Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
-
Speed®
titán
válasz
carl18
üzenetére
Lődd be rendesen azt a procit..3400 az alap AllCore Turboja, erre +400 megy a nonK OCval, további 100MHz BCLKval (38x102.6) 24/7re nyugodtan. Tehát 3.9GHz/4C, 4GHz/3C, 4.1GHz/2-1C. Csodát ne várj persze, de azért +10% tempó már érezhető. Ha kevés, kicsi pénzért 2600 vagy 3570K pl, utóbbi 4.5 körül-felett már korrekt, csak ott nem lépi le komolyabban a 2600@4Gt, ahol masszívan jól van a HT kihasználva, az meg ritka.
+ RAM sem árt (2x2 bagó pénzért pl., jót tenne ennyi is, persze 16ra felbővíteni sem horror), ill. a VGA is so-so azért már a friss címekben.. -
carl18
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Hát majd meglátom még kicsit várok

Far Cry 5 alatt sokszor dropol a játék meg ilyenek, sokszor be esik az fps.
Netten néztem pár videót másnak nem csinálja úgy mint nálam, nekem meg van hogy be esik néha néha meg megáll a kép és nagyon zavaró.
A gépem nem vírusos, más játéknál nem csinálja, a legújabb nvidia drivert van fent pedig.
Rendszer Win 7 64 bit
I5-3470 3,6 ghz-re belőve, 2X4 Gb ram és asus strix gtx 1050 a konfigom.
Sokszor megy fel a cpu használat 100%-ra :S
1680X1050 Normalon játszom, mostanság egyre jobban nőnek a gépigények és ezért gondolkozok egy 8 szálas I7-en. -
Speed®
titán
válasz
carl18
üzenetére
Clock2clock ~20% a Kaby előnye az Ivyhez képest, a 3770 4.2G AllCore megy 99%ban, 7700: 4GHz AllCore. Szóval kemény ~15% előnye van. A matek többi részét rádbízom, de 1 biztos..ár/teljesítményben totál nem éri meg. 6C12T manapság játékra..1 kezemen meg tudom számolni, hol jelent valós szükségletet..a többi esetben totál bőven elég a 4C8T és ez így lesz még jó ideig.
Valóban, az i7-2600@4G sem rossz, kb. 10%al gyorsabb csak a 3770, az meg nem sok, tekintve, hogy minimum ennyi Mátyással drágább is. -
carl18
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Ez egy kicsit merész kijelentés hogy 3770 tudja amit egy I7 7700

De ott a Ryzen 5 1600 azért 6 mag 12 szál és elég jó az manapság játékokra
De ott van például az I5-8400, sajnos én se tudom mi legyen Far Cry 5 alatt ott a cpu limit és így nem a legjobb vele játszani. Elég sokszor van 100%-on az I5-3470.
Minden igaz idén év végén, netán jövő év elején intel 8700K utodja már 8 magos lesz.
A középkategória az I5 pedig 8 magos lesz HT nélkül vagy 6/12 szálas.
Szóval lesz még itt fejlődés ha jól mennek a dolgok
Durva lassan ott tartunk hogy 4 mag sok mindenre elég :S
Esetleg még egy I7-2600-on gondolkodok a lapomba elmegy 4 ghz-en.
-
lemusz
addikt
válasz
carl18
üzenetére
Hát csak 6700-hoz is már ddr4-et kellene venned. Sokan szerintem azért maradnak még a platformnál, mert magasak a memóriárak, hiába kapsz tök normális áron legújabb 6 magos procikat meg mellé már lapokat is, ha a memóriárak ilyen borzalmasak. 16GB DDR3-ról szívfájdalom 8GB DDR4-re váltani ilyen árak mellett. Én is kb november-december óta évelődök mi legyen, de csak nem sikerült még döntést hoznom.

-
carl18
addikt
Üdv! Van egy Z68 deszkám és egy I5-3470 gondoltam cpu váltásra, mondjuk 3770-re de irreális áron megy még mindig. 38-40E gyakran ott kell hagyni az asztalon, ennyit meg nem adok ki érte mert akkor inkább váltok Ryzen 5-1600-ra

Ár-érték arányba vásárlok, 45E körül már van I7-6700 inkább erre váltanák ha már zsebbe kell nyúlnom.

Kész káosz ami néha használt piacon megy. -
lemusz
addikt
Valami szintetikus teszteket lőhetnétek, ahol jól látszik - ha van - a sebesség különbség. Egyelőre én nem frissítek.
-
lemusz
addikt
Lol pont olyanom van, mint amit ott írnak B75M R2.0. Érdekes, hogy a gyártói support listájában viszont (még) nincs benne: [link]
Amúgy egy gyors felvilágosítót kérnék hogy akkor lényegébe mi a búbánat. Ha visszaemlékszem a régen olvasottakra, akkro talán a spectre és meltdown mizuériára van és konkrétan lassítja a rendszert? Ennyit sikerült kihámoznom belőle korábban.
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok!
Akinek Asrock lapja van, kezdenek hozzá szivárogni a frissített Biosok!
Z77-Pro3 és B75M lapokhoz már tölthető, remélhetőleg hamarosan a többihez is elérhető lesz. [link] -
Speed®
titán
válasz
Baryka007
üzenetére
Feszültséggel lehet csak kinyírni, a hőmérséklet ellen van védelme. BCLK is inkább az egyéb eszközök szempontjából lehet gond, de ésszel nyilván nem para. Viszont a feszültség igénye nagyobb, mintha simán szorzóval tolnád rá azt az 1-200MHzet. Nálam 4.3G AllCore 1.256V ment pl. a 3770.
-
Baryka007
addikt
válasz
Toby888
üzenetére
De meddig?
Noh meg rájöttem, heti 1x van időm pubg-zni 3 meccset. Ha nincs annyi időm se, akkor fellogolok wowra aukciós házba berakni cuccokat...Erre nincs értelme bclk zni a prockómat...
Mondjuk azzal nem vagyok tisztában hogy a tuningok között is, a "melyik tuning FAJTA" az amelyik rövidíti egy CPU életét... Mert ugye a szorzó emeléses tuninggal megjegyzem halkan (szerintem nem csökkenik a CPU élete) hanem inkább hőmérséklettel és feszültséggel rontunk az élettartamon.
Az azonban más kérdés, hogy a BCLK tuning hova tartozik... Szerintem az rövidíti az élettartamot rendesen...
-
Toby888
senior tag
szerintem a 3770et nem is nagyon kéne rángatni,jó vga-val high beálitásokon vagy nagyobb beálitásokkal is csak 50-60 % a kihasználtság
-
Speed®
titán
válasz
pengegyerek
üzenetére
775ön bonyolultabb volt az OC..itt szorzó fel és feszültség, kb. ennyi.
Procija válogatja, amennyi kell neki. 4.1en az enyém elvan 1.15Von (offset+C1E/EIST mellett, 4.3ra Turboval már 1.2Vot kér.
Hogy a lapodon hol van mindez..ismerkedj meg a BIOSoddal
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
MSI Z77A GD65 alaplapom van és hol lövöm be illetve hogy lövöm be az összes magot? Ebben nem vagyok jártas, LGA775 konfigom volt eddig ott azért jóval egyszerűbb volt egy tuning, ezeket az új dolgokat még tanulnom kell xD illetve mennyi egy egészséges alap fesz egy 3770- nek? Talán az is egészségesebb ha manuálisan állítom be...
-
Speed®
titán
válasz
pengegyerek
üzenetére
Memória XMPvel beáll ahogy kell. Procit meg ha P/Z chipseted van, 4.1 AllCore belövöd vagy 4.3ra Turboval, ugyanott vagy, csak feszben kérhet picit többet.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Baryka007
üzenetére
Értem, köszönöm a hasznos infót
Illetve lenne még egy olyan kérdésem, hogy biosban mit érdemes manuálisan beállítani az i7 3770- hez? Túl sok beállítási lehetőség van amiket nem is ismerek xD Pl Turbo órajele 4 GHz felett lenne a procinak igaz? Azt hogy kell beállítani, bekapcsolni mert én még nem láttam, hogy 4GHz- ig felment volna akár egyszer is az órajel... Illetve 1866 MHz memóriám van én azzal csak annyit tettem, hogy belőttem a max frekit mert alapból 1600 MHz- n indult de gondolom ott még mást is be lehetne vagy kéne állítani? -
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
De ugyan úgy gáz lenne a vram, ugyanis nem lenne tőle elméletileg 6gb od, csak fizikailag.
CF.-ben mind a két kártyának be kell töltenie ugyan azokat az adatokat a saját Vramjába, a másikéba nem fog átnyúlkálni, ezáltal kibővíteni saját vramjukat 3 ról 6 ra.
-
-
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
Nekem HD 7970 em van @ 280X egyelőre nem érzem, hogy kevés lenne
Talán ha a vram 4gb lenne akkor abszolút nem is lenne vele semmi bajom... De az már csak hab lenne a tortán. -
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
A kérdés az, hogy milyen VGA val ?
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Raggie
üzenetére
Köszönöm, akkor egyenlőre marad a gyári hűtő mivel alapon is bitang erős egy 771-es xeon után xD Azt hittem le kell mondjak a Full HD illetve WQHD- ról de ezzel a proci+lap+memória+vga kombóval még mindig élvezhető sebességet kapok mindkét felbontáson és elég magas részletességen
vagyis 30 FPS alá soha nem megy a min és átlag 45 pl az új Assassin's Creed WQHD felbontáson
míg előző konfigon a Xeon miatt el sem indult... -
Raggie
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
80 fok teljesen elfogadható. Ha húzni akarnád, akkor esetleg érdemes lehet rá valami jobb hűtőt venni.
De túl drágát nem érdemes, mert nem a hűtő a szűk keresztmetszet pl egy CM 212 EVO méret felett, hanem a kupak alatt levő szar paszta. -
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Nemrég szereztem be én is egy I7 3770 processzort és az lenne a kérdésem, hogy milyen hűtőt tudnátok ajánlani rá? Ami hatékony is de főleg csendes... Jelenleg gyári hűtő van rajta amivel kb 80 fok ha rendesen használom vagy játszok. -
Speed®
titán
válasz
Csokishurka
üzenetére
Nem.
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Az i3-as procikat nem lehet húzni?
-
Speed®
titán
Ez esetben jópáran vagyunk nettó barmok
Az a +100MHz esetenként jól jön. Nyilván nem váltja meg a világot, ha 3.9 helyett 4Gn megy a proci, de ha tudja/bírja, miért ne? Ennyi erővel minek OCzni, ahova nem elég alapon, OCval se lesz..persze. Ha már egyszer nekiállok húzni, akkor annyit, amennyit elbír értelmes keretek között. Tőlem olyat nem látsz leírva, hogy 105+ 24/7re, szóval a nettó barmot kikérem magamnak 
-
Baryka007
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
És az sem éri meg.... 105 fölé húztam még anno a 3470 esemen a BCLK-t... És hogy mások tanulhassanak hibámból, 2 hétig bírta a gép... Utána "buzzing" hangokat adott ki randomszerűen, akár terhelve volt akár nem. És azokban a pillanatokban egy fél másodpercre az egér is megakadt a képernyőn.
Miután visszavettem a BCLK-t és egy hétig "normális" körülmények között hajtva ment a proci, eltűntek ezek a hibái a gépnek.
Szóval BCLK-val max 102 ig menj el, ha azzal szeretnél tuningolni. De még azt sem ajánlom, arról nem is beszélve hogy teljesen értelmetlen, mert az annyira keveset ad hozzá a procihoz, hogy kár a gőzért.
-
-
-KP-
veterán
Xeonokra lehet z/p lapban +4-et emelni a szorzón?
-
Speed®
titán
35 körül egy sima 3770 még vállalható, 3770K meg a platfomr csúcsa, ezért tartja az árát. Ha megnézzük a tempóját átlagos OCval, nincs is sok ok váltani róla, hacsak nem kell valakinek több mag..én is kimaxoltam inkább a platformot vele, mintsem cseréljek mindent drága pénzért alig fejlődés mellett. A DDR4 megöli jelenleg az ár/értéket, amíg ez nem változik, különösebben nem hat meg, hogy mit lehetne venni az adott lap+cpu árából

-
-KP-
veterán
válasz
gtx560unlock
üzenetére
40k használtan egy 6/12-es r5 1600, 50k újonnan egy hat magos i5 8400. 30-35k egy Ryzen 5 1400/1500X. Az alaplapod eladva (horror áron mennek a 1155 lapok) gyakorlatilag simán veszel az árából akár Coffe Lake, akár AM4 lapot. Egyedül a DDR4 amire rá kellene fizetni. Az biztos, hogy én nem adnék érte 45 ezret. Persze van aki megveszi, legyen az ő baja. 22-23 körül vennék i7 2600-at vagy vele megegyező Xeon-t. 27-28 körül meg 2600k-t. Ehhez képest nagyon nem éri meg szvsz a +20 ezres felárat a 3770k. De amíg akad aki megveszi, addig ilyen áron fogják árulni..
-
Mika1227
őstag
Egy i7 3770 ki tud hajtani egy GTX 1070 vagy GTX 980 Ti szintű kártyát?
-
Speed®
titán
válasz
gtx560unlock
üzenetére
Ha kimaxolnád a platformot, meg kell venni..ha nem, 2600K pl. olcsóbban. Az a c2c 5% difi nem sok, a fogyasztás/melegedés meg kezelhető normál OCval.
-
gtx560unlock
csendes tag
Srácok mennyire éri meg most 45k körül venni egy 3770k processzort?Már időállóság szempontjából stb...
Adott egy Asrock z68 extreme 3-as deszka + 2x8 gb ddr3 1600mhz cl9-es
-
-
Starchm
őstag
Ki mennyi linx kör /prime idő után mondja rá a biztos igent egy Ghz-vcore kombóra?
Illetve Speed Spectrum-ot ki / autóra érdemes állitani? Több helyen több különböző választ láttam. -
pingwin92
aktív tag
Üdv!
No, ha már ilyen olcsón mennek a 3770-ek vettem egyet...
Viszont egyelőre csalódás. :/
Xeon E3-1230 v2-ről váltottam - ami kb. ugyan ez, csak iGP nélkül - és vagy 10 fokkal melegebb. Úgy, hogy a procihűtő is sokkal vadabban teker.
Oké, hogy HD 4000, meg minden, de azért ezt soknak érzem.Van valami olyan tesztprogi, ami csak a procit terheli, és az iGP-t nem?
Megnézném, úgy mit produkál.
Eddig csak IPDT-vel néztem - mivel minden vásárlásnál azzal indítok.
Bár van dedikált VGA a gépben, és nem tudom, hogy ilyenkor egy ilyen IPDT (vagy más tesztprogi) használja-e az iGP-t.. -
Starchm
őstag
Bocsánat, hogy télleg hűsvét közben szemetelem a topicot a hülyeségeimmel.

Többen LinX-re esküsznek többen meg prime95-re, melyikkel érdemesebb inkább foglalkozni itteni tapasztalatok alapján?
LinX-el elég gyors menetet sikerült elérnem:[link]
Prime95-el Blend tesztelésnél 10p alatt ilyen sikerült:[link]
Szintén P-vel Small FFTs-el itt kb 7 perc volt az egész ,de fél perc után erre a hőmérsékletre beállt:[link]Gondolom akkor ha max hőt akarok tesztelni akkor inkább a LinX-et hivjam segitségül igaz?
Illetve érdemes most szórakoznom pici alul feszeléssel amig megjön a hűtő + eljutok lm-ezni vagy nem nyernék semmi minimál hőfok vesztést vele / ez igazából csak azért érdekelne, mert szokásom hetente streamelgetni és akkor nyilván nem 100% proci terhelés de olyan 90% körül van és akkor már van amelyik mag ugye 3.9-re felmegy és azt már láttam 72-73 körül is kb 5-6 óra után/?
Egy TX3i hűtő van mostanság rajta. -
-
Starchm
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Köszi!
Alapon közel ugyanez/ 65-64-67-68 / a hőfok jött ki 1.080-as vcore alatt 10p blenderes prime után / igazából 1 óránál is max ennyi/, kiváncsi vagyok mennyi javulás lesz értelmes hűtő és lm után. 1.056-osnál meg 62-62-64-65.A korábbi 1.14-es vcore-os megszólalásom picit hülyeség volt, mert elnéztem egy sorral és vid-t néztem

Próbáltál esetleg csak teszt idejére feljebb menni?
Illetve akármilyen mérő programnál pl 3dmark mennyi + jött a 3.7 és 4.5 közt?szerk: és hőfokilag ti meddig engednétek maximum a procit?
-
Speed®
titán
válasz
Starchm
üzenetére
Alapon soknak hat, de VIDfüggő is. Nálam pl. 1.064 az alap és 1.208 4.5Gn.
Ez még gyári állapotban van, gondolkodok rajta, megbontsam-e egyáltalán.. -
Starchm
őstag
Hey.
Szeretnék érdeklődni, kinek mennyi fesszel sikerült meddig tolnia egy i7 3770k-t. Mivel még a hűtő és rendes lm-ozás hátra van ezért csak érdeklődnék és kérdezném, hogy egy alap turbózás mellett 4mag@3.7Ghz prime közben 1.14x voltot vesz fel a proci, ez nem túl magas igy alapból? / semmi bios beállitást nem csináltam még, csak azért kérdezem mert valamelyik fórumon 1.14-el már 4.2-t is láttam, tehát gondolom ez még mehetne lejjebb is. / -
lemusz
addikt
válasz
pingwin92
üzenetére
Most mondjam azt ez a reális értéke? Inkább az volt nagyon furcsa nekem, hogy még 1-2 hónapja is tartotta azt a 40-50 ezres árát. Alaplapok gondolom azért tartják az árukat, mert hamarabb lehalnak a gépekben, így kevesebb van belőlük, legalábbis olyan ami hibamentes.
-
pingwin92
aktív tag
Üdv!
Mi van most az i7 3770-ekkel, hogy már 35k-lrt dobják az ember után aprón?
Elkezdtek tömegesen meghalni, vagy csak ennyire nem kell már senkinek se egy ilyen régi rendszer?
(De akkor miért ilyen drágák az 1155-ös alaplapok?
) -
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Hogyne..ha instabil a RAM, szimplán elszáll hibával a LinX is, miközben lehet a proci hibátlan. Nyilván kitesztelt stabil értékkel lehet dolgozni, de ha nem tudod az-e, akkor hanyagolni kell, míg a procit nyekteted.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Amíg procit tesztelsz, ne piszkáld a RAMot..aranyszabály

-
holozis_HUN
addikt
1.165 + 4.1 ghz néz ki stabilnak.
Esetleg ezt befolyásolhatja az OC-zott ram?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Megoldva elem kivételével.
-
holozis_HUN
addikt
Valaki pls gyors help
4.2-re emeltem az órajelet, levetem a feszültséget, de nem bootol be, és még a bios is lefagy. Megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Talán ha a vram 4gb lenne akkor abszolút nem is lenne vele semmi bajom... De az már csak hab lenne a tortán.

" azt jelenti, hogy nem