Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #4725 üzenetére

Az utolsó bekezdésben leírt dolog tényleg hasznos. A többit viszont nem értem:
    - mitől kifacsart és nyakatekert a Chrome devtoolja? Elég sokat használtam/-om, és nem nagyon tapasztaltam kényelmetlenséget vele. (Az Eclipse-et pedig már kezdem megszeretni most, hogy komolyabban elkezdtem megismerni, fejlesztettem hozzá plugineket (toolbarra ikon, jobbklikkmenü-bővítés, headless buildelés kiváltása (aminek eléggé örültem, amikor összejött, rendesen kotorni kellett a dokumentációhoz, meg hozzáértőktől segítséget kérni), ilyesmik), meg kezdem kiismerni a hülyeségeit, pedig régebben nagyon nem komáltam én sem, de sikerült megbarátkoznunk.)
    - a böngésző+IDE debuggolás kombó pedig igazából nem nagy szám - persze ettől függetlenül nagyon hasznos, és szerintem kevesebben használják, mint kéne -, pl. NetBeans-szel is - és persze más IDE-kkel is, emlékeim szerint Visual Studióval is - nagyon jól össze lehet hozni a Chrome-ban látott oldal debuggolását, úgy, hogy a NetBeans-ben látod a JavaScript-kód különböző pontjaira ugrálást, itt le is írtam korábban, hogyan:
    http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html

A böngészőhasználat meg egyéni ízlés dolga, szerintem a többség nemcsak divatból nem kedveli az IE-t a mindennapi használat és fejlesztés során, hanem például
    - annak túlzott faék-egyszerűsége miatt (persze van itt is olyan dolog eleve beépítve, ami meg másik böngészőben nincs, bár elég rövid a lista),
    - meg a bővíthetőség hiánya miatt (pl. Chrome-ra nehéz olyan extensiont találni, amivel valaki ne foglalkozott volna, IE-re meg nehéz olyat találni, amivel valaki foglalkozott volna :DDD),
    - ezenkívül a fejlesztés sem olyan könnyű hozzá, mint pl. a Blink-alapú böngészőkhöz (Chrome, Opera) - én például használok saját, általam írt extensionöket, amikre nagy szükségem van;
    - ezenkívül továbbra is hordozza a nagyon régről örökölt kényelmetlen, sok tekintetben rendkívül rugalmatlan felületét, például a beállítás-ablak borzalmasan nehézkesen kezelhető (nehézkesen megtalálható menüpontok, logikátlanul felépített menürendszer; ráadásul már minden jelentős böngészőnél meg van oldva az is, hogy magához a beállításoldalhoz is tartozzon URL, így akár az is könyvjelzőzhető, IE-nél a régi ocsmányság van még mindig sajnos).
    Szóval bőven van hova fejlődnie még az Internet Explorernek ahhoz, hogy sokak számára használható legyen, én például mindig lehetőleg relatíve rövid ideig használom, mert túl gyorsan előjönnek azok a hiányosságai/kényelmetlenségei, amik miatt nem szeretem. Ettől függetlenül jobb úton halad a dolog, mint régebben, csak egyelőre a böngészőfejlesztésben valahogy nem sikerült úgy előrelépnie a Microsoftnak, mint például a .NET-es vonalon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés