Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
opr
nagyúr
válasz KROK640 #2497 üzenetére
Jó, hogy leírtad, így nekem már nem kell.
Illetve elég annyit, hogy: ha úgy lenne a hirdetés, hogy ők fizetnek érte nekem havonta ennyit, hogy ott lakjak, akkor se kéne egyik se.
Mondjuk 18-2x évesen az első tetszett volna, de akkor is csak nagyon olcsón, extra (második) kufircolós lakásnak.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #2497 üzenetére
fel eve volt 500k, most 350k-ert keresik a berlot bele
tutira megmondom, ez minimum tavaly osz ota kiado folyamatosan------
ez a kero minimum 3 eve kiado ugyanezekkel a kepekkel hirdetve ugyanennyiert: [link]
a masik epuletben volt egy 300k-ert felujitva, modern berendezessel, a legfelso emeletrol megjobb kilatassal, na az hirdetes 2-3 het utan eltunt....nem is ertem miertennek is szolna az ingatlanos, hogy khm felezni kene az arat, akkor meg besertodne
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #2496 üzenetére
Akkor kezdem, ugyanis mindháromról pontosan tudom, hogy hol van :
Az első elefelejti, hogy egy forgalmas gyorsos (mondjuk mindig jó kaja illat lesz) illetve egy szórakozóhely van közvetlenül alatta a kaputól pár méterre pedig egy négysávos út helyezkedik el. Abszolút belváros, ez tény, de hétvégénként még hugyozni is odajárnak a szórakozóhelyeken megfáradt egyének. Körülbelül mint Pesten a bulinegyed.A második :
Felismerem a fentebb említett undorító nyírt gyepet imitáló zöld szőnyegről, ami behálózza az egész Párizsi udvart. A házról tudni illik, hogy benne van a szabályzatban, hogy a ház teljes területén belül (beleértve az udvart és az erkélyt is) tilos a dohányzás, valamint az állattartás (mondjuk ez valahol helyes is, de ennyiért ... ) Debrecen legforgalmasabb utcáinak a metszetében van, a kilátás az erkélyről meg a szemközti szomszéd erkélye pár méterre, vagy egy fehér tűzfal, nem véletlenül nem flexel vele. Egyébként tényleg ez 500K+ volt még tavasszal.A harmadik pedig egy 2018 utáni építésű ház, és akkor fedetlen szabadfolyosós??? És nem a mediterrániumban vagyunk? Ez most komoly?? Plusz az elsőnél említett 4 sávos út, és a négyes autóút találkozásánál(!) van ez a ház, az erkély konkrétan erre néz, és 2 percre van Debrecen legótvarabb környéke. Mindezt a poor néphez eléggé leereszkedve az első emeletről élvezhetjük. De legalább ha szembe kinézel, akkor az 1960-as évek egyenlakóházainak a képét élvezhetjük. Nem mellesleg ide az egyetem már majdnem szó szerint a város másik vége.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #2494 üzenetére
azert vhogy megsem ugy tunik, mintha egymast taposva kapkodnanak erte a vevok
Debrecen: [link]
100m2 es egyetem szezon ellenere is meg kiado
mellette ott a 50-60m2-sek ugyanennyiert garmadaval
erre konkretan emlexem tavaszrol, akkor 500k koruli aron volt: [link] ez is [link]
azota lement 25-30%-t es tovabbra is kiado, mikozben boven megy mar az egyetemen a tanitas
ha annyira lenne ezekre kapas, akkor nem is latnank ezeket a hirdeteseket
na, ennyire vannak tullihegve
tenyleg kene ennek a berlos temanak egy kuuuurrrrva nagy arconverodestöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #2491 üzenetére
"meg kimesz az erkelyedre, es a utca masik felen a 80-100 eves hazakra van a panoramad granulalok" - hja, ez Debrecenben is megvan, vagy 4 sávos út az első-második emeletről. Aztán pár év múlva vagy oda is új házak épülnek vagy nem.
De a Debreceni Párizsi udvarnál a legjobb, ahol 100 millás lakásoknál kapsz erkély látképet egy vízszintes tűzfalra, meg egy pic$ányi világító udvarra, ami zöld fű hatású szőnyeggel van beterítve. Félhomályban, jó szögből nézve, akár olyan is lehet, mintha frissen nyírt zöld fű lenne az udvaron ... minden más esetben csak igénytelen és illúzióromboló."de foleg kiknek...?" - gazdag külföldi egyetemistáknak. vagy instant megveszik a kölyöknek a szülők, mert hát 4-5-6 évig úgyis benne lakik majd, utána meg eladja; vagy olyan gazdagabb magyar veszi meg, aki arra bankol, hogy majd a gazdag egyetemisták csilliókért kiveszik.
Az a durva, hogy a tőzsgyökeres (Debreceniek/Szegediek stb) városlakók kiszorulnak a saját belvárosukból, mert megfizethetetlenek lesznek nekik az ingatlanok
-
KROK640
nagyúr
"napi 4 órában dolgozik a fizetése 80%-ért" - abszolút ez vagyok én is, ha megtehetem. Sajnos nem mindig jön össze, de ebből a szempontból, a 2010-es évek második fele egyébként nekem erről szólt, sőt, egyre inkább arról, hogy heti pár óra munkával is elég kényelmesen megéltem. Sajnos mára fordultak a dolgok sok szempontból, úgyhogy most más ritmusba vagyok kénytelen élni
Aki kemény munka nélkül nincs meg, az vagy valójában lelke mélyén szereti a munkahelyét, bármit is mondjon, vagy otthonról menekül. Az előbbi szerencsés lehet, mert szinte biztos, hogy imádja amit csinál, neki megfelelő pénzért, jó körülmények között. Ők azok akikre mondhatjuk, hogy "karriert" futottak be. "Érdekes mód" ezek nem a sori melósok, mosogatók, utcaseprők, árufeltöltők stb.
Aki meg otthonról menekül, annak otthon kellen rendet tennie. Nem ismertlen a dolog teenager koromban nekem is volt egy időszak, mikor a suliban és otthon sem szerettem lenni, leginkább úton, akkoriban nem volt ritka, hogy jelentős kerülőkkel jártam haza, hogy addig is "úton" legyek, de ettől még nem éreztem azt, hogy az iskolát jobban szeretem vagy többet kellene ott lennem.Az ilyen nyugdíj előtt teljesen kész lévők meg teljesen más rendszerben nőttek fel, az "átkos"ban azt hallgatta az amit dolgozik az a lénye, az határozza meg, és általában 30-40 évig egy munkahelyen maradtak, miközben a szabadidejük értéktelen volt. Nem ismeretlen amit mondasz itt a faluban is voltak ilyen esetek, hogy károgott h fölösleges aztán nyugdíj után 1-2 évvel meghalt. Mindeközben én a nyugdíjra úgy tekintenék, mint egy életem végéig tartó vakációra
-
KROK640
nagyúr
+1
Ráadásul ahogy nézelődök, Debrecen kezd erősen felzárkózni árakban Budapesthez, ami pedig nyugat Ausztriához, csak épp a megkereshető pénz Debrecenben kb a 1/4-e se ... Ugyanakkor élelmiszer árak kb ugyanott járnak, energia árak detto, ingatlan árak megintcsak. Van helyett kiszámíthatatlan gazdasági környezet, instabil forint.Azért is jó kiadni az ingatlant, mert sokkal gyorsabban megtérül, biztosít egyfajta passzív bevételt, és a végén az embernek - optimális esetben - lesz egy sokkal többet érő ingatlanja mint az elején volt.
"Csak London nem Debrecen" - de nem ám, mégha jelenleg a város vezetés igyekszik is ezt elhitetni, Debrecenben is kezd annyi arab, filippinó és indiai meg minden egyéb nép megjelenni mint Londonban, és az ingatlan áraknál is Londonban hiszik magukat a tulajdonosok. Azt kell mondjam, hogy Debrecen egy 25-30 éve sokkal élhetőbb és megfizethetőbb város volt mint ma.
Amit sajnálok - és már akkor is hülye ötletnek tartottam, igaz még részben más érdekek mentén - hogy eladtuk 20 éve a belvárosi lakásunkat. Mára csak albérletből lazán bejött volna az ára, sőt, szemmel látható havi pénzt termelne, plusz durván 3-4×-ét érné az akkori árának.
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #2490 üzenetére
Szegeden is van olyan "uj epitesu" lakas, hogy elado szereny 190 millioert mar 2+ eve, de tuti nem lakott benne meg senki, mert villanykapcsolok-konnektorok nincsenek a falakban....
vagy kiszedtek volna?
meg kimesz az erkelyedre, es a utca masik felen a 80-100 eves hazakra van a panoramad
granulalok
ha legalabb vmi Tisza parti latkeped lenne ennyiert
jaaa, egyetemvaros ez is
ott is nezed, hogy Szegeden amugy mi a tosz lett az utobbi evekben, hogy ilyen kecok epulnek, de foleg kiknek...?
mintha az elozetes piackutatasi felmeres egy kicsit felrement volna
jo helyen lenne meg jo aron, akkor joval elkeszulte elott eladjak mar a vevonek
erre keszen is elado lassan 3. eve, holott 4-5 eve el kell volna adniuk vkinek elore
csak all a benne beruhazo penze, rosszabb esetben ketyeg ra hitele
Evergrande minibentöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #2484 üzenetére
Azt amikor üresen áll, azt én sem nagyon értem, bár ha valaki sok pénzt akar különféle alapokra helyezni, és nem akar vele foglalkozni, akkor előfordulhat. Debrecenben is a belvárosban és ahhoz közel az újépítésű lakások fele kong az ürességtől. Hogy a kiviteleőzenk nem sikerül négysávos út mellett 2M huf/m2 áron eladni a lakást, vagy az újdonsult tulaj csak rohasztani vette meg, azt nem tudom, de tény, hogy rengeteg új üres lakás van. Mindeközben - biztos forrásból tudom - hogy egy 30nm-es szociális panellakásba simán betesznek négy embert, akik előtte egymásnak idegenek voltak, mondván nincs annyi szociális lakás mint amennyi kellene.
Az meg végképp agyfhasz, hogy forgalmas utak mentén 100+ éves romokban a hátsó udvari lyukak bérleti joga(!) vastagon hétszámjegyű összegért megy. Annyiért amennyit az egészre mondanék fullos árnak.A panelprogramos sok milla önrészt pedig nyugodtan beveheted a "karbi" alapba, mert ugrik tőle az ingatlan értéke, sőt havi 30-50Kval többért tudod utána kiadni, még akkor is, ha a lakásban nem nyúlsz semmihez.
"kisnyugdijas jolika neninek 30 ev alatt se volt penze egy festere" - sokszor nem csak neki. Ez is az itteni keleti jólétet mutatja.
"az orkosok meg most eppen pont nem akarnak ralocsolni 8-10milliot" - egyrészt sok esetben nincs is, másik oldalról meg rálocsol 10 MIllát, hogy aztán 5-el többért tudja eladni?
-
Fred23
nagyúr
válasz KROK640 #2481 üzenetére
"Viccet félretéve, majd ha kész a hirdetés akkor rakd be ide."
Oksi, de az nem mostanában lesz, tippre december.
Én is a "napi 4 órában dolgozik a fizetése 80%-ért" típus lennék egyértelműen, de ismertem a +50% idő +20%-ért típust is. Van, aki kemény munka nélkül lelki beteggé válik, vagyis pontosabb lenne úgy -felőlünk nézve-, hogy már lelki beteg, csak nem tud róla. Attól függ persze, mit tekintünk egészséges hozzáállásnak, az meg tág határok között mozoghat. (Sokak szerint egészséges az a hozzáállás, hogy pörögjünk egész nap a mókuskerékben, és a munka legyen életünk legmeghatározóbb része.)
Szerk.: anno ismertem egy nagyon kedves, de nagyon pörgős embert, aki nyugdíj előtt teljesen kész volt attól, hogy nem lesz rá már szükség, ő már "fölösleges". 1-2 hónappal nyugdíjazás után agyrákot kapott, bele is halt.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz hobizoli #2484 üzenetére
Valamit nagyon elszámoltál.
Ha kiadsz egy lakást 200k-ért, amiből havi 30k a karbantartás, az 170k×12, azaz 2mhuf évente (+40k, de azt most leírjuk csokira).
Az 10 év alatt 20 milla (plusz kamat/hozam/akármi), plusz amit az ingatlan drágul (ha drágul). Egy 40 millás ingatlan esetén ez 20 éves megtérülést jelent kb (mert közben ugyan növekszik a bevétel, de a pénz is romlik, egyszerűség kedvéért most mondjuk, hogy ezek kiegyenlítik egymást).Tehát 20 év a fenti adatokkal a nulla. Utána van profit. Ez a probléma, ez az, ami miatt a magyar piac szvsz erősen túlárazott: 20 év az baromi sok. Pláne ilyen gazdasági és törvényhozási közegben, ilyen szintű befektetői és adózási jogbizonytalanság mellett.
Pl ott van London (szintén híresen szar ár-érték aránnyal):
500k gbp-ért már lehet olyan házat venni, amit 2500gbp/hó-ért kiadsz. Ebből marad kb 2k minden után, tisztán, tehát évi 24k. 500/24 az 20.8, tehát befektetői szemmel kijött, hogy ugyan olyan a megtérülési ráta. Csak London nem Debrecen. Hasonló számok vannak olyan shithole országokban is, mint Svájc, Németország, stb. Ezek mind stabilabb, megbízhatóbb országok. A magyar ingatlanpiac befektetői szempontból max akkor lenne vonzó, ha a nulla nagyon max 15 (de inkább 10) év alatt reális lehetne, mert ez ellensúlyozza az extra kockázatokat (valuta, jog). És amúgy ez így is volt, amíg szét nem cseszték az egészet nernia lovagjai.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hobizoli
nagyúr
éppen főzöl vmit, egy kicsit habos lesz a pörkölt...
meg tudsz rajta kavarni egyet, hogy ne égjen oda...de legalabb a törölközők is gyorsan megszáríthatók a nyilt láng felett
a klozet hol lehet?
a konyhaasztal meg a kád mellett a sarokban, ami pont nem lett fényképezve, mert vki éppen kábelt fektet?[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #2482 üzenetére
amugy nem ertem ezt az ingatlan halmozast, hogy mire jo
foleg annal, aki ki sem adja oket, csak all uresen, vagy olyan aron akar bele berlot talalni, hogy rohogsz kettot
a rezsi meg csak ketyeg ra
pl van egy bp-i 40-45millios ingatlan
amire "keszen van", meg ado befizetve utana, berendezve javitva/atalakitva amit akarsz... benne van ~50 misiben
kiadod 200k-ert
ha ebbol csak 30k-t szamolsz karbikra, akkor az egy evben 360k, tiz ev alatt 3.6millio lesz, de kerdes az addigra mire lesz eleg
az 170k per ho, es vegig van benne berlod
ha nincs, akkor az a honap -240k, mert a rezsi akkor neked kettyent le
fogod ezt az 50 milliodat, veszel belole allampapirt es van belole havi 300-320k-d egy gond nelkul
kiveszed 170k-dat, mintha lakas utan kapnal annyit, a 150k-t meg hagyod benne visszaforgatva
4-5 ev mulva mar ~350k-kapsz havonta, de ha valtozik a kamat, 170k-d siman lesz mindig belole barmikor, vmi nagyon qrva jo gazdasagi helyzetnek kene lennie ahhoz, hogy a 170k ala csokkenjen a kamatfizetes utana, de attol meg nem felek, hogy bekovetkezne orbanescuek alatt
kozben nem szart be a huto a mosogep, nem kell panelprogramba beszallni tobb millios onresszel, amit OK hogy a karbis reszbol kifizetsz kozben, csak a majdani nagyfelujitasra felrerakott zseton csokken
persze nem muszaj karbikra felrerakni, de megnezheted, hogy mennyi olyan kecot hirdetnek, ahol a megboldogult kisnyugdijas jolika neninek 30 ev alatt se volt penze egy festere, vagy parkettazasra, meg a 1980-85 koruli libafoszöld/vilagosbarna szaniterek vannak a furdoben is, ami akkor volt divatos
meg csempezve is akkor volt, amikor epult a haz
meg ujra kene kabeleztetni a mai szabvanyok szerint az 1-1.5mm2-s alu vezetek helyett rezet behuzatva, ami egy ilyen keconal ~1.5-2misit felemeszt, mindezt a festes-parkettazas elott persze, ami meg lenne ennyi minimum
es akkor meg sehol a furdo meg a konyha
....az orkosok meg most eppen pont nem akarnak ralocsolni 8-10milliot
egyik ismerosnek is lejart az egy eves szerzodese a berlovel, utana 8-10 honapig ott allt a kegli uresen ujabb delikvens nelkul
mondtam neki, hogy az a 240k/ho+rezsi talan lehet egy kicsit necces 50-55m2-ert peremkeruletben
nemtom vegul rajott-e o is erre, mostanaban nem dumaltam vele, de ez akkor volt ennyi ~1 eve, amikor egy kollegam keresett masik albit a 180k-s helyett, de vegul nem vele lett uzlettöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #2480 üzenetére
Mintha csak Zoltán cimborámat hallanám! (ő az aki folyamatosan gyűjt lakásra, de hiába növekszik a félretett összege évek óta mindig ugyanazok a romok köszönnek neki vissza, mert azok is hozzáemelkednek a félrerakott pénzéhez, minden más meg megy feljebb).
Neki szoktak ilyen, amúgy - sokszor helytálló - ötletei lenni.A gond viszont az (ahogy neki is szoktam mondani), hogy azok akik ezekben döntést és változásokat hozhatnának, maguk is ingatlan halmozók, meg a haverjaik is azok. Nyilván nem fogják kihúzni a saját és a haverok zsebéből a pénzt azért, és pár távolabbi kollégát megsz1vatni, hogy a népnek végre elérhető álom legyen a saját lakás. Az amúgy se business, hiszen akkor az ő rakás ingatlanukat ki fogja bérelni? A borsodi zsákfaluba meg csak benyomorogja magát az a szerencsétlen, ha szül elég gyereket, és bevállal 25-30 év hitelt.
-
KROK640
nagyúr
Kár, pedig már jelentkeztem volna szívesen, hogy ha van is pár profi fotód, Richard Castle-t megszégyenítő irodalmi leírást kapsz a hirdetésedhez
Viccet félretéve, majd ha kész a hirdetés akkor rakd be ide.Így van, pár hónapig én is csináltam úgy ezt a melót, hogy még teljesen más külföldi melóból volt pénzem, addig jó volt, de amikor az elfogyott, akkor az ingatlanos lelkesedésnek is el kellett
Alapjövedelemnek meg szerintem sokan örülnének.
"Szoktam is mondani, hogy inkább kevesebb pénzt, de több szabadidőt." - tudod mi a durva? hogy én már 20 éves korom óta így vagyok ezzel, és ez azóta sem változott bennem*. Sőt, ezzel nem csak mi "idősebbek" vagyunk így, mert nem említettem még a jelenleg munkaképessé érő generáció hozzáállását, akiknek az elképzeléseik már túl mutatnak azon, hogy heti 40-50 órában a munkahelyükön rohadjanak. A legtöbbje már heti heti 25-30 órát sem szeretne dolgozni, és véleményem szerint ez egyre inkább érthető és indokolt is. (Gondolok itt a megnövekedett termelékenységre, automatizációra, AI-ra ... Plusz felértékelődik az egyre több mindennel és jobban eltölthető szabadidő miatt is).Ugyanakkor ma sokan nincsennek ezzel így, van az emberekben egy olyan is, hogy mindig csak a több felé mennek. Pár éve végeztem egy érdekes kísérletet : egy csomó ismerősömet megkérdeztem, hogyha választhatna, hogy napi 4 órában dolgozik a fizetése 80%-ért, vagy 8-ban a 100%-ért akkor melyiket választaná? és nem fogod elhinni, elsöprő többség mondta azt, hogy persze, hogy a fizuja 100%-a kell még akkor is ha kétszer annyit kell dolgozzon érte. Sőt, volt aki 120%-ért 12 órában (+50% idő + 20% pénzért) is dolgozna. Engem ez teljesen meglepett. De ez lesz az a kategória, aki ... - De kezdünk elég messze kanyarodni a topic eredeti témájától.
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #2479 üzenetére
"a kormány szerint a fiatalok még mindig túl könnyen jutnak saját ingatlanhoz." - LoL, háátja...
Szvsz: saját használatú 1db ingatlanra CSALÁDONKÉNT 0% illeték/adólkulcsot vezetnék be (ami ugye csak a csokos csókosoknak van), viszont a másodikra legyen az bármilyen jogcímen 10%, 3.ra 20% afölötti nepperkedésre, airBNB-huszárkodásra, stb 40%. Ezenkívül a saját lakásra használt ingatlanon kívülieknek brit szintű "council tax", ami évente beszedi az ingatlan értékének kb 1%át.
Egy év alatt helyreállnának az árak, vhogy senki se akarna egy nyomorult, kb reál 15 misit érő pesti panelért 80misit kiadni.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #2477 üzenetére
Pontosan az ilyenekre gondolok, mikor azt írom, hogy a kormány szerint a fiatalok még mindig túl könnyen jutnak saját ingatlanhoz.
Pedig mint láttad is, Debrecenben már mindent megtesznek, hogy a 60-70 éves 4 emeletes társasházak is a megfizethetetlen kategóriába kerüljenek.A legtöbb embernek esélye sincs félretenni az ingatlan értékének 1,5%-át, szerintem még évente sem. Egy 50 Millás ingatlannál az 750 ezer évente (remélem éventére gondoltál), vagyis 62500ft havonta. Magyar fizetésből.
Ezt maximum olyan családban lehet megcsinálni ahol a 3-4 emberből legalább három dolgozik. Jártam ilyen helyen, négy fős család, apuka, anyuka, két fiatal de már felnőtt lány (20-22 évesek) de még otthon laktak, 64nm-es panelben, mind a négyen dolgoztak, és egyik sem csak minimálbérért. Röhögve összelöktek bármilyen költséget, látszott a lakáson is. De ez egy eléggé ideális (és gyanítom nem sokáig) tartó eset.A lepukkant Kádár kockáknál a kiöregedett lakók is probléma. A legtöbb az 1960-as '70-es években épült, esetleg a '80-as évek eleján (bár addigra kezdett megváltozni a divat). Akik akkor fiatalon beleköltöztek azok ma a 60-80 éves korosztály. Ők már annyira nem is bírják csinálni, pénzük sincs rá sokszor. Persze akad kivétel itt a faluban is, megvan az a SUVból kikönyöklő zsíros nyugger réteg akinek csitto-vitto fel van újítva a Kádár kockája (legtöbbször elsőre meg sem mondod, hogy az volt a kiindulási alap) de azokról általában kiderül, hogy már az "átkos"ban is jó elvtársak voltak, aztán meg vállalkozók, különféle helyi főhalljakendek stb. mielőtt nyugdíjasok lettek volna, és ma már több a nyugdíjuk mint amennyit te egy hónapban aktív munka mellett keresel.
-
Fred23
nagyúr
Köszik, jól gondoltam akkor, és inkább kimarad majd az ügynök. A lakás legfeljebb 30 millát ér, és inkább csak 28-at, de minden ablakon kidobott pénzt sajnálnék. Az eladásig még bőven van idő, szóval nem hirtelen kell megcsinálni a fényképezést, kedvcsináló szöveget, netre feldobást.
KROK640: Nekem is szimpatikus meló lenne amúgy az ingatlanozás, mert én is szeretek különféle épületeket és helyeket megnézni. De tényleg csak valami biztosabb mellett, egy alapjövedelem pont megfelelne nekem is.
Egyre többet ér az ember ideje, ahogy egyre kevesebb van hátra. Szoktam is mondani, hogy inkább kevesebb pénzt, de több szabadidőt. -
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #2474 üzenetére
egy atlagos 60 millios ingatlannal ez szumma 7-8millio, meg a szukseges felujitas bebutorozas
szoval egy ingatlancsere nem ecceru buli
plusz amivel sokan nem szamolnak, hogy az ingatlan ertekenek a 1,5%-t folyamatopsan felre kene rakni a szukseges karbantartasokra egy kulon szamlara, hogy majd ne 15ev mulva ne a seggebol kelljen elorantani 10-12milliot (+ inflacio addigra), vagy behanyik a kazan, akkor legyen mibol cserelni egybol
pont ezert van a sok lepukkant kadarkocka is, ahol evtizedekig egy festes sem volt, most meg olyan szinu felujitas kene mar ra, hogy 15millional tobbert nem szabadna arulni, hogy a vevonek is megerje leallni keccsolni vele 1-2 evet egy uj(abb) elleneben, amire elkeszul veletöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
A számoknál azt az időszakot vettem bele, amikor csináltam. Ennek 10 éve, akkor volt még 20 Milláért panel, sőt, 12-ért is.
A(z akkor) 150 Millás ingatlanokhoz te kezdőként hozzá se nagyon jutottál, az ilyenek már eleve az irodavezetőt/vezető értékesítőt keresték (akit persze pont emiatt esélyed sem volt soha beérni), és ezek már inkább illuzionisták voltak. Egy ilyen kaliberű körben mozgásnál már alapfelszereltség (továbbra is 10 évvel ezelőttről beszélek!!) a Cadillac/Lincoln/Lexus/Mercedes, egy komolyabb óra és öltöny (lehet h ma ez már az 1 Milliárdos kategória, nem tudom). De itt is komoly előny, ha emellé 18-40 közötti dekoratív hölgy sikerül legyél.Teljesen megértem amit levezetsz, pont ezért nem vennék fel ingatlanost én sem, de az emberek nagy része nem akar ezzel foglalkozni, plusz a kapcsolati tőkéjük miatt fordul ingatlanosokhoz (akiknek aztán vagy van, vagy nem -- tíz éve én is sok érdekes embert ismertem meg, de ha ma újra kezdeném akkor nulláról kellene). Meg mert meghaladja a képességeit a fotókészítés/szövegírás, pedig szerintem egyik sem nagyszám, pláne hogy ma már egy mezei iPhoneal/Androiddal is igen komoly képeket lehet készíteni, ha ért hozzá az ember.
Vagy épp az árazás, olyanokkal van tele ez a topic is Nekem is volt olyan, hogy azt mondtam a kedves megbízónak, hogy ugyan most magam (a jutalékom) ellen szólok, de ezen az áron 5 év múlva is árulni fogja...
ha nem lenne igény erre a szakmára, már rég kihalt volna. Mi érezzük magunkat szerencsésnek, hogy nincs szükségünk ilyenreInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
opr
nagyúr
válasz KROK640 #2472 üzenetére
Én mindent értek, de...
Ma nem 20 milla egy ingatlan. Sokszor már egy garázs sem. Ma minimum 50 millákról beszélünk, sokszor meg inkább ennek a sokszorosáról, nem ritka a 150+ milliós ház/lakás. És 4% alatt ma már senki szóba se áll veled.
Egy 50 milliós olcsó panelnél ez 2 megahuf.
Ennyi pénzből hívok profi fotóst, meg egy brigádot, aki pakol neki ha kell, és olyan fotók lesznek, hogy az iphone-os ingatlanos a büdös életben nem csinál hasonlót, felbérelek egy kibaszott kortárs írót, hogy úgy írja meg a hirdetést, hogy nyer három díjat az a szar, kifizetem az összes oldalon a prémium árát, a maradék 1 milliót meg beváltom ezresekre és törölgetem vele a szemem, amikor sírok, hogy mutogatni kell.És ez egy 50 millás panelnél van, és normális ingatlanost feltételezve. Ha szar az ingatlanos (értem, hogy erre mindössze 999.99999% az esély, de játsszunk el a gondolattal akkor is ), akkor még durvább az előny. És ha nem 50, hanem 100-150 milla, vagy akár 200, akkor meg aztán pláne kijön a matek.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
503 Service Unavailable
Az oldal épp frissítés alatt áll, pillanatokon belül újjáéled...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Igen, kiderült, számomra De rendes körülmények között azért ez többről szól.
Egy ideig én is csináltam. Igazából körbe fotózod normálisan (el sem tudod hinni, hogy hány ember valójában nem tud fotózni, ugyanarról a helyről ég és föld fotókat lehet csinálni). Írsz hozzá egy olyan (jó) szöveget amitől kedve támad az embernek megtekinteni (sokaknak ez sem ment), aztán pedig fellövöd egy rakás hirdetős oldalra. Valamint (bár sokan nem tudják) de van aki keresni jön, a kínált ingatlanokat összeveted a keresős listával, és ha van match, akkor minél hamarabb összehozod a két embert.
Ezenfelül melód része az ingatlanokban az érdeklődők körbevezetése, akik természetesen sosem érnek rá egyszerre, és rendszerint hétvégén akarnak ingatlant nézni, a szombat és a vasárnap délelőtt az garantált munkanap, de sokszor ezek délutánjai is.
Meg akadnak a tipikus unatkozók is : Bejelentkezett 1-2 hirdetett ingatlanra. Főbb jellemzői között volt, hogy rendszerint péntek este, szombat délután, vagy vasárnap akarta látni az ingatlant, máskor nem jó, mert "dolgozik". (vagyis nem unatkozik).
Aztán megjelent pontosan a megbeszélt időben, alaposan végig járta a kínált ingatlant, kérdéseket tett fel, lelkesen elbeszélgetett, "még átgondolom", majd eltűnt és soha többet nem hallottál felőle. Előfordul, hogy pár hét különbséggel, teljesen más árkategóriájú ingatlan miatt keresett újra. Persze abból sem lett semmi.
Egyébként jellemzőjük volt még, hogy a drágább, nagyobb ingatlanokra vadásztak, amiket sok idő volt bejárni, sok-sok kérdés volt, néha körbe is fényképezték, aztán semmi. Egy idő után már meg ismertem ezeket, de az ember mégse vágja ki, mert egyrészt az állásomba is kerülhetne egy ilyen, másrészt ha meg mégis megveszi, akkor ott a jutalék, amiért egy szombat/vasárnap délután elb*szása nem tétel.Én pl nem kizárólagos szerződéseket kötöttem (engedte a cég), mert az emberek ebbe sokkal könnyebben belementek, és olyanok is kötöttek szerződést, akik aggódtak a kizárólagosság miatt. Na meg 2%-ot kértem, míg akkoriban a szakmában a 3-4% volt az elfogadott. De így megint könnyebben belementek az emberek, tetszett nekik, hogy 2%-ért kb semmi dolguk. Ugyanakkor így tök könnyen megkerülhető voltál, és sokan ilyen összegeknél, már simán sutba dobják az adott szót meg a fair playt.
Amikor már harmadik hónapja jársz úgy dolgozni h nem kaptál 1ft-ot sem, akkor nem nehéz a helyzet árnyoldalait látni. (ahogy királynak sem érezni magad, mikor egyik nap arra mész be, hogy kerestél több havi minimálbérnek megfelelő összeget)
"1-1 adásvételen milliókat kívánnak keresni"
Általában a jobbaknak is havonta 1-2 eladás jön be*, abból ártól és megállapodástól függően jön 2-4%, amiből még fizesse a telefonszámlát, irodát, benzint, körbe fotózást, hirdető oldalakon a prémium tagság, hirdetések feladása stb. Nem kevés önköltség. Persze sok arcol h milyen jól megy a business, de nagyon is nem nulla munkával van meg, az a nem túl kiemelkedő bér. Elad egy 20M-s lakást mondjuk, az 400K, amiből mínusz még a fentebbi költségek, és máris ott tart h fele annyit sem keres mintha külföldön mosogatna.
Emellé bejön az h bizonytalan ám ez mint a qtya vacsorája, mert ha nincs eladás abban a hónapban akármennyit rohangál és költ, nincs bevétel.* kivéve irodavezető vagy iroda tulaj, de őket közvetlenül keresik, hozzád el sem jut az infó
"Ha nem kenyérre kéne" hanem lenne letámasztva 20-30 millám (vagy létezne Magyarországon egy biztos alapjövedelem, esetleg nem jutalékos lenne hanem az ember kapni egy havi fixet), visszamennék csinálni... Mert alapból szerettem csinálni, tök jó, hogy 1 órán belül hazaérsz, bárhol is legyél a városban vagy a környékén, ugyanakkor mindennap új és változatos helyeken jársz, épületekkel foglalkozol (ami mindig is érdekelt), érdekes embereket ismersz meg, részben irodai szöszmötölés, de ugyanakkor kellően mászkálós, és azzal, hogy unalmas ... semmiképp sem vádolhatod. Na és persze leírhatatlan előnyt jelent, ha 18-40 közötti dekoratív hölgy vagy ebben a szakmában.
Mint minden szakmában nyilván itt is vannak kutyaütők meg "lesz*rom" emberek, akik csak a markukat tartják, de ha becsületesen csinálod, nem olyan könnyű kenyér ez. Persze aztán, ahogy sok más területen is, az embereknek a kóklerek maradnak meg, és teszik tönkre a szakma hírét.
-
opr
nagyúr
Nope, pontosan ennyi.
Kimegy, csinál pár (általában fos minőségű) képet, egy (általában nem túl pontos) alaprajzot (de ezt már csak a jobbak, közel se garantált, hogy lesz ilyen), megírja ugyan azt a hirdetést, mint mindig máskor (Budapest feltörekvő gyöngyében, a barna övezetes VIII. kerület szívcsakrájában eladó...), aztán tartja a markát az ingatlan árának a (minimum) 3%-ért.Én pl imádom is őket, mint ez a fenti szösszenetből bizonyára kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Ingatlanügynök azon túl, hogy lefényképezi a lakást, ír róla néhány sort, meg feldobja ezeket pár helyre, csinál még bármi értékelhetőt? Csak mert nincs rá szükség szerintem minimum az első körben, ha ennyi a szerepe.
-
opr
nagyúr
válasz hobizoli #2462 üzenetére
Tata, bérház, 190 millió?
Ez hülye. De annyira, hogy ilyen már nincs is. Vajon tényleg van AKKORA barom, aki ezt megveszi?"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
Debreceni verzió :
Libakert u 36 Milla , 40nm - Lift nélküli harmadik emelet, az egyik képen jól látszik kivülről a ház is, ezt leginkább azért tettem ide
https://ingatlan.com/34356029Libakert u 42 Milla, 52nm - Lift nélküli negyedik emelet Jól látszik az egyik képen a folyosó is
https://ingatlan.com/34329404Itt egy másik 46 Milla, 55nm - lift nélkül második emelet :
https://ingatlan.com/34297291összehasonlításul : 46,9M, 56nm - és itt már van lift is, ezt csak összehasonlításért dobtam be, hogy ennyiért már van ilyen is :
https://ingatlan.com/34160587BONUS!!! : 68 Milla, 56nm - vajon mennyit locsoltak rá, hogy ez így néz ki? De amikor kilépsz, pontosan ugyanaz a folyosó kép fogad mint a második képen (ebben a lépcsőházban konkrétan jártam is többször, ugyanott van ahol az első)
https://ingatlan.com/34355502Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Benny89 #2459 üzenetére
Haverok miatt (ők laknak ilyenekben) gyakran járok én is ilyen tipikus '60-as években épült, 4 emeletes konvektoros, liftmentes csodákba, azok alapján írtam tapasztalataimat. Jah, penész is előfordul, meg ha nem volt felújíjtva az épület akkor mostanra kb szükséglakás szintet érik el. Hiába szép belülről a lakás esetleg, ha a folyosó meg minden tiszta szar. Ebben az a cink, hogy a közös területek nem rajtad múlnak. A legtöbb ilyenben pedig kispénzű nyugdíjas éll, így a közös terek felújítása kb esélytelen. Charmy ez a '60 éves design, de én nem szívesen bámulnám, mikor lehetne valami modernet és szépet is nézni.
Pláne nem 60 Milláért, annyiért Debrecenben (vagy az agglojában) már kertes is van, akár jobb környéken is.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Benny89
csendes tag
válasz KROK640 #2458 üzenetére
Laktunk ilyen 60-as evekben epult 4 emeletes tarsashazban alberlokent, amire latszolag a 60 ev alatt nem volt koltve. Olyan szep penesztelep tudott a falakon kialakulni, hogy orom volt nezni es belelegezni a sporakat, pedig figyelunk a szelloztetesre es tarsaira. Hulyenek is megeri ez a 60 misit...
Most is egy hasonlo epuletben lakunk, de ez par eve le lett szigetelve, nulla penesz van, ugyanakkor a falakon meg latszodik az evekkel ezelotti peneszirtas nyomai
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #2457 üzenetére
Egy darab panelt ha látok a képen (az egyiken van a háttérben egy ház ami talán az), de mindez a ház mind a szemköztiek ilyen 150-60-as években épült 4 emeletes téglaházak.
Ettől persze még nem néznek ki jól, liftről és szemétledobóról álmodni se merj, a lakóközösség a fideszes nyugdíjjas, a szigetelés pedig foghíjjas.
Azt kell megérteni, hogy MO-n azért ilyen drágák az ingatlanok, mert a mi bölcs vezérünk dinamikusan változó (akár egy éjszaka alatt átvisznek egy törvényt) országában élhetsz, a hanyatló nyugat helyett. Ezt kell megfizetni.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #2456 üzenetére
Node ez egy olyan környék, aminek kéne egy 'jóöreg szőnyegbombázás ahhoz, hogy normálisan nézzen ki... Gyász, ahogy ezek a panelek kinéznek a környéken/ablakból kinézve. Mifelénk, bár UK csóró részén vagyunk, kb a legcsóróbb drogos alja környékek néznek ki úgy, mint random pesti panel - és itt ennyiből (kb 120k font) már terraced house részt kapsz.
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #2455 üzenetére
Azért ez szerintem :
1. Tégla ház
2. Műanyagnyílászárós
3. van klíma
4. Azért annyira nem néz ki rosszul, látszik, hogy karban van tartva, és valamikor a '90-es években még fel is újították.A 150 ezer euro, na az már gáz, de mint írtam szerintem is drága (nyilván, hogy legyen miből alkudni )
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #2449 üzenetére
Külsőre azt mondom nagyszüleim laktak ilyen házban a '90-es évek elején, akkor már 100+ éves volt az a ház.
De ahogy itt elnézem az elejét elkezdték elbontani (vagy valamit előle) aztán elfogyott a lelkesedés.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #2444 üzenetére
es van hozza garazs ennyiert, es nem ott allsz meg autoval, ahol eppen tudsz
de erted attol 90-100km-re dragabb egy 2/3-d akkora kero Győrben, mint ez kozvetlenul a hatar mellett
Szfvar meg kajak nem tudom mit tudhat, mert ennyiert budai kecok is vannak, nemhogy pestiektöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
vs: [link]
.....es innen siman atjarsz Ausztriabatöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #2441 üzenetére
Szerintem annak örülni kell, hogy nincs akksigyár. Csak megmérgezi a talajt meg a vizet, miközben az is ugyanúgy minimálbért fizet, tehát még a környező béreket sem viszi fel. Viszont minden ingatlantulajdonos úgy ünnepli ezt meg a BMW-t, mintha Voralbergi fizetéseket lehetne benne kapni, és ehhez árazza a kiadó/eladó ingatlan árát.
A mamahotelben nem tudott félrerakni semmit, annak sok oka lehet. Én is éltem úgy mamahotelben, hogy soha egy fillérem sem volt, pedig dolgoztam is mellé, csak épp a fizetésem 90-95% haza kellett adnom, akkor hiába volt mamahotel, és még csajom sem volt, állandóan le voltam égve pont az onnan való kiszabadulás alapozta meg az anyagi jobb létemet.
De itt az említett tagnál az is lehet, hogy csak simán nem tudja beosztani a pénzét és elszórja, vagy nem dolgozik. Bármelyik is úgysem neked hanem a banknak kellett volna részletet fizetnie, mert ugye az szóba se jöhet, hogy majd neked csorgatja a részleteket. Majd a banknak. Ha pedig ők nem adnak neki kölcsön, akkor ott a jel, hogy neked sem kéne.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #2440 üzenetére
noigen, nincs akksigyár . Anno elképedtem amúgy, hogy az egyik vevőjelölt aki a 2millás irányárat részletre akarta fizetni, miután egy évet tántorgott, kérdeztem, hogy a 600e-es csok mellé mennyit tud beletenni kezdőrészletként: aszongya semmit . Azaz egy év alatt mamahotelben nem volt képes vmi értelmezhető összeget félrerakni én meg bízzak meg benne egy részletfizuval - háát, inkább eladtam egy ismerősnek kp-re feléért.
Mostmár persze abban a faluban is többmillióért árulják az összedőlt disznóólat is, hogy vásárol-e valaki, azt már nem tudom.
-
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #2436 üzenetére
Abba az extra ingatlanlufi is bele van számolva. Ez reális áron (amennyiért mondjuk 2015ben adták-vették) mondjuk 10-15 misi, beleszámolva azt is, hogy Pápán és Veszprémben akad meló.
Összehasonlításképp a csak kicsit rosszabb állapotú szülői házunkat 1, azaz EGY millióért tudtam 2021ben eladni az alföldön. 2x ekkora telekkel.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Revolit #2434 üzenetére
. A hirdetett ár mellett alsóhangon olyan sztoriknak kéne kötődni hozzá, hogy 5 ével azután, hogy 1849ben a ház tyúkólában rejtegették a Koronát, Ferenc Jóska itt döngette vmelyik magyar főnemes feleségét. Majd az errefelé visszavonuló SS hadosztály a kertben elásott egy Enigma gépet a Kievi nemzeti banki aranylerakat maradékával, amit máig nem talált az ingatlant áruba bocsátó, korábbi tulaj Katónénit 5MFt-tal átb.szó ingatlannepper.
-
t72killer
titán
Németbánya vályogputri: 85misi (mielőtt nagy guglitérképezésbe kezdtek: Pápától nincs túlságosan messze, zsákfalu)
-
opr
nagyúr
válasz KROK640 #2430 üzenetére
Tényleg, Tesco mobil is lehet, az teljesen kiment a fejemből, hogy létezik (létezett) egyáltalán.
Szerk: úgy nekem is van vezetékes számom, ugyan ezért. Meg TV előfizum is. Szintén azért, mert csomagban olcsóbb volt, mint csak a net. De egyik sincs bekötve, szóval szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy nincs. Használva pláne nincs.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Tesco mobil volt amikor volt, most már átvitt számként él.
Nem tudjuk miféle családtag, de ez is most akarja a következő 10évnyi fizetésrevalót bezsákolni.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Hogy ez vezetékes szám lenne? (plusz BP nem simán csak 1 a vezetékesben? )
Mert számjegyek száma és a 31-es kezdő miatt pont stimmelne Tesco mobile-nak.Akkor légy erős, bőven 60 alatt vagyok és van vezetékes telefonszámom. Igaz, hogy évek óta nincs rákötve se készülék és fejből nem is tudom, de van. Még a nettel együtt hozták, így olcsóbb volt. (ami előtte volt az ADSL-el, az meg két vonal volt, mindkettőre emlékszem is Sőt, arra is amit első vezetékesként '86-ban kaptunk)
-
opr
nagyúr
válasz KROK640 #2428 üzenetére
És t72killer: yapp.
Viszont közben az is leesett, hogy valszeg nem onokák, hanem már szintén bőven 50+-os népek hirdetik. Legalábbis a vezetékes telefonszám erősen erre utal. Nulla darab 60 alatti ismerősöm van, akinek van még vezetékes telefonszáma.
Viszont az örökös elméletet meg alátámasztja a bp-i körzetszám (31)."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
A baj az, hogy ezt bőven 40 misi, azaz 100kEUR fölött el is fogják tudni adni, mert ugye a csokpluszra bevállal valaki gyerekcsinálást és már jön is az "ingyenpíz".
Közben ha a városban elmégy munkát keresni, szembejön szumma 1 tucat olyan, ami ugyan nem fizet rosszul, de "véletlenül" pont nem a mi szakmánkba vág és 2 tucat "minimálbér plusz" színvonalú nyűglődde.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #2421 üzenetére
Ez azért eléggé bitang jól néz ki, hiába fotózta belülről nagylátószögű kaputelefonnal.
olasz-magyar pár esetében szerintem az lehet a matek, hogy rájöttek, észak olaszban jobb az élet, és ennyiből simán vesznek ott valamit, Vagy csak arra jöttek rá, hogy a magyaroknak már nincs pénze (hosszú)hétvégénként ilyen vendégházakban vendégeskedni, és simán nem megy a bolt.A Leglehangolóbb, hogy a "toszkán életérzés"ben mikor szembe kinéz az ablakon és egy lepukkant 100 éves magyar ház takarja a kilátást.
-
t72killer
titán
Már csak az a kérdés, miért menekült el a holland és most mire jött rá az olasz 🤔🤔
Tanya 149misiért a Mecsekben...[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #2417 üzenetére
Annyira nagyon is, hogy ezek 2 éve még REZSICSÖKKENTETT gázzal fűtötték a téli termelésre beállított üvegházakat-fóliasátrakat.
noigen, ezért is gondolkodom mindenhol IS kertesben, még itt skóciában is ott virít a conservatoryban 5 tő paradicsom. 1000x jobb, mint a bolti gumiízű sz.r
-
t72killer
titán
:
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #2412 üzenetére
Kb. Rájött, hogy a faluban nincs semmi, a 'zosztrák bármi is a "közel lévő" határtól még 20-30km, a szokásos adriai fenékáztatáshoz meg a nagyvízhez jóval közelebb is talál ennyiért.
Ez a Magyarfalusiingatlan egyfajta "külföldinek" lenne egyáltalán értelmesen kivitelezhető: hazatelepülő mindenhez értő magyar fiataloknak, akik a pénzt távmunkában keresik. Mert ide dupla litániányi könyörgés után jön ki a víz, gáz, villanyszerelő, tetőfedőt-kőművest max egy amazóniai fejvadász-bandával szerzel többszörös túszejtés után... Postát ha akarsz, saját galambokat kell tenyészteni és az se árt, ha értesz a vakbél és agyműtéthez, tükörből...
Ja és hogy a kertből a tornádó szelektíve az új 300eFt-os rotációs kapát tünteti el az éjjel? Háát, vanijjen, specijális mikroklímája van a falunak, ahogy mondják...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
Megint csak a csali, látsz egy szép házat a képen, aztán mikor rákattintasz, akkor egy düledező bontandó viskó.
Remélem a szép háznak a terveit és az engedélyeit is mellékelik, ha már több millió extra kiadásért még bonthatom el a viskót a "telekárban" telekről.https://www.zenga.hu/ingatlan/elado-csaladi-haz-balatonmariafurdo/8084849?usertype=&ad=&src=google&gad_source=5
-
t72killer
titán
#2407: naja, ez lett a kötelező bizniszmodell a környéken...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
idézet:
"A 30 mázsát termő föld az felénk legelő... 8 mázsát meg nem éri meg learatni... Aztán hadd kérdezzem már meg, a 100ha magyarba minimum 400 millió Ft, de felénk közel 1 milliárd. Igen, ha annyira nem éri meg, el kell adni... Lehet venni belőle jó pár lakást, kiadni, és nem kell sírni... "
"Van egy mondás, hogy 80ha már eltart egy komplett családot. 500ha felett pedig már nagyon hülyének kell lenni, hogy ne termeljen."több drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen SSD-t vegyek?
- Windows 11
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Tőzsde és gazdaság
- Bestbuy játékok
- Gmail
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest