Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Fred23 #2489 üzenetére

"napi 4 órában dolgozik a fizetése 80%-ért" - abszolút ez vagyok én is, ha megtehetem. Sajnos nem mindig jön össze, de ebből a szempontból, a 2010-es évek második fele egyébként nekem erről szólt, sőt, egyre inkább arról, hogy heti pár óra munkával is elég kényelmesen megéltem. Sajnos mára fordultak a dolgok sok szempontból, úgyhogy most más ritmusba vagyok kénytelen élni :(

Aki kemény munka nélkül nincs meg, az vagy valójában lelke mélyén szereti a munkahelyét, bármit is mondjon, vagy otthonról menekül. Az előbbi szerencsés lehet, mert szinte biztos, hogy imádja amit csinál, neki megfelelő pénzért, jó körülmények között. Ők azok akikre mondhatjuk, hogy "karriert" futottak be. "Érdekes mód" ezek nem a sori melósok, mosogatók, utcaseprők, árufeltöltők stb.
    Aki meg otthonról menekül, annak otthon kellen rendet tennie. Nem ismertlen a dolog teenager koromban nekem is volt egy időszak, mikor a suliban és otthon sem szerettem lenni, leginkább úton, akkoriban nem volt ritka, hogy jelentős kerülőkkel jártam haza, hogy addig is "úton" legyek, de ettől még nem éreztem azt, hogy az iskolát jobban szeretem vagy többet kellene ott lennem.

Az ilyen nyugdíj előtt teljesen kész lévők meg teljesen más rendszerben nőttek fel, az "átkos"ban azt hallgatta az amit dolgozik az a lénye, az határozza meg, és általában 30-40 évig egy munkahelyen maradtak, miközben a szabadidejük értéktelen volt. Nem ismeretlen amit mondasz itt a faluban is voltak ilyen esetek, hogy károgott h fölösleges aztán nyugdíj után 1-2 évvel meghalt. Mindeközben én a nyugdíjra úgy tekintenék, mint egy életem végéig tartó vakációra :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés