Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Számít valamit egy 3220-nál astepping? Mivel nem lehet tuningolni, gondolom semmit.
-
mexel
veterán
Végre megjött a 3220-asom. Asrock B75 lapban használom. A hőmérséklet figyelő progik miért csak 1 mag hőmérsékletét írják ki?
Ja, és az idle 32-34 fok az nem sok? ( a vebti mondjuk alig megy)
Az aida 64 is csak 1 magot ír[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A biosban be van állítva hogy all core, de minden program 1 magosnak látja a cpu-t. Mi lehet az oka?
-
mexel
veterán
Milyen progival tudom az i3 3220-at úgy meghajtani hogy minden mag és szál 100%-os terhelésen legyen? (meg akarom nézni a hőmérsékleteket, mert orthos alatt az egyik mag 10 fokkal több mint a másik)
-
mexel
veterán
Van a gépemben egy 3220-as proci. Hibátlan, szeretem. kaptam most egy 3225-öst is, de az csak annyiban különbözik hogy abban 4000-es videó van. Érdemes ezért kicserélni, vagy ez miatt kár bolygatnom a gépet. Most kb fél évig ezzel a prociba épített vga-val használom majd a gépet.
-
mexel
veterán
Kicseréltem. Ami érdekes: a monitorom alapból 60hz-en megy (Samsung 206bw 1680x1050-es felbontásban)
Beraktam ezt a procit, feltelepítette a HD4000-hez való drivert és csak 64Hz-et enged beállítani.
Miért? Miért 64 és miért nem a 60 aminek lenni kellene? -
mexel
veterán
Letöltöttem az intel oldaláról a megfelelő drivert és telepítéskor ezt írja: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek"
Ez meg mi a f@sz? 8gb ram, a proci adott, 3225 és a hozzá való driver. Ilyenkor mi lehet a nyűg? Lehet hibás sz IGP vagy a proci?
-
mexel
veterán
Végre feltelepedett a program, de a kezelőfelülete nincs sehol. Hol kellene azt megtalálnom? Nagyon gyanús hogy valami nem jó a procival
-
mexel
veterán
Egyszerűen megőrülök ettől. Ott van az asztalon az Intel HD Grafikus vezérlőpult ikonja. ha ráklikkelek kb 1 tuzed másodpercre felvillan majd kilép. A monitor felbontását sehová sem tudom állítani. ha valami 3d-s alkalmazást akarok indítani, egyszerűen olyan lassú hogy áll. ( 3dmark 2005 3 FPS-el indul, a HD 2500-nál azért több tíz FPS volt)
Mi lehet a baj? Másnak nem volt ilyen nyűgje?
Egyszerűen kivettem a 3220-ast, az működött, majd beraktam a 3225-öst és az már nem megy.[ Szerkesztve ]
-
-
mexel
veterán
Igen, ezt tettem fel. Bios reset és win újrahúzás azért nem kell egy procicsere miatt, főleg hogy ugyanaz a proci csak a vga más. (nem ma kezdtem a dolgot, ezért is furcsa ez)
A drivernek is azonosnak kellene lenni a 3220-al, gyakorlatilag semminek nem kellett volna történni a csere után. valamiért úgy érzem valami hibás az igp-ben. -
mexel
veterán
I3 3220-as gyári hűtővel van a gépben. próbálom beállítgatni a venti szabályzást. Ha prime95-el terhelem 100%-on a procit, az egyik mag 56-58 fokig is fel tud menni. Ez nagyon sok? nem forog teljes erővel a venti, de teljes fordulaton sem megy igazán lejjebb. Alapon 3x fok körül van, nem néztem pontosan.
Az 56-58 fok elfogadható vagy trükkösködjek még valamit? -
mexel
veterán
Az mitől lehet, hogy végre beállítottam a venti fordulatokat a biosban, 100%-os prociterhelésnél is csak kb 2000-ig megy fel a venti fordulatszám, és max 58 fokig ahőmérséklet, ennek ellenére egy régebbi játékban elkezdi pörgetni a ventit fullon.
Aida riporttal megnéztem, hogy eközben a proci minden magja és szálja max 50-60%-on megy, de a hőfok felmegy kb 58-59 -re néha, és a venti pedig fullon pörög.Ennek mi lehet az oka?
-
mexel
veterán
Illetve lehet hogy megvan az ok Közben felkerült a ház oldala.
Nem gondoltam hogy ennyit számíthat, kb 4-5 fokot is.Közben teszteltem is, így van sajnos. A fenébe erre nem gondoltam. Tehát ha felrakom a hátz oldalát akkor a hőfok felmegy akár 62 fokig is (i3 3225 gyári hűtő)
Ez nagyon sok? A gyári hűtő alatt lévő paszta(szerűség) az jó minőségű?Segít a ház oldalán lévő rácsra szerelt venti 5V-on ha fújja befelé a levegőt?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
I3 3220 procinak mi a gyári fesz érték? A biosban be akarom állítani, de több értéket is találtam és nem tudom mennyi lehet az igazi.
-
mexel
veterán
válasz Razermazer #17885 üzenetére
Valahogy hasonlóan jártam pár napja, írtam is ide (is). 3225-öst egyszerűen nem tudtam normálisan életre kelteni (illetve a HD4000-et) az ati kártya után. Feltelepül (néha) a driver, de nem működik. bármit csinálok nem megy.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Csak egy gyors kérdés: jelenleg egy gépemben i3 3225-ös proci van, és lecserélhetném i5 3470-re. Most látom viszont hogy az i3-ban HD4000 vga van, az i5-ben viszont csak HD2500. Hogyhogy abba gyengébbet tettek? Látom majd a különbséget ha csak ezta vga-t használom? ( több gépben is cserélnék így procit)
Érdemes?Szerk: most látom hogy az "5"-ös végződésű cpu-khoz van HD 4000. Van egy i3 3220 is, abban már csak HD2500 van, azt akkor érdemes cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok! Édesapámnak rakok össze egy gépet a régi AMD helyett. Ami itt adott, az egy 15 3470-es proci HD2500 -al és egy i3 3225-ös proci HD4000-el. ( fentebb már volt szó e kettő prociról)
Ő nem használja másra a gépet mint alap internetezés és legfőképpen tili toli játékokra. ( ilyen Bejeweled, meg BigFish games szerű ügyességi játékok tömkelege, ezek szerintem 2D-sek.)Ezek miatt a játékok miatt jobb lehet az i3 a HD4000-el, vagy erre is jobb egy i5 még ha gyengébb is a HD2500? Melegedésre kb mindkettő ugyanaz lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Milyen házat vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest