- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzoli79
tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van egy ASUS P8P67-es alaplapom benne egy I5-3470-es procival és elgondolkodtam rajta azon kéne bele egy XEON proci, de nem találtam infót arról kezeli e az alaplap.
Segítséget előre is köszi. -
-
c20xe
csendes tag
Sziasztok!
Van egy i7 2600k-s procim. Az a gondom, hogy nem tartja a turbo frekvenciát. Normál használat mellett fel-felugrik 3,8 GHz-re, de pl stresszteszt alkalmával csak 3,5-ön megy, majd kis idő múlva visszaesik 3,4 GHz-re, ami az alapfrekvenciája. Ami érdekes, hogy van rajta egy orbitális méretű toronyhűtő, 1 órás stresszteszt alatt sem megy fel 57 fok fölé, tehát a hőmérséklet biztos nem okozza. Mitől lehet ez, hogy nem tartja a turbo boost-ot? -
vuk777
aktív tag
válasz
Fr@nkieWilde #32182 üzenetére
Helló!
Hogy sikerült a "kipakolás" ,tudtál vele feljebb menni órajelben vagy csak a hőérzete jobb a CPU-nak? -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Speed® #32181 üzenetére
Hát 4,5Ghz-en ment, Vcore 1.3V alatt volt, egy órás P95 után 65 fok alatt volt.
Saját vga-ájával ment 4.7Ghz-t is stabilan.
Azóta, hogy lejött a kupak, nem tudom mi a helyzet, mert nem raktam még vissza, nehogy bajt csináljak.
szerencsére a kupak nyoma megvan a nyákon, így talán vissza tudom tenni segítség nélkül is. -
Speed®
titán
válasz
Fr@nkieWilde #32180 üzenetére
Ha LM és jól fel van hordva a DIE/TIMre is, nem kell újradolgozni. Ragasztásra UHU hőálló sziló, esetleg CX-80, lényeg a magas hőtűrés. Gyakorlattal nem igényel egyebet, anélkül egy relid tool azért jó, ha van kéznél, ami pozícionál és tart a kötés kialakulásáig. Akik ezzel foglalkoznak, általában ezzel dolgoznak. Nekem is van, egy elszabott relid után vettem
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Speed® #32179 üzenetére
Szerintem nem paszta, azt már láttam sok félét és szürkés, világos, csillogó, anyag. ahogy most rákerestem az LM liquid metal-t takarhat, ha minden igaz, szerintem inkább az, mert "metálos" a külleme. Ez a jobb megoldás? Esetleg már ne mis távolítható el?
A visszaragasztás igényel valami különleges anyagot és tudást, vagy esetleg mezei ragasztóval is megoldható?
-
Speed®
titán
válasz
Fr@nkieWilde #32178 üzenetére
Normális relid esetén nem jön le. Érdemes megcsinálni, mert enélkül leszorításnál csúszkál az IHS, megsértheti a DIEt. Illetve ha lejött, akkor kérdés mi van alatta, LM vagy paszta? Előbbi a végleges/hatékony megoldás ugye.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Szert tette megy delidelt i5 3570k-ra.
Levettem a hűtőt róla. le akartam pucolni a pasztát a kupakról és a kupak lejött nagyon könnyen a nyákról.
Kérdésem, hogy a delidelt cpu-k mind ilyenek, vagy kell/lehet ezzel kezdeni valamit?
Vagy jól van így, ahogy van?Köszönöm előre is.
-
válasz
Toby888 #32176 üzenetére
Remélem nem gyári hütésel vágsz bele hanem valami combosabb torony légel.
A cpu vcore feszt pedig fixáld és elsö körben 1.2 vcore fesszel probáld. Pl 4.3ghz en.
Docp re állitsad a ramokat és ott automatán fel tudod dobni xmp 1.2 re az az 1600mhz ra és probáld ki.
Hw info 64 el monitorozad a höfokokat.
Gondolom játszani fogsz így játékal teszteld le mit csinál vagy mit nem. -
Speed®
titán
válasz
Toby888 #32171 üzenetére
Nincs mit, ha meg is haragszol..amit te kérsz, az nem segítség.
0 alapismerettel senki nem fog jó szívvel rábeszélni a rizikóra..
Tegyük fel égbelőtt VTT fesszel kinyírod a CPUt, kit hibáztatsz?
Esetleg eldurrantod a lapot, amiből kb. fehér holló ma már 1 jó.
Itt egy 32k+ hsz.t tartalmazó topik a témában, keress és tanulj,
vagy nézz szét kint, van bőven guide, akár videós formában is.. -
Dönc
tag
Sziasztok,
engem is megcsapott a változás szele, így közel 10 év után beruháztam egy 8. genes i5-re.
Habár papíron nem nagyságrendekkel kraftosabb az új vas, viszont érezhető a fejlődés minden téren, sokkal pörgősebb a rendszer.
A 3570k-t félgépet megörökölte fiam, így az is családban maradt, nagyon kíváncsi leszek meddig fogja bírni a gyűrődést. Nagyon remélem, hogy még sokáig, mert még ma is decens teljesítményű a szerkezet.
Üdv,
V -
Toby888
senior tag
ez így elég nyers, főleg hogy nem ilyen lapom van, de azért kössz szépen
-
Toby888
senior tag
nosza akkor nekem segítsetek légyszives ha tudtok, OC-zni szeretnék egy 3770K-t egy maximus v gene-be, ha lehet akkor szájbarágósan ( :
-
válasz
Speed® #32156 üzenetére
"Üdv!
i3 3220-hoz lenne kérdésem:
[link]
Elvileg azt írja 2.0 pci-e-t támogat.
De van ahol gen 3-at is írnak [link] [link]
A legjobb az egészben,hogy nem találni róla videót,vagy képet gpu-zvel.Mert szinte csak cpu-z képeket dob fel google
Vagy ha találtam 1et,azon nincs rajta ez az infó"
nem hirdetem de a 2xx széria PCI Express Revision 2.0 támogat míg a 3570k as 3.0 lát ...
Tisztában vagyok a szabályokkal. én csak tanácsot adtam... -
flash-
veterán
válasz
lemusz #32153 üzenetére
Egyszerű, anyagiak így alakulnak,(ha van is inkább másra költök) másrészt mivel nem igazán játszok, az hogy most a gép 1.5 óra alatt rendereli le a szerkesztett videót vagy 60perc alatt tök mindegy addig csinálok mást:) majd persze lesz fejlesztés ha az igények és az anyagiak úgy alakulnak
Dee a 2000és millenium talán kimaradt:)És talán a 8 is mivel megjelenésekor nem volt jó híre, de a 8.1-el semmi bajom nem volt egyébként
-
flash-
veterán
válasz
lemusz #32151 üzenetére
igazából nem is értem a kérdésed
Szerintem elég sok féle oka lehet ha valaki szeretne rendszert váltani,legfőképp mégiscsak egy új rendszer tehát kíváncsi vagyok rá milyen, miben más, ugyanakkor szeretném megismerni nem csak alap felhasználó szinten, (a cégnél win 10 van, szerintem hamarosan 11 lesz, és azért jó ha képben vagyok tudom mit hol keressek, mit hol kell beállítani,) nem mondom hogy rendszergazda vagyok de félig meddig azért én jobban szeretem megismerni a rendszereket mint mondjuk az hogy hol lehet beállítani a háttérképet,stb.Meg persze ha megoldható és nem lesz nagyon hátránya miért ne? elképzelhető hogy lassabb lesz de legalább megpróbálom megnézem mit tud milyen.
másrészt hobbibol is,valamennyire ez hobbi, win 3.1 óta követem a Windows verziókat, akkor ez miért maradna ki?Egyébként én véleményem szerint elég nagy ugrás volt a win 10 a win7ről, nem igazán volt még win 10el kékhalál vagy ismeretlen programleállás,stb., én nekem csak előnyöm volt a váltásból.
-
lemusz
addikt
válasz
flash- #32147 üzenetére
Miért kellene neked a win11? Van valami olyan funkciója, ami mindenképpen kell? Vagy csak félsz hogy kimaradsz/lemaradsz? Semmi értelme. Régi update-eletlen szarrá tweakelt win10-et használok, de ha a lapom támogatná lehet még mindig inkább win7-en rötyögnék, pedig sokkal újabb a rendszerem a tiednél.
-
Raggie
őstag
válasz
flash- #32149 üzenetére
Nincsen hivatalosan támogatva. Tehát nem is nézik, hogy milyen biztonsági réseket adhat, valamint a programokkal sem nézik a kompatibilitást és optimalizálni sem optimalizálnak rá.
Én nem tenném egyébként. A Win10 is tökéletes lesz még rajta, amíg arra adnak terméktámogatást én tuti azon maradnék. -
flash-
veterán
3570k--s cpu-m van, tehát a windows 11-et nem fogom tudni felrakni sehogysem?
biztos lesz valami modifikált win 11 nem? azt felrakom és és menni fog? vagy teljesen el kell felejteni így a win11et? -
Atti0925
tag
Sziasztok!
Platformváltás helyett egy kis erősítést szeretnék inkább,az elképzelésem a következő: i3 2100 helyett i5 3xxx valamelyik,plusz egy gtx 1030.A felhasználás netezés,torrent,film(köztük 4k is)minimális játék(régi nfs-ek).Esetleg elég neki mostani proci,v kell az i5?Az i7eseket feleslegesnek érzem,nem játszom,és drágák is,ha összeadom így őket,abból már a platformváltás is kijönne,az i5 meg fillérekből megvan. -
Raggie
őstag
Egyébként hőmérésékletekkel hogyan áll?
Csak mert nekem volt olyan lapom Ivy alatt aminél jóval nagyobb feszeket kellett beállítanom, mint az utána levőknél fizikailag ugyanazzal a processzorral. Olyan volt, mitha nagyobb setting kellene ahhoz, hogy ugyan az a fesz el is jusson a CPU-hoz mint a másik lapoknál.
Szóval ha a hőmérsékletek okésak, akkor lehet mehetsz feljebb is. Persze óvatosan, nem akarom, hogy emiatt elpukkanjon valami! -
WZP
aktív tag
válasz
Freiherr #32134 üzenetére
Ééés ennyi. 24 órát betonstabil volt, összes stresstesztet bírta vég nélkül, és most egyik pillanatról a másikra elkezdte dobálni a kéket. Hiába az 1.4v, hiába az extreme LLC. Franc se érti ezt. Mindenesetre kiábrándító. Lehet csak nem úszom meg ezt a platform cserét.
-
Freiherr
őstag
Az elég sok, offsetben legtöbbször mínuszba megyünk.
Én kezdenek -0.2- vel, ha kressel, akkor mehetsz feljebb 0.02 vel lépésenként, LLC-t is veheted feljebb, ne droppoljon akkorát.
Az összes procimat 10-20 kör Linx- szel teszteltem húzás után, ha az lement hiba nélkül, utána szinte sose volt gond a stabilitással. -
WZP
aktív tag
válasz
Freiherr #32131 üzenetére
Nem tudtam pontosan hogy működik az, utána kellett néznem. Most +0.05-ön tesztelem 4.4-en. Így CPU-Z szerint 1.404-et kap, kicsit sok de ha így stabil, legalább az is elmond valamit, és akkor utána elkezdhetem kicsit visszacsavarni. Kíváncsi leszek.
Raggie: alapot tudja, de azzal nem vagyok megelégedve őszintén. A 2500K 4.1-en vidáman ment, alapon ez "csak" 3.9 turbóval, ha csak annyit visz akkor nem nagyon érte meg az upgrade.
-
-
WZP
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég upgradeltem egy 2500K-ról egy 3770K-ra a Gigabyte Z77X-D3H lapomban annak reményében hogy hozzáadjak még 1-2 évet az élettartamához. Viszont sajnos stabilitási gondokkal küzdök még relative alacsony oc-nél is.
BIOS a legújabb 18i.
https://overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/gigabyte_z77_overclocking_guide/2
Magamtól is próbáltam, meg ez alapján a guide alapján is. XMP on, Turbo off, LLC max, és kézzel 1.2-1.25, de még 1.3 is, 4.4 bebootol szépen, de aztán pár perc után instabillá válik, és már bootnál megfagy a gép. Resetelhetem jumperrel a biost.
Mindenhol a neten azt látom hogy vidáman futkorászik sokaknak 4.6-on még csak 1.2-t kér.
Most ennyire benéztem a szilicium lottót, vagy szemét a lap, ram, vagy valami beállítás ?
Hűtő Scythe Ninja 3 Rev. B, proci meg van kupakolva, hőfokok kiválóak.
RAM: 4x4GB 1600MHz DDR3 Corsair Vengeance
Táp: FSP Aurum Gold 550M -
Pöttön
őstag
válasz
Raggie #32121 üzenetére
Sajnos nem láttam ilyesmit.
Ezek vannak még:
Az áramerősséget lehet limitálni, meg a TDP-t tudod beállítani valamilyen Watt értékre, de az nem egészen az alulfeszelés.
Ezeket ha megpróbálnám állítgatni nem hozna pár fokot?
Csak mert lehet hogy akkor nem lehet kimondottan a procinak a feszét állítani.Toby888 : Köszi a tippet!
Ez hozott -6 fokot!
Van esetleg még valami tippetek amivel lehetne pár C-t faragni? -
Raggie
őstag
válasz
Pöttön #32120 üzenetére
Hát nem volt ilyen laptop soha a közelemben sem, de nem látok sehol feszültség állítási lehetőséget.
Az áramerősséget lehet limitálni, meg a TDP-t tudod beállítani valamilyen Watt értékre, de az nem egészen az alulfeszelés. Nincsen más "voltage management" vagy hasonló fül? -
Pöttön
őstag
Sziasztok Mesterek!
Igaz a segítség kérésem csak 50%-ban illik ide, mert igaz hogy Ivy, de laptop... Ezért előre is bocsi!
Van egy Thinkpad T430-am amibe ki cseréltem a procit egy 3630QM-re, a proci alap 3,2ghz turbo-n megy 1,076 és 1,085 közt ingázó fesz mellett (Aida64 szerint).
És sajnos 10 perc stressz teszt alatt 94-95 fok között van a hőfok.Ezért szeretném ezt a procit amennyire csak lehet alul feszelni, hogy minél kisebb hőfokon tudjon üzemelni, ehhez raktam fel egy modolt bios-t a laposra.
Amivel akár még húzni is lehet egyes procikat (37xx,38xx,39xx) szóval az én esetemben ez nem szempont, de biztos be lehet valahol állítani a feszültség értékeket is.
Ebben szeretnék segítséget kérni, mert hirtelen elvesztem a beállítási lehetőségek bőségében...
Csináltam egy pár képernyőképet a bios advanced füléről, gondolom hogy a Processor Configuration fülnél kell a megoldást keresnem, a Thermal Configuration-nál ahogy néztem a hőfokok monitorázását lehet csak állítani.
A tippeket, segítséget előre is köszi! -
BigBlackDog
veterán
válasz
BigBlackDog #32115 üzenetére
4 Ghz-en, ~20 perc Intel Burn Test után egész barátiak a számok;
- magfeszültség 1.0 V-ra van állítva (ennél lejjebb nem tudom), 1.016 V lett a maximum
- maghőmérséklet maximumok 46-53 °C között alakultak
- Procihűtő ventije 1600 rpm-ig ment fel -
Raggie
őstag
válasz
BigBlackDog #32117 üzenetére
Hát igen, ilyen régi lapnál és procinál, főleg amikor BIOS mizéria is volt most vele elég nagy szívás lesz visszatornázni 4,8-ra üzembiztosan...
Én tuti nem tenném bele az energiát. De te tudod. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Raggie #32116 üzenetére
Igen, én is ezen gondolkoztam.
Csak, ha már egyszer ment 4.8-on pár nappal ezelőttig, akkor piszkálja a fantáziámat, hogy most miért nem megy.
Gondolkoztam a cserén is valami újabb platformra. Ha érezhető javulást akarok, akkor nem keveset kéne beletolnom, miközben a mostanában használt dolgokra (alap felhasználás, képszerkesztés, kicsi játék) tökéletesen jó ez a 3570k is.
-
Raggie
őstag
válasz
BigBlackDog #32115 üzenetére
Szerintem amire nem elég 4,5-ön arra nem lesz elég 4,8-on sem. Öreg platform, nem számít ennyi tuning igazából a teljesítményben.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Adott lenne egy 3570k proci, Asrock Z68 Extreme 3 Gen 3 lap és egy Prolimatech Megahalems hűtő ventivel használva. A napokban a lapnak volt némi afférja, a BIOS chipet újra kellett írni teljesen.
2014 óta van meg a proci, azóta ment 4.8 GHz-en, bekapcsolt SpeedStep mellett. Stabil volt, nem volt semmi gond vele. BIOSban offset módban volt a proci fesz, "-0.005 V" volt beállítva. Gyakorlatban, ha jól rémlik, valahol 1.3 és 1.35 V között volt a HWiNFO által kiírt feszültség.
Viszont a BIOS újraírás óta nem sikerült stabilizálnom 4.8 GHz-en. A régi, -0.005 V-os offset beállítás mellett Windows boot sem fut le, de fixre állított 1.35 V esetén is véletlenszerűen záródnak be programok, illetve pár perc LinX után kifagy/újraindul a gép. 4 GHz-en járatva, 1.1 V körüli magfesszel viszont stabil a szerkezet.
Van értelme próbálkozni 4.8 GHz-en is stabilra belőni szerintetek (ha már évekig így ment), vagy öreg a lap-proci páros ehhez a fentiek alapján?
-
Speed®
titán
válasz
Hencso #32105 üzenetére
Friss OS vagy a régi? Eszközkezelőben érdemes eltávolítani az összes processzort (rejtetteket is!), aztán restart után jó esetben észheztér. Ha nem, esetleg az indítási beállítások (msconfig/boot.ini/speciális/processzorok száma) között meg kell nézni, mi van beállítva, néha behülyül. Végső esetben OS reinstall és/vagy hibás proci/foglalat.
-
-
Mans20
addikt
Jó napot!
Van egy P8H61M LX3 plus legalja lap, [link] i3 után még elbírná az i5 2400-et? vagy valamelyik i5 3xxx-et ami kevesebbet fogyaszt kicsivel? irodai használatra van a gép.
-
Dönc
tag
válasz
Toby888 #32100 üzenetére
Neem, nekem csak Asrock Pro4-re futotta annó, aztán innen nem is léptem feljebb (cuccok között ott az aktuális konfig). Az, hogy optimalizáltak-e az említett játékok vagy sem nem vágom, nem követtem sose az ilyen fórumokat. Minden esetre meglep(ett), hogy még mindig használható a vas érdemben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest