Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr.C
    őstag

Előbbiben bármilyen DNS-t be lehet állítani, utóbbi nem állít DNS-t, és az sem tol át semmit más szerveren. (Legalábbis az 1.1.1.1 app azt írja, hogy a Cloudflare resolverhez vagyok csatlakozva, amikor olyan wifin vagyok, ahol az van beállítva, egyébként meg nem. Public ip-t kiíró oldalaknál sem változik a címem, amikor használom)

Az a "simán bele lehet nézni a HTTPS-be" meg nem igaz. Az összes olyan app, amiben fontos adatokat kell a szerver felé továbbítani, vagy lekérni, az certificate pinninget használ. De például a böngészőben küldött adatokba, vagy amelyik appnál nincs cert pinning, abba olyan esetben bele lehet nézni, ha valahonnan kileakelt egy a telefonon levő Apple által biztosított certificate trust storeban levő certnek a privát kulcsa, vagy valahogy rávetted a usert, hogy fogadjon egy általat gyártott CA certet.

Értékelném, ha nem dobálóznánk ilyen állításokkal bármiféle magyarázat nélkül. Ha ennyire paranoiás vagy, akkor nyugodtan nézd át a kódot és fordítsd le magadnak az appot, hogy biztosan az legyen fent.

Mindkét app sokkal biztonságosabb, mint csak ezért jailbreakelni a telefonodat.

Félreértés ne essék, tudom miről beszélek, legközelebb akkor jobban kifejtem.
    amúgy az általad emlitett alkalmazás a következőket tartalmazza:

természetesen mindenki eldönti magának, mit hova szeretne engedni és ki miben bizik meg.

Elején állitottad, hogy host file-t lehet átirni JB nélkül, erre kérdeztem rá. Most integrálódok be az iOS világába és ugyanúgy, mint adnroidon, itt sem fogok tudni meglenni JB nélkül. Nem warezolni akarok és engedélyezni mindenfélre profilokat, hanem rendszergazdai jogokat.
    :R ☮️

Új hozzászólás Aktív témák