- Yézi: Ryzen 7 1800X tuning (vs. i7-2600K...?)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Szerintem ugyanezt megkapod olcsóbban konkrétan akár a Francia Riviérán is. Aztán akkor az "örökpanoráma" nem azt jelenti, hogy 1km-ről bámulsz egy halszagú pocsolyát...
Amúgy ennek az árából kijön egy nyaraló a világ kb bármelyik tengerpartján, plusz egy überfasza kocsi, plusz egy új kishatótávolságú magánrepülőgép úgy, hogy az első év költségei még beleférnek az árba.
Nem vagyok benne 100%ig biztos, hogy inkább vennék egy mádtetős házat 1km-re a Balaton partjától. Mondjuk magánrepülőgépet se vennék, mert mi a fasznak, de arra jó volt, hogy szemléltesse a problémát.
-
hobizoli
nagyúr
[link] jön a balatoni szezon
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
lanyokkal egyutt eles tuti mas temakor, mint 6-8 fiu/ferfi eseten
otthon meg megint mas -
KROK640
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
"az összes férfi szeterotipiákat megszemélyesitsem, tehát én cseréltem égőt..." és remélem sört is vedeltél és böfögtél

-
Vismajor01
addikt
Hát 5 lánytesóval felnőve nem nagyon tudok egyetérteni. Ugyanúgy van ott rendetlen mint pedáns.
Mikor 3 csajjal laktam együtt ott is mindig nagyobb rend volt nálam mint kettőnél, a harmadik volt akinél mindig nagyon rendben volt de ő meg alig volt otthon.

Inkább azaz érdekes hogy ők nem hozták a női sztereotipiákat szal nem főztek többet mint én, meg nem tartották tisztábban a szobájukat mint én, viszont elvárták hogy az összes férfi szeterotipiákat megszemélyesitsem, tehát én cseréltem égőt, hivtam szerelőt gázbojlerhez, vetettem új hűtőt, megjavitottam az internetet, etc.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
nok mindig jobban figyelnek erre (is), sokkal tobb a "tisztasagmanias"
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nőkkel is más együtt élni. Legalább a legtöbb úgy ahogy rendet tart maga körül.
A másik két csaj meg féltékeny volt biztos, be kellett volna őket venni a mókába
-
Vismajor01
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Azért erősen kultúrfüggő a dolog. Én 3 csajjal laktam együtt egy két fürdőszobás lakásban, ott egy csajjal osztoztam egy fürdőszobán. Most az hogy barátnőt csináltam belőle az másik téma
Az volt a deal hogy én veszem a takaritószereket meg ilyesmiket és ő takaritja a fürdőt.
Qrásból volt probléma, de csakmert a másik két csaj elég prűd volt, a harmadik csaj meg a totál ellenkezője ami nem jó párositás egy lakóközösségben. De az összes többi issue nem rémik, szépen rendben volt tartva a lakás.
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Persze, alaposan átgondolva felejtős volt a téma.
Egyébként mindenkinek akadt volna valakit odavinni qrni, szóval ez a helyzetet némileg bonyolította/színezte volnaAmúgy amit leírtál, kb mindet tapasztalatam, mikor Németországban kilencen(!) éltünk kezdetben egy nagy házban. A végén már csak négyen, úgy egész elviselhető volt.
jah és akkor innen kifelejtetted még azt is, hogy mindig akad(nak) valaki(k) akik(nek) pont akkor kell filmet letölteni és videotelefonálni, streamelve filmezni/zenét hallgatni, mikor neked fontos dokumentumokat kellene elpostolnod a hivatalba, vagy épp szeretnél pár fotót hazaküldeni.
Bár itt egy idő után rájöttem, mikor hazaestünk melóból mindenki elrohant netezni videótelefonálni, filmet tölteni stb. Én meg elrohantam zuhanyozni meg egyebek, és pont mire kényelmesen készen lettem, kezdte az első emberkék azon gondolkodni, hogy kéne nekik a fürdő... Aztán mikor este 8 és 9 között egyszerre 4-6 ember állt sorba a fürdőért, akkor meg tudtam, hogy most lesz sávszélesség
-
hobizoli
nagyúr
az ilyen egyutt berlunk egy nagyot megoldasban az szokott a baj lenni, hogy 1 konyha van meg 1 WC meg 1 furdo es 7-8 embernek az mar tud nyugos tema lenni...foleg ha nok is vannak
...hacsak nem ket lakas osszenyitva, ahol csak egy kozfal lett elbontva, es amugy mindkettoben megvannak ezek kulon
meg mindig lesz egy vki a csapatban:
-ha csak kanok laknak is odahordja nojet Qrni
-allando disznool van korulotte
-aki nem takarit, meg nem csinal ezt, nem csinal azt, hanem hagyja a tobbiek majd megcsinaljak helyette
-koran megy el, meg keson er haza, ezert szerinte neki kisebb rezsikoltsege kozosbol
-WC-t , furdot, konyhat nem kepes kulturaltan otthagyni maga utan, es/vagy fel-egy orakra kisajatitja ezeket
-a lakas egyik vegebol a masikba atordibalva kommunikal, tekintet nelkul a tobbiekre, akik pl aludnanak
-jaj megint elfogyott a vajam szalamim, de adjal lecci, vagy csak siman kerdes nelkul hasznalja a masiket, es sosem adja vissza
-bent cigizik, ugy telefonal, hogy kint az utcan is hallani
2 embernel tobbel sosem jo omen lakotarsakkal egyutt elni, akik nem kozvetlen csaladtagok -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Az biztos, az egyik képen látszik is, hogy hatalmas forgalmi csomópontra néz az abalak, szóval friss levegő után csak kutatni lehet, télen maximum hideget tud beengedni, nyáron még azt sem.
"meg veszel egy 160millios keglit, es autod nem lehet kb melle, mert nem tudsz vele hazamenni egy bevasarlasbol, es a Mammut-bol a villamoson hordod haza a hetvegi bevasarlast, meg videkre elutazni MAV + Volanbusz
" - ha én lennék az ingatlanosa ezt aképp reklámoznám : "New yorki létformás" (még a saját autód fentartása miatt sem kell aggódj!)Szépnek tényleg nagyon szép, csak szerintem pénzkidobás volt beletolni egy bőven 100+ éves épületbe ilyen zajos környéken ennyit. Legfeljebb külföldi diákoknak adnám ki, akiknek még a körfolyosó (figyelted? nincs lift!), is WOW "mekkora Budapesti életérzés", vagy Airbnb.-re részeg turistának, bár ahhoz meg bőven túl szép...
Egyébként sok-sok éve, mikor még fiatal voltam, akkor (konkrétan 2008-ban) felmerült az akkori Pesti haveri körrel, hogy bérelünk egy hasonlót, és összeköltözünk. Az akkor a Kodály köröndön volt egy hasonló lakás mint ez, csak 200+ nm-es (jó nagy belmagassággal), 7-8an mentünk volna bele, de végül elvetettük, mert az egyfőre jutó bérletidíj és rezsi többünknek kifejezetten magas volt, miközben azért konyha és fürdő meg egy volt, és annyiért már nem akarsz sehol sem sorban állni... 3-4 embernek meg túl nagy és túl drága lett volna. Végül a project sosem valósult meg (és így utólag nem is bánom, mert így hazajöttem Debrecenbe)
El nem tudom képzelni ezek építésekor kik lehettek a célcsoport, gondolom tehetős kereskedő vagy diplomata családok, akik lusták voltak elmenni a rózsadombig.Az ilyen özvegy Margitnénik meg sokszor úgy vannak vele, "itt éltem le az életem, innen visznek majd el". ragaszkodnak a helyhez, nem nagyon lehet már őket költöztetni.
A tágabb családban nekünk is volt egyidős néni, bitang jó helyen (Debrecen, Egyetem sgt mellett csendes kis utcában), a havi nyugdíjának a többszöröséért lehetett volna kiadni (meg lett volna oldva hogy hol lakjon), vagyis sokszorosára nőtt volna a havi bevétele, és még a lakás is megmaradt volna. De nem... Hát ez ilyen. -
hobizoli
nagyúr
meg milyen zaj van itt a forgalom miatt...
4-6 vili konkretan 1-2 percenkent jar csucsidoben, az tuti jol kinalgatja az epuletet magat is a rezgeseivelmeg veszel egy 160millios keglit, es autod nem lehet kb melle, mert nem tudsz vele hazamenni egy bevasarlasbol, es a Mammut-bol a villamoson hordod haza a hetvegi bevasarlast, meg videkre elutazni MAV + Volanbusz

...fuckyeahamugy szepen megvan csinalva a lakas

sosem ertem, az ilyeneket, ebben mi is a "jo" ennyire
egyetemesitanak amig suliba jar es nincs auto meg mennek a bulik, addig ok, de hol csalad meg gyerekek vannak, ott ez egy halal
csak az egyetemistanak nagyon nincs erre penze, a csalados meg felebol vesz agglomeracioban egy csaladi hazat ahol gyerekei az udvaron is eljatszhatnak, meg vesz 4 lakast vhol kulsobb keruletben, amibol van havi 4-500k-ja pluszban, amibol mar siman meg tudnak elni akar, a sajat keresetuk meg marad a zsebben vagy a szamlan
igy valojaban pont ugyanannyi penze all ingatlanban, de az penzt is hoz
meg ha nagyobb osszeg kell, akkor a 4 kisebb lakasbol eladni egyet mindig egyszerubb, mert kozben neki laknia meg mindig boven van holez kb mint amikor az ozvegy margitneni is lakik a V.ker-i 90m2-s kegliben tokegyedul, mert a papa meghalt, egyedul meg alig birja fenntartani
ahelyett, hogy venne kijebb egy zoldesebb helyen tobb lakast az arabol, amikbol nyugdijat kiegeszitene, es nem kene azt neznie, hogy futson, vagy kajat vegyen, vagy gyogyszert
az lenne havi +250-300k a nyugdija melle es futna mindre
-
hobizoli
nagyúr
[link] 150m2 160millió és BKV-zzál...
-
hobizoli
nagyúr
[link]
egy ilyen kero mennyi lenne itt a balcsinal?
-
hobizoli
nagyúr
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Jaja, annyira nem vészes, kérdés mit ad. Ha amúgy is igénybe vennél olyan szolgáltatásokat, amiket ad, még akár olcsó is lehet.
Főleg most, a jól fizető, otthonról dolgozós irodai melók korában. Éves szinten egy 100k-s fizu egy jobb melóval simán elérhető azért arrafele, annyiból meg nagyon könnyedén kifizeti az ember azt a havi 1200 dollárt. -
hobizoli
nagyúr
[link] na ennel le is irtak anno:
"Mandatory membership in Boca West CC, #1 residential country club in the country. Buy in $70,000 one time charge. Social annual membership $14,466. You can add tennis and/or golf for an extra fee. The lifestyle is like no other. Don't miss this opportunity to live and play in Boca West sleepaway camp. You'll be happy you did!"
14466/12 = 1205USD havonta
annyira nem veszes
a legtobb lakoparkban 4-600USD a HOA = kozoskoltseg -
hobizoli
nagyúr
[link] 10USD....nem tízezer, hanem tíz
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
fel evvel ezelott amikor meg nem kezdtek annyira ott sem emelkedni az arak, meg 280-s USD arfolyamnal meg 60 milkacsoki sem volt egy ilyen
meg vannak ilyen country club-k ahol bekoltozeskor 70kUSD-t kell bekohhinteni, ami nem jar vissza, ha eladtad a keglit

ezen kivul fix 1.5-2kUSD-s havi dij is fizetendo, de lehet golfozni, vagy lovagolni vagy teniszezni frutti osszegert es eleg patent modon rendben van tartva a terulet (mondjuk az mashol is szokas...)
van ahol a fullos csomag 70k, de van egy butabb is, ami csak a kozossegi helyek a sajat sportpalya medencek strand hasznalata a golf tenisz lovaglas nelkul es az "csak" 50kUSDsold for 5k USD : [link] es ez 6k USD: [link]

ezeket vmikor azert adjak el ennyiert, mert van rajtuk 10-20k USD tartozas a club fele
-
hobizoli
nagyúr
[link] - 87misi kb 10percre a mexikoi oboltol
-
hobizoli
nagyúr
[link] - egy újabb gyöngyszem
-
KROK640
nagyúr
Erre kiváncsi vagyok milyen ingyenes képzésre és irányultságra gondolsz, amivel többet lehet keresni, és munka mellett megtudod tanulni. Komolyan, engem is érdekelne, de az ő élete is jobbá tehető erre, ha gondolod legyen inkább PM ez a szál, mert ez tényleg eléggé OFF.
A 145-öt egyébként internetszolgáltató helpdeskeseként keresni. Talán rég eljöttél innen, és az ország előre megy nem hátra (ha eleget mondják még a végén elhiszem) de a tejjel mézzel folyó kánaán továbbra is csak papíron létezik, kicsiny falunkban pl még 2022-ben is vannak olyanok akik komolyan 500ft-os órabérre keresnek embert.A 3 millás házat pedig hitellel akarja elérni, de ráadásul egy szép önrésze meg is van, mellette egy olyan kis összeget kell elkérjen, amit szerintem bármelyik bank adni is fog, ennyiből szerencsésebb. Az autó + jogsi ilyen helyzetben már problémásabb, mert mindkettő plusz kiadás.
A mostani ingatlantámogatási rendszernek az a legnagyobb baja, hogy a piac azonnal úgyreagált a támogatásra, hogy beépült mindennek az árába. Csak csúnyább számok jöttek ki, és aki pedig nem jogosult babaváró/CSOK/anyámkínja kedvezményre, az szimplán 10-20Millióval magasabb árakat talál. Ennek csak úgy lenne értelme, ha valamiféle ársapka kerülne minden környék ingatlanjaira, és ezután lenne támogatás.
Kész katasztrófa, hogy a 4 éve (2017 vége) 13 Millióért elment Tócis 6ik emeleti lakás, most 32Millióra van tartva! Azaz több mint megduplázódott az ára... És néztem a környéken lakásokat, a 32 Millióval még az aljához tartozik, mindezt egy idén 40 éves(!) panelben!
-
Aki havi netto 150 alatt keres, az ott másra vezethető vissza, még Debrecen környékén is. XI. század van, üljön le szépen a seggére és képezze magát, tele van az internet ingyenes képzésekkel, amikkel pár hónap alatt meg lehet oldani, hogy ennek alsó hangon a dupláját keresse még ott is. Csak akarni kell. Sorry, nem tudok együtt érezni vele, innentől az én szememben saját döntése volt, hogy csak ennyit keressen.
Vagy ha a netes dologhoz nem fűlik a foga, tanuljon ki valami szakmát. Festő, burkoló, akármi, fél év alatt sima ügy, és nulladik naptól sokkal, de sokkal többet lehet vele keresni, mint 145.
Szóval aki annyit keres (és nem azért mert fogyatékos vagy egyéb hátránya van), arról nincs értelme beszélni, pláne ingatlanos topikban, pont úgy, mint ahogy nincs értelme olyan sportolót felhozni példának, aki már a verseny kiírása előtt feladta a harcot.Mindenki másra meg más szempontok vonatkoznak, egy 1 millás kocsi + egy 3 millás ház simán elérhető nekik, akár hitellel, ami biztos, hogy olcsóbb lesz, mint egy normális albi a városban, aztán pár év alatt lehet előre lépni. Nyilván nem lesz opció a spanyol nyaraló plusz a 70 millás panel, de azért lesz opció, csak küzdeni kell érte. Kis mázlival mire eljut odáig, hogy érdemes legyen róla beszélni, megszűnik a mostani teljesen kitekert támogatási rendszer és újra reális ára lesz az ingatlanoknak.

-
KROK640
nagyúr
Hát, ha van kocsi. De ahol ilyen házak kerülnek a látókörbe ott legtöbbször nincs kocsi.

Most Zoltán haverom (igen, az a Zoltán) szemezik vele, ugyanis megy a szarakodás, hogy a jelenlegi albijából lehet, lépni kell majd. Nagyjából van 1 Misije a történetre, ami ugye bőven kevés lesz, de jelen esetben neki azt jelenti, hogy cca 2 Milla hitelt kell felvegyen, annak a törlesztője még 3 évre is alacsonyabb mint amennyit most fizet a lakhatásáért. így elvileg még előrelépés is lehetne ...
... csak hát, ahogy mondtad is, közép és hosszútávon neki is szereznie kell egy motort/autót, mert a buszközlekedést elnézve nagyon gyenge. Jelenleg 10 perc séta a munkahelye, ami így (buszravárással együtt) napi 2×2 órányi ingázásra nőne, ami viszont elég komoly visszalépés.Mondjuk szeretett kisfalunknak (noha te már jó ideje nem voltál itt) fantasztikusan jó tömegközlekedése van a legtöbb kisfaluhoz képest, pláne ha az ilyen messzebbieket is nézem. Azért nem mindegy, hogy 20 perc még nagy forgalomban is, vagy 70-75 perc ha ideálisak a körülmények.
Zoltánnak is csak átmeneti adhoc megoldás lenne, bár én azt javasoltam neki, ha ilyen jellegű problémái vannak, akkor a következő külföldi kanyaromba csatlakoznia kellene, mert havi netto 145 ezerből igencsak nehéz lesz lakásra/házra spórolni.
-
Hat, ezt lehet nezni tobb oldalrol is. Kb 45p beerni, es 3 millabol - mert 300k-t biztos el kell meg ra vagni ahhoz is, hogy atmenetileg lakhato legyen - szoval 3 millabol vegulis van egy valamid, ami nem alberlet. Nyilvan nem egy hosszutavu eletre, de arra tokeletes lehet, hogy ne kelljen albit fizetni, max ket ev alatt visszahozza az arat, aztan lehet sporolni valami normalisabbra.
Szoval arra, hogy megvenni es dejo, sajat haz, sejehaj, teljesitsuk be a lebabazos principiumainkat legalabb 8 hazi keszitesu purdeval es 40 ev mulva legyunk egyutt ven szarok pont itt, arra persze, kalap fos.
Viszont arra, hogy par (max 5-6 evig) ki lehet ott azert huzni, kocsival bejarni Debrecenbe melozni (40-45p nem a vilag vege), kozben sporolni valami normalisabbra mint az allat, arra ilyen aron, ha amugy minimalis erofeszitessel lakhatova teheto, tokeletes lehet. -
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Ha megnézed, eleve Álmosd, mi Debrecentől eléggé messze esik (35-40km), a román határ mellett.
Ezenfelül a képeken jól látszik, hogy faluszéli utolsó ház (az egyik kerti képen látszik, hogy mögötte már csak a puszta van, aszfaltozott út sincs), emellett nem tudom milyen állapotban van, de én inkább a bontani valót látom benne, mint a nagy lehetőséget. -
KROK640
nagyúr
Na ez se gyenge
Monitorrról telefonnal szarul kifotózott google streetview kép, és abból is egy darab.
Elsőre azt gondoltam lehet h nem is a saját házát árulja, mert ennyire pancser senki sem lehet... de lehet.
Semmivel sem jobb mint az előző, ez is faluszéle, régi elavult ház, csak van rajta 300 ezer ft terhelés is... -
KROK640
nagyúr
Itt jön a másik véglet
2,7 Milláért 50nm-es "családi" ház -
KROK640
nagyúr
-
Vismajor01
addikt
Ennél hivatalosabb nincs, ezt maga a bnak irta ki. Ez kb azt jelenti hogy náluk ugyan lelehet adni az igénylést, de garancia nincs arra, hogy jut is, hiába lenne pozitiv az elbirálás.
Mivel 1 milliót kellett az ingatlanosnak letenni mint vásárlási szándék, és maradék 7 millió lett volna a foglaló összesen, tehát 8 millió forint a vételár 10%-a. De mivel nem irunk alá igy a foglalót bukjuk.
Most annyit tudtam megbeszélni a kivitelezővel, hogy vissazteszik eladásra a házat 85-ért, ha mi eltudjuk intézni a zöldhitelt akkor mi megvehetjük 80-ért amig a ház el nem kel 85-ért. Ha közben elkel 85-ért akkor bukom az egy misit.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
"1 milliós szandeknyilatkozatot már tettünk le azt elveszitjuk." - azt meg hogy?
-
6030D
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ma lezartak a bankok a zöld hitel igényléseket.
Erről van hivatalos infó? -
Vismajor01
addikt
Ma lezartak a bankok a zöld hitel igényléseket.
Ma du 4kor írtuk volna alá az adasvetelit, de a kivitelező nem megy bele h beleirjuk h ha nincs zöld hitel akkor visszajár a 8 milliós foglaló. Szóval nem fizetem ki mert ha zöld hitel helyett simát veszünk fel akkor 20 millioval többé kerül. 1 milliós szandeknyilatkozatot már tettünk le azt elveszitjuk.
-
KROK640
nagyúr
https://index.hu/belfold/2022/03/06/karolyi-kastely-paradfurdo-arveres-muemlek-matra/
-
KROK640
nagyúr
Valami azt súgja nekem, hogy nem csak Kievben, de Ukrajna szerte zuhanásnak indulnak az ingatlan árak.
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Na, akkor mi még drágán is laktunk barátnőmmel Weiller Simmerbergben.
De azt néztem, hogy Bregenz (ami szerintem simán menőbb város mint Budapest) környékén olcsóbbak az ingatlanok, mint BP agglomerációban. Vagy ugyanazon az áron vannak, cserébe egy nagyon gyönyörű hely, földrajzilag állati jó helyen (Osztrák, Német, Svájci határnál).
jah és ahogy mondtad a 2× átlagkereset, bár nekem tapasztalatom szerint inkább 3× volt ...Szépen hangzik ez a lakás lizingelés, csak kell hozzá egy cég, ami életben is marad addig amíg kitolod a lizinget.
-
szebe
addikt
Ugye mit nevezünk kicsinek.
Ami tényleg kicsi, és alacsony a beépíthetőség is, arra megy egy ikerház. Egy épület, dupla haszon.
Ha picit nagyobb, vagy magasabb a beépíthetőség, akkor 3-4-5 lakásos sorház. Fizikailag az is egy épület lesz, a haszon meg többszörös.
Ja hogy ennél még 6-8 kocsit el kéne helyezni valahova, meg kert se ártana? -
szebe
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
Azért idehaza nincs is akkora divatja az áthelyezősdinek, vagy ha igen, akkor kellően magas poziban vagy ahhoz, hogy a cég állja valami fullos lakás/ház bérletét. Esetleg direkt ilyesmire van a tulajdonukban pár ingatlan.
Nyilván nem reprezentatív, de ismerősi körben nem nagyon hallottam még arról, hogy mezítlábas mérnök akkor kövi hónaptól az ország másik felén dolgozik, és ne kapott volna lakást.
Mint ahogy a lízing is max a céges kocsira terjed ki.
-
hobizoli
nagyúr
kulfoldon nagyon sokan berelnek, es mennek a melo utan
nezd meg a kitelepult magyarokat is, akik ausztriaban, nemetorszgban angliaban stb elnek
persze vesznek ott is vkik kecot, de perpil ott tartunk itt, hogy aranyaiban nezve, ott konnyebb megvenni, hiaba dragabb
hugomek ausztriaban elnek, Villach mellett, 70-80millioert vatta uj epitesu kecok is vannak
egy ilyen itt is kb kerul ennyibe
90m2-s erkelyes 3 szobas keglit havi 500EUR-ert berlik
egy ilyesmi itt is van mar ennyi agglomeracioban is
csak ott 2x annyi a atlagkereset, meg kapnak 2x 1-1 +havi fizut is, ami onmagaban +16.7% azon felul is
szoval ha meg 2.3x annyiba is kerulne, akkor lennenek aranyosan egalban
de ha nem berled a lakast hanem lizingeled, akkor a brutto adojabol leirva fizeted ki, es nem leadozott nettobol
ez nagyon nem mind1
vegen igyis ugyis lejar a torleszto is, meg a lizing is, amikor a tied/cege lesz, csak maskepp konyvelodik
plusz cegre egy valag dolgot leirhatsz koltsegkent, amit maganemberkent nem -
szebe
addikt
válasz
hobizoli
üzenetére
szerinrem ezek miatt hulyeseg most hazat venni
Persze, csak sokaknál eljön az az idő, amikor már nem tudnak/akarnak tovább várni, és lépnek inkább sajátba.
A törlesztőrevalót nyilván lehet bérleti díjra is költeni, csak ott meg hiába a szerződés, ha a tulaj gondol egyet, és eladja, akkor 2-3 hónapod van újat találni. Ha van gyerek/állat, akkor meg olyan kicsi a merítés, hogy sok sikert.Innentől már picit politika, de persze, lehet várni, hogy mikor lesz vége a moratóriumnak, meg mikor kezdenek el bedőlni az első CSOK-osok, de valahogy egyre inkább bizonytalan vagyok ebben, mert szerintem úgyis dobnak majd nekik mentőövet.
Lassan 2 éve "vészhelyzet" van, azóta meg aki akar, talált melót, szerintem. -
hobizoli
nagyúr
szerinrem ezek miatt hulyeseg most hazat venni
az arra eltapsolando ammot inkabb be kell feketetni vmibe, amibol berelsz egy jo helyen levo elheto kecot, es nem a te bajod a felujitas meg a stb
vagy lizingelsz egyet es adodbol leirva lesz a tied a vallalkozas altal
ismi is mondja hogy naluk is 80-100millio egy telek, mert az elado azzal kalkulal mar, hogy a ra felepitheto 5-6 lakas CSOK+babavaroja alapbol visszahozza ezt a beruhazonak, plusz ugyis keres az epitesen is
na most azert 300kUSD-ert Texas-ban 2-3x ekkora szinten vatta uj komplett hazat lehet venni, nem csak egy telket, meg ott szomszedos hazak is ez a szinvonal, mert egyszerre epulnek fel oda altalaban egy beruhazo altal, nem 40-50+ eves hazra nezel ki az ablakodbol vagy a teraszrol
amire meg felepitodik ra egy epkezlab csaladi haz is magadnak lesz 160-180 misiben
ez noooooooormalis?
5-600k USD-ert meg plane qrvara sokkal jobb kerot lehet venni pl Floridaban (is)
[link] -
KROK640
nagyúr
Sajnos mostanában nagyon beütött ez a kis telekre építünk egy sok lakásos társasházat, mert jajj akkor mennyire lehet maximalizálni a hasznot.
Itt a falumban velem szemben van egy telek rajta egy romos (csak bontásra!) házzal. A tulaj pedig 24 Millára tartja (+3-4 Milla mire elbontod a házat róla), merthogy ő csak olyannak adja el, aki sok lakásos társasházat építene rá, és az meg úgyis megadja majd az árát. Az meg nem zavarja, hogy csupa 1-2 szintes meg kádárkockás az övezet. Összehasonlításképp 25-30 milláért lakható Kádárkockát kapni a környéken. -
szebe
addikt
Tegnap segítettem költözködni Érdre, nem lett szimpatikus a hely.
Az utolsó négyzetméterig beépítve minden, a lehető legtöbb lakásos társasházak, mindezek akkora telkeken, mint mellette a klasszik kockaház.
"Kedvencem" az ~1200 nm telken lévő romos ház, nyilván a telek az érték, 80 millió. Mert építhető rá tizenx lakásos társasház. A kert végében meg ott robog a 30a vonal... -
KROK640
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Mert mit akarsz a kertben tárolni?
Amúgy itt felénk ez szerencsére nem divat, az utcafronthoz közel van a ház, hátul meg kert
-
Vismajor01
addikt
Nah elviszik a lakasunk 45 millaert.
Duplaval szamolok del-kelet pest megye, szal taksony gyal dunaharaszti alsonemedi ilyenek.
100+ nm2, 4 haloszoba, rendes meretu es elosztasu kerttel, csak ujepitesu es zoldhiteles haz 90 millaig.
Talalat: 0 :D
Kikeszit h bebsza a hazat kozepre es akkor minden oldalt van 100 nm2 kert ami pont nem jo semmire de osszesen 400nm2 ami meg tok eleg lenne.
-
KROK640
nagyúr
Azta!
Ózd, Csépányi út 280.. Már a címe is jó ...
Családi ház? Az túlzás ... -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Kiadós videó Khrushchyovka témában ha már felvetődött ilyesmi a topicban
-
hobizoli
nagyúr
[link] 3 sarok a Central Park....
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
[link] 408m2 342mHUF
-
flegga92
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
A hiba nem veled van szerintem. Ugyanis én most csak keresgélek, de nagyon sok kiadónak van felrakva és alig van lakás eladó, közbe megy a nagyobb ingatlanos oldalak tele vannak lakásokkal, pedig mindig fel szokták pakolni.
Ráadásul keresésnél sem lehet paramétereket beállítani csak min-max árat, míg kiadónál lehet szűrni pl szobaszámra. -
Vismajor01
addikt
Skacok, hátha valaki tudja.
Hogy a fenébe kell lakást feltenni facebookra eladónak? Mi a trükkje?
Értelemszerűen rányomok h ingatlan eladás, ott két opció van, rent vagy sale. Ha a salere megyek akkor enged feltölteni képeket és cimet, de mást nem! Alul van egy gomb, hogy "next" de szürke, nem kattintható.
Ha a "rent"-et választom akkor lenyilik egy csomó mező, mint nm2, rezsiköltség, leirás hozzáadása, etc. És itt el is tudom menteni, árat is tudok beirni. Viszont egy kiadóként lesz elérhető a lakásom nem eladóként!
3 hete raktam fel és fbook szerint 9 megtekintést kapott.... Gondolom nyilván azért mert nem az eladók között van, de oda egyszerűen nem tudom feltenni! Telefonon is próbáltam, ott sem jártam sikerrel
-
KROK640
nagyúr
válasz
racskobalazs
üzenetére
Hali!
BP környékét annyira nem ismerem, DE : Dunavarsány, Délegyháza környéket kerüld el (bár lehet h ki is esik már a látókörödből), mert a kavics bánya miatt eleve rossz ott élni, az ingatlanok meg rohamosan veszítik az értéküket.
30Millás keretből, főleg ha félórára akarsz lenni a belvárostól, szerintem javarészt inkább panel játszik. Vagy kintebb kertes, de akkor meg a 30-45 perces elérhetőség lehet h nem teljesül.
Esetleg érdemes lehet Érden is körülnézned. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Első lakás/ház vásárlás előtt állok (még egy kis önerő mindenképp kell, de idén év végén/jövőre mindenképp szeretnék belekezdeni a projektbe), így nagyon szívesen vennék minden féle tanácsot.
(Szerintem) Nincsenek hatalmas igényeim, lényegében a következők:
Elhelyezkedés: BP, vagy BP-hez közelebbi vonzáskörzet (A lényeg, hogy kb 30-45p alatt el lehessen érni a belvárost, akár kocsival de preferálnám a tömegközlekedést). "Normális környéken" (Értsd: ne akarjanak hajnalban (meg napközben se) megkínálni élezett fémmel csak úgy)
Méret: Nem kell hatalmas, jelenleg 50m2 panelban élek szülővel szóval ha valami hasonló méretű az tökéletes lenne. Másfél/2 szobás (Azért nem vennék garzont, mert nem szeretnék mondjuk 5 éven belül esetleg megint költözni mert "kicsi").
Állapot: Ne kelljen felújítással kezdeni, nem zavar ha nem új. Legyen lakható és ennyi.
Fűtés: Cirkó, távhő, elektromos, gázkazán, stb (de ha mondjuk van konvektoros ami nagyon jó helyen van/megérős lenne nem zárkózok el teljesen). Kályha semmiképp.
Nyílászárók: Jó lenne ha nem fa.
"Típus": Inkább egy kisebb kerttel rendelkező házat néznék mint lakást, (hobbik miatt jól jönne), de ha nem akkor nem
Hol lenne érdemes ilyesmi adotságokkal rendelkező ingatlant nézni? Mire kellene figyelni extrán? Milyen árakra lehet számítani? (Ha jól láttam a pár napos keresgetéseimből, 30m környékén kezdődnek azok, amikre már nem kellene azonnal költeni (pl nem esik le a vakolat), jól érzem, hogy ez a "limit"?)Előre is köszönök minden tanácsot/ötletet!

-
hobizoli
nagyúr
[link] 223m2 ~83misi 946m2 telken
ez ma Bp-n egy ures telek ara -
McDuglas
aktív tag
Rakétasiló vótmá?
-
hobizoli
nagyúr
[link] 3600 arce = 14.5km2
osszehasonlitaskeppen Ferencváros IX. kerület "csak" 12.5km2
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó egy teljesen új Dahua kamera rendszer szett 9 kamera és rögzítő egység
- Fellowes corsivo ülő/álló munkaállomás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Polycom G7500 - Videokonferencia rendszer csomag- Új dobozos
- AMX MD 702BL Touch - Érntős - falra szerelhető érintőpanel helységvezérlésre
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- Honor Tab 8X (kijelző, hátlap karcos) / 4/64GB / Wi-fi / 12HÓ Garancia
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs