- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wis
tag
Ahogy én látom a Trixie támogatja az IE8 user scripteket, sőt arra találták ki: Trixie 0.2.3
To operate it:
1.put your userscript in c:\Program Files (x86)\Bhelpuri\Trixie\Scripts\ folder (it contains some samples you can start with)
2.restart IE or go to "Tools" -> "Trixie Options" menu and click "Reload Scripts" button (no need to restart IE)Már be is integráltam az IE8 böngészőbe a telepítővel, előtte fel kellett rakni az XP SP3-ra a NETF 2.0 -át.. nekem nem volt fenn!
Már csak a megfelelő user script megírása hiányzik! Mivel be és ki tudom kapcsolni a többi Trixie scriptet is az eszközök menűből megnyíló Ablakban!

Másik böngésző nem megoldás nekem, mert sok oldalt nyomtatni szeretnék a vodafone oldaláról IE8 alatt és felül foglalja a helyet a figyelmeztető ablak a Vodafone lapon pl., hogy váltsak böngészőt... sajnos nem integráltak az oldalba X-et vagy Ok-t, hogy eltünjön!

Tudnál segíteni a megfelelő script megírásában?
Sajnos tesztelni nem tudom, de a következő eltünteti:
document.getElementById("iewarning").style.display = "none"; -
wis
tag
Az IE 8 nem támogatja a user scripteket. Miért nem használsz más böngészőt?
-
wis
tag
Sziasztok.
Leszögezném előre azt, hogy kb semmit sem értek a JavaScript-hez.
Van egy szám mezőm(input > number), és azt szeretném megcsinálni, hogy csak bizonyos értékek közötti számokat lehessen beleírni(mondjuk 15 és 30 közötti számokat). Ezt PHP-ban (szerintem) meg tudnám oldani, de azt szeretném, hogy azelőtt jelezze a hibát a felhasználónak(lehetőleg hasonlóan, mint ha required lenne), mielőtt rákattint a küldés gombra, gondolom itt a JS lenne a megfelelő.Remélem, hogy érthetően fogalmaztam, a segítséget köszönöm előre is.

Speciel ehhez nem kell még JavaScript:
<input type="number" min="15" max="30" name="number" required />Szerver oldalon ettől függetlenül mindig ellenőrizz.
-
wis
tag
Gondolom a valamin belüli mandarin vagy ilyesmi. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ezt hogy lehet megcsinálni.
-
wis
tag
-
wis
tag
Single page, nincs újratöltés.
Lenne egy másik kérdésem. A lenti tömb index felülírás miért lehet?

Nincs index felülírás, egyszerűen van 3 referenciád (tesztAdat, tesztArray két eleme) ami ugyanarra az objektumra mutat.
-
wis
tag
Notepad++ -hoz létezik normális plugin projektek kezelésére?
Itt írnak egy bizonyos NPP-ről, de egyik link sem aktív már nálam, vagyis épkézláb megoldást még nem találtam. Ez miatt pedig nem szeretnék más editort használni, mert nagyon megszerettem már a Notepadet.

Van valami aktuális megoldás a témára?
Előre is köszönöm,
Ádám
A bizonyos NPP az a Notepad++

A linkelt oldalon pedig azt írják, hogy alapból tartalmazza. [kép] -
wis
tag
Sziasztok!
Az alábbi kóddal kapcsolatban lenne kérdésem. A kód szépen le is fut, ha a júzer kiválasztja az adott termékeket, szépen a skript összeadja az áraikat, darabszámát, extra szállításként hozzáadja az extra költségeket stb. A végén egy alert ablakban megjelenik, hogy köszönjük a rendelését, és a header jobb felső sarkába szépen ki is írja a kosár tartalmát. Viszont ha a júzer leokézza az alert ablakot, minden elveszik.
Ezt orvosolva szeretném a kiszámolt adatokat változókban tárolni, majd az alert ablak továbbléptetése után is megjeleníteni a megvásárolt termékeket, és a hozzá tartozó infókat (ár, darabszám...stb.) egy külön divben az oldalon (vagy ha már a kosár résznél az eredeti helyén a headerben megmaradna, már annak is örülnék) Erre tettem többek között próbálkozásokat a script alján, de valamiért továbbra sem megy, hogyan lehetne ezt orvosolni, mit rontok el?
Amúgy ha pl. a végéről az utolsó alertet kiveszem a scriptből, a kód egyáltalán nem fut le.
Esetleg külön kellene szednem a különböző funkciókat? Mit tanácsoltok?Előre is köszönöm a válaszokat,
Ádám
A jsfiddle példádból kimaradt a html.
-
wis
tag
Sziasztok! Egy sima validálós formot szeretnék létrehozni, ami ellenőrzi, hogy a nevek, valamint az e-mail mező kivan-e töltve, és hogy helyesen van-e kitöltve. Ehhez már csináltam egy scriptet. Itt található. Nem tudom, hogy miért nem működik JSFiddlleben, nálam a helyi gépen megy a script, szépen módosítgatja a div konténerben a szövegeket, és az alert ablak is felugrik amikor kell. Szóval most ezektől függetlenűl lenne két kérdésem. (Bár érdekelne, hogy JSFiddleben miért nem működik..)
Amikor egy / kettő esetleg mindhárom inputboxot nem töltik ki, alul szépen felugrálnak a hibaüzenetek, hogy "Tölts ki a kereszt / vezetéknevet / e-mail mezőket. Ha mindet kitölti, ez szépen el is tűnik, és a küldés gombra kattintva megköszöni a kitöltést. Viszont ha másodjára töltene ki a formon egy mezőt, és az egyik kimarad, akkor már nem írja ki a msg konténerbe a hibaüzenet. Nyílván ez összefügg a visibility:hidden-nel, de hogyan lehet elérni, hogy addig amíg másodjára se tölti ki szépen az összes mezőt, ne engedje elküldeni az adatokat?
A második kérdésem, pedig a kikommentelt regexekre vonatkoznak. Hogyan tudnám még ezeket a regex feltételeket is bekapcsolni az egyes mezőimhez? Írtam lentebb az első "vorname" if rész után egy kikommenteltet, ahogy szerintem mennie kellene, mégsem megy.
Előre is köszönöm a rávezetéseket, hogy hogyan oldhatnám ezt meg.
Azért nem működik, mert bár úgy tűnik, hogy globálisan hozod létre a függvényt a jsfiddle még belerakja egy onload-ba így az kívülről nem lesz látható. Ezt baloldalt lehet kikapcsolni.
Nyílván ez összefügg a visibility:hidden-nel
Ezt jól látod, még sem állítottad vissza visible-re.A regexnél match helyett test-t használd, az booleant ad vissza.
-
wis
tag
TypeError: $(...).waypoint is not a function
Persze, így van behúzva a library. Kimásolom az adott részt:
<!-- JQuery link -->
<script src="js/jquery-1.11.2.min.js"></script>
<!-- Default animation JQuery link -->
<script src="js/javascript.js"></script>
<!-- JQuery Lightbox -->
<script src="js/imagelightbox.js"></script>
<script src="js/waypoints.js"></script>
</body>Szerintem rossz waypoint.js fájlt használsz.
Az innen letölthető lib/jquery.waypoints.min.js fájlt használd. -
wis
tag
Köszi a tippet!
Tehát a *css fájlok linkjeit elől hagytam, a JQuery library és a többi JS script linkjét pedig közvetlen a lezáró body tag elé tettem át.A waypointsos témáról, beillesztettem külön *js fájlban ezt a kódot:
$('.notify').waypoint(function (direction) {
alert('Top of notify element hit top of viewport.');
}, {
offset: '10%'
});Majd a lezáró body tag elé belinkeltem ennek a linkjét:
<script src="js/waypoints.js"></script>
Természetesen ugyanitt bevan linkelve a JQuery library is:
<script src="js/jquery-1.11.2.min.js"></script>
Majd ezt követően az egyik p-tagnak megadtam a notify osztály kiterjesztést:
<p class="notify"> dgdsgdsgsd </p>
De hiába görgetek le a p - tagre, nem ugrik fel semmilyen Alert ablakocska. Mit rontottam el?
Holott a többi egyéb JS script simán fut. A legvégén az lesz, ha ez nem jön össze, hogy kipróbálom az általad ajánlott waypoints nélküli megoldást, de nem nyugszom amíg ezt nem oldottam meg.

Webkonzol ír valamilyen hibát?
A jQuery ugye a waypoints előtt van behúzva? -
wis
tag
Köszönöm szépen a tippet, megismerkedtem a animation.css és a JQuery féle együttes animációkkal, nagyon jól néznek ki az oldalamon. Megy a hover, click funkcióval is szépen, viszont, az automatikus késleltetett animációt waypointssal még mindig nem sikerült belőnöm. Pedig ez lenne a kulcsa a header rész görgetés általi opacity csökkenésének, valamint az oldalon található szöveg (kép) animációkra, ami a júzer görgetésére következik be a lentebbi részeken. One page design által felépített oldalról van szó, ha ez valakit érdekelne.

Tehát a kérdésem a következő. Próbáltam JSFiddleben is összerakni a dolgot, nem megy. JSFiddle itt. Tehát pl. hiába van az utolsó pár paragraphnak osztályra megadva, nem ugrik fel semmilyen figyelmeztető ablak. Mit rontok el?
Sk8erPeter linkelt oldala alapján csinálgattam, amit mégegyszer köszönök, de ez a waypoints nem nagyon akar működni.
Köszönöm a válaszokat!
Az lenne a csoda ha működne ugyanis elfelejtetted behúzni a könyvtárakat.
Működő verzió
Baloldalt az External Resources résznél tudsz hozzáadni saját scripteket. -
wis
tag
Valószínűleg az elérési úttal volt a gond. Ilyenkor is ajánlott a Developer Tools Network/Console fül használata és keresni a 404-es hibákat.
-
wis
tag
A Bitstamp tickert szeretném megjeleníteni egy weboldalon, de nem akar működni. Valaki látja, hogy hol a hiba? A konzol syntax errort dob a 25. sorban, de nem látom mi a baj.
JSFiddle: [link]
Így már lefut: [link]
Csak most előjött a Same-origin policy probléma. Tehát ajax-szal nem tölthetsz le adatokat másik domainról ha az nem ad rá engedélyt.
Viszont azt megteheted, hogy szerver oldalon intézel kérést az oldal felé és a szkripted a szerver oldali kódoddal kommunikál. -
wis
tag
A programozói attitűdhöz: van egy-egy ilyen ismerősöm, köztük vérbeli kocka is, aki lehúzott redőnyökkel pijamában éli a magányos életét begubózva - van egy-két furcsasága az életszemléletében szó mi szó.
Van róla minimális fogalmam, milyen értékrendet követnek a programozók.
Aztán ott vannak a mérnökinfós szaktársak is. igaz ott is elég nagy a szórás az oda nem való emberek bulizós életvitelétől a burokban élő kockákig bezáróan.
Szóval itt sem lehet beskatulyázni mindenkit, talán ez a szűkebb réteg és amúgy egészséges családi életet él a többség. Nem fair általánosítani igazad van, de az ilyen heves reakciók erre engedtek következtetni. Elnézést érte!
Ontopic:
jsFiddle nem futtatja le ezt akárhogy próbálkozom, mi lehet a hiba?
Egy tömb string elemének egy karakterére próbálok hivatkozni.
Array[j][0] ami a j elem első karakterét adja vissza.
Ez egészen addig működik, amíg manuálisan írom be a karakter indexét.
De megáll működni, amint változót próbálok használni:
var d = Number(this[i].length);
flash('ok\n' + this[i][d]); //debug kiíratásVagy egyszerűbben:
this[i][this[i].length]
Undefined az eredményem. Nem értem.

Ki tudnátok segíteni? Így hirtelen azt se tudom hogy induljak el Google-n.A tömbök első eleme a 0, az utolsó a this[i].length-1
-
wis
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne némi segítségre hogy tudnék működésre bírni egy http get parancsot.
Használ itt vki Tasker-t btw?
Android-on próbálom futtatni a kódot, de csak Toast üzenetben kommunikál velem a fordító, és nem vmi informatív.Eddig erre jutottam, de csak "OK." Toast üzenet a jutalmam és legalább nem történik semmi:
var loc = [egy gps koordináta];
var http = new XMLHttpRequest ();
http.open("GET","maps.googleapis.com/maps/api/geocode/xml?latlng=loc&sensor=true", false);
send();
return(http.responseText);Majd az ezután következő sorok már le se futnak.
Idézőjeleket próbáltam aposztróffal is, úgy se jobb.
Ha jól sejtem, akkor a "http" változóban kéne visszakapnom szövegként a letöltött adatokat.
Akinek ez ismerős, kérem segítsen!
Jah amúgy épp csak ismerkedek a JS-el, semmi tapasztalatom nincs benne és informatikus se vagyok.
Köszönöm!Szia!
Nem tudom Androidon mi futtatja ezt a kódot, de szerintem először egy asztali böngészőben teszteld.
Így egyből kijött a hiba: send(); helyett http.send();
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung kuponkunyeráló
- Először kombinálja a Full HD-t az 1000 Hz-cel egy monitor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Projektor topic
- Autós topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- HP ZBook Fury 15 G7 i7-10850H 32GB 512GB SSD Quadro T2000 4GB FHD HUN bill, szép állapotban eladó
- Eladó MacBook Pro 16,1 2019 CTO
- új 0 km es garanciás lenovo loq rtx 5050 8gb
- Eladó teljesen újszerű karcmentes Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- 27% - Seasonic Prime PX-1600W 80 PLUS Platinum (PRIME-PX-1600)
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megtaláltam a vodafone.hu oldalán a forrásban a scriptet, amit közömbösíteni kellene egy user scripttel:

Tehát a *css fájlok linkjeit elől hagytam, a JQuery library és a többi JS script linkjét pedig közvetlen a lezáró body tag elé tettem át.