- N€T0X|N: Stellar Blade után
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
válasz
dreizwanzig #2472 üzenetére
3-4-e környékén és mindig munkanap rémlik.
-
donat_sz
senior tag
Korábban simán tudtam a főszámlán eurót váltani. Most is szeretnék a főszámlán váltani, de még ha maradna akár 100eFt, akkor is ezt a hibaüzenetet adja:
Változott itt valami? Sima ER.HUF Forex Buy lenne :/
-
donat_sz
senior tag
Kicsit komolyabban.
Jogos a pont, hogy adózni mindenképpen muszáj lesz belőle.
Mivel még nekem nem volt meg a teljes vest, így eladni se tudom, így vagy év végén eladok a vest után és jöhet egy "megmacerázás" vagy kivárok, hogy egy évvel később már úgy adózzam le, hogy mások tapasztalatait felhasználom.
Eladás uán mehet is majd be a TBSZ-re, ahol majd automata váltással felhasználom.U.I. tetszik a kabala részvény opció, hogy visszaveszem a TBSZ-en! Így se jelentős összeg.
-
donat_sz
senior tag
1)
én emlékeim szerint ezt használtam:- IB (activity statement) szerint forintosított összege
Későbbi nap beérkező deposit figyelmen kívül hagyható?
Szerintem az első odaérkező összeg elégséges kell legyen, én így járnék el. Feltételezem a transzfer volt az első összeg a TBSZ-en.2)
másnap letöltött activity statmentet használtam, de lehet csinálnék egy egyedi riportot ami csak a transzfert tartalmazza.3)
nem rémlik4)
az rémlik, hogy esetleges törésnél, hogy jól számoljanak, ahhoz praktikus -
donat_sz
senior tag
Hasonló helyzet itt is mint avl-nél. Nnálam is ad hibaüzenetet, ha az beírom a jelzett minimum 5%-ot.
Én is avlelhez hasonlóan értelmezem a kitöltendőket, de én is "első bálozó" vagyok e tekintetben, eddig minden befektetés utáni adózandó már eleve szerepelt a bevallásomban..Nekem még az is kérdés, hogy így a 293. sorban fel kell tűntetni a keletkező szochót (13%) is. Jól értem?
-
donat_sz
senior tag
Link szerint már 2024.01.01-től változás van.
2024. január 1-jétől a külföldről származó jövedelem adóztatására mindkét állam saját jogszabályai alapján lesz jogosult, az USA-ból származó jövedelmet nem egyezményes országból származó jövedelemként kell majd kezelni.
-
donat_sz
senior tag
storno
-
donat_sz
senior tag
válasz
karotnyelt10 #1584 üzenetére
Az aktuális tbsz-re érkező első pénz kell.
Ha ez a transzfer akkor az. A transzfer masnapjan már riportbol látható kell legyen a ft-os érték ami átért, a riporttal egyutt kuldendo a nav-hoz. -
donat_sz
senior tag
válasz
AeSDé Team #1541 üzenetére
+1 az automata váltásra
egyedüli negatívuma, hogy az a áltáskori árfolyam kockázat kezelése miatt nem tudod a teljes összeget levásárolni, de ez részemről az éves újra súlyozások miatt amúgy sem gond, ill. ha valaki a VWCE/EUNL/SXR8-ba teszi 100%-ban a pénzét, akkor ott meg a tört részvény megoldás még erre is. -
donat_sz
senior tag
Hasonlóan álltunk a témához, vagyis én eddig ugyanígy álltam, de bevallom zavar, ha a pénz nem ér át 1 perc alatt egyik helyről a másikra, így "kockáztattam" kicsit és a siker megnyugtatott, ennek hála most már nem zavar hogy akár 1-2 nap is lehet a beutalás.
Szerk: közben a NAV visszajelzett, hogy a TBSZ bejelentést megkapták, nincs több dolgom. Kevesebb mint egy nap volt!
-
donat_sz
senior tag
Az egyedi intervallum riportban nekem továbbra is jónak látszik.
-
donat_sz
senior tag
Annual riport 2024-ről a már IBKR nyitottra nekem elérhető, viszont a transzferált TBSZ-ekre valamiért nem. Másnál is hasonló a helyzet?
-
donat_sz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Háztartási gépek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Apple watch Series 10 42mm Silver 2027.05. Apple jótállás
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Új állapotban, Akku:100%, 36 hónap Garancia, Titán Színben
- Aoostar WTR pro nas eladó, 8c/16t Ryzen7 5825u, 16GB DDR4 ram, 512GB SSD, 2X 2.5G lan, 4 HDD slot
- Bivaly erős Lenovo T14 gen4 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1Tb SSD) + 2 év GARANCIA
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest