- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
pictigjis #1862 üzenetére
Van Raiffeisen a BM-nél: [link]
#1863ngaba
1,91 eur-t fizetek váltásonként, nem sokkal kevesebb, mnit a 3 eur-os kereskedési díjuk (+ még 1 eur a kiutalásra a havi másodiktól kezdve). Olyan nagy veszteségük nem lehet. Egyébként a beutalt összeget eleve csak 3-4 nap után lehet kivenni, nem lehet egyből. Tehát úgy nézett ki, hogy ING-s számlára beutaltam, 5 perc alatt bent volt, kb. fél órán belül át is váltottam, aztán pár napot pihent, mire ki tudtam utalni. -
válasz
pictigjis #1860 üzenetére
Mondjuk én váltottam náluk az elmúlt hónapban vagy 4x, milliós tételeket. És utaltam is ki egyből. És ez így is csak egy warning, hogy inkább ne. Ami maradt, azt még családtag számláján átváltjuk. De most már nekem is kell valami olyan számlát is néznem, ahol a devizaváltás is kedvezményes. Ez a Raffi, amit emlegetni szoktatok, ez a Bankmonitoros Raiffaisen Prémium számla?
-
jana13
újonc
válasz
pictigjis #1829 üzenetére
Erre biztos ami biztos rákérdeztem az IBKR ügyfélszolgálatánál, és megerősítették, hogy minden egyes utalás előtt kötelező befizetési értesítést ("deposit notification") létrehozni és kizárólag az ott megadott befizetési számlaszámra szabad utalni. Ha ettől eltérsz akkor nem garantált, hogy a pénz beérkezik.
Megkérdeztem azt is, hogy ha esetleg törlöm és újra felveszem a jelenlegi forrásszámlát, vagy lecserélem másik banknál lévőre akkor változhat-e a az IBKR által adott befizetési számlaszám és ezáltal gyorsabb lehet-e a feldolgozás, de a válaszuk szerint a számlaszámokat automatikusan rendelik az ügyfélszámlákhoz és ezek nem módosíthatók a későbbiekben.Az IBKR ügyfélszolgálat teljes válasza:
-----
Dear ...,
Thank you for contacting Interactive Brokers.
We wish to confirm that only bank details received upon creating deposit notification for respective currency can be used.
You should not used the bank details that other users share as funds will not be received.
We apologize if you experience any delays but it will not be possible to receive new bank details as they are automatically assigned to client accounts and can not be changed.
Thank you for understanding and your cooperation.
If you need further assistance please do not hesitate to contact IBKR Customer Service.
Kind regards
Funds and Banking
IBKR Customer Service -
Simia
junior tag
válasz
pictigjis #1751 üzenetére
Hát, bankot váltani nem tudok azért még ettől, de ez tényleg érdekes ötlet, és a párhuzamos számlahasználatot lehet hogy lehetővé teszi. Meg fogom nézni a konkrét feltételeket (utalás/munkabér stb.) hogy megoldható-e így, bár utalni ha csak lehet továbbra is darabokban fogok, mert "viva la resistance" ;-)
-
Simia
junior tag
válasz
pictigjis #1744 üzenetére
Pedig többször leírtam én is hogy miért...
1.) elvi ok, a CIB se fizessen tranzakciós illetéket, (és itt igazából meg is állhatnánk)
2.) mivel elve CIB ügyfél vagyok nekem a BM csomag nem jár, és mivel van hitelem náluk másik bankhoz költözéssel valószínűleg többet vesztenék mint amennyit nyerek. Maradna
tehát, hogy két számlám van: egy ingyen utalós egy misiig mondjuk az Erste-nél, meg a CIB-es amin a hitelem van, ami sajnos szintén nem lenne megoldás. A CIB-es hitelem attól olcsó, hogy sok pénzt viszek hozzájuk havonta, amit továbbra is oda kellene vinnem, és ha már ott van, akkor meg el kellene utalni onnan, szóval ez sem jött be.
Igazából ezzel az 50 kHUF limittel elég jól elvagyok, a 20 kHUF-os utalás bevallom már kicsit challenge volt... -
Simia
junior tag
válasz
pictigjis #1501 üzenetére
Meg is jött a teszt kiutalás (egész gyorsan) és tényleg egy Citi bankos küldő számla van rajta valami generált közleménnyel.
Én úgy emlékszem utaltam befelé, de attól sóherebb vagyok hogy ezért fizessek is.
Lehet, hogy ez még abban az időben volt, amikor még volt magyar beutalós gyűjtőszámlájuk, mondjuk akkor meg tényleg nem a litván számra utaltam.Na mindegy, ha már felmerült a kérdés, akkor megnéztem a beutalást:
Wise-tól nem tudtam a litván IBAN-ra utalni (felismerte a bankot, de azt megmondta hogy Litvániába ez nem fog menni), a CIB sem működött HUF utalásnak, ott csak technikai hibákat dobált (Item rejected), CIB deviza utalásnak tudtam rögzíteni, de azt biztos nem csináltam, és nem küldtem el, szóval nem tudom mi lenne a költsége... -
Simia
junior tag
válasz
pictigjis #1498 üzenetére
Magyar számlaszám tényleg nincs, de litván viszont van, és arról simán tudtam utalni ki és be is forintot... Gondolom ha valamelyik utalásom meghiusulna, csak oda menne vissza a pénz, nem?
(tesztnek indítottam egy utalást másik saját számlámra, kiváncsi vagyok, hogy ki lesz rajta a küldő) -
válasz
pictigjis #1480 üzenetére
Az első kiutalás ingyenes, a második az attól függ. Itt vannak a "withdrawal fee"-k, ez alapján 8 EUR is lehetne a második, de az utolsó oszlop szerint 1 EUR is lehet. Én Wise számlára utaltattam ki, ott a kiutalásnál is már jelezte, hogy ez 1 EUR lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Kicsit később jelenik meg a Heroes of Might and Magic: Olden Era
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fujifilm X
- ASUS routerek
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged