- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez nagyon egyszerű, a :hover részhez még hozzáadsz egy osztályt is, amire ugyanezek a tulajdonságok érvényesek (vesszővel elválasztva, pl. .skill_line:hover, .skill_line_hovered { /*...*/ }, itt a skill_line_hovered osztály az új), majd ezt az osztályt hozzáadod JavaScripttel, ettől elindul az animáció, majd leveszed az osztályt, amikor azt szeretnéd, hogy visszacsússzon eredeti állapotába.
Tessék:
https://jsfiddle.net/8ndwnb2b/1/Amúgy volt egy csöpp hiba a CSS-kódodban:
-webkit-transition: width 2s;
For Safari 3.1 to 6.0 -ms-transition: width 2s;
Ez a For Safari 3.1 to 6.0 nyilván komment akart lenni, de nem működő kód lett belőle.Az eredeti JS-kódban a scrollozással kapcsolatos résznek meg nem sok értelme volt.
(#4924) D4nY:
Itt van egy nagyon egyszerű dialógusablakot felpattintó kód a jQuery UI felhasználásával:
http://jqueryui.com/dialog/#modal-confirmation
Ha elakadsz, segítünk. -
Sk8erPeter
nagyúr
"cookiesokkal"
Ez picit furán hangzik.Az egyesszám a cookie. Akkor már cookie-kkal.
Nem tudnád ezt a kódot úgy mellékelni, hogy a gomboknak legyen már felirata, a képek helyén meg legyen ott valami kitöltő kép?
Kitöltő képek:
http://lorempixel.com/
http://placehold.it/
stb.A gombok meg legyenek ellátva valami segítő szöveggel például az accessibility miatt. Például egy keresőrobot vagy egy screenreader sem igazán tud mit kezdeni az üres értékekkel ellátott gombjaiddal.
Aztán ezeket a korábbi tanácsokat megfogadhatnád (tele van ezekkel a hibákkal a kódod, most még több ilyen jellegű hibával is, mint korábban, amire írtam ezeket), plusz ami a mostani kódodban még extraként nagyon gáz, hogy tele van okádva a kódod ilyenekkel:<script>
$('#zoom_01').elevateZoom({
easing: true
});
</script>
......
<script>
$('#zoom_02').elevateZoom({
easing: true
});
</script>
......(A pontok helyén folytatódik a kód.)
Ez iszonyatosan béna, pont arra találták ki az osztályokat és a selectorokat, hogy általánosan lehessen hivatkozni alapvetően azonos jellemzőkkel bíró elemekre.Ennek a függvényednek nem sok értelmét látom:
function entfernCookie() {
document.cookie = "cookiesEuro=" + cookiesEuro;
"path=/; expires= 0";
document.cookie = "cookiesChocMenge=" + cookiesChocmenge;
"path=/; expires= 0";
document.cookie = "cookiesLieferung=" + cookiesLieferung;
"path=/; expires= 0";
alert("Sie haben alle Cookies erfolgreich gegessen! :)\nSie können es mit Cookies-Status-Button kontrollieren.")
}Az "entfernen" tudtommal azt jelenti, hogy eltávolítani, akkor itt miért is adsz háromszor is tök különböző értéket a document.cookie-nak?
Aztán az objektumos résznél:
var cookies = {
.........
cookies : document.cookie,
.........
entfernCookie : function () {
cookies.document.cookie = "cookiesEuro=" + cookies.cookiesEuro ; "path=/; expires= 0";
cookies.document.cookie = "cookiesChocMenge=" + cookies.cookiesChocmenge ; "path=/; expires= 0";
cookies.document.cookie = "cookiesLieferung=" + cookies.cookiesLieferung ; "path=/; expires= 0";
},
...............Ennek a cookies.document.cookie-nak semmi értelme, ne csodálkozz, hogy ez nem is működik.
"Viszont nekem most perpill németbe kell ezt megírnom a beadandóm miatt"
Lehetne a kurzus nyelve akár szuahéli is, tök mindegy, a programozás nyelve az angol.A kommentjeid akár lehetnek azon a nyelven, amit preferálsz (bár a nemzetközi csapatmunkát ez is nehezíti - nem kell igazán komoly projektekre sem gondolni, elég egy GitHubon megosztott open source projektecske, amit a nagyközönség elé társz), de a változóneveknek, attribútumértékeknek, id-knak, egyebeknek angol nyelven kellene szerepelniük. Csak jótanács.
(#4875):
"nem szeretnék más editort használni, mert nagyon megszerettem már a Notepadet"
Majd rájössz. -
Sk8erPeter
nagyúr
"A jelenlegi tanárommal erről beszélgettem, szó volt a local/sessionStorage lehetőségéről is. Azt mondta, hogy elsősorban ezek a módszerek az IE-nél nem alkalmazhatóak, ezért jobb módszer lehet a cookies az adatok tárolására."
Hát a tanárod akkor kissé le van maradva, vagy megmaradt az IE6/7-re fejlesztős korszakban (asszem 2015-ben ezt nyugodtan meghagyhatjuk egészen speciális (pl. vállalati) területek "kiváltságainak"), mert ahogy martonx már leírta, még az IE8 is támogatja a localStorage/sessionStorage használatát:
http://caniuse.com/#search=localStorage
http://caniuse.com/#search=sessionStorageSzóval hogy most cookie-t, localStorage/sessionStorage-ot használsz, azt ne támogatottság alapján döntsd el (hacsak nem akarsz még őskövület böngészőkre is fejleszteni), hanem az alapján, hogy melyikre van szükséged.
Pár gondolat:
- felesleges egyesével minden gombot külön-külön beregisztrálni egy eseménykezelőhöz id szerint, értelmesebb lenne valami általánosabb struktúrába szervezni, pl. hozzájuk rendelni egy osztályt, és pl. .querySelectorAll használatával kigyűjteni őket, végigmenni a listán, és hozzájuk csapni az eseménykezelőt (az elemen kiváltódó adott eseményre feliratkozni).
- az előzőhöz kapcsolódóan próbálj általánosabban gondolkodni, nem mindenhez bedrótozni az id-t, és aszerint végezni vele valamit (nyilván esetfüggő, lehet olyan elem, hogy csak és kizárólag ahhoz akarsz valamilyen viselkedést rendelni), mert ez nehézkessé teszi a kódodat, nehezebben tudsz azonos viselkedésű elemeket lazán hozzáadni a HTML-kódhoz anélkül, hogy a JavaScript-kódot módosítanod kéne
- JavaScript-kódba nem írunk CSS-kódot! Tehát a stílust nem szabad JavaScriptből definiálni, hogy ilyen kerete legyen, olyan színe, stb., hanem erre szépen létre kell hozni egy CSS-osztályt, és magát az adott class-t az elemhez hozzáadni vagy épp levenni róla szükség szerint. Pl.:
http://stackoverflow.com/questions/2155737/remove-css-class-from-element-with-javascript-no-jquery/18492076#18492076
- most nem nagyon van időm leírni a hogyanját, de a kosárba pakolt elemeket tárolhatod egy változóban, úgy, hogy csak azok a függvények érjék el, akiknek szabad is, hogy hozzáférése legyen, tehát legyen egy kosárba hozzáadós, eltávolítós, adatfrissítős függvényed (meg ami még kellhet) - hogy hogyan rejtsd adott scope-ba, az nem feltétlenül kezdő feladat, de addig is megoldhatod sima globális változóval (de tudnod kell, hogy ez veszélyes módszer, mivel bárki hozzáférhet)
- lehetőség szerint kerüld el az ismétlődő metódushívásokat, értem ezalatt azt is, hogy a natív metódusokat hívogatod újból és újból adott kódban, mert egyrészt csak csúnya code bloat, másrészt plusz időt vesz igénybe ezek újbóli végrehajtása (még ha nem is dob észrevehetően a kód futási idején egy document.getElementById újbóli hívogatása - pl. az eseménykezelődben kétszer is szerepel a document.getElementById("zahlungsMethod"), pedig ezt elég lett volna egyszer leírnod, és eltárolni egy változóban, ez persze csak egy példa); szóval azt, amire később úgyis szükséged lesz újból, tárold el egy változóban"»» A kosárba pakolás során egy jó UI esetén nem frissül újra az egész oldal, mert tök felesleges.
Ezt nem teljesen értem, ezt "kódügyileg" hogyan képzeljem el?"
Úgy, hogy nem megakadályozod az alapértelmezett viselkedését az űrlapnak, hogy az adatok szerveroldalra küldésével együtt újrafrissüljön az egész lap, erre írtam már korábban az event.preventDefault()-ot például (van még az event.stopPropagation() is, de most egyelőre hagyjuk).Na most ennyire volt idő.
-
martonx
veterán
"Azt mondta, hogy elsősorban ezek a módszerek az IE-nél nem alkalmazhatóak"
Híjnye bakker, akkor sürgősen keress új tanárt, mert a session storage / local storage az egyetlen!!! HTML5-ös feature amit már az IE8 is támogatott. Az pedig akárhogy is nézem 6 évvel ezelőtt jött ki.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tudok németül, szóval nekem nem gond, de annak, aki nem tud, idegesítő lehet. Mondjuk nekem is idegesítő még úgy is, hogy értem, mi van odaírva.
Az is szokott zavarni, ha valaki magyarul kódol (lehet sznobizmusnak tekinteni, de akkor is az az elfogadott szokás, hogy angolul kódolunk).
Egyrészt jsFiddle-ön át kell kattintani "No wrap - in <head>"-re vagy "No wrap - in <body>"-ra a bal fölső panelnél. Ez azt határozza meg, hogy hova fogja beágyazni a JavaScript-kódot a <script>-tagekkel. Ha megnézed a böngésző webfejlesztő eszközeivel a generált kódot, akkor ezt pontosan tudod követni. De múltkor pontosan ugyanez volt, ami miatt nem működött nálad.
Másrészt nem perzisztens módon tárolod az adatokat, így érthető, hogy a lapújrafrissülések esetén minden elvész.
Tárolhatnád mondjuk sessionStorage-ben vagy localStorage-ben (hogy melyikben, az felhasználásfüggő) a kosár tartalmát, itt egy egyszerű példa:
http://stackoverflow.com/questions/2010892/storing-objects-in-html5-localstorage/2010948#2010948Harmadrészt semmivel nem akadályoztad meg, hogy lapújrafrissülés történjen azonnal az alert után, akármi is volt az eredmény, például ha tök üresen hagyom a mezőket, kapok figyelmeztetést, de ettől még megköszönöd szépen a rendelést, aztán el is mennek az adatok szerveroldalra.
Itt ráadásul tök felesleges minden alkalommal alerttel megköszönni a rendelést, hiszen még meg sem rendeltem, csak kosárba pakoltam.A kosárba pakolás során egy jó UI esetén nem frissül újra az egész oldal, mert tök felesleges. Az egyéni döntés kérdése, hogy a kosár tartalmát el akarod-e küldeni szerveroldalra is, vagy csak kliensoldalon tárolod. A szerveroldal mellett az szól, hogy eltárolhatod későbbre is a kosárba pakolt tartalmat, és akárhol máshol jelentkezik be, akkor megint előkotorható a korábbi kosártartalom, hogy mondjuk később folytatni tudja a vásárlást. De legtöbbször csupán kliensoldalon intézik el az egész kosárba pakolgatást, az adatok tárolását, például az előbb említett módszerekkel.
Az űrlap elküldését pedig az eseménykezelőben kell megakadályozni. Például event.preventDefault() segítségével.
A HTML-kódba bedrótozott onclick-attribútumokat és társait pedig kerülni kell, szépen szeparáltan legyen a JavaScript-kódban az eseménykezelés, a kettő legyen jól elválasztva. .addEventListener() segítségével tudsz hozzáadni egy adott elemhez eseménykezelőt. Példa (a többi hibát nem javítottam, csak ezt szemléltetem!): http://jsfiddle.net/r4s0ef87/2/ -
Sk8erPeter
nagyúr
Semmilyen HTML-kódot nem mellékeltél hozzá, azt sem írtad le, hogy egyáltalán mikor hívódik meg a függvény, minek kellene történnie, nem értem, milyen módon szeretnéd változókban tárolni a kiszámolt értékeket (mert nem tudni, mi a cél).
De megpróbálom valahogy értelmezni: most az van, hogy egyszerűen adott mezők alapján kiszámolsz kosárba pakolandó értékeket, megjeleníted őket, de ha módosul az űrlap, nem tudod utólag kideríteni, hogy a vásárló milyen termékeket is rakott be a kosárba?Amúgy lehetőleg angol változóneveket használj, angolul programozz, simán azért, mert ez a bevett és elfogadott szokás, a programozás (és általában az informatika) nyelve angol, akár tetszik, akár nem.
Nem beszélve a csapatmunka lehetőségeiről, amit így korlátozol. Ha odaadod vagy megmutatod ezt a kódot olyannak, aki nem tud németül, az esélyes, hogy meg sem próbál elgondolkozni rajta, vagy pedig anyázni fog.
-
wis
tag
Azért nem működik, mert bár úgy tűnik, hogy globálisan hozod létre a függvényt a jsfiddle még belerakja egy onload-ba így az kívülről nem lesz látható. Ezt baloldalt lehet kikapcsolni.
Nyílván ez összefügg a visibility:hidden-nel
Ezt jól látod, még sem állítottad vissza visible-re.A regexnél match helyett test-t használd, az booleant ad vissza.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az agyatlan copy-paste nyilván nem jó, mert nem tudhatod, mennyire megbízható vagy erőforrás-takarékos egy kód, ahogy az sem jó, ha egy nem igazán ismert library-t/plugint/frameworköt/egyebet kételkedés nélkül felhasználsz. A Te megközelítésed jó, hogy tanulmányozod a kódot, megpróbálod megérteni, aztán ha jónak találod, felhasználod. Lehetőség szerint módosítod. DE természetesen van bőven olyan eset is, amikor nem akarod tudni, hogy egy többek által is javasolt és tesztelt kód/library/plugin/framework/akármi mitől működik jól.
Egyszerűen mert sokszor nem éri meg az időbefektetést. (Amúgy lehet olyan is, hogy felfedezel egy hibát/rossz megközelítést egy publikus repository-ban, forkolod a projektet, végrehajtod a módosítást, küldesz egy pull requestet, jelzed a szerző felé, hogy figyelj, itt van a javított kód, az meg szarik rá (és mondjuk annyit sem ír, hogy ezért és ezért nem fogom elfogadni). A hátránya, hogy neked minden kódfrissítésnél patch-elned kell a kódot a saját javításoddal.)
Függhet a liszensztől is, hogy mennyire szerencsés sima copy-paste-tel felhasználni külső kódot egy az egyben, ha az mondjuk simán kiderül kifelé is (ld. kliensoldali kód vagy mások által is látható repository, ilyesmik).
De ha különösebb akadálya nincs, megismerted a kódot, és azt tényleg jónak találtad, semmi gond nincs azzal, ha felhasználod. Simán előfordul, hogy az ember akár egy rövid kódrészletet talál Stack Overflow-n vagy máshol, amit egy az egyben fel tud használni. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs mit!
A betűtípusok CSS-fájlját mozgasd fölülre, a többi CSS-fájlhoz, hiszen a CSS-fájloknak mindenképp előbb kell szerepelniük, mint a scriptfájloknak (pl. ha egy-egy scriptfájl betöltése időigényes, a böngésző ne csak később kapja meg a stílusdefiníciókat, hogy így kéne kinéznie az elemeknek, ez okozhat egy villódzást, ezért kerülendő). Ezenkívül a scriptfájlokat érdemes közvetlenül a body lezáró tagje (</body>) elé mozgatni inkább, hogy azok betöltése, feldolgozása ne hátráltassa a <body>-ban szereplő többi elem megjelenítését.
Egyébként jó ez így, de annyit szoktak még ezen javítani, hogy szerveroldalon cache-elik a NEM külső szerverről (pl. CDN-ről), hanem azonos tárhelyről behúzott CSS-, ill. scriptfájlokat egy-egy minimalizált fájlba (tehát egy darab azonos tárhelyen szereplő CSS-, ill. egy darab azonos tárhelyen szereplő JS-fájl; mindezt úgy, hogy a whitespace-ekkel spórolnak, például nem szerepelnek benne sortörések, felesleges szóközök, mint a jQuery minimalizált változata), hogy egyetlen requesttel letölthető legyen, és azt az egy-egy darab fájlt kelljen csak gyorsítótáraznia és betölteni a böngészőnek szükség esetén. A minimalizálás azért érdekes, mert így még kisebb méretű lesz a letöltendő fájl. A CDN-ekről behúzott tartalom azért lehet kivétel, mert az ilyen requestek párhuzamosíthatók. De mindezt automatizáltan szokás elintézni, vannak erre kész library-k, szóval ne kezdj el ilyesmit kézzel megírni majd. De nem is feltétlenül érdemes most egyelőre ezzel foglalkoznod, mert ez már inkább az optimalizálgatós rész.A Waypoints-os kérdésre: nem teljesen tiszta, hogy is csináltad pontosan a saját kódodnál, így nehéz válaszolni rá, mi lehet a gond, ezt fejtsd ki még plíz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hogy erre az Animate.css-re gondoltál. Ezzel futólag már találkoztam, amúgy nem ismerem, de nem rossz.
"Ez a ScrollMagices, általad linkelt téma is nagyon tetszik. Kár, hogy már az én "one page designos" oldalamat függlőlegesbe terveztem"
Egyáltalán nem kár, mert a ScrollMagic természetesen függőleges oldalakra is alkalmazható, ott van rá ezernyi példa még.Menj a belinkelt oldalon fölül a "Menu" feliratra, ott fel fogja dobni a többi példaoldalt.
Pl. ezt:
http://janpaepke.github.io/ScrollMagic/examples/basic/simple_tweening.html -
Sk8erPeter
nagyúr
wis már leírta a választ, nincsenek megadva az erőforrásfájlok. De még magát a jQuery-t sem adtad meg, mint felhasznált erőforrást.
Érted, egy autó kerék nélkül nem fog gurulni, ez is olyan.
"megismerkedtem a animation.css"
Az mi?A CSS transition tulajdonságaira gondolsz?
"ez lenne a kulcsa a header rész görgetés általi opacity csökkenésének, valamint az oldalon található szöveg (kép) animációkra, ami a júzer görgetésére következik be a lentebbi részeken. One page design által felépített oldalról van szó"
Ilyesmi jellegű izgő-mozgó, animált dolgokra, amiket szeretnél, itt van egy gyors ránézés alapján jónak tűnő példa, ami megmutatja, hogy nem feltétlenül szükséges a Waypoints használata sem (viszont ettől még nagyon jól jöhet):
http://designshack.net/articles/css/how-to-design-animated-sliding-page-elements-with-css/ -
wis
tag
Az lenne a csoda ha működne ugyanis elfelejtetted behúzni a könyvtárakat.
Működő verzió
Baloldalt az External Resources résznél tudsz hozzáadni saját scripteket. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Jim-Y
veterán
Ha tudsz angolul, akkor ezt a podcast ajánlom
Én már nem emlékszem, hogy pontosan miket említettek benne, de emlékszem, hogy volt szó a kettő különbségeiről. http://devchat.tv/js-jabber/130-jsj-browser-tools-and-extentions
De amugy szerintem a FF-ban nincs olyan ami a DevTools-ban ne lenne, inkább fordítva van, de ha így is van, akkor sem olyanokkal rendelkezik a D.T amire neked most szükséged lenne, ebben biztos vagyok
Szerintem ne emiatt válassz browsert, mert mindkét tool bőven elég lesz neked.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Akkor nem tudom, hogy itt mit töltöttem le"
Egy számodra - és legtöbbünk számára - teljesen felesleges extensiont.
Nem hiszem, hogy túl sokan lennének a topicban, akik a DevTools különböző verziói között váltogatnának.(#4716):
Google-t próbáltad már?
http://hu.wikipedia.org/wiki/Document_Object_Model
http://nyelvek.inf.elte.hu/leirasok/JavaScript/index.php?chapter=21
stb. -
Jim-Y
veterán
Igen igy nez ki, de szerintem ne ird le elsore, mert a lenyeg a reszletekben lakozik
De szinte minden fontos dolgot mindkettoben meg lehet csinalni. Nekem pl a kedvenc DevTools feature-om az inline style modification, meg a framework blackboxing.
Sk8erPeter: mert erdekel, illetve ha legkozelebb beszelni szeretnek rola valakivel, akkor tudjak hogy hivatkozni ra
-
Jim-Y
veterán
hits.join('')
szerk:
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/JavaScript/Reference/Global_Objects/String
string.match, string.substr, string.indexOf, string.search, RegExp..stb -
Sk8erPeter
nagyúr
Azt írtad, hogy
return "You're getting plenty of sleep! Maybe even too much!";
a
helyett, szóval sztem annyi a para, hogy beleraktál csomó szóközt a stringbe.Szerk.:
(#4668) Jim-Y:
Mármint már önmagában az az anti-pattern, hogy több return is van a függvényben? Sokszor ezek az úgynevezett nagy patternek, illetve anti-patternek szimplán bullshitek.Ez egy jó hülye kitaláció, hogy nem lehet több return egy függvényen/metóduson belül.
Lehet simán olyan függvény/metódus, amiben tök szépen lerövidíti a kódot, hogy egy bizonyos feltétel teljesülése esetén azonnal visszatérsz, és még csak nem is írsz else-ágat, mert nyilván ha nem tért vissza, akkor az else-ágnak minősül (és ez most nem valami alacsonyszintű kód ugye, nem b@szakszunk ilyenekkel), és így megspórolsz egy hatalmas nagy beljebbtolt else-blokkot.Példa pszeudokóddal:
function bullshit(){
if(foo) {
stuff = false;
}
else {
....
....
....
....
....
....
stuff = true;
}
return stuff;
}VAGY:
function bullshit(){
if(foo) {
return false;
}
....
....
....
....
....
....
return true;
} -
Jim-Y
veterán
Szerintem csak elírtad a visszatérő üzenetet, ezt már én is megcsináltam még korábban, és vissza tudtam keresni a kódot:
// Write your function below.
// Don't forget to call your function!
function sleepCheck( numHours ) {
if ( numHours >= 8 ) {
}
else {
return "Get some more shut eye!";
}
}
sleepCheck(10);
sleepCheck(5);
sleepCheck(8);FYI: ez egy kisebb anti pattern, ha minél jobb stílusban akarnánk megcsinálni a feladatot akkor csak egy darab return statement lenne a függvényben. http://jsfiddle.net/fgexxnjo/2/ Megjegyzem, ez nem mindig lehetséges, de törekedni kell rá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ami miatt egyáltalán nem fut le a kód, hogy ezt írtad:
console.log("Thank you! We should race at the next concert!);nincs lezárva a string, tehát ez helyesen:
console.log("Thank you! We should race at the next concert!");Az összehasonlítás if (feedback > "8") helyett első körben:
if (parseInt(feedback, 10) > 8)
Persze itt semmi értelmes ellenőrzés nincs, normális validáció során megnézed azt is, hogy mondjuk a feedback változó, ami egy string, nem tartalmaz-e nem megengedett karaktereket (pl. betűket, amikor csak számok megengedettek; jelenleg mondjuk ha beírod, hogy "9abc", akkor azt is parse-olni fogja 9-re, de mégsem ellenőrizted, hogy a felhasználó nem gépelt-e be általad nem elfogadott karaktereket, pedig illik, ennek megoldását rádbízom).
Működik az explicit parse-olás nélkül is, ha > "8" helyett > 8-at írsz, DE szerintem sokkal szebb és kezelhetőbb, ha egyértelműen jelzed a kódban, hogy mi is történik, tehát hogy egy stringből kotorsz ki egy egészszám-értéket.Szerk.: egyébként ha rákattintasz a JSHint gombra a jsFiddle-felületen, akkor segíteni is fog, hogy hol van jelenleg elrontva a kódod, érdemes használni, mert így nem akadsz el ilyeneken, hogy egy stringet elfelejtettél lezárni. Meg érdemes figyelni a szintaktika-kiemelésre, mondjuk jelen esetben könnyű volt elsiklani felette.
-
dqdb
nagyúr
Ha nullával kezdesz egy kizárólag számjegyekből álló numeric literalt, akkor az JS-ben (és egyéb C-szerű szintaktikából eredeztetett nyelvekben) azt jelenti, hogy nyolcas számrendszerben adtad meg az értéket. Mivel nyolcas számrendszer, így abban csak a 0-7 számjegyek érvényesek, a 9 nem.
27= 0x1b = 033
Szóval szépérzéktől vezéreltetve ne írd ki a kezdő nullákat sosem, mert csúnya meglepetések érhetnek miatta.
month: Integer value representing the month, beginning with 0 for January to 11 for December. [link]
Kíváncsi lennék, ki volt az az idióta, aki ezt ilyenre kitalálta, és miért tette. De igazából az egész Date objektum egy állatorvosi ló a mit ne típusú JavaScript programozói hibák szemléletes bemutatására. -
Jim-Y
veterán
Vannak online elerheto konyvek, probalom ugy linkelni, amilyen sorrendben en olvasnam oket:
http://speakingjs.com/
https://github.com/getify/You-Dont-Know-JS
http://eloquentjavascript.net/
http://addyosmani.com/resources/essentialjsdesignpatterns/book/
https://leanpub.com/understandinges6/read
http://read.humanjavascript.com/
---
http://www.javascriptenlightenment.com/
https://leanpub.com/javascript-spessore/read
https://leanpub.com/javascript-allonge/readhttps://github.com/vhf/free-programming-books/blob/master/free-programming-books.md#javascript
De vannak hasznos netes oktatoanyagok is, amiket most nem fogok belinkelni ugyse nezi meg senki
-
Speeedfire
félisten
Én a codeschool-t ajánlom. Van kb 4 kurzus js-re. Ha sajnálod rá a zsetont, akkor van hell pass is 2 napra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest