Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Fred23 #2478 üzenetére

Kár, pedig már jelentkeztem volna szívesen, hogy ha van is pár profi fotód, Richard Castle-t megszégyenítő irodalmi leírást kapsz a hirdetésedhez :DDD
    Viccet félretéve, majd ha kész a hirdetés akkor rakd be ide.

Így van, pár hónapig én is csináltam úgy ezt a melót, hogy még teljesen más külföldi melóból volt pénzem, addig jó volt, de amikor az elfogyott, akkor az ingatlanos lelkesedésnek is el kellett :(
    Alapjövedelemnek meg szerintem sokan örülnének.
    "Szoktam is mondani, hogy inkább kevesebb pénzt, de több szabadidőt." - tudod mi a durva? hogy én már 20 éves korom óta így vagyok ezzel, és ez azóta sem változott bennem*. Sőt, ezzel nem csak mi "idősebbek" vagyunk így, mert nem említettem még a jelenleg munkaképessé érő generáció hozzáállását, akiknek az elképzeléseik már túl mutatnak azon, hogy heti 40-50 órában a munkahelyükön rohadjanak. A legtöbbje már heti heti 25-30 órát sem szeretne dolgozni, és véleményem szerint ez egyre inkább érthető és indokolt is. (Gondolok itt a megnövekedett termelékenységre, automatizációra, AI-ra ... Plusz felértékelődik az egyre több mindennel és jobban eltölthető szabadidő miatt is).

Ugyanakkor ma sokan nincsennek ezzel így, van az emberekben egy olyan is, hogy mindig csak a több felé mennek. Pár éve végeztem egy érdekes kísérletet : egy csomó ismerősömet megkérdeztem, hogyha választhatna, hogy napi 4 órában dolgozik a fizetése 80%-ért, vagy 8-ban a 100%-ért akkor melyiket választaná? és nem fogod elhinni, elsöprő többség mondta azt, hogy persze, hogy a fizuja 100%-a kell még akkor is ha kétszer annyit kell dolgozzon érte. Sőt, volt aki 120%-ért 12 órában (+50% idő + 20% pénzért) is dolgozna. Engem ez teljesen meglepett. De ez lesz az a kategória, aki ... - De kezdünk elég messze kanyarodni a topic eredeti témájától. :(

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés