- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalacskepu: ASRock 775i65G R2.0 iGPU Rekordok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
válasz
Speed® #31197 üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor marad a jelenlegi b75-ös lap.
Ja még annyi kérdésem van, hogy néztem AIDA stressz tesztel, hogy a processzor mennyire húzza fel magát a turbo boost-al közben és 3691 Mhz-re áll be az aida szerint. Megnéztem a HWMonitorral is, illetve az Afterburnerrel is és mindegyik 3691 Mhz-et mutatott a 100%-os usage mellett az Aida tesztjének futása közben.
Elvileg nem 3900 Mhz környékére kellene beállnia?
Az alaplapom Gigabyte B75-D3V rev 1.1 és a Biosban a Turbo Boost alapban automatán volt, átállítottam Enabled-re hátha... De ugyanúgy 3691 a plafon. Ennek a b75 chipset az oka?
-
windlord
őstag
válasz
Qtya123 #31196 üzenetére
Keves van beloluk.
Sokan ockodnak a platformcseretol, mert horror raforditast igenyel anyagilag.
En akkor cserelnek a helyedben lapot ha cserelnek procit is K ra.
Ott azert mar talan.
4.5-4.7GHz - n mar komolyabb potencialt kepviselnek.(De ezen keplet alapjan z vagy p68 es 2600k sem egy rossz dontes...)
-
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy az alábbi fejlesztésnek van-e értelme a ráköltött összeg és az időtállóság/teljesítmény tekintetében.Szóval van egy i7-3770 processzorom egy b75 alaplapban. Jelenleg egy RX480 videokártyát használok, de később tervezek egy Vega64-et, vagy GTX1080-at.
Arra gondoltam, hogy veszek kb 25ezer Ft-ért egy Z77-es alaplapot, amiben kb 4.3 GHz-re fel lehet húzni a processzort.
Szerintetek ez teljesítményben ad annyit, hogy kicsit tovább húzzam platformcsere nélkül, vagy nem áll arányban a teljesítmény növekedés a ráköltött 25e Ft-al (vagy kicsit kevesebbel, mert a másik lapot eladnám)?
-
Pubszon
veterán
válasz
Darko_addict #31188 üzenetére
Sajnos ennyit tud, persze még 10% plusz lehet benne, de nem sokkal lennél előrébb. Az i7 a HT miatt sokat dobna.
Nekem is Ivy Bridge van, csak 6C/12T 4.2GHz-en, de sajnos van olyan játék, aminél láttam ezt is 80% felett pörögni... -
Speed®
titán
válasz
4.5-4.6GHz benne van, ha tudod hűteni, segíthet nyilván minden MHz. Vagy i7..
-
Toby888
senior tag
válasz
nem sokat tudsz már húzni a procin, de javaslom hogy cseréld ha kevés amit tud
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Hetekken korábban vettem egy GTX 1070-et. 1060 és '70 között vacilláltam, de mivel több helyen azt írták, hogy GTX 1070 mellett a 3570k kevés játéknál bottleneck, az erősebb VGA mellett döntöttem (nem akartam új lapot, CPU és DDR4-es RAM-okat is venni). Arról is olvastam, hogy open world játékoknál van jobban kihasználva a CPU, de mit ad az ég, szinte az összes jó játék open world már. Több játéknál is 100%-on röccen a CPU, míg a VGA 70-75%-os kihasználáltsággal fut.
Jelenleg 4200 MHz-re van húzva a proci. Van értelme még húzni, vagy le kell nyelni, hogy a proci felett eljárt az idő?
Köszi!
U.i.: Jól optimalizált játéknál nincs gond, de amennyire sok fejlesztő foglalkozik ezzel...
-
Speed®
titán
válasz
GNKING #31184 üzenetére
Alapórajelen offset, +0.05V (vagy ami az első érték nálad), aztán OS alatt megnézed terhelve mennyi a vCore (LinX/4GB alatt pl., monitorozni HWiNFO). Aztán eltolod annyival az offset értéket, hogy terhelve beálljon mondjuk 1.2Vra és utána kiteszteled szorzónként lépdelve, meddig stabil ezen a feszen (10 kör LinX ~konstans GFlops értékekkel). Ha megvan és még tudod hűteni (<90°C magértékek), lehet emelni a feszen/szorzón pl. 25mVonként és tovább keresni a végét.
TDP limit long részen 125W/max. idő, short részen 150W, ennyit bír a VRM, ha jut némi szellő rá. Ez többnyire 4.5GHzig elég is..feljebb azért oda kell figyelni, nem céllap, mondjuk ha relideletlen a proci, valahol itt lesz a vége is hőmérsékletben hűtőtől függően.
Amúgy 30e+ hozzászólás van a topikban és egy egész használható kereső.. -
GNKING
tag
Sziasztok.
Asus P8Z77I Deluxe/WD + 3570K delidelt proci tuningjában szeretnék segítséget kérni.
Elegendő egy leírás is amiről elindulhatok, lehetőleg magyarul.Üdv. Gábor.
-
Mika1227
őstag
Egy i7 3770-en kihajt egy 1070-es kártyát 4,2 GHz-en?
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy használt i73770S procit. Mennyire lehet ezt Non-K funkcióval tuningolni egy Z77-es alaplapban? Egy Asrock Z77 Extreme4 alaplapról lenne szó. Van benne Non-K OC opció a BIOS-ban, de most egy 3570K duruzsol benne 4.4-en és ott ugye a szorzót szabadon tudom állítani.
Köszi!
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #31169 üzenetére
Nem, ill. szélsőséges esetekben csak (pl. x1/x4 slotban használt sávszéllimitált eszközök). Itt alapvetően a CPU és RAM oldal az, ami gyorsul, a VGAt meg nyilván külön kell babrálni tempóelőnyért. De nem buzdítok senkit eszetlen OCra, pusztán annyit tudok írni, hogy ha jól jön +100MHz, ennyi benne van mindegyikben biztonsággal.
-
Pubszon
veterán
válasz
holozis_HUN #31169 üzenetére
Nem.
-
Speed®
titán
válasz
Nemo1001 #31159 üzenetére
AllCore/terhelt vCore? A sajátom 4.3GHz/1.25Vot ment, BCLK kéri a feszt :S
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Hauptmann #31152 üzenetére
Gondolkodok is egy deliden mert mèg gyári paszta van a kupak alatt ès hát már elèg idős a proc, talán nyerek vele 8-10 fokot igy feljebb lèphetnèk 4.6 ghz környèkère, viszont az is igaz ahol a 4.4 kevès oda a 4.6 is az lesz...csak hát ha benne van mèg az a +200 mhz akkor mièrt ne?
-
Pubszon
veterán
válasz
holozis_HUN #31147 üzenetére
Az tényleg ritka rossz példány, az én 4930K-m (6C/12T) ami szintén nem egy tuning bajnok, az megy 4.2-n 1.22V-al.
-
Raggie
őstag
Szerintem légen 1,35V , vízzel talán 1,4V is mehet.
De a hőmérséklet úgyis megmondja. Ne menjen 85 fok fölé azt jó. -
Hauptmann
addikt
Nálam most 1,235 V-on megy 4,4 GHz-en stabilan. Akkor megpróbálok még emelni, hátha viszi a 4,5-4,6-ot. Meddig lehet elmenni feszültségben?
-
holozis_HUN
addikt
Irígykedem, nekem az i5-3570k-hoz kell olyan 1.25V a 4.2 GHz-hez...
-
Hauptmann
addikt
Akinek sikerült elérni a 3770K-val a 4,5-4,6 GHz-et, mekkora feszültség mellett volt stabil?
-
Baryka007
addikt
Örülök, hogy nem csalódtál benne negatívan
Furcsa helyzet, mert a józan ész azt mondaná: Hogy nagyobb a cache, több a fizikai mag, nagyobb az órajel... Miért lenne lassabb ? No de van optimalizáció is, meg architektúra is. Ahogyan régen is volt 4 hengeres motor, és ma is... Csak ma az 1.0 TFSi tudja azt, amit régen az 5 hengeres Audi... PC re lefordítva, csak az architektúra változott a kettő között.
-
Speed®
titán
Sajnos a gyenge IPC miatt hiába a sok szál, az az FX egy i3 szintjén mozog, ha nem masszív multithread igény van..a játékok zöme meg nem olyan. Szóval semmi meglepő nincs benne. 1150et meg ne bánd, lap szinten olcsóbb, mint az 1155 és csak újabb. Mondjuk proci szinten durva a felsőház itt is sajnos.
-
Elcan
tag
válasz
Baryka007 #31123 üzenetére
Sziasztok!
Kicsit megcsúszva...
Sikerült átnyergelnem fx-ről végül. Igaz, hogy nem 1155-re, mert egyszerűen nem kaptam értelmes lapot, bárhogy is vadásztam. Végül olcsóbban, mint amennyiért hirdettek 1155-ös Z-s lapot, sikerült szereznem 1150-eset és elnézést is a nem megfelelő topikba írásért, csak reagálnék. FX után leesett az állam, nem mintha megkérdőjeleztem volna amit írtál Baryka007, de totál igazad volt. Az RX460-asomat kevésnek éreztem, főleg, hogy MSI Afterburner állandóan azt írta ki, hogy az megy 100%-on a fx 6300 pedig csak 50-70% között, de ezek szerint nagyon nem hajtotta ki. Tényleg megszűntek a mikro laggok, ahol eddig leesett 40 fps-re, most stabil 60 úgy, hogy olyan dolgokat is be tudok kapcsolni, amiket eddig nem, mert durván szaggatott tőle a játék.
Csúszkákat is följebb húzhattam, szóval nagyon örülök. Még kevés játékkal próbáltam eddig, de tesztelgetem majd tovább és még hátra van a "finomhangolás" is. -
Speed®
titán
válasz
Redplee #31136 üzenetére
Np, csak a helyén kezelt kérdés előbb lel helyes választ
Egyébként a procid egy értelmes hűtővel és ha partner a lap is, kis OCszerencsével 4GHz körül menne, ott már hozza egy i5-2500 tempóját kb., az említett Xeonok meg az i7-2600ét hasonló kondíciókkal, szóval megéri utánajárni. -
Speed®
titán
válasz
Redplee #31134 üzenetére
Egyrészt a procid nem Ivy Bridge, hanem Lynnfield, tehát topikot tévesztettél, másrészt ezen az újrapasztázás nem segít annyit, hogy az OC szóba jöhessen, szóval irány a CPU hűtős topik és kapsz ajánlást rá. Mondjuk ha picit haladni is akarsz a korral, szerezz a helyére egy olcsó 4C8T Xeont (3440/50).
-
Redplee
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy 2012 ben vett i5 760 ketyeg nagyon megbízhatóan a gépben.
Valami ördögi ötlettől vezérelve arra gondoltam, hogy OC olnám egy picit. Mielőtt nekiláttam volna, telepítettem az MSI afterburnert, hogy megnézzem az adatokat, mit hoz a stock változat.
Nos kicsit elszörnyedtem a hőmérsékleti értékek láttán. Egy kis játék után mint a 4 mag 99C° ra tolja fel magát, én gondolom, hogy ez kicsit gáz? Nem vagyok egy nagy PC guru, de gondolom ez egy kicsit necces.
Mit lehetne tenni, ha hűtőpasztáznám, az érne valamit? Ha igen, milyet érdemes venni, és van valami speckó fogás, hogyan csináljam? Ezen természetesen gyári van, amikor 2012 ben betettem, azóta ketyeg benne...
Köszi!
-
gbela
senior tag
Sziasztok,
feltettem mar tuning topicban de ott nem talaltam megoldast, most latom, hogy itt több a szaki.Miért van, hogy a procim folyamatosan max clockon megy? Idle módban is.
3770k, húzva van 4.3-ra. Tök 0 cpu használat mellett 5 mag folyamatosan maxon, 3 pedig néha bedroppol 1-2 mp-re 1600-ra, de aztán vissza.
Ha biosban turbo modot kikapcsolom akkor normálsan idle-zik, csak akkor visszaáll alap orajelre (evga z77). De turbo mellett is normalisan 1600on kellene mennie ilyenkor.
- Speedstep bekapcsolva
- windows power settings balanced (5% minimum state)
- EIST Bekapcs
- C1E bekapcs
- Vcore fix 1.120-onDefault bios setting-hez képest gyakorlatilag csak szorzót állítottam 43-ra illetve vcore-t állítottam, hálistennek alig kellett neki. Defaulton szépen visszaáll 1600ra.
-
Starchm
őstag
Windows updatenek oczáshoz mennyi köze lehet?
Feltettem ezt a csodás aprilisi update-t és azóta kb 1.28 helyett 1.25-n / és még lehet kevesebbel is fog/ megy a proci.
Vagy ez csak az én szerencsétlen esetem és semmi összefüggés nincs a kettő közt?
Mondjuk amennyi érdekességet mutatott már ez a lap nekem nem csodálkoznék semmin. -
sutiand
tag
Sziasztok
I5 2500k-ról szeretnék váltani i7 3770 vagy i7 3770k-ra. Játékra nem, h264 videó kódolásra és photoshop munkára használnám.
Asus P8Z68V , és 8GB RAM van jelenleg. Szeretnék 16GB memóriát később. Mennyit gyorsulna a gép és kell-e delidelni a procit?
Köszi -
Smiley
addikt
válasz
Toby888 #31124 üzenetére
Ugyanez a velemenyem az ilyen killerlan meg realtek nic kartyakrol is. Potom penzert lehet talani normalis intel nic-et is, ahogyan hangkartyat is. Nem akarom lehuzni, csak ugy beallitani hogy ettol jo egy Z77-es lap kicsit fura. Az irodai gepemben is ilyen intelhd hang van, hatterzajnak mondjuk pont elmegy, de a fulessel mar katasztrofa.
-
Baryka007
addikt
Ha ez segít neked, én FX 6300 ról váltottam I5 3470 re... És olyan felüdülés volt... Visszaemlékezve, FX proci alatt mindig bennem volt egy "stressz" hogy mikor jön a következő micro lag... i5 3470 el ilyesmi nem volt .... Később i7 3770 re váltottam, ahogyan te is tervezed... És ekkor jött az igazi áttörés, GTA V-ben +20% fps, a VGA-mat végre bárhol kihasználja a gépem... És a micro laggok i7 szintre már teljesen eltűntek, egyszerűen képtelen megakasztani magát... Imádom, egy kicsit talán azt bánom, hogy nem I7 4790 et sikerült szereznem vagy 4770 et, azt jobban szerettem volna. De ugye oda új deszka is kellett volna...
-
Speed®
titán
válasz
Smiley #31121 üzenetére
Nyilván egy integrált zajkeltőnek nem feladata közelíteni az általad felhozottakhoz..ellenben elvárható, hogy normális jel-zaj aránnyal, minimális áthallással, ill. általánosságban véve elegendő dinamikával szólaltassa meg a többnyire aktív PCs hangszórókat. Ebben pedig marketing ide vagy oda, még mindig jobb egy ilyen szoft pimpelt megoldás, ami kapott némi erősítést PCB fronton is (nem a LEDre gondolok nyilván), mint az átlag.
-
Toby888
senior tag
én azt mondom hogy asus maximus v gene, fasza z77-es csipkészlet, hűtőbordás vrm, és kezeli mind a I5-3570/K, és az I7-3770/k-s procikat, és az alaplap a tuningolást is jól kezeli, ja meg a hangkártya, az nagyon patent lett rajta,igaz matx, de minden rajta van ami kell , és nem sok helyet foglal, persze sli kilőve
-
-
lemusz
addikt
Bulldozer architektúrán semmiképpen sem maradnék, mert már akkor is nagyon gyenge volt az egyszálas teljesítménye, amikor megjelent. Ez a minimálban intelre váltás jó ötletnek tűnik, ajánlom figyelmedbe az i7 2600-at is, illetve a xeonos megfelelőit ennek és az i7 3770-nek (pl. E3-1275, E3-1270, E3-1245, ha van utánuk v2 akkor ivysok, ha nincs akkor sandysek). Sokat spórolhatsz velük, arra kell odafigyelni hogy némelyikben nincs igpu, ha ez fontos lenne. Megpróbálnék a helyedben egyből 4/8-ra váltani és akkor nem foglalkozni már a dologgal addig amíg ddr3-on maradsz. Amikor Z-s lapot kerestem sima i5 3550-esem alá, hogy majd a non-K turbót meglovagoljam sajnos azt tapasztaltam hogy vagy nagyon drágán adják ezeket a lapokat vagy pedig valamilyen gondjuk van, jellemzően az audio/ethernet behalt. Nekem B75-öm volt a fülesem néha elvesztette a jelet, azt hittem az olcsó füles hibája, de most új lappal tökéletes szóval már nekem is az audio haldokolhatott.
-
Elcan
tag
Üdvözlet 1155 tulajok!
A tanácsotokat és a segítségeteket szeretném kérni.
Most egy FX-es platformot használok. Gondolkodtam rajta, hogy veszek egy tuning alaplapot és vagy a mostani 6300-ast vagy beszerzek egy 8350-est és azt felhúzom ameddig a dolgok engedik. De azon filóztam, hogy nem biztos, hogy sokkal előrébb lennék ezekkel. Egy jó alaplap kb 20 körül van vagy több, proc szintén és szerintem nem hozna annyit, mint amire jutottam, hogy átnyergelek Intelre. Mert azt néztem, hogy ennyiből, ha nem is a legjobb, de az FX-nél sokkal erősebb 3-ik generációs Intelt tudnék venni. (Javítsatok ki, ha rosszul látom).
Rengeteg tesztet, összehasonlítást, cikket megnéztem, elolvastam és szerintem így járnék a legjobban.
A kiszemeltem egy i5 3570 vagy 3570K és ehhez valamilyen alaplap. (Később esetleg i7-3770)
Nem nagyon mozgok otthon az Intel háza táján, de jól tudom, hogy egy Z77-es lappal nem járnék rosszul?
Vagy P67, Z68 chipsetesek esetleg? Ezek ugye a régebbi Sandy Bridge-hez valók, de szépen elfutnak benne az Ivy Bridge-es processzorok is. Mire kell figyelni ezeknél a lapoknál, azon kívül, hogy hűtőbordás legyen a VRM rész?
Kell-e, ill érdemes-e delidelni ezeket a processzorokat. Vagy először üzemeljem be és annak függvényében döntsek. Olvastam itt is, hogy szinte alap dolog ezeknél is, 10-15 fok is nyerhető tudom. Hajlok is felé, ha szereznék egy jót, mindenképp megbecsülném.
Ezzel voltam már a "milyen proc.vegyek" topicban is, ahol ajánlottak is új i3-8100-at és ahhoz való dolgokat,(nem is kételkedem a szavukban, tudásukban), és nem javasolták a 1155-öt, de sajna nem tudom mostanság bevállalni a DDR4-es árak miatt azt, hiába is lenne jó. Nekem már ez is nagy előrelépés lenne.
Így legalább ramokra nem kéne költenem, mert van 2x8 GB 1866-os DDR3, amiket tudnék használni 1155-ben.Előre is köszi a tippeket, tanácsokat.
-
Baryka007
addikt
Jól látom, itt már mindenki delidelve van, csak én nem ? ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G14 GA403UI-QS033W Notebook - Kamatmentes részletfizetés
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest