Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
debrecen penthouse
a vegetacio allapota arulkodo jellegu
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
meg kell osztanom, mit írt rá a már említett kevés pénzért házat kereső haverom :
"Hátöööö.... valóban nem a civilizáció csúcsa, elismerem, de azért vannak jelentősen szarabb települések is, mind Békésben, mind édes hazánkban. A brájzli - bár valóban nem szívgerjesztő, és itt ott tényleg okádék - pedig alkalmasint még üzemképes alternatíva is lehet. Trének mindenesetre tré, de láttam már fosabbat is, magasabb összegért." -
KROK640
nagyúr
"egy ingatlanos fiatal lánnyal, akkor megtudtam, hogy ő is csak napi 1-2 órát dolgozik és kész" - ha megél belőle, akkor valamit piszkosul jól csinál. Ha nem, akkor meg piszkosul rosszul csinálja. Ex ingatlanosként mondom. Itt írtam bővebben a tapasztalataimról
-
t72killer
titán
Nekem amúgy az ingatlan.com-os csetre pár nap csúszással eddig minden aktív ingatlan emberkéje reagált, bár "kompromisszumosan". Pl egy tullap másolat küldés magas nekik - én meg ugye nem akarom a pár (3?)db ingyenes lehetőséget instant ellőni amikor 10-20 ingatlant is megnézek.
Igen, ez tipikusan mellékállás, bár azért napi 2 órába elég sok érdemi tevékenység beleférne.
-
Lacc
aktív tag
válasz
KROK640
üzenetére
Eddig nekem cseh ingatlanosokkal volt dolgom. Most magyarokkal nyár óta, és meglepődtem... telefont alig veszik fel csak az 1/3-uk elérhető, ezzel nem is lenne baj, de a visszahívás már sok nekik... Emailre sosem írnak... s mikor személyesen is megyek és nincs bent az irodában... Azóta rájöttem, hogy az OC-t nem szeretik. Arra is, hogy hideghívásokat sem szeretik már (ismeretlennel beszélni) az ingatlan.com blogok alapján, de hogy miért sírt a szájuk nyáron, hogy alig van tranzakció. Nem is csoda, ha a portálokon a megfelelő formban nem tudják beírni, hogy hőszivattyú, csak a leírásba, és akkor kiszűrődik a keresés közben.
Fordulat, hogy a családban egyikünk elkezdett járni egy ingatlanos fiatal lánnyal, akkor megtudtam, hogy ő is csak napi 1-2 órát dolgozik és kész.
Persze vevő mindig lesz, szóval mindig eltudják adni a lakást, és megkapja a jutalékot de nekem eddig elég negatív tapasztalatom van, rosszabb mint a NAV vagy a Kormányablak együttvéve. -
t72killer
titán
Somogyi telkek, ténylegesen apróért, de vajon tényleg "áron alul"?
SzVSz nem, mert a falura (Kisbajom) ránézve ez bizony kiváló kísértetfalu-jelölt, azaz 20év múlva lehet már csak az eladóhoz hasonló elhagyatott romok lesznek a faluban. -
Lacc
aktív tag
Sziasztok!
Van ingatlanos "szégyenfal" weboldal, vagy ahova én is tudok értékelést írni?
Sajnos a Google Maps féle reviews nem játszik... -
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Mondjuk ha nem turistaárak lennének, akkor Phuketen lenne feleennyi egy kertes ingatlan...
Ausztrália kezd érdekes lenni az elég gyengusz AUD-vel. Ny-Ausztrália, saját hangárral, hektáros kerttel.
-
hobizoli
nagyúr
104k USD [link]
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, Spanyol remek hely, imádtam én is. Néha megfordul a fejemben, hogy valahogy vissza kéne oda menni, csak az asszony meg pont a Skandináv életbe szerelmes ... szóval ki tudja mi lesz

Hány éves a gyerek? Mert úgy tippelem, hogy kb másodikos lehet általánosba (a még 6 év miatt), vagyis pont, hogy most kéne váltania de nagyon gyorsan. Egyrészt még nem alakultak ki annyira barátságok stb. azonfelül szerintem egy spanyol általános után könnyebb lesz neki a spanyol középsuli, mint egy angol általános után.
-
KROK640
nagyúr
-
válasz
KROK640
üzenetére
A megoldás a kérdésre a gipszkarton. Nekem is van ezekkel bajom bőven amúgy, de nem pont ez. Hőszigetelés, akusztika, mennyire lehet fúrni vajon ezekbe a falakba, és utána mennyire tart meg egy tiplit, milyen az anyag hosszútávon, vizet mennyire bírja, ha esetleg 10 év múlva akarok bármi komolyat variálni a házzal, az mennyire lehetséges, stb.
Biztos vagyok benne, hogy oka van, hogy nem terjedt el ez a módszer, annak ellenére, hogy közel 20 éve létezik, valós termékkel meg cégekkel, nem csak tech expo szinten.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Az a bajom ezekkel a "3D nyomtatott" házakkal, hogy mind olyan mint valami elbacott kaptár. Lehet látni, a "sorokat" ahogy öntötték, csíkos az egész fal. Pont mint Észak-kelet USA nagyon sok kő templomában, hogy belülről a falon látod a zsaluzás nyomait, és full nyers betonfal az egész.
Persze volt a videóban pár "szídzsíáj" hogy majd hogy fog kinézni ez egyszer, ami jól nézett ki, de egyelőre a képek alapján nagyon nem ezt látjuk. De fejlődjön csak ez a technológia, egyrészt oda is kevesebb ember kell, másrészt az olcsó lakhatás megteremtése az egész világon központi kérdés, így haladjon csak.#2652 t72killer : Igen, nyilván itt a kasszás melóra gondolok, értelmiségiként valamelyik nagy város, pl Bécs.
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
Pedig a medencének az is az értéke ilyen helyeken, hogy a rendszeres tengervízben fürdés nem épp a legjobb a bőrnek (itt persze nem 1-2 hétre gondolok). Variálni érdemes, ahogy írtad.
Cipruson viszont pont csak tengereztem, mert a legközelebbi medencébe is körülményes lett volna bejutnom, a tenger meg tök közel volt.
-
t72killer
titán
Egy időben néztem Tolnát mint az egyik utolsó jobbáras szigetet az országban, háát, ez is kb a duplája már, mint amit ér (Bikács).
A 4db EUR raklapra pakolt matrac mint "bútorzat" epic
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, gyorsan csekkoltam, HA pl vagy olyan mázlista, hogy a Jennersdorfi (Gyanafalva) Hoferben kapsz kasszás állást, az a linkelt háztól 10km, teljesen viselhető
.
De ha csóri értelmiségiként valami diplomás melóra ácsingózol, ahhoz bizony be kell menni pl Graz-ba, ami viszont már 80km egy irányba.Igen, mindenképp többet tud az objektum, mint a másik, nógrádban elásott "spanyolos".
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Persze. Emlékszem, hogy Spanyolban is olyanban laktunk (igaz nem USA), hogy "belső körfolyosós" (az udvar felé volt egy nyitott folyosó és azon közlekedtél el a lakás ajtódig) és lent pedig egy gyepes terület közepén egy nem is kicsi úszómedencével. És ott ez természetes volt, mert a többi ilyen "társasház" kertjében is volt medence. Eleinte nem értettük miért kell, mikor a tenger 10 perc séta se volt, de ha sokat fürdesz a tengerben akkor nagyon hamar megérted
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sajnos a költségekre már nem emlékszem, még 9 ha voltam, mikor eljöttünk
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
hat akkor lejarhatsz utogetni a szomszeddal vagy betarsulsz vkikhez parosba par szettre vagy dobaltok kosarra 3v3 vagy csak siman csobbansz egyet hazaerve
nem kell nagyon szervezni se, mintha vhova kulon jarnal el, hogy 17hkor talizunk itt, aztan nem ero oda fogalomban a kifizetett ora megy ketyeg, mert vki mindig lesz ott a 1-200 lako kozul
itthonrol ezt azert nehez ezt elkepzelni, mert pelda se nagyon van erre
ott meg a "belso korfolyosos" hazakban is alap volt a medence ezelott 50-60 evvel is a deli allamokban
aki mar ebben szocializalodott, annak ez termeszetes -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
ha van autod, es ott 99% van, akkor bevasarlas sima ugy azzal hetente 1-2x....akar haza fele is
lksaoprkokban vagy tarsashazakban itt is vannak szabylok, ha nem is annyit mint ott
az hogy nem lehet ciganyos ciklamen meg lila hupikek szineket hasznalni, hogy egyseges legyen lakopark megjelenese, teljesen ertheto is
valszeg nem csak az volt bajuk vele, hanem meg az ilyen full nyitott kidorrenos, lehullik a vakolat a hangjatol autokat sehol sem komazzak
az ilyen szetepitett autoknak ez is tipikus velejaroja -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
- nem légvonalban közlekedünk
- hacsak nem osztrák határőr vagy, a másik oldalon is valós úton kell elgurulni a célpontig.
- ésigen, a valós melóhely ér, ahova téged Esz./2személyben +asszonypajtit E.sz/3.sz fel is vesznek.De persze ezek az "osztrákhatáros" hirdetőket nem érdeklik, sajnos sok behergelt vevőt se.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Itt veled értek egyet. Ráadásul azon a környéken kötelező az autó (és nem is egy egy családban) az ilyen lakóparkokba mire besétálsz a legközelebbi boltból vagy a belvárosból addigra lemegy a nap, még akkor is ha reggel kezdted.
A hülye szabályokról meg már én is rengeteget hallottam, egy amerikai autós csoportban az egyik magyar arról panaszkodott, hogy vett egy bazi nagy pickupot ami nem fért be a garázsba ezért a ház előtt tárolta, ami a lakóközösség teljes felháborodását váltotta ki, és megindult a cirkusz, hogy ő nem tarhat ilyen autót, és adja el. Nem tudom mi lett a story vége (vagy 1 éve olvastam), de az ilyen már eleve nem jó omen.
Arról nem is beszélve, hogy megvan szabva, hogy milyen nagy lehet a gyep, milyen arculatba kell beleilleszkedjen a házad stb. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Szentgotthárd konkrétan az osztrák határnál van, és Szlovénia is 10km légvonalban (igaz a legcsóróbb része).
Szóval azért a " Ott se lehet 30km-en belül havi 300k nettó felett keresni persze" állítás kicsit erős nekem, mert az osztrák oldalon gondolom igen. Az más dolog, hogy a határtól 100km-re nyugatra az osztrák oldalon pokoli nehéz bárhová is bekerülni, mert minden magyar helyére van tíz másik. -
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Hjamm, jó husi közös ktg, egészségbiztosítás, gyereknek fizetős ovi, törlesztőrészlet, aztán huss el is repült egy havi 8k dodós értelmiségi fizu. Én az ilyen belefizetős helyeket kihagynám.
Ráadásul mindenféle hülye szabályaik vannak, pl amatőr rádiós írta egy fórumon, hogy egy alap CB antennát nem húzhatott fel a tetőre (nem egymás hegyén-hátán lévő házakról van szó, ahol ha egy ilyen ledől, a 3. udvarban is agyoncsapja a kutyát). Szóval Usákiában nagyon meg kell nézni, hova költözik az ember.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
nagyjabol ugyanez
portaszolgalat, sajat fittness reszleg van... mondjuk tenisz- meg kosar- standropi palya nem szokott lenni
de USA-ban divat a sportos fitt outlook, ahol van helyben is erre infrastruktura, es ki is fizeted egyebkent is a KK-ben, akkor miert ne hasznalnad?
eljarsz vhova a kornyeken ezekre is kifzeted igazabol -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Kb ugyanilyen árban:
- osztrák határ mellett van
- duplaakkora lakófelület
- összkomfort, gázfűtés
- tejért leugráshoz nem feltétlen kell a BudipestBamakós karavánt beüzemelni
o - bár tény, nem majd' hektáros terület tartozik hozzá, 3.1k m2 azért elég embörös, rendesen körbesövényezve nyugodtan szervezhetők unga-bunga partyk
Nem mondom, ez is kb duplája a reális árnak, de itt nagyjából értem miért kérik el a pénzt...
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem tudom, nekem Florida nemigazán jön be. Azt viszont nem tudom menynit lehet ott keresni, így azt sem tudom, hoyg a 822USD mennyire kemény. nyilván 6.7 ezerből okés, ha amúgy benne vana rezsid is (mondjuk az egész).
"itt is vannak olyan lakoparkok hogy havi 80-100k a KK es rezsi semmi nincs benne" - na, nekem az már eleve egy riasztó ház lenne, mert mi a franc kerül ennyibe a KK-n? Plusz ha belegondolsz az havonta egy elég jelentős összeg (nyilván nekem). Jelenleg a legdurvább téli hónapban az összes rezsim együtt véve nincs 80K se.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
azert egy par olyan tema is benne van, amit amugy mashol kulon kene fizetni
nem biztos hogy veszes azon a kornyekenmeg ketkeresos csaladmodellnel havi 6-7k USD-bol siman ki lehet am kohogni ennyit es rezsid nagyresze is le van tudva benne
havi 2.5+ milliobol szerintem sokan leszarnak itt is 300k-t erre, van napozos medence teniszpalya, kosarpalya edzoterem, stb helyben is...USA-ban regota "divat" fittnek lenni
itt is vannak olyan lakoparkok hogy havi 80-100k a KK es rezsi semmi nincs bennepl [link] itt 11k/ora a tenisz es meg oda is kene menni, nem csak lesetalsz 1-200m-t
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
a 80-s evek kozepi peak-hez kepest mar majdnem 1.5millioval kevesebben laknak magyarorszagon
pl sokaknak ugy van magyar lakcime, amivel ideszamolodik lakosnak, hogy igazabol kulfoldon el evek ota... szoval valojaban meg annyi sincs
hugom is kulfoldon el 2015 vegetol
a 2+ millios Bp is inkabb csak 1.75 manapsag mar -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
"meg ha csokken a lakossag akkor sok ingatlan lesz "ures"" - Igen, ezért sem értem, hogy MO-n, hogy a francba mennek fel ilyen gyorsan az ingatlan árak? Most sokkal elérhetetlenebb egy saját lakás/ház bárhol, mint 10 éve, 40 évvel ezelőttről meg jobb ha nem is beszélünk.
Azért rendes körülmények között 5-10 évente elég felújítgatni, pláne, ha a bérlők is gyakran cserélődnek (nem éri meg miatta átfestetni stb, aki sokáig ott marad az meg lássas, hogy hová megy a pénz, muszáj költeni)
Sok nem éves szinten nézi a dolgot, hanem úgy, hogyha talál madarat az 550 ezerre, akkor neki mennyi lé fog onnantól dőlni havonta, nem azt nézi, hogy előtte 4-5-6 hónapig üresen állt a szarja.
Amúgy havernak volt Pesten a népfürdő utcában egy érdekes főbérlője : a csávó (egy kis öreg) évente egyszer elment személyesen az éves lakbérért, akkor neki KPban kellett, amúgy semmi. Bátor volt, én tuti, hogy nem mertem volna Pesten 2+ Millió huf-al a zsebemben sétálgatni, pláne úgy, hogy egy évig sincs másik, ha azt buja ... plusz havernak egyszer kellett volna széttárnia a karját, és egy évig előtte ingyen lakott. (de sosem csinált ilyet, azóta már elköltözött onnan mert nagyobb kellett neki). De havernak is szar volt, mert állandóan félre kellett raknia lakbérre valót KPben. Aztán mikor jönnek a nehéz idők, hatalmas a kísértés ám belenyúlni... -
t72killer
titán
Giccsparádé a semmi közepén: 200eEUR.
(68m2 "ház", kb 7000m2 terület Nógrádban) -
t72killer
titán
Vigyétek gyorsan, itt már 1M EUR
-
hobizoli
nagyúr
Clearwater, FL
mondjuk a 822USD HOA az nem keves... -
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Nna ez az obszcén, manapság Mo.-on már olyan falvakban kérnek 3-5+M összeget egy-egy széthulló vályogrettenetért, ahol 6-8éve az ilyet szimplán elhagyták, lemondtak róla - vagy épp egy arrajárónak odaadták 400eFt-ért. Vissza fog térni ez az idő, mert egyszerűen nem lesz ember, aki megvenné.
Felkapott manapság a "költözzünktanyára" mozgalom a fiatal értelmiségiek körében (távmunka, városban képtelenség sajáthoz jutni), de egy idő után ez ugyanúgy ki fog fulladni, mint a hollandnyugger-modell, ill ahhoz hasonlóan beáll az egyensúly a ki és beköltözők között.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
meg ha csokken a lakossag akkor sok ingatlan lesz "ures", amivel kinalt nagyobb lesz mint kereslet
nezd meg a zsakfalukat: szotyiert kapsz ott hazat folddel, csak melo 20-30km-n belul nincs
nyugdijasnak mondjuk tokmind1 neki promptra csippan a szamlan a penze
amugy tipikus hogy a felujitasokkal up-to-date allapottal senki nem szamol elore berbeadoknal se, csak azzal, hogy kiadom pikk-pakk, es "ömlik" a zseton
tele van a hirdetesi piac olyan kecokkal hogy 3-6honapja keresik bele az uj berlot, ugy meg a bevetel utana egy naptari evre nezve csak 75-50% a lehetsegesnek
ugyhogy nem biztos annyira megeri "fent" tartani az arat, mert egy eleve kedvezobb, 80%-s arral mar reg kiadta volna
lasd a debreceniek 550k-350k ...es tuti egy eve se volt benne berlo
tipikusan erre igaz, hogy jobb a suru filler mint a ritka forint
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
2008ban is volt nagy jajveszék, harakiziző ír "ingatlanbefektető" és hasonlók. Akkor még csak a hitelt hitelből ügyeskedők dőltek be, a konkrét tulajokat (akiknek nem a bank birtokolta a ház 60-80%-át) max akkor zavarta a szitu, ha egy élethelyzet miatt el kellett adni. Viszont ha csökkenőre fordul a népesség, akkor a kp-s ingatlankufár is beszívja, mert a veszteség és az amortizáció akkor is ott kopogtatnak, ha nem egy bank felé kell leírni.
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
A probléma ott kezdődik, hogy egy ember több ingatlant birtokolhat, és egy cég is korlátlan mennyiségűt. Így mindig lesz aki rtudja / halmozhatja az ingatlanokat, amivel felviszi az árakat a többieknek.
Gyakorlatilag tök ugyanaz játszódik le mint a Criptobányász szar idején a VGAkkal, vagy a Merkúros időkben az autókkal (bár itt azért nem volt jellemző egy embernek sok autó, inkább a nagyobb piaci igény mint amennyit le tudnak gyártani). -
hobizoli
nagyúr
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Ajándékozásnál, házastársak között ( kb 20 millió Ft lenne az ingatlan felének) az ügyvédi költség 150e Ft lenne + a földhivatali papírok. Ez reális ár egy ilyenért?
Köszönöm!
-
hobizoli
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Mivel rokonság lakik azon a vidéken, jártam már a településen, valóban nem késdobálós hely. Csak ugye egész Békés megyében már óriási eredmény, ha valaki megüti a minimálbért.

) végig itt ebben a járásban legyen letudva.

?