Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #2484 üzenetére

Azt amikor üresen áll, azt én sem nagyon értem, bár ha valaki sok pénzt akar különféle alapokra helyezni, és nem akar vele foglalkozni, akkor előfordulhat. Debrecenben is a belvárosban és ahhoz közel az újépítésű lakások fele kong az ürességtől. Hogy a kiviteleőzenk nem sikerül négysávos út mellett 2M huf/m2 áron eladni a lakást, vagy az újdonsult tulaj csak rohasztani vette meg, azt nem tudom, de tény, hogy rengeteg új üres lakás van. Mindeközben - biztos forrásból tudom - hogy egy 30nm-es szociális panellakásba simán betesznek négy embert, akik előtte egymásnak idegenek voltak, mondván nincs annyi szociális lakás mint amennyi kellene.
    Az meg végképp agyfhasz, hogy forgalmas utak mentén 100+ éves romokban a hátsó udvari lyukak bérleti joga(!) vastagon hétszámjegyű összegért megy. Annyiért amennyit az egészre mondanék fullos árnak.

A panelprogramos sok milla önrészt pedig nyugodtan beveheted a "karbi" alapba, mert ugrik tőle az ingatlan értéke, sőt havi 30-50Kval többért tudod utána kiadni, még akkor is, ha a lakásban nem nyúlsz semmihez.

"kisnyugdijas jolika neninek 30 ev alatt se volt penze egy festere" - sokszor nem csak neki. Ez is az itteni keleti jólétet mutatja.

"az orkosok meg most eppen pont nem akarnak ralocsolni 8-10milliot" - egyrészt sok esetben nincs is, másik oldalról meg rálocsol 10 MIllát, hogy aztán 5-el többért tudja eladni?

Új hozzászólás Aktív témák