- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Nekem nagyon segítő készen kölcsön adta Raggie az ő toolját, szerintem neked is oda adja, ahogy írta is fentebb. Azzal biztonságos és egyszerű.
Anno írtam is róla egy blogbejegyzést. -
Atla
senior tag
válasz
Pixx96 #31094 üzenetére
3770k két hetes, még nem volt időm átírni az adatlapom se.
Nem baj srácok, saját hibájából tanul az ember. Azért gondoltam megosztom veletek is, hátha tanul valaki aki olvassa. Most vagy veszek egy 2600k-t, azt jó van, vagy veszek még,egy 3770k-t , és újra próbálkozom egy idő múlva.
-
Raggie
őstag
válasz
Toby888 #31087 üzenetére
Ejj...
Ehhez lehet 3D nyomtatni 1-2 ezer forintért satuba fogható műanyag hülye-biztos delid tool-t.
Nekem van is, és szívesen kölcsön is adom. Én is már többször de már más fórumtársak is sikerrel használtuk minden probléma nélkül.
ILYEN csak Ivy-hoz méretezve pontosan.
Ez szerintem még a pengés megoldásnál is biztonságosabb.Kár érte...
-
Atla
senior tag
válasz
Toby888 #31087 üzenetére
Valószínű legközelebb én is a pengét választom. Én két módszert tudok,a satu, és a körbe vágás. A satus módszerből kétféle van, amikor a kupakot fogod be, és kalapáccsal leütöd a nyákot, és van amikor félig a kupak félig a nyák van szorításban ilyenkor picit ferdén áll benne. Én ez utóbbit választottam. Túl magasra raktam a nyákot,h ne legyen nagyon ferde, és le is pattant róla. Egyébként sikerült volna simán.
Próbáltam másik lapban is, próbáltam egy RAM modullal minden slotban, de semmi sajnos.
-
Atla
senior tag
Tegnap megérkezett a condactonaut, viszont a satu megsértette a proci szélét. Túl magasra raktam és lepattant. Asus lap 55-ös hibakód, képet nem ad.Úgyhogy mindenkit óva intenék delid ügyben.
-
Starchm
őstag
Lehet hülyeségnek tűnik a kérdés elsőre, de egy proci egy másik lapban lehet jobban oc-zható? Gondolok itt arra, h kevesebb feszt vesz be ugyanakkora sebességnél vagy forditva?
Gondolom nem lesz a válasz, de azért kiváncsi lennék rá. -
regener
veterán
válasz
Smiley #31075 üzenetére
Attól függ milyen lapod van, vannak olyan ASUS, MSI és Giga lapok amikben többet enged rátolni a szorzóra és működik is.
ASRock kihagyta ezt sajnosPersze így is megvolt a 4GHz a 3470-el, csak épp már BCLK-val
-
John Rose
aktív tag
Nekem is tökéletesen megfelel a játékaimhoz. Jó árban jutottam hozzá itt a HA-n!
Inkább tényleg marad így a masina, aztán később meglátjuk mire tudok újítani lap és proci terén. -
Atla
senior tag
válasz
John Rose #31071 üzenetére
Ugyan ilyen VGA-m van itthon,nekem sajnos tönkre ment rajta a vintillátor PWM része.
80%-nál kapcsolnak be csak a ventik,de egyébként jó kártya nagyon.Szóval játékok miatt ne válts,hacsak nagyon olcsón hozzá nem jutsz.Azzal az 500-600Mhz többlettel nem nyersz semmit.
-
John Rose
aktív tag
Köszi!
Sokat segítesz így is!
Játék terén kocajátékos vagyok (Assetto Corsa, GTA V, Euro Track Simulator2, Msts, Omsi2). Egyikkel sem játszom napi 1-2óránál többet, persze ha lehet FHD- ban. Főként multimédia és zenekonvertálás megy többet, Igazán a GTA V, ami igényesebb, de az is inkább a vga-ra (Sapphire HD7870XT Dual-X 1050 Mhz Gpu Oc).
Sajnos játék terén manapság (mint általában lenni szokott) tényleg mélyen zsebbe kell nyúlni és új generációban gondolkodni. -
Atla
senior tag
válasz
John Rose #31069 üzenetére
Véleményem szerint ha pénzbe kerül a váltás,nem éri meg .
4/4 szálrol szintén 4/4 szálra,és 2-ről 3. generációra váltás,tehát még utasitáskészlettel se tud többet ,pl AVX 2,amit már a negyedik gen.pl. tud.
Én is most váltottam 2500k-ról 4.3Ghz,3770K-ra 4.2Ghz jelenleg.
Ez 4/8 szál,de nincs eget rengető különbség,Battlefield 1-et kivéve,de ott is inkább minimum FPS-ben javult smoothabb lett ahogy sokan mondták már.
Rpcs3 ps3 emulátor is profitált a több szálból,pl Top Spin 4 35FPS-helyett,fut 55FPS-sel,az álmom egy God Of War 3 végigjátszás,PC-n ,de ettől még messze vagyunk.
Én emiatt is váltottam,illetve a BF5-ben reménykedek,h jobb lesz.
Persze ha nem is játékra használod akkor nem tudom minek fosom a szót.Jaés ez cssak az én véleményem.
-
John Rose
aktív tag
Nincs hozzá, csak gyári hűtőm. Gondolom az kevés lenne, mert a 4ghz-hez feszemelés is kellene, ami miatt fűtene is
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock P67 Pro3 Se alaplapom és benne egy non-k i5 2500 procim. Gondolkodom hogy vagy egy Xeon E3 1245-re vagy egy i5 3570K procira cserélném. Erősen az i5 3570K felé húzok, mert ha alapfeszen vinné a 4Ghz-et akkor gondolom előrébb lennék vele. Nem merem ezt az i5 2500-at, nehogy a lapot véletlenül gallyra vágjam!
Szerintetek megéri a csere? -
Baryka007
addikt
Üdv megint, kicsit segítenétek a BIOS-omban eligazodnom ? Asus Z68 V-LX em van... És szeretném undervoltageolni a 3770 et 4,1 allcoreon addig amíg csak lehet... Jelenleg -20mV offseten vagyok... De a Core temp, néha kiírkál nekem 1,338 voltokat
Ez hogy lehetséges? Talán a Windows állítgatja magának öntörvényűen vagy mi történik itt? Hogyan lehetne ezt kikapcsolni? És beállítani neki azt, hogy 4,1 Ghz-n fixen menjen X volton ? Jah meg +1 gyors kérdés 4,1 allcoreon általában mennyi kell a 3770 nek ? Amivel még épphogy elmegy ?
-
Atla
senior tag
Rászánom magam a delidre, mivel nem tudtam sokkal előbbre jutni. 4.2 ghz 1.760v,nem megy a 4.4 nem is próbálom egyelőre, mivel így is 80C fokig megy fel BF1 alatt. Az R9 290 túl közel van hozzá és okádja rá a hőt. Szóval mit ajánlotok a kupak alá????
-
-
Atla
senior tag
válasz
Freiherr #31055 üzenetére
Fix fesszel próbálkozok,h megtaláljam hol lesz stabil.
42x100 Prime95 load alatt CPU-Z szerint 1.192V edddig jutottam 1.184V-nél kifagyott a BF1 másfél óra után.
Úgy tünik nem egy tuning bajnok.
80C-fokig felmegy 2óraBF után. Az álom 4.5Ghz az sajnos elmarad,vagy legalábbis amig nem szánom rá ,magam a Delidre. -
Atla
senior tag
Megérkezett a processzor+lap,össze is raktam.
BF1 már jobban fut,nem esik be 60 alá a 64fős szervereken. Eddig 2500k val 80-90 Fps néha beesett 60 alá is,most 3770k, 110-120 Fps,néha be esik 80-90re.Egyelőre minden alapon RAM-ot ia 2133 helyett 1600-on hagytam.
Elég forrófejű sajnos a proci,load alatt Prime 95, 39x100 1.18V-ot ad a lap neki,igy olyan 77Cfokig ment fel. -
-KP-
addikt
Ekkora hülyeséget is régen olvastam, hogy valami gyorsabb, mikor lassabb. Ott kell lenni valaminek, ami miatt leszabályoz a proci.
-
Atla
senior tag
válasz
Speed® #31034 üzenetére
Sziasztok. Hamarosan belépek a klubba ha minden igaz. 2500k,Asrock z68 pro3 párost, vált egy 3770k , Asus maximus v gene. Így sikerült csak lappal együtt hozzá jutnom,de legalább van kettő is ha baj lenne. A 2500k 4.3 ghz-en hajtottam , reménykedem egy 4.5 ghz-ben. Battlefield v miatt történt a beruházás. Nyilván ha lenne pénzem rá most Ryzen 2600x ,vagy 1600x-et vettem volna .
-
Speed®
titán
válasz
Pixx96 #31033 üzenetére
LinX/4GB, GFlops értékekből látszik, ha gond van, jobban szeretem.
Fesz..igazából lejjebb kezdeném kitesztelni, hogy látszódjon, meddig lineáris a skálázódása..azt a sweet spotot kell megkeresni. Nincs arany érték, darabja válogatja. Mindenesetre nem 32nm Sandy, felesleges az alapján gondolkodni, 22nmen szvsz 1.3V max. a 24/7 érték. -
Pixx96
aktív tag
válasz
Speed® #31030 üzenetére
Scythe Mugen 4 @ 1100RPM-el dupla venti ezt hűti 1,390 még nem tesztelt csak belőttem gyorsan egy akkora feszt amivel gondoltam hogy biztosan stabil míg tesztelem. Biztosan nem kér ekkorát később játszadozom vele.
Tudnál mondani valami átlag feszültség értékeket 4,5 / 4.7re? Régen nekem 1,332-vel vitte a 2500k a 4,5g-t gondolom akkor ennek azért 1,3 körül kéne
-
Speed®
titán
válasz
Pixx96 #31029 üzenetére
TGC lesz az és ja, nem viccel
Milyen hűtő van rajta? Azért a fesz kicsit durva Ivyhoz mérten :S
Illetve kupak és hűtő közé kár kenni, elcseszi a felületeket, ha nem is agresszívan, mint az alut, de megrágja a rezet/nikkelezett rezet is hosszútávon. Nem is hoz annyit, a lényeg az IHS/TIM cseréje ugye. -
Pixx96
aktív tag
Na megjött a CTG hát ez valami atom durva cucc
4,7g@1.390v 70fok linx alatt játékoknál pedig 58-64c... Végül nem használtam mx4-et hanem 2x van a CTG
-
Pixx96
aktív tag
Megéri váltani főleg nálad 1060-nál érezhető lesz a váltás stabilabb játék menetet garantál az i7-es főleg minimum fps téren több szálnak hála nincs annyira terhelve és kevésbé esik be az fps is.Procit nyugodtan vehetsz használtan ezek ha az első kibontás pillanatától működnek nagyon kevés az esélye hogy tönkre menjen. Az evo 212 meg röhögve lehűti sőt ha Z-s deszkád lenne még némi tuningot is bírna.
-
orc88
őstag
Sziasztok!
Ahogy, olvasom itt a topikban is többen feltették a kérdést mostanában, hogy megéri-e váltani i5 3570-ről i7 3770-re. Egy szerény B75-ös lapom van amin kimaxolnám a lehetőségeket és ahogy néztem kb. 10-15 ezret kéne ráfizetnem. (Procit még nem vettem használtan, de az ismerősi körben még 1 Intel proci se halt meg, pláne nem K-nélkül, így gondolom efelől megnyugodhatok, ugye?
)
Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire releváns pl. az AC Origins / Crew 2 proci evés szempontjából
A következő 1-2 évre még elég lenne a 3570, vagy innentől már az AAA címek megeszik a 8 szálat is?
Illetve ha váltanék, a jelenlegi CM 212 Evo elegendő lenne neki hűtés szempontjából? -
Pixx96
aktív tag
válasz
Speed® #31022 üzenetére
Pénteken adtam le a rendelést (délben) és már a futárnál van a cucc így lehetetlen módosítani sajnos...Utólag gondolkodtam én is hogy lehet az kéne az itthoni mx4 helyett... Bár én még sosem csalódtam az mx4-ben
Majd lehet veszek a gtx 780 ti dc2 VRM alá thermalpadot akkor rendelek azzal együtt hydronautot és akkor újra kenem vele a procit meg a 780-at is
-
-
@rglaaf
veterán
Üdv
Asrock B75 Pro3 lapba perpill egy i5-3570 van érdemes cserélni egy 3770k-ra GTX 970 mellé? -
regener
veterán
válasz
Pixx96 #31007 üzenetére
Nem én csináltam, hanem egy fórumos tag Hardveraprórón át.
Proci és IHS közé ment a CLU, a kupak és a hűtő között pedig Arctic MX4 van.
Illetve az IHS-t vékonyabb ragasztó régettel vitte fel mint ami gyárilag volt, így jobban rá is tud ülni az IHS a proci felületére.A gyári paszta meg szó szerint száraz volt, így inkább szigetelt mintsem segített volna már
Szerintem az MX4 pont elég a hűtő alá, drágább nem éri meg.
-
Pixx96
aktív tag
válasz
Starchm #31012 üzenetére
Értem hát én most gondolkodóban vagyok... Mert a húzott 780 ti-t 1200-as órajelen már nem tudja kiszolgálni a 3570k 4.ghz-en nagyon sok helyen
Proci jelenleg delidelve van de mx2 van alatta 2x amivel így is 70-75 fok csak kétlem hogy azaz 500mhz kisegítene.Tehát így most azon morfondírozok hogy clu-t vegyek és 4,5g vagy váltsak procit 1155-en belül i7-re. 1150-re nem váltok ott még mindig 50k egy 4770k
Mennyit érhet most egy OEM delidelt 3570k?
-
Starchm
őstag
válasz
Raggie #31006 üzenetére
Pont irni akartam de megelőztél, h 4.7ghz azért 3770k-nál több mint nem általános
4.5 is elég változó szerintem, azért forumon is eléggé látni h erősen szét van szórva, h 4.5-n milyen feszen visz. / pl nálam 1.26 a 4.5Ghz, nálad asszem 1.3 vagy mennyit irtál, speed-nél meg 1.2 körül ha jól emlékszem... / -
Baryka007
addikt
válasz
Chalez #31003 üzenetére
1070 bőven elég... Valahol 2k ra elég az a VGA saját tapasztalataim szerint.... 1080 meg kevés 4k ra... Szóval az valahol soha nem is éri meg annyira. Ha csak nem 240hz 1080p.
De én mindenképpen beújítanék egy 3770 et, hatalmas upgrade volt érzésre amikor 3470 ről 3770 re váltottam. De akkor is ajánlom a K verziót neked ellentétben Speed(R) el. Én megbántam, hogy non-K-t vettem. Mehetnék most 4,7 ghz körül stabilan. Helyette 4,1.
-
Speed®
titán
válasz
Chalez #31003 üzenetére
Ha nem is 3770Kt, de egy nonK verziót meg lehet csípni olcsóbban már, elég.
Mivel a lapodban fel lehet lőni 4.1+ra az alapfrekit, kb. 10% tempót hagysz el.
Árban meg gondolom nem mindegy, hogy a különbözetből megvan a +8G is..
1070ig simán elmehetnél VGAban, az 1080 értelme kérdéses már 1080Pben. -
Chalez
őstag
Sziasztok!
Gépfejlesztésen agyalok, egy GTX 1080 - 1070 a terv vga fronton, érdemes lehet e a 2500K helyébe egy 3770K-t tennem Asrock P67 Extreme 4 lapba, úgy, hogy a 8GB memómat 16-ra upgradelném ráadásul.
Fájna egy next gen lap+proci+ddr4 kombó anyagilag most...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Formula-1
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest