Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Intel Core i5 3450 es cpu-nak az órajele 3,10 GHz
turbó órajele:3,5 ghz
Akkor ha jól értem 3,5 re egy Asrock B75 lapban is fel lehet húzni 3,5re?vagy kell a Z75-Z77 lap?
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz HaZsolt #2256 üzenetére
akkor mire kell a Z lap?mert eddig úgy tudtam hogy csak abban lehet tuningolni,meg a P lapban.de ezek szerint egy B lapban is el lehet húzni a turboig egy cput?
de godnolom feljebb nem.vagy tévedek?
tehát tuningban mik a különbségek mondjuk egy Z és egy B lap között?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz HaZsolt #2264 üzenetére
i7-930 ról
nem váltanék de így hogy már nincs hozzá alaplapom.(leégett,nem cserélik nem javítják,megkaptam azt az összeget amennyiért vettem - 43.688ft)De szerintem okosabb ha inkább a procit adom el,és veszek IB procit+lapot,mintha az i7-930 hoz vennék lapot...
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok
két proci között töprengek
egyik az i5 2500k amit 52.000 forintért meg lehet venni,a másik az i5 3450 ami 49 ezer forint.
Akkor már inkább az i5 2500k?gyorsabb proci?könnyedén lehet húzni 4 ghzre,minden félelem és komolyabb többletfogyasztás nélkül?mit ajánlotok?és ha a 2500k-t betenném egy pcie-3 as lapba,akkor kezelné a pcie3-as kártyákat nem lenne ebből sem gond?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz BigBlackDog #2287 üzenetére
értem. ebből adódik hogyha vennék egy pcie-3 as kártyát akkor egyáltalán nem tudnám használni olyan gépben amiben sandy bridge cpu van?vagy menne de lassabban?
-
flash-
veterán
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
még annyi hogy a turbo-t tekerjem teljesen nullára?
-
flash-
veterán
mostanában azt csinálja a gépem hogy ha megy már egy ideje és netezek vagy elmegyek a géptől mind1, majd elindítom a diablo III at,akkor ilyen 5-10fps el hajlandó futni.
egyedül a megoldás a gép újraindítása.mi lehet a baj?
a bios defaulton van.esetleg az xfastram kavar be?
Hőfokok is rendben vannak,más progi sem fut. -
flash-
veterán
válasz szörnyeteg77 #2939 üzenetére
köszi megnézem!
hát nem szeretek semmi karbantartó progit egyedül a windows beépített karbantartóját használom.még a töredezettségmentesítőt is csak a windowsét használom.
igazából arra akartam kilyukadni hogy nem lehet e hogy a bios default beállítása miatt valami energiatakarékos szolgáltatás csinálja,vagy egyéb...Hogy van e valami olyan beállítás ami esetleg okozhat ilyet.ez érdekelt volna.Majd figyelem a vga-t is,akkor volt ilyen gond amikor tuningoltam a vga kártyámat.
-
flash-
veterán
intel rapid tárolási technológiát uninstallálom abból lesz valami hátrányom?
-
flash-
veterán
van egy 3570k intel cpu-m.
asrock xtreme tunerben a fan controlt targetnél hány fokra állítsam?
melyik az a hőmérséklet amelyen még nyugodtan használható sokáig egy ilyen cpu mindenféle károsodás nélkül? -
flash-
veterán
3570k intel procit szeretném értelmesen húzni!
scythe mugen 2 a hűtésem.
tudna valaki egy kis leírást adni mit állitsak?most alapon van minden
ha egy vga-t húzni akarok akkor a cput vagy ramokat is muszály húzni?
köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
úgygondolom(de javítsatok ki)hogy cpunál fesz emeléses tuningnak gyakorlati haszna nincs csak az alapfeszesnek
-
flash-
veterán
i5 3570k procim van
4200 mhz-re van húzva,de azt szeretném hogy ha a torrent fut nem vagyok gép előtt akkor lejjebb menjen az órajel magától.
van erre megoldás?
-
flash-
veterán
Asrock AXTU programmal oc-dna rész alatt hogy tudnék váltani a biosban létrehozott profilok között windows alatt?
mert mutatja a profilokat ugyan de ha megnyomom mellettük a load gombot akkor bin fájlt akar nekem tallózni.lényeg hogy windows alól egy kattintással tudjak váltani az órajel profilok között.
pl tuningos,meg alap.
hogy csináljam?Alaplap:Asrock Z75pro3
-
flash-
veterán
Asrock AXTU programmal oc-dna rész alatt hogy tudnék váltani a biosban létrehozott profilok között windows alatt?
mert mutatja a profilokat ugyan de ha megnyomom mellettük a load gombot akkor bin fájlt akar nekem tallózni.
lényeg hogy windows alól egy kattintással tudjak váltani az órajel profilok között.
pl tuningos,meg alap.
hogy csináljam?
Alaplap:Asrock Z75pro3 -
flash-
veterán
windows alól hogy váltsak profilt?
valaki kérem segítsen
-
flash-
veterán
linkeltetek itt vagy más alaplap fórumon olyan oldalt ahova minden gyártótól hamar frissen felteszik a drivereket,intelt is,stb..
tudja valaki a címét?
-
flash-
veterán
urak egy kérdés
ivy bridge alaplapról (usb3 as portjáról) okostelefont max 190mA-el lehet tölteni? vagy akkor valami nekem nincs jól beállítva a lapon(ill. Az Appchargerrel? (Asrock Z75 pro3)
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv
a driver frissitő ilyet jelzett:
"Intel Xeon(R) processor E3 - 1200 v2/3rd Gen Core processor DRAM Controller - 0150 drivers for Windows 10 x64"
érdemes frissiteni?jelenleg ehylett 2006-os memory controller van..
(nekem viszont nem xeon van hanem i5-3570k,nemtom ezzel kompatibilis?)
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
üdv
ivy bridge i5 3570k procit beállítottam biosban 4.4 ghz-re
játéknál van hogy kilép és az eseménynaplóban 11es azonosítót ír kb arra az időpontra google sziernt a tuning miatt lehet, vmi fórumon vcore- növelés segíthet.
nekem eddig alapon volt a vcore.felemeltem 0.25 re
ilyenkor a többit is kell emelni?(Vccio, vccpll,vdram, vccsa,vpch,vaxg?) -
flash-
veterán
válasz Raggie #32066 üzenetére
stabilizálódni azt jelenti hogy nem fagy a gép?
nos 4.4-en használom már több éve, de most a division 2 van hogy kilép és eseménynaplót megnézve aztán googlizva a tuning lehet az oka...
de ha eddig nem csinálta akkor nem a tuning az oka? vagypedig eléképzelhető hogy egy játék jobban "háklis" a tuningra? tény ez eddig a legújabb játék és hát gondlom ez jobban meghajtja a cpu-t mint eddig bármi(division 1, vagy vegas render)
mindenesetre prime95 stabil...
eddig alapfeszen ment a tuning nem nyúltam hozzá csak simán feltoltam 4.4 re és kész.
mondju nemtom mit nyerek egy régebbi vga nal 3.8 és 4.2 vagy 4.2 ról 4.4 re stb.. húzás esetén.
van e értelme?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
3570k--s cpu-m van, tehát a windows 11-et nem fogom tudni felrakni sehogysem?
biztos lesz valami modifikált win 11 nem? azt felrakom és és menni fog? vagy teljesen el kell felejteni így a win11et? -
flash-
veterán
válasz lemusz #32151 üzenetére
igazából nem is értem a kérdésed
Szerintem elég sok féle oka lehet ha valaki szeretne rendszert váltani,legfőképp mégiscsak egy új rendszer tehát kíváncsi vagyok rá milyen, miben más, ugyanakkor szeretném megismerni nem csak alap felhasználó szinten, (a cégnél win 10 van, szerintem hamarosan 11 lesz, és azért jó ha képben vagyok tudom mit hol keressek, mit hol kell beállítani,) nem mondom hogy rendszergazda vagyok de félig meddig azért én jobban szeretem megismerni a rendszereket mint mondjuk az hogy hol lehet beállítani a háttérképet,stb.Meg persze ha megoldható és nem lesz nagyon hátránya miért ne? elképzelhető hogy lassabb lesz de legalább megpróbálom megnézem mit tud milyen.
másrészt hobbibol is,valamennyire ez hobbi, win 3.1 óta követem a Windows verziókat, akkor ez miért maradna ki?Egyébként én véleményem szerint elég nagy ugrás volt a win 10 a win7ről, nem igazán volt még win 10el kékhalál vagy ismeretlen programleállás,stb., én nekem csak előnyöm volt a váltásból.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz lemusz #32153 üzenetére
Egyszerű, anyagiak így alakulnak,(ha van is inkább másra költök) másrészt mivel nem igazán játszok, az hogy most a gép 1.5 óra alatt rendereli le a szerkesztett videót vagy 60perc alatt tök mindegy addig csinálok mást:) majd persze lesz fejlesztés ha az igények és az anyagiak úgy alakulnak
Dee a 2000és millenium talán kimaradt:)És talán a 8 is mivel megjelenésekor nem volt jó híre, de a 8.1-el semmi bajom nem volt egyébként
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
i53570k cpu van asrock z75 pro3 lappal.
ha csak youtube a felhasználás(néha), de főleg torrent(seed) akkor milyen beállításokat tegyek meg a biosba amik azért arányaiba energiatakarékosabbá teszik a gépet?
meg az intelligent energy saver hasznos? stb? egyéb tippek?
jelenleg 3400mhz-en megy de vissza vissza ugrál folyamatosan 1600ra
(mondjuk 4.2ghz-ről igy visszavéve a cpu hőfok nem lett kevesebb idle állapotban,Schyte mugen 2 rev b a hűtés, pedig gondolom hűvösebbnek kéne lennie )
illetve a gpu viszont 51 fok, visszavegyem azt is?[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
most hogy az energiara jobban oda kell figyelni szerintetek érdemes visszavenni rendereléshez a cpu-t(3570k) 4.4ghz ről 3.4ghz-re?
rendereléshez hasznáom a gépet, és ugye ha visszaveszem lassabban is fog renderelni ennek ellenére érdemes visszavenni? (meg mondjuk a gpu megy 99%on,a cpu kb 60on amikor renderelek) -
flash-
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- Intel Core i5 10th 10400f
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest