhoz is tartozzon URL, így akár az is könyvjelzőzhető, IE-nél a régi ocsmányság van még mindig sajnos).
Szóval bőven van hova fejlődnie még az Internet Explorernek ahhoz, hogy sokak számára használható legyen, én például mindig lehetőleg relatíve rövid ideig használom, mert túl gyorsan előjönnek azok a hiányosságai/kényelmetlenségei, amik miatt nem szeretem. Ettől függetlenül jobb úton halad a dolog, mint régebben, csak egyelőre a böngészőfejlesztésben valahogy nem sikerült úgy előrelépnie a Microsoftnak, mint például a .NET-es vonalon.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4727) adam_


adam_
senior tag

Az, hogy ha az alábbi JQuery kódokra külön-külön nem reagál semmit az adott honlap Chromeban és MZ-ban sem, annak mi(k) lehet(nek) a(z) ok(ai)?

// hide all paragraphs.
$("p").hide(4000);

$("p").fadeOut(4000);

// simple click
$("#pageID").click(function() {
$("#pageID").text("You clicked me!");
});

Szóval nem nagyon reagál egyikre sem dollárjel helyett jQuery-t írva sem (bár ezt csak úgy kipróbáltam), holott pl. ez ment:

jQuery(".tourDescription").addClass("highlight");

Pedig mindent úgy csináltam mint a tutorial videóban. Igaz mivel a videó régebbi, 2011-es így JQuery 1.6.1 -et használ én pedig 2.1.1-et, de oda-vissza kipróbáltam, egyikkel sem volt jó az effekt. Hol keressem a hibát? :U

[ Szerkesztve ]

(#4728) Sk8erPeter válasza adam_ (#4727) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

jsFiddle Beispiel bitte schön...

Sk8erPeter

(#4729) adam_ válasza Sk8erPeter (#4728) üzenetére


adam_
senior tag

[link]

Itt már így megy elvileg az összes JQuery, amiknél kiszedem a kommentet! Viszont az src itt ez a JQuery library bekötésnél:

<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>

Mi lehet a baj, ami miatt itt helyi gépen, "helyi script" bekötéssel miért nem megy? "Localba" így alkalmazom:

<script src="jquery-2.1.1.min"></script>

Amúgy melyik "bekötés" alkalmazása jobb, célszerűbb, a linkes példa, vagy az alsó?

[ Szerkesztve ]

(#4730) fordfairlane válasza adam_ (#4729) üzenetére


fordfairlane
veterán

Mi lehet a baj, ami miatt itt helyi gépen, "helyi script" bekötéssel miért nem megy? "Localba" így alkalmazom:

<script src="jquery-2.1.1.min"></script>

Szerintem nem jó a fájlnév, lemaradt a js kiterjesztés.

[ Szerkesztve ]

x gon' give it to ya

(#4731) adam_ válasza fordfairlane (#4730) üzenetére


adam_
senior tag

Hiába írom oda a js kiterjesztést, úgy sem reagál, sőt igazából, ha a világhálóról linkelem be a library-t, akkor sem csinál semmit. Holott JSFiddleben simán megy. :W

(#4732) adam_ válasza adam_ (#4731) üzenetére


adam_
senior tag

Problem solved: :K

Igazából próbálgattam különböző verziójú JQuerykkel, és ezzel megy:
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js"></script>

Hogy miért megy ezzel, és az új verzióval nem, arról fogalmam sincs. :)

(#4733) wis válasza adam_ (#4732) üzenetére


wis
tag

Valószínűleg az elérési úttal volt a gond. Ilyenkor is ajánlott a Developer Tools Network/Console fül használata és keresni a 404-es hibákat.

(#4734) martonx válasza Sk8erPeter (#4726) üzenetére


martonx
veterán

Oké-oké, én is azzal kezdtem, hogy még a .Net fejlesztők között is eléggé kuriózum számba megyek az IE használatommal.
Tudom, hogy a Netbeans + Chrome is tud js-t debugolni, nem is írtam hogy kuriózum, ezt csak a CSS változtatások megjelenítéséhez írtam. Azért írtam mert nagyon szeretem ezt a feature-t, és pl. Firefox-al ez nem megy (VS + Chrome-al sem).
Chrome-ot azért tartom kifacsartnak, mert folyton szopat a js-ek keresgélésvel, amikor több domainból jönnek a js-ek. Meg az az egész Source megjelenés valahogy olyan idétlen szerintem. De itt a szerintemen van a hangsúly.

Böngésző flame-et se akartam itt kirobbantani, én egyedül az adblock-ot használom kiegészítőnek az összes böngésző alatt, ez meg éppen van IE alá is. Nekem személy szerint bejön az IE faék egyszerűsége, a beállításokban nem is emlékszek mikor jártam, egyáltalán minek oda belépni bármikor is? :) Hozzáteszem, Chrome és FF beállításaiban se szoktam túrkálni.

Én kérek elnézést!

(#4735) j0k3r! válasza martonx (#4734) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Chrome-os developer toolbar-hoz tipp, ami nekem sokat segít: CTRL + P (lehet javascript file-t is keresni vele, illetve javascript file adott sorára ugrani)

some men just wanna watch the world burn...

(#4736) Jim-Y válasza martonx (#4734) üzenetére


Jim-Y
veterán

Hat nem tudom, szerintem nem olyan rossz az :)

Meg a shortcutok is hasznosak:
ctrl+p : jump to file
ctrl+shift+p : jump to method
ctrl+g : jump to line

[ Szerkesztve ]

(#4737) superboyka válasza martonx (#4651) üzenetére


superboyka
csendes tag

Sziasztok még van 1 gondom az a gonddom nem tudom megadni a képek elérési utvonalát ugy hogy ne teljes linket keljen megyadjam pl. ha igy adom meg http//te oldalad.hu/images/xy.gif akkor megy mindenüt ha nem teszem elejéba a teoldalad részt csak igy adom meg '<img src="infusions/nevunepa_panel/images/boldog-karacsonyt.gif" alt="" \/><br \/>';
akkor a fö oldalon megy de pl a fprumba nem mert az elérés elé be tesszi a forumot is pl.
igy adja meg az elérést http//teoldalad.hu/forum/infusions/nevunepa_panel/images/boldog-karacsonyt.gif
viszont igy kellene a kép elérés maradjon mint a fö oldalon vagyis

http//teoldalad.hu/infusions/nevunepa_panel/images/boldog-karacsonyt.gif

az alapcsomag php fusions
ennek php be ez a kod kellene és menne ,de js be hogy kell belle tenni ?
tehát php kod
ez csak 1 példa
$oldalam=$settings['siteurl'];

href='".$oldalam."infusions/nevunepa_panel/style.css'

(#4738) martonx válasza j0k3r! (#4735) üzenetére


martonx
veterán

Na, ez a CTRL+P tényleg hasznos volt, pontosabban kötelező, köszi!

@Jim-Y: most alul megint megláttam azt a külön részt, amin a Console, Emulator stb... osztozik. Ezen a közös ablakos, dupla menüsoros megoldáson annyiszor dobom el az agyam, ahányszor meglátom.

Na mindegy, nincs értelme itt egymást győzködni, én csak leírtam a véleményemet, nem akarok senkit meggyőzni semmiről.

Én kérek elnézést!

(#4739) ^Boss


^Boss
őstag

Sziasztok!

van egy ilyen div-et popupba gombnyomásra nyitó functionöm:

function loadPrompt() {
var text;
$("#filesavediv").dialog({
autoOpen: false,
buttons: {
Ok: function () {
//valami kód
},
Cancel: function () {
$(this).dialog("close");
}
}
});

$("#open").click(function () {
$("#filesavediv").dialog("open");
});

body onloadban kerül meghívásra a loadPrompt, és van egy "open" id-jű button.
működik.

probléma a következő:
van egy listás jobb gombos menüm, amire kattintva kellene ezt működésbe hozni.
sehogy sem sikerül. van esetleg valamilyen ötletetek?
természetesen a li id-je volt már open, próbáltam pár dolgot még, de nem igazán vagyok js guru.

köszi! :R

[ Szerkesztve ]

(#4740) Sk8erPeter válasza ^Boss (#4739) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A jQuery-kérdéseket jobb lenne, ha a neki szánt topicba írnád:
http://prohardver.hu/tema/jquery_kerdesek/friss.html

"body onloadban kerül meghívásra a loadPrompt"
Felejtsd el az onload-attribútumot, csak egy gány kényszermegoldás, amikor az ember a HTML-kódba beleerőlteti a JavaScript-kódot.
Ha már jQuery-t használsz, akkor kerüljön inkább így a kódba (egy a lehetséges megoldások közül):
$(document).ready(function(){
loadPrompt();
});

Válaszd szét a különböző nyelvekhez tartozó kódokat, ahogy csak tudod. (Pl. ne keverd a HTML-kódot a JS-sel.)

A többire meg akkor tudnánk válaszolni, ha megosztanád velünk a kódot többi részét is, azt sem tudhatjuk, hogy létezik-e #filesavediv azonosítóval ellátott elemed, létezik-e #open id-jú, kerül-e valamilyen hiba kiírásra a böngésző webfejlesztő paneljének konzoljára, és így tovább.

Sk8erPeter

(#4741) superboyka válasza martonx (#4738) üzenetére


superboyka
csendes tag

szoval a megoldást megkaptam véletlenül 1 drupál forumban 1 / jel a legelejlére szoval pl.,

img src=/infusions/panel/xy.gif

[ Szerkesztve ]

(#4742) Sk8erPeter válasza superboyka (#4741) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Javaslom, legközelebb használd a webfejlesztő panelt a Ctrl+Shift+I megnyomásával (vagy jobb klikk valahova, Inspect element/Elem megtekintése), így meg tudod nézni, hogy milyen link lett belőle, hova mutat, használd a Network és Console fület is a hibák kiderítésére (meg hát a többit is nyilván). Később saját magadnak (meg nekünk) spórolsz meg időt azzal, hogy sokkal gyorsabban rájössz az ilyen jellegű hibák - legalább potenciális - okaira.
Amúgy az előző kérdésed nem is JavaScripttel kapcsolatos volt, az ilyenek mehetnek az érintett topicokba.

Sk8erPeter

(#4743) Lacces


Lacces
őstag

Hali.

Javascript dátum átalakítással van problémám.
Van egy szimpla datetime-om, ami a MySql-es adatbázisból jön.
JSON formátuma ez: 2014-12-20T22:10:00+0100
Ez melyik formátum? Hogyan lehet átalakítani Javascript Date-té? (Mert ugyanis szeretnék a mostani időhöz képest óra különbséget megjeleníteni). Nézegettem Online, de ilyen formátumra nem találtam még átalakítaást. Szerintem ez az ISO 8601-nek kellene lennie, de ha ezt most belerakom egy:
new Date("2014-12-20T22:10:00+0100"); -be
Akkor egy ilyet kapok:
Fri Sep 30 60225 19:45:00 GMT+0200 (CEST). Amit nem értek. Date.Parse-vel nem jöttem rá, hogyan kéne használni, mert invalidokat dob.
A new Date(); -re pedig ezt kapom: 2014-12-20 13:50:38 +0100, és amit látok, hogy az én JSON-ben lévő dátumomhoz képest egy T és egy space különbség van. Esetleg kezdjem el sztringként átformázni? :R

(#4744) Sk8erPeter válasza Lacces (#4743) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

ISO 8601 szabvány szerinti formátumban kapod meg a dátumot. Természetesen mint megszokhattuk, itt is problémás a dátumkezelés, mint úgy általában JavaScriptben, úgyhogy a megbízható megoldás tényleg csak az, hogy felszabdalod a stringet:
http://dev.enekoalonso.com/2010/09/21/date-from-iso-8601-string/

function dateFromISO8601(isostr) {
var parts = isostr.match(/\d+/g);
return new Date(parts[0], parts[1] - 1, parts[2], parts[3], parts[4], parts[5]);
}

Esetedben tehát:

var myDateString = "2014-12-20T22:10:00+0100";
var myDate = dateFromISO8601(myDateString);
console.log('myDate: ', myDate);

Példa:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/ryfrqqoc/

Sk8erPeter

(#4745) Lacces válasza Sk8erPeter (#4744) üzenetére


Lacces
őstag

Köszi. Reméltem, hogy hátha valami rejtett dolog. De tetszik a te függvényed :R

(#4746) Sk8erPeter válasza Lacces (#4745) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Szívesen, amúgy nem az én függvényem, hanem a belinkelt cikkből szedtem, csak nem volt kedvem megírni, mert az lett volna legalább 2 perc, aztán rákerestem, és 5 másodpercen belül megvolt, úgyhogy felhasználtam. :DDD

Sk8erPeter

(#4747) Lacces válasza Sk8erPeter (#4746) üzenetére


Lacces
őstag

Én is kerestem, de én mindig olyan példákat láttam, ahol az időbélyeg "Z" betűre végződött és az kavart is egy kicsit nálam. :R De most úgy vagyok vele, hogy csinálok egy webappot (PHP-ban gyorsabb lett volna), ahol mindent a Javascript csinál (oké az adatbázisba beillesztés és lekérdezés az PHP, de csak Json-öt ad és kap) hogy egy kicsit jobban a mélyére ássak. Néha elég fura problémákba futottam bele, amikor Class-sal dolgoztam JS-ben :DDD

(#4748) Sk8erPeter válasza Lacces (#4747) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A "Z" betűre itt a magyarázat:
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_8601#UTC
"UTC
If the time is in UTC, add a Z directly after the time without a space. Z is the zone designator for the zero UTC offset. "09:30 UTC" is therefore represented as "09:30Z" or "0930Z". "14:45:15 UTC" would be "14:45:15Z" or "144515Z".

UTC time is also known as 'Zulu' time, since 'Zulu' is the NATO phonetic alphabet word for 'Z'."

Még ez is érdekes lehet:
"Combined date and time representations
<date>T<time>
A single point in time can be represented by concatenating a complete date expression, the letter T as a delimiter, and a valid time expression. For example "2007-04-05T14:30".

If a time zone designator is required, it follows the combined date and time. For example "2007-04-05T14:30Z" or "2007-04-05T12:30-02:00"."

Sk8erPeter

(#4749) #81999360


#81999360
törölt tag

Sziasztok!

Nagyon nem vagyok otthon JS-ben, eddig nem volt rá szükségem, de most megkértek hogy egy ilyen, vagy hasonló slideshow-t kellene csinálni. Van kb 10-20 méretre vágott kép, azok váltogatnák egymást. Jó lenne ha ilyesmi áttünés is lenne köztük.

Google "javascript slideshow"
nem sokat segített. Reménykedtem benne, hogy találok majd egy olyat amit csak ki kell majd másolni, megváltoztatni az elérési utat és kész. :DDD

Szóval valami egyszerű, könnyen bővíthető megoldást keresnék. Előre is köszönöm. :)

[ Szerkesztve ]

(#4750) cSuwwi válasza #81999360 (#4749) üzenetére


cSuwwi
aktív tag

A jQuery cycle addonja erre pont jó lesz neked.
Csak a képeket kell egy megadható nevű classba berakni, és máris megy, a többi extra (lapozó, stb) is egyszerű.
(2 js filet meg becsatolni)

[link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.