- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4078 üzenetére
Anyós lakása 30-35 között el tud menni elvileg.
Segíteni fog rajtunk reméljük.
Szombat reggel megyünk ismét az ingatlanhoz. Ott részletesen át beszélünk mindent. Asszony is végre ott lesz személyesen.
Próbálok pár képet csinálni róla hogy jelenleg hogy néz ki belülről is -
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4076 üzenetére
Én is max 13 millióval gondolkodok, esetleg annyiért el tud menni.
Az asszony és anyós szerint a konyha bútort vigyük át a másik házba majdmert elvileg az nem jár az új házhoz.
Nagyon lutri a jövő ebben az országban. Kettő ingatlant adunk el, próbálunk belőle félre tenni azért ha sikerül.
-
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4072 üzenetére
Én 2014-ben költöztem ide Mama mellé, 2018-ban távozott el . Utánna vettem meg a ház tulajdon részeit a rokonságban. után kezdtem kicsit újítgatni.
Faluval az a baj hogy se iskola, se ovóda. Állítólag mindentől messze van
Aki ide jön annak kell hogy legyen autója. Vasútat felszedték 1980 körül, a buszokmeg egyre ratyibban járnak.
Asszonykám 2021-ben költözött ide. De beláttuk hogy innen mennünk kell
Most meg főleg
3% hitel biztos hogy cumi lesz késöbb, de reménykjedünk hogy addigra egy kicsit jobb lesz a helyzet ebben az országban.
most a választások elött sok mindent be lengetnek, mint a lakhatási támogatást is ami a köztisztviselőknek is jár. évi 1 millió ft... -
Revolit
senior tag
válasz
KROK640 #4072 üzenetére
Gondolod megszüntetik a kamattámogatást? Gondolkodom, hogy most kéne venni egy ingatlant az otthon startra, bár nem terveztem ingatlanba fektetni, de a csapból is ez folyik. Legutóbb mikor legyintettem egy állami ingatlan támogatásra, a CSOK volt 2015-ben, ki is árazódtunk majdnem, és évekkel később jóval drágábban vásároltunk.
Na de ha már CSOK, akár azt is megszüntethetik, a meglévő kamattámogatást is, illetve én amúgy az anyák adómentességét látom esélyesnek, hogy megszüntetik. -
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4070 üzenetére
Egy helyen kezdett le esni a vakolat bellül, a kis szoba ablak alatt. Túl oldalt van a klíma külső egysége és szerintem az okoz problémát a falnak.
Tavaly a bankos becslő 17,5 millióra mondta, de reális értéke 12,5 millió.
Át lett építve az biztos, ahol van a villanyóra ott volt egy ajtó az tuti.
Ahol a spájz és a fürdő van, ott volt a kemence.
Utána lett a víz behozva a kútról 1983. Legalább is a bojleren ezen gyártási szám volt amit anno cseréltünkFalu felső részén van
-
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4063 üzenetére
Kőszeg mellett Csepregen most drónokkal nézik körbe a sok kis kertet ami a város körül van. És néznek utána a teleknek hogy ott minden rendben van vajon? Ha nem, akkor bírságolni fognak és határidőt kiszabni hogy rendezzék a dolgokat.
Persze ahogy sejtem nem kis bírság várható.Jövő héten jön hozzám is az ingatlanos. Felmérni mindent és mond egy árat a házamra. Amiért van értelme hirdetni és eladni.
-
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4060 üzenetére
Én autóval +5 percet kell hogy autózzak a melóba.
Asszony közelekdése lesz egy átszállással nehezebb. időben szinte ugyan annyimint innen. valszeg pár éven bellül keres a közelebb melót.
Azért Kőszegen is akad durva árazás
Az ingatlanos mondta hogy figyelni kell hogy hol vesz az ember ingatlant , mert sok ingatlan engedély nélkül lett építve vegy nagyobbra építve. Esetleg papíron az ingetlan nem csaladi ház hanem gyümölcs tároló -
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #4057 üzenetére
Lényegében azért hoztunk egy ilyen komoly döntést, met az Anyós is már nyugdíjjas és panel második emeletén lakik. Elege van a sok lépcsőzésből.
A fő ok az részben feleségem gondolt most arra hogy bármi lehet idővel vele és franc se akar hozzá rohangálni nagy távolságból minden nap. Inkább bevállaljuk. 90%-ban úgy is Kőszeg másik feléban lesz az unokái körül
Itt nálunk falun sajnos a szomszédos házakban lévő beltenyészet szándékosan kikészít minket. Már jó ideje az emberek bögyében vagyunk feleségemmel, mert kinyitjuk a szánkat ha valami nem tetszik és zavaró szamunkra és kutyák számára.
Az ingatlan kb 90 négyzetméter, 12 négyzetméter terasz. 400 négyzetméteres ingatlan
Körül kell keríteni, illettve kész állapotba hozni. falakat teljsen vakolni bellül, festeni. padlózat lerakása mindenhova, fürdő burkolása, szaniterek beépítése meg pár apróság.
El indítottuk a banki folamatot, elvileg feleségem megkapja 3%-os hitelt. csak ott persze még sok a kérdés.
Illetve előleget kell befizetni és utána kivitelezővel letudunk ülni, hogy szeretnék adott keretek között a ház belső részét megcsináltatni.
azt igérték max 2 hónap és költözhető utána -
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3955 üzenetére
+#3954: ezek a feudalizmus maradványai, amit a modern jogrend b.szott kigyomlálni. Svájcban pl megveszed csillióért a Zürich-i lakást, de hoppá: a "földért" ami alatta van bérleti díjat kell fizetni a parasztnak, aki a földet birtokolja és csak "bérbe" adta az ingatlanfejlesztőnek. Vannak ilyenek Ausztriában is (Pacht), ahol még pl az Eszterházyak és hasonlók bitorolják a földterületet - ha másra nem is, erre jó volt a kommunizmus, hogy az előző, ugyanolyan genyó rendszer urait kipakolták.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3923 üzenetére
mondjuk abbol a munkashitelbol csinalsz egy egyeni vallalkozast, pl villany+klimaszereles
tanfolyamok ara meg felszerszamozni magad, az ki is jon belole
linzingelsz vmi furgont hozzaazzal qrva jol lehet keresni havonta Bp-n, csak bele is kell allni es csinalni
pont nem keglibe tolnam bele
6-7 eve 80k-ert szereltek fel egy klimat (munkadijkent + a szerelekek ezen felul) es az tuti azota sem lett olcsobb
az egesz melo max masfel ora alatt megvanegy nap tudsz vele keresni szezonban 3-400k-t (!), hiszen valszeg nem kizarolag 8-16h kozott fogod csinalni ilyen oraber mellett....
ex-kollgam csinalta meg regebben ugy, hogy 18h-kor vegzett meloban, utana a kornyeken meg feldobott 2 klimat es este 22h-kor mar otthon voltmax nyaralni nem nyaron mesz el 2 hetre, hanem az off szezonban telen, es vmi egzotikumabb helyre, amit a legtobb humanoid max jpg-kent lat hatterkepnek beallitva
manapsag aki "csak klimas" az mar nem csinalhat villanyszerelest is ehhez, szoval amire jon a klima felszerelese a dedikalt kiallasnak ott kell lennie hozza
osztol-tavaszig meg villanyszereles, hoszivattyu-napelem telepites is boven ad eleg melot
ezekre is olyan idopontokat adnak meg, hogyha vki +50-100k-ert vmi ertelmesebb hataridon belul tud jonni es megcsinalni, inkabb siman kifizetik -
válasz
KROK640 #3917 üzenetére
Ahogy látom, max 50 milla a hitel, minimum 10% önerő. Viszont a kamat kb a fele vagy kevesebb, mint a normál hiteleknek.
Tehát, max hitel, minimum önerő mellett (első házas vásárló, tehát sok ilyen lesz), az úgy néz ki, hogy:
Kb 55.5 millás ingatlan, 5.5 millás önrész.
Ez ha jól tévedek (bevallom, hasracsapás esete történik, lusta vagyok kiszámolni) egy normál hiteles, kb 40 millás ingatlan havi törlesztőjének felel meg.Kíváncsi leszek rá, hirtelen mennyi 40 millás ingatlan (és ez is csak a csok meg stb agyrém miatt) lesz 50 milla pár héten belül. Meg hogy ez végig fog-e gyűrűzni megint az ingatlanpiacon.
Szvsz a 80+ millás kategóriára nem lesz sok hatása, alatta viszont tökön rúghatja a piacot rendesen.Ui2: mivel az infláció bőven több, mint 3%, kb hülye az, aki ezzel nem él, ha amúgy a lehetősége megvan rá.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3914 üzenetére
Gyakorlatilag tiszta bukta...
Ahogy ez is, a fentihez képest gyíkfing méretű telek 17 misiért a Bakonyban. OK, változatosabb kicsit a tájkép, de ugyanúgy a világ végén van és az életben nem térül meg amit oda épít az ember.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3895 üzenetére
Ha digitál nomád vagy = internetről keresed a pénzt, akkor nem érdemes gazdaságilag nagyon pörgő helyre költözni, mert ott a padlóburkoló, kőműves, stb is aranyárban dolgoznak és minden IS drága. Alapdolgok (egészségügy, boltok, életmódhoz-ingatlanhoz szükséges szolgáltatások) meglegyenek, aztán csókolom. Re szolgáltatások: annyit tudok, hogy ahol unokatesómék az alföldön élnek (5e fő alatti falu) van használható TB-s fogorvos, orvos, vasútállomás. Bár gázszerelőt, kőművest ott is atomfizika fogni.
A portugált azért linkeltem, mert ilyenért Mo.on már konkrétan többet kérnének.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3893 üzenetére
Pontosan. Ez egy tipik balekkereső.
Ha digitál nomád akarnék lenni Mo.on, akkor ennek töredékéért kapnék lakható objektumot valamelyik nem túl lepukkant alföldi faluban, 1000+m2 saját telekkel, ahol nincs falszomszéd.3 hektáros Portugál kisbirtok, 150kEUR.
Ránézegettem ingatlan.com-on, nekem úgy tűnik a Békés megyei(!) eladók is kezdenek nagyot álmodni, pedig kb ez volt az ország utolsó olcsó sarka.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3888 üzenetére
Pontosan. Egy német NRW, nyugat-Ausztria, Elzász, Iles de France, É-Olaszország, D-Svédország, BENELUX, stb bőven kiad annyi időt, hogy több generációnyi gyerek egy helyben, ugrálás-rángatás nélkül felnőjön.
Persze, kb a 2000es években ez se volt elég magasabb szinteken, menni "kellett" Amerikába, Japánba, stb karriert építeni, de azért aki nem a csúcsra tört,100km-en belül is meg tudta oldani az életet. Ha valaki Vorarlbergben vagy Elzászban vett jó helyen házikót, az generációkat kiszolgál, munkahellyel is. Max egy picikét kompromisszumkésznek kell lenni, mire szakosodik az ember.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3884 üzenetére
innen nyugatabbra ezt maskepp csinaljak es nem ok nelkul
egyszeruen mennek a munka utan
ha egy regioban megszunik a munkalehetoseg vmi gazdasagi helyzet miatt, a ingatlan ar is csokken, neked meg ott ketyeg ra a hitel, hiaba volt meg 3-5 eve patent a hely
aki berel az meg max elkoltozik mashova, ott ahol a munka van, nincs roghoz kotve
ezert is tartanak elorebb -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3873 üzenetére
Igazából heti 30 óra meló mellett képtelenség általános iskolásnál kisebb gyerekkel családot üzemeltetni = senkit se lepjen meg a katasztrofális demográfia az egyszerre modern és munkamániás országokban - az meg ugye hosszú távon ver oda az ingatlanpiacnak. A HO a népesedéspolitikának is nagyban besegítene, dehát a politika nem megoldani szereti a problémákat...
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3866 üzenetére
Mivel kb mindenki IS náluk hirdet, egyszerűen nem törlik a korábbi adatokat/képeket(!) az ingatlanról. Amikor házat vettünk, több jelöltnél is láttam az előző, nem ritkán 6-8évvel korábbi tulajváltáshoz tartozó komplett hirdetést, árakat (nem csak a legutolsót, hanem a menetközben csökkentetteket is). És mivel a földhivatali adatok nyilvánosak, a valós tranzakciós ár is megvan, nemcsak amennyiért hirdették. Kb google cache szteroidozva
.
Mai negatív értékű kégli Fertőszéplakon. Bár strukturálisan talán egyben van, arrafelé szakit találni, aki puccosan rendbe is teszi, többe fog kerülni, mintha egy kész, lakható kéglit vennél a környéken.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3864 üzenetére
Eegen, átolvasva nem sok értelme volt belinkelnem
. Eldurrantotta a klasszik frázist, hogy "a közvetlen vízparti, aranyárú kéglik" mennyire válságállók. Ez ugye önmagában nettó baromság, mert kb 15éve semmiféle válság nem volt a magyar ingatlanpiacon, a legalja használhatatlan düledezők kivételével minden féligmeddig használató ojjektum ára folyamatosan ment felfelé Kiskunlacházától Sopronig.
Valós tranzakciós volumenre, tranzakciószám/ajánlott ingatlanok számának arányára, vevőre várási időkre lennék kíváncsi, de Mo.-on ilyen adatok nemigen lesznek. Maradnak a hirdetésekben előző év őszéről falevélseprős fotók, az 5évvel ezelőtti street view-n is kint lévő eladó táblák és hasonló nyalánkságok.
Jja, nálunk pl a zoopla (egyik legnagyobb brit ingatlan.com tesó) nem felejti ám el kegyesen, hogyha egy objektumot korábban hirdettek már rajta! Ott lesz szépen képekkel, hirdetési ÉS tranzakciós árakkal minden...
-
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3847 üzenetére
a hirdetőnek majd elmeséli a valóság (nem lesz vevő 2-3éven át se), a vevőjelöltnek kéne, hogy térjen már észhez és vegyen inkább Európában értelmesebb kéglit ugyanannyiért.
Igazából nagy kérdés, mennyire dőlnek majd az ingatlan"befektetések", a temérdek külföldi nyugger akik Mo-on kertes vidéki házat vettek mikor jön rá, hogy hoppá, nem jön ki a mentő. És persze még kérdőjeles, hogyan is állunk majd az akksiiparral, ami a magyar ingatlanlufi volumenének szvsz 2jegyű %áért felelős.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3777 üzenetére
fancy
de most erted 20 eve epult kisebb keco zsufoltabb helyen ~1.5x m2 aron
es akkor meg egy festes hidegburlakolas siman lehet ra
hat nemtom
ezt a 58m2-s kerot 50misiert kene arulni, hogy ezzel az 65m2-s ujjal pariban legyen
hiszen ha m2 arban is nezed 65m2-kent szamolva 58-60misi az ara es meg akkoris hasznalt felujitos vs "uj" -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3751 üzenetére
2011-s kepen meg latszik a utcaban a vizelvezeto csatorna, de a 2023-son mar szinte teljesen eltunt vala...
kb mint az Alfoldon az ontozocsatornak: leszarta a mindenki IS, aztan most meg az aszalykarra sirankoznak
meg tavaj nyaron lattam egy videot amikor megint ment az aszalyon siras
a muki all egy kis hidon es kerdezi a videot nezoktol, hogy tudjak mi ez a hid itt amin allunk?
az ontozocsatorna feletti kozuti hid, belra jobbra lefordul a kamera ket oldalra
es nem lattad a nyomat se a csatornanak, hol kene lennie, tisztara olyan volt, mintha lenne ott egy kb 20m-s 2x1 savos kozuti hid a nagy semmiert -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3738 üzenetére
Jó kérdés, nem figyeltem túlságosan. Lehet a helyi tanács, aki átveszi az elhagyatott ingatlanokat v hasonló. Ahogy fogyni kezd a népesség Európában, lesz ilyen egyre több - és ugye Mo-on VOLT is nem kevés ~2015 előtt = ha valaki vidéken gazdálkodós életet akart kezdeni, nem kellettek rögtön az ingatlanhoz tízmilliók.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3722 üzenetére
jja, lehet elbeszéltünk egymás mellett, az 500éves faanyagnak úgy van létjogosultsága, hogy 490éves házat tart össze, nem pedig most használnám építőanyagnak
Itt erre felépült a kacsaláb. Gyakorlatilag "kezelt", kb fél m vastag faanyag állt az elemeknek kitéve. Ennyit ennek ki kell éppenséggel bírni, a kerítés is kibírja - csak kérdés, hogy a ház tartószerkezetként várható élettartamát hanyadára csökkenti. Tulaj persze lesz.rja, mert 10év múlva adja is el egy random baleknak, aki ha mázlija van 5év múlva még látható geb.sz nélkül adja át a harmadiknak - akire nagy csodálkozás közepette rárohad a ház, aminek még 50évig hibátlannak kellene lennie.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3719 üzenetére
Régen szabadon lehetett használni kátrányt (creosote nálunk): ez egy festés egy évtizedere gyilkolt mindenféle organizmust a fában, legyen az gomba, szú, akármi. Úgy 10-15éve kitalálták, hogy rákot kapsz, ha leszipuzod a friss anyagot/iszol belőle == instaban. Vízalapú szarok vannak, amik nedves klímán sokkal korábban kikopnak a fából. Többezer éves bevált fakezelési technika, amivel pl a vasúti talpfákat kezelték, kuka (ok, talán a vasútnak van spéci engedélye úgy használni, mint régen - bár már átálltak betonra)
Másik: 1-200éve, főleg prémium megrendelőknek még komolyan odafigyeltek arra, hogy MILYEN fából, MENNYI és MILYEN pihentetés után legyen épületfa. Ma? Turbónövesztett, vízfelvételre nemesített fenyőfajta kinyesve a Kárpátokban/skót felföldön/stb, méretrevág, belenyom vegyszerezőkádba oszt mehet is az építkezésre. Nna utóbbit is láttunk: összerakják a vázat 2 nap alatt, aztán vmi gebasz komplikáció, 2 hónapot ÁZIK az egész fedetlenül (tőlünk 3 utcányira egy kacsalábonforgó váza 2 ÉVET volt a szabad ég alatt, évi többtucat köbméter esőt befogadva) mire végre a brigád utolsó tagja is kijózanodott és folytatják.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3713 üzenetére
kulcsfontosságú, hogy ezeket mennyire jól kezelik. A nagy modernitás-humanitás, EU, anyámkínja, jujjujj, valódi HATÓANYAG van az üvegben, tíccsukbe, inkább kenjünk rá valami homeopátiás 3évig jó bizb.szt hozzáállás elterjedése óta én max kerítés és fészeranyagot vennék fából, azt is úgy, hogy gázolajos-szurkos trutyival alaposan megkezelem sk. Az 500éves fa lehet jobban bírja, mint a 15éves...
-
KillerKollar
őstag
válasz
KROK640 #3692 üzenetére
Voltam bent az építésügyi osztályon, azt mondták, hogy a szabálytalanul épült ingatlanrész az soha nem kaphat fennmaradási engedélyt, az a rész jogilag "nem létezik". Büntetni/elbontatni azért nem fognak mert a hatóság cselekvési jogköre e téren elévült. Kiadni elvileg ki tudom, eddig is kiadták, bejelentkezni lakcímre be lehet bárhova, de olyan kérdések vetődtek fel, hogy pl ha biztosítást akarok rá és a bejárati rész nincs a térképen és bejöttek akkor hol jöttek be mert az a rész ugye nem létezik. Adózni mi után adózol, a valós négyzetméter után vagy ami papíron van? Vonatkozik-e rá a rezsicsökkentés hiszen nem lakóépület de magánkézben van? Ami tuti, az az, hogy nem hitelezhető, CSOK meg egyéb családtámogatásokból kiesik (ez zavar a legkevésbé mert egy kis garzonlakásba úgyse az megy aki családod akar alapítani) meg az ilyen felújítási pályázatokra se pályázhat.
A vételárhoz képest jó a hozam, kiadástól annyira nem tartok mert a bérlőt nem érdekli annyira az ingatlan jogi státusza, vevőt annál inkább ha 1x eladnám.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3688 üzenetére
amugy van elonye is annak hogy mindez egy helyen van es nem kell elmenned ezekert mashova, ahol aprankent amugy ezeket ugyanugy kifizetned ezeket kulon-kulon is
sokkal inkabb hasznalja az ember, mintha ezekert ide vagy oda el kene bumlizni a lakohelyetol km-kre meg hazaerve a munkaideje utan
lakoparkon beluli online feluleten konnyebb helyet fogni egy belso szervezesu pilates vagy yoga orara, vagy a kijaros szemelyi edzohoz mint egy random helyen a kozelben, ahova amugy barki mehet
es 1-2perc alatt ott vagy gyalog is
a szomszedokkal ismerosekkel vagy korbeveve, nem idegenekkel
pl 2-3 hazzal odebb lako szomszeddal lementek utogetni egyet orat a teniszpalyara, nem kell kulonosebb egyeztetes
vagy latod, hogy osszeallnak paran kosarazni, akkor beszallsz hozzajuk
grillparty megy, akkor abba is be tudsz csatlakozni
a belso jatszoternel sem kovalyog mindenfele vadidegen rosszarc
egy napi csapatepito igazabol, amibol egy osszetarto kozosseg alakulhat ki -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3688 üzenetére
What is the average wage in Florida?
According to the Bureau of Labor Statistics, the average wage in Florida is $28.95 per hour.
...
How does Florida’s tax code compare? Florida does not have an individual income tax. Florida has a 5.5 percent corporate income tax rate. Florida also has a 6.00 percent state sales tax rate and an average combined state and local sales tax rate of 7.00 percent. Florida has a 0.71 percent effective property tax rate on owner-occupied housing value. -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3686 üzenetére
ott is vannak "csak" 3-4-500USD-s HOA-k is, es 800 az soknak szamit
csak ez itt tenyleg az fenntartassal kapcsolatos kiadas
abban 800-sban meg ott eleg sok minden mas is benne van, es nagyobb is
kabelTV, internet, edzokozpont (nem akkora mint itt, hanem mint egy "rendes" edzoterem). teniszpalyak, kosarpalya, automoso, kozponti csuzdas medences + jacuzzi-s, 20-25 napozoagyas teraszos grillpartyzos kozossegi ter + a kozponti epuletben vagy a lobby-nal pl szulinapozashoz termek, targyalok lefoglalhatoak...
meg azt a 800USD-t (=300k) sem mind1, hogy havi 4-5kUSD/kopf-bol kell kikohogni, ami ketkeresonel havi 3-3,5millio fabatka atszamolva...es akkor meg nem is kerestek igazan "jol" se -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3673 üzenetére
lehetnek gazdag is szulok mindkettonel
cegnel tündi-bündi laboros kiscsaj is par eve osszejott vmi epiteszmernok apuci fiaval, naszajandekba kaptak egy 90 millios 3 haloszobas uj epitesu keglit a fiu szuleitol + be is butoroztak nekik fullra
egy ruppo hitel nincs benneilyen sztori is lehet am ezek mogott
erre mondjak, hogy mindenki a maga szintjen nyomorog -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3668 üzenetére
Milliomos csemete b.szik (szó szerint
) a belvárosban lakást venni. Vesz valami kényelmes kertvárosi kéglit, ha kell a nevezett összeg 3xosáért és a lyánykák majd szépen kijárnak hozzá. Bár én a magyar ingatlanpiaccal már ott elvesztettem a fonalat, amikor egy Sopron valamelyik használhatóbb londoni negyednek képzeli magát, vagy a világvégi nemdüledező DE 0 közmű, kifliért kocsival mész tanya 50-80 Mihály(t álmodik az eladó)
-
válasz
KROK640 #3664 üzenetére
Egyetértek. A programnak lenne előnye, normálisan csinálva. De igen, nem 5, nem 15, hanem 100 lakás kéne, minimum. És nem odaadni a rejtett munkaerőnek, hanem normális, dolgozó, élettérs vagy friss házas, fiatal pároknak. De esélyt nem látok ilyenre, pláne nem arra, hogy normálisan legyen megcsinálva, nem szétlopva. Eh, mindegy, dobjuk a témát, mert depresszív belegondolni, hogy mennyire rohadt egyszerű lenne faszán csinálni a dolgokat, ha nem csak az számítana, hogy mindent IS szét lehessen lopni.
-
válasz
KROK640 #3662 üzenetére
Igazabol annak nagyon sok ertelme lenne, hogy ezeket dolgozo, fiatal parocskak/friss hazasok/akarmi berelhessek nagyon olcson, mondjuk maximum 5 evig per parocska. Imadnam, zsenialis es eloremutato lenne. Mert 5 ev alatt ket dolgozo ember siman ossze tud szedni egy sajat lakasra indulot, ha nem eszi meg a fizetesuket az albi. Es akkor lehet meg (magyar!) gyerek is tenyleg lenne a dologbol, nem kene mindenhonnan importalni, meg milliardokat kolteni arra, hogy nullas hitele legyen a kisgyerekeseknek (agyfasz csok es tsai, ugye). Na, es ilyenbol kene csak Debrecenbe vagy 4 teljes panelnyi kis 1,5 szobas direkt, tervezetten erre a celra epulo onkormanyzati berlakas, normalisan (de semmi flanc) berendezve.
Na, es akkor felebredek, kihuzom a kezem a bilibol, es maris tudom, hogy igazabol ebbol a par darabbol ugyis a kapcsolatosos aranyifjak kokainozos-kurvazos keglije lesz, de mar csak elore legyintek a dologra.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3651 üzenetére
hat a hazbol kilatas szep a mezore
amugy hatar magyar oldalan is ennyi kb egy ekkora kegli
szoval ha Sopron-ban laknal es onnan atjarsz melozni, akkor mar napi 40km-l kevesebbett kell autoval furikazni, ami hosszu tavon eleg sokba tud kerulni egyebkent
ez csak a 22 munknappal szamolva is havi 900km tobblet, ami boven van egy telitank uzemanyag, szoval 45-50k/ho, az egy ev alatt 5-600k
azaz ha tobbe is kerul par millioval a osztrak keco, azt a MOL-nal otthagynad par ev alatt
meg minden szukseges kabri, gumikopas, vezereles- olajcsere elobb jon az idoegysegnyi alatti nagyobb futas km miatt -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3633 üzenetére
Igen, ilyesmi. Kb 3 hónap szabit már most össze tudunk ollózni fizetés nélkülikkel, azaz amikor idefönt a legundorítóbb nyálka az úr 0,00 napfénnyel, akkor le lehet ruccanni. Pont Ciprus erre egész használható lehet, a Földközi-tengeri célpontok közül télen ők a legmelegebbek-legnaposabbak, ahogy nézem (elrettentésképp behúztam magunkat is a diagramra).
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3631 üzenetére
Ezen futunk még pár kört. Az adózás-témával az elmúlt napokban jöttem kb egyenesbe - marhára nem mind1, hogy az ember rögtön házvételkor otthagy 10%-ot az államnak + amíg nem költözöl le véglegesen egy képzelt bérbeadási jövedelem 25%-át perkálod nekik, majd ha oda jut az ember, a külföldi nyugdíjat elég húzós adótábla szerint lesápolják (ez mind Spanyolo.).
A melós élet 99% marad itt UK-ben, meló miatt nem lesz muszáj a krikszkraksz (bár jobb melóhoz esélyesen cipruson se árt). 2laki élet valószínű
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3607 üzenetére
Amúgy Kréta kb ugyanolyan geográfiával rendelkezik, mint Ciprus (szintén van hó a hegyekben), még azt is beveszem a listámba. A görög ingatlanok olcsóbbak kicsivel és nagyobb a választék. A görögöknél több adót kell fizetni, viszont ahogy a numbeót nézem, a megélhetés olcsóbb, azaz visszajön az államnak becsengetett pénz. Csak ugye ott nincs mese, meg kell tanulni krikszkrakszul
Nehéz döntés, de úgy néz ki, ez a kettő marad a toplistán. A görögöknél van egy emberi 7% körüli jövedelemadó a külföldi nyugdíjra (cipruson semmi) - HA ennyivel olcsóbb ott a megélhetés+esetleg nagyobb hely lévén könnyebb a vásárolgatás, akkor nekem oké.
Vicces, hogy még a Starlink előfizu is olcsóbb (eldugottabb helyeken ez teljesen reális stratégia lehet netkapcsolatra):
Ciprus: 50€/hó
Görögo/Spanyolo: 40€/hó
UK: 75FONT(!)/hó -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3626 üzenetére
jo de akkor ne ugy hirdesse, hogy paratlan kilatas van, mert a kecobol nem latod igazabol a balcsit, mert elotte van egy masik telek egy hazzal, ha meg kisetalsz ezert az utca vegebe, azt megteheted akkoris, ha eleve nem ott van keglid
vagy 160milliobol veszel 3-4 kecot Bp-n, darabjat 160-180k-ert kiadod kb azonnal
abbol az evi 7milliobol kiberled a szukseges hetvegekre 100-120k-ert egy nyaralot valodi panoramaval, es akkoris maradt zsebben penzed -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3607 üzenetére
Én a gyógyszeripar egyik bugyrában dolgozom (esélytelen odalent, sürgősen ki kellene tanulnom a vonatkerékpumpáló vagy napnál fűtő szakmát - itt is egy ideje már csak egy rokon helyen gyúrom az ipart), asszonypajti mondjuk többre viheti egészségügyisként. IT "modernkönnyűmegélhetés" vonatról sajna lecsúsztunk, és az már nem is vesz fel új utasokat
Mondjuk tény, az ottani hegyvidék is jobb perspektívákat ad, mint egy AKÁRMILYEN magyarországi ingatlan.
-
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640 #3596 üzenetére
Ez nagyon jó
De lehetett volna még tovább is csavarni ebben a témábanMegnéztem a 41,90 millióval hirdetett tormásligeti ingatlant.
Tényleg rendben van, de tény hogy kicsit túl van árazva.
Hétfőn felhívom az ingatlanost és teszek neki egy ár ajánlatot részemről. Bár szerintem annyit nem fognak engedni.
34 milliót gondoltam -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3591 üzenetére
ezeknel mostanaban baromira nem az van mar, mint 8-10+ evvel ezelott hogy mar a tervrajzok idejeben is eladtak a kecok 70-80%-t, az alapozasnal meg mar 90+ %-t
a Budafoki uti eptesnel is, 2022-23-ban adtak at es maig vannak benne eladatlan kecok, amiket "ujkent" meg lehet vennitavaj nyar vegen volt is egy beakciozas, amikor a 2021-22-ben 83 millioert arult megoldas 71 misiert volt megveheto 2-3 evvel kesobb
ugyhogy ott is aki "befekteteskent" megvette, az nem hogy tobbert tudta akkor eladni, hanem az alatthiszen miert vegyen vki egy 3 eves hasznaltat ~100 misiert (a KSH szerinti inflacioval bekovetve inkabb 110-115-ert) ha uj is van sokkal olcsobban?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3575 üzenetére
alig kene csak ~20-25milliot ratapsolni, es akkor meg fizetos ovezetben parkolsz a 140+ millios keglid elott(?), amire kozel 2 millios m2 ara is van
vagy berelsz vmi kozeli garazsban helyet havi 30k-ert
utcai erkely azzal az ablaknal ~50cm melysegevel nemtom hova lenne sorolando, meg miert is nem jon ki jobban az epulet sikjabol az, hogy funkcionalisan hasznalhato is legyen
konyhai "panorama" meg epic
felszobat is mellette inkabb etkezonek kene nevezni
szigetles meg felejto a lakokozosseg nelkul
akinek van ennyi penze, az mi a retekert akar ebben a hugyszagu gettoban lakni...?
2x ekkora uj epitesu 2-3 autobeallos csaladi hazat tud venni ennek az aran, ami nem egy tegla tuzfalra nez -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3576 üzenetére
Ezek együtt nem érnek 2millát, nemhogy darabja 7et... Tipik az a kategória, amit 10évvel ezelőtt eladhatatlanul otthagytak, hogy majd lebontja a természet/vagy megpróbálták 3-400eFt-ért rásózni valakire. Persze akkor nem folyt a csapból is ingyenpénz minden csavargónak.
Hogy valaki 5misiért Békés megye random csücskében komplett új tetőt húzzon fel az embernek, szintén igen erősen népmesei elem volt már évekkel ezelőtt is... -
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3540 üzenetére
Csúcsszezonban rájuk kell még néznem, mennyire nyomják agyon őket a turisták. A bérek alacsonyak (nagyon), úgyhogy véglegesen kizárólag (elő)nyugdíj után lehet sajna lépni. Viszont akkor legalább nem zaklatják az embert olyanokkal, mint "kamat"adó - miközben a világon nincs olyan kamat ami az alap inflát egyáltalán korrigálná. Ráadásul ha korábban vesz az ember valami kéglit, a spanyoloknál az alap ingatlanadó mellé még rájön egy "ki is adhattad vóna" virtuális landlord tax ami nem-EU lakosnak vmi random referenciaösszeg 24%-a (EU-snak meg ugyanezen referencia 19%a), a gyakorlatban 3-400EUR ablakon kidobott összeg, amit repjegyre is költhetnél...
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3532 üzenetére
Lehet megpróbálok ezzel a Ciprussal barátkozni, adóügyileg fényévekkel jobb a spanyoloknál - arról nem is beszélve, hogy a spanyol rögtön ugrana és a megtakarítások utáni "hasznot" is kamatadóztatná mindenféle kiskapu nélkül (Mo. ugye jobb híján legalább van a TBSZ...).
Októberben milyen arrafelé az idő? Ráveszem a kiccaládot, nézzünk körül. Egyik kritérium persze, hogy az utcai kóbor macskával is lehessen angolul barátkozni, mert nincs olyan isten az Olympus-on, hogy görögül megtanuljunk
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3525 üzenetére
ja...de arra vannak vegysezrek amiktol a szunyoglarva off-s lesz
ahhoz kepest az se igazan dragabb m2-ben igy sem, es kicsit nivosabban nez ki
szoval a "regi" tul van lihegve
nem mellesleg leszigetelni is eleg sok misi egybol, az uj meg eleve ugy keszult, meg felujitani furdotkonyhat eleg sok +misi, az ujban meg uj az is -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3522 üzenetére
a garazst nem kene szamolni eleve lakoternek...
ugy meg ez a kegli 75m2 valojaban + a tetoter
ennel kicsit jobban lepukkantatt ebbol 44m-ert arultak ezen a lakotelepen, de egy fullos felujitasnal igazabol mind1, sot, abbol a +20 misibol kb meg lehet csinalni
egy szinte ugyanez az alaprajz szszmikloson: [link]
ettol meg 1km-re 65m2-s 3 szobas ujepitesu lakoparki kegli van 65m-ert... igaz nincs hozza garazs: [link] -
Dr.Én
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest