- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #2389 üzenetére
az sem rossz ...pszichesen illetve maceraügyileg
de iden mar "megmaceráztuk", jövöre is menni fog valahogyan
anyagilag meg csak jobb, ha adozni is kell, mert akkor hozott is valamit, azaz több, mint ha nem kell belöle adózni
...ráadásul mivel ajándék volt, így csak ha teljes nulla, akkor nem kell(ene) adózni, ...az meg nem lenne öröm az IBKR-nel szamlat tartóknak, ha IBKR reszveny nullát érne -
aAron_
őstag
válasz
donat_sz #2130 üzenetére
Köszönöm, de ez alapján, illetve hogy más még csak nem is válaszolt, az a konklúzióm, hogy ezekre nem igazán van válasz. Abban azért bízom, pláne, ha nem történik feltörés, hogy ezeknek a kérdéseknek jelentőségük nem lesz.
2. Activity statement alkalmatlan jövedelem megállapítására, úgyhogy ez valami más, ami IB-nél le sem generálható. Kombinálva régi Random Capitalos kivonatokkal együtt talán.
-
kovaax
őstag
válasz
donat_sz #2023 üzenetére
Tavaly én az ajándék részvénnyel kapcsolatban is kérdeztem a NAV-tól, ezt válaszolták: "Ha a jövedelemszerzés helye szerinti államban, vagyis az Írországban bejegyezett
brókercég levonja az Egyezmény szerinti 15 százalékos mértékű adót, az Szja tv.
beszámítási szabálya alapján belföldön adókötelezettség már nem keletkezik."
Megírtam azt is, hogy NASDAQ-os IBKR részvényről van szó. Persze ez a 2023-as évre vonatkozik, azóta meg is változhatott a szabály.De persze a NAV válasz ezzel zárul: "A válaszlevélben foglaltak szakmai véleménynek minősül, kötelező jogi erővel nem bírnak."
-
-
Blaymoira
tag
válasz
donat_sz #1787 üzenetére
Még én se döntöttem el teljesen. Nekem alapvetően 2028/X & 2028/Y van.
Azon elmélkedtem, hogy lehet IB01-be vagy PR1H-ba tenném át. Bár a PR1H-val nem mennék sokra, mert nincs kamatelőnyöm adózás után annyival alacsonyabb a hozam.Nekem az EMÁP sose jött be, mivel az EU nagyon erőlteti megint a kamatok csökkentését és EUR-ban kamatprémium nélkül magyar államot finanszírozni szerintem nem buli.
IB01 esetén lenne kamatelőny, ha 4,3% körüli éves hozammal számolok short term bondoknál. Adózás után is 3,65% kamatot adna.
Devizakockázat alapvetően szerintem kiszámítható (egyéb kilengéseket leszámítva) egy szándékos leértékelő trend miatt.
Lehet azt csinálom a végén, hogy új befektetést teszek máshova és a régit meg meghagyom. Igazából a 2,9% & 2,75% kamat rajtuk nem feltétlen annyira rossz.
-
Blaymoira
tag
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #1207 üzenetére
köszi; nem is kerdezted elötte IB-t, hogy jo-e ugy ? mi alapjan voltal biztos benne, hogy az a szamlaszam amire utaltal az nem XY-é ? mernél siman hétjegyüt is igy utalni ? gondolkodtam, hogy megkerdezem IB-t, de végülis nem érzem nagy szükseget, hogy izibe megérkezzen az a havi egy-egy utalásom oda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest