Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Pff kösz, olajkút us van rajta? Nna, ezek nem voltak 10-12éve, hasonló telek max 80k-ból kijött, amit egy Ny-EU jobb helyen dolgozó civil még esetleg meg tudott venni + hitelből mehet rá az építkezés. Ennyi egy telekért nonszensz, főleg h azért nem Krk vagy Dubrovnik belvárosában van, hanen egy sokadik szigeten.
Tudtommal a horvátoknál a part meg úgy a tiéd, hogy nem a tiéd, bárki odasétálhat - de javítsatok ki, ha nem stimm.
-
hobizoli
nagyúr
Brac, Croatia
vizparti telek -
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Én meg 2013 óta nem voltam a Balatonon (akkor jöttem el Zánkáról). 2009, 2010-ben kétszer is. De innen (Debrecen mellől) már nem akkora buli, egy fél napig vonatozik alsó hangon az ember, hogy aztán kifizesse a horror drága szállást, meg 800ft-ért vegyen fél liter ásványvizet (true story).
Repülővel meg Debrecenből 2,5 óra alatt Cipruson vagyok, a szállás árban kb ugyanaz mint a Balatonon, az árak is hasonlóak, de mégiscsak a földközi tengeren, pálmafák között vagy, nem pedig a NER beltengerében. -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Nna, ebből a nagyon olcsó kihúzható mára, a többi valszleg ugyanaz
.Apósékkal szinte minden nyáron kötelező szentbalatoni cirkusz volt tavalyig, kb parabolikusan emelkedtek a szállásktg-ek, fontra átszámítva is. A tavalyi után mondtuk ki, h pont a végére, ennyi vót, ha annyira akarnak, mennek ők, nem vok hajlandó a kanári szállásdíjak dupláját egy turistákkal tömött pocsolyáért kiadni.
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
A horvátok is eléggé megugrottak sajnos, anno Mljet-en és Lastovo-n nézegettünk házakat-telkeket, ezek se annyiba fájnak mint covid előtt
.
Talán a görög árak használhatók még, ill meglássuk hoz-e vmi használhatót a recesszió, nagyon ráférne a globál ingatlanpiacra pár alapos tasli. -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
ez akkor erne meg az arat, ha amig elnezel a part menten balra-jobbra tele lenne normalis allapotu nyaralokkal
olyan kb mint nemelyik balatoni kegli is
200+ millio, de szomszedban egy osszedoles hataran levo nadtetos valyog paraszthaz all, amire premier planban nezel a teraszodrol, az utca tele a '70-80-s evekben epult hazakkal, meg nem is vizparti, hanem 6-8 utcaval beljebb van vhol a vasuton tul
meg telen amikor nincs lombozat a fakon, akkor a kert egy bizonyos pontjan egy letran allva meg akar latszik a to is
ennyiert horvatorszagban olyan helyen veszel keglit, hogy eleve vizparti vagy max 1-2 utcara van tole, es a melletted a balra-jobbra a 20-30 szomszed masik kegli is patent -
t72killer
titán
Világszenzáció Mezőtúri horgásztelek 0 infrastruktúráva: 20misi
"Kiadó házakat is építhetsz , napi 20 e forintért horgásztathatsz is.4 ház is elfér rajta , így akár napi 80 e ft bevételt is termelhet."A tóval kapcsolatos költségekről, ha vannak, nem esik szó...
Meg kellett néznem a térképet, nem ugrott be, hogy ez most Békésben vagy valamelyik mellette lévő lapospuszta -nincsmunkahely megyében van, de közel jártam (JászNagykun, Békés megyei határa)
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
...vagy annyiba (ha ingatlanvásárrlól van szó), mintha egy készet-jót vennél. Eszméletlen sok NEGATÍV ÉRTÉKŰ kégli van a piacon. Nekem vidéki szemmel ugye legfeltűnőbb a bontanivaló rom, amiért nemhogy engednének a telekárból, de egyenesen telekár+2-3misiért adják. Egyelőre dől a pénz a PMÁP-ból(?), a CSOK-hitel, meg még buszozgatják a német nyuggereket, szóval van balekkínálat, de ha a tőzsdei nagy csúszda eléri az ingatlanpiacot is, lesznek itt még kikerekedett szemecskék.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
IDŐFAKTOR : 2009-ben csináltam egy DIY lakásfelújítást a családdal. Két hétre tervezzük, az egész felújítás időtartamát. Ebből kicsit több mint 2 hónap lett. Pedig utáltama felfordulást, és főleg az elején, reggel 7-től este 8-9-ig csináltuk. Jó ebből egy hét az volt, hogy elmentem a Balatonra, de nem volt épp jó úgy hazajönni, hogy és akkor még a felújításból egy hét hátra volt.
A költségek hasonlóan elszálltak, kb tízszer annyiba került a végére mint amennyivel az elején számoltunk. De a legdurvább az IDŐFAKTORban az volt, hogy több mint 2 hónapig semmilyen munkát nem vállaltam el, ezáltal több száz ezer ft-ot NEM kerestem meg.
És azért mire a végtakarítást is befejeztük, addigra megállapítottam, hogy bizony ezt is meg azt is meg lehetett volna éppen jobban is csinálni, de hát sosem csináltam korábban ilyet, úgy sikerült, ahogy. Eddigre már egy vasam sem volt, és hulla fáradt voltam, így lehett elkezdeni 200%-al dolgozni.
De a meg nem keresett pénzzel és a beletett energiával együtt szerintem belekerült annyiba mintha egy pofi megcsinálja két hét alatt. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Most a faluban a szomszéd utcában komplett teő csere volt az egyik házon. Ukránok(!) csinálták, fogalmam sincs, hogy mennyibe kerülhetett, de 3 nap alatt leszedték a régit és feltüsszentették az újat.
"a masiknak meg 10-15m2-s, ahova tenylegesen ki is lehet ulni reggel kavezni
" nekem 20nm-es erkélyem van, tök jó kilátással, de egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor mentem ki pl vacsorázni rá az elmúlt 25 évben
Pedig igazából érné, most, hogy így beszélünk róla."ezt erre a szintre hozni eleve csilliokba kerul egy lakoegyseget nezve is, a teljes tarsashazat erre update-lni meg total felejto" - persze, hogy az. Még a paelprogram ami úgy jó volt, meg sok uniós támogatással esetleg, de sajnos ma már olyan előírások vannak, hogy nem véetlenül kerülnek csilliókba az új házak

-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
"a felujitandos kegli az uj epitesu aranak 85-90%-nal tobbe ne keruljon a felujitassal egyutt se"
Pontosan, főleg úgy, hogy pár éve úgy ugrál leginkább felfelé az infla, mint az zistenp.csája. Azaz amit maximális pesszimizmus mellett felújítási költségnek gondolsz, arra lehet rájön még 20-30%. És ugye az IDŐFAKTOR: egy generálfelújítandót alsóhangon 1 évig nem tudsz használni: máshol bérelsz, sátorban nyomorogsz, másik ingatlan eladásával vársz/dupla rezsit fizetsz. Munkaidő, szabadság, családi idő helyett szakiknak könyörögsz, hogy ugyan csinálják már meg, amit 5x megígértek... -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
sogornak van egy kis paraszthaza Izsák-n
nadfedeles tetos volt, de az eleg rotty allapotban, kerult ra vmi nemtom milyen, de naggggyon joarasitva es romanok csinaltak ra, igy is benne volt majdnem 3 millioban...talan palatetos lett? igazabol passzolom
65-70m2 az egesz keco, szoval 100m2-re nezve lett volna 4-4.5misi mar akkoris
100m2-s hazra egy rendes(!!) cserepes tetot mar akkor se nagyon csinaltak 7-8millio alatt de inkabb 9-10, pl ennyiben allt meg a rokonnak zalaban egy ugyanakkor
szoval az a haz, ami teto cseres, az altalaban GTK mas szempontbol is mar
meg addigra tuti teglaig le kell verni mindent, mert elhasznalodik vizcsovezes, elektromos halozat tuti reg nem felel meg az aktualis eloirasoknak
meg ha mar be is azik a teto miatt, akkor qrva gyorsan mas bajai is lesznek, amik elotte meg nem voltak
az szokott lenni baj, hogy ezt a tulajok nem akarjak belatni, hogy egy haz sem tart orokke a megfelelo karbik nelkul
szigetszentmikloson is zart lakoparkban arulnak 65-70m2-s nagy erkelyes, uj epitesu kecokat 65millioert
vki szinte ugyanennyiert arul olyat tole legvonalban 1-2km-re, hogy 2000-2010 kozott epult es fel kene ujitani
kozben az a uj epitesu is elado tovabbra is, mert ennyiert az is "draga" ott
realisan nezed, akkor a felujitandos kegli az uj epitesu aranak 85-90%-nal tobbe ne keruljon a felujitassal egyutt se, mert akkor vevoi szempontbol megis a banatert miert erne meg vele a felujitassal veszodni, es akkor 45-nal tobbert nem szabadna arulnia
es akkor meg mindig ott tartasz, hogy az egyiknek van egy kis kilepos francia erkelye vagy 2-3m2-s alibizni valo, a masiknak meg 10-15m2-s, ahova tenylegesen ki is lehet ulni reggel kavezni
meg azt sem kene elfelejteni, hogy a felujitandos tarsahazi kegli az az akkori szigetelesi es a mindenfele szabvanyok es eloirasok szerint epult, ami akkor volt a hatalyos, az uj meg a mostani szerint
ezt erre a szintre hozni eleve csilliokba kerul egy lakoegyseget nezve is, a teljes tarsashazat erre update-lni meg total felejto
pl csak kicserelni a 2 retegu uvegezesu ablakokat 3 retegure is egy rakat zseton
ujkent igy epulve meg benne van az arban es a hitel resze -
Nem konnyu rendet tartani: Nem is kell. Eleg, ha mindenhol csak addig a par percig van rend, amig lefotozgatjatok.

Profi fotós vagy kamerán nem gondolkodtam igazából: Hidd el, hogy nagyon megeri. Eg es fold a kulonbseg foto es foto kozott. Es ha olyan csinalja, aki erti, mit csinal, akkor telefonnal is jobb kepet fog csinalni, mint egy amator egy profi dslr kameraval. Ha meg mindketto adott, akkor plane.
Alaprajz, ingatlan.com: Ezt nem tudtam, de jol hangzik, akkor legalabb ez a resze trivialis lesz.
Kell bele feccőlni egy kis időt mindenképp: Igy is meg lehet fogalmazni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Van egy finn haverom, ő jól tud angolul, de azt nem tudom, hogya finnek mennyire bezsélik, de a svédek ebben nagyon jók
Lehet a finnek is.
Azért én még nem engedném el a mediterrán vonalat sem ... a finneknél hideg van és szürkeség, télen pedig hetekig sötét. Ráadásul mostanság az oroszokhoz is túl közel vannak ... -
blp85
senior tag
Személy szerint egyet értek veled.
Mondjuk van olyan ingatlanos is, aki kb. kaputelefonnal készít felvételt, ami életlen, és semmit nem mutat. Az utcát tényleg érdemes beleírni, mivel már az is egy pozitív dolog, hogy nem mismásol, hogy hol van az ingatlan. Valami kis dísz kell persze, de jobb, ha látja az ember, hogy mi van a bútor mögött, milyen a fal stb. Az alaprajz is kell, mert jobb az, ha látja a vevőjelölt, hogy milyen a kiosztás, mivel lehet valami nagy hodály, de borzasztó elrendezéssel.Szerintem akkor éri meg egy ingatlanos, ha mondjuk 100 km-re van az eladó ingatlan, és nem akar az ember föl- le szaladgálni miatta.
-
Dr.Én
veterán
Tavalyi évben kettő ingatlanossal hirdettem a házat, egyik hozott fél év alatt egy embert hogy körül nézzen.
Asszony is azt mondja hogy az idei évben csak magunk hirdessük, aztán lesz ami lesz.
5 kutya és az asszony mellett nem könnyű rendet tartani
De mindenképp átláthatová és viszonylag rendezetté akarom tenni a házat és az udvart. Jövő héten ez lesz egyik fő tervem.
Profi fotós vagy kamerán nem gondolkodtam igazából.
Egyszerű alaprajzot az ingatlan.com oldalon lehet készíteni
Tavaly is előbb át néztem jó pár hirdetést hogy tudjam mit kellene írni és mit nem
Kell bele feccőlni egy kis időt mindenképp
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Itt is pontosan ez történt. Senki nem akarta eladnia részét, de senki nem is lakott benne, gondolom mindenki az értéknövekedésre játszott, költeni meg persze azt nem költöttek rá. Mikor beomlott a tető, akkor gondolom mindenki megijedt, hogy sokba fog ez kerülni, és gyorsan apróért eladták a részüket, hogy az is pénz. De az új tulaj sem járt valami jól, mert amellett, hogy a bontást neki kellett állnia, a telket azóta se adta el (vagy nem akarta vagy nem tudta).
-
Valószínű lesznek, akik nem fognak velem egyetérteni, de...
- ingatlanos nem kell. Rohadt drága és az esetek 99%-ban többet árt, mint használ
- ha nincs egy fasza kamerád, vagy nem ismersz olyat, akinek van/tud fotózni, bérelj fel egy profi fotóst. Ne legyints, hogy jó az telefonos fotókkal. A jó fotó hozza ki a vevőt, és egy kulturált, kedves eladó az, aki végül el is adja. És persze legyen vagy nagyon szép rend, vagy üres ház (attól függ mennyire jól van bútorozva, hogy melyik a jobb ötlet) , amikor fotózva van (bútor forgatás működik, amikor mindig csak az a szoba/rész üres, amit fotózol)
- legyen csinálva pontos, könnyen olvasható, egyszerű alaprajz. Helyiség neve, méretek, nm értékek ebben legyenek ott
- hirdetésben ne mismásolj, legalább az utcát írd bele rendesen
- nézz meg pár hirdetést a környéken, hogy legyen fogalmad róla, hogy kell jó ingatlanhirdetést írni. De amúgy nem nehéz. De ha más nem, itt is szívesen segítünkIgen, így csinálni szopás, és igen, drága és minimum egy hétvége elmegy rá, de az én tapasztalatom sok, SOK eladott és vett (ha más nem, jelen voltam és aktív résztvevő) ingatlan után, hogy megéri. Egyrészt így is olcsóbb, mint az ingatlanost kifizetni, másrészt jobb minőségű hirdetés a vége, harmadrészt ki fog emelkedni a hirdetés az összes többi közül, ami mindig azt jelenti, hogy hamarabb és jobb áron fog elkelni.
-
blp85
senior tag
Nekem csak sanda gyanúm van, hogy a tulajdonjog bejegyzése után (a Földhivatalon múlik). Ha azt a házat vettétek meg, amit belinkeltél kb. 1,6 mFt lesz az illeték összesen.
Ha az egy főre jutó illeték 1 mFt alatt van, akkor könnyen megadják a 12 havi részletfizetési lehetőséget. Ha pedig lenyilatkozod, hogy neked van egy ingatlanod, amit 1 éven belül eladsz, addig a fizetést függőben tartják, majd annyival csökken a fizetendő összeg, amennyiért eladtad.
Ha jól értelmeztem, akkor mondjuk veszel valamit 39 mFt-ért, amit eladsz azt pedig mondjuk 25 mFt-ért adod el (itt fontos, hogy biztos, hogy értesítsd, mert különben az adón kívül büntető késedelmi kamat is van), akkor 14 mFt után kell a 4%-ot fizetned. Ha pedig korábban 3 évre visszamenőleg adtál el valamit, akkor azt is be lehet számíttatni.
A lényeg, hogy a mostani adás- vételiben ez szerepeljen. -
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
válasz
Revolit
üzenetére
Fogalmam sincs, de annnak ilyenek.
Nekünk a faluban volt ilyen 1/12-eddel. 20 évig ment a pereskedés és a vitatkozás, közben senki sem lakta a házat. És senki sem nézett rá. Akkor kezdett az ügy lendületet venni, mikor a ház teteje beomlott attól, hogy 20 éve senki még csak rá sem nézett.
Akkor hirtelen az egyik ki tudta vásárolni a többit, de nyert egy bontási költséget (az önkormányzat közölte, hogy ezt már csak bontani lehet --- de úgyis nézett ki -- egy 1950-es házat képzeljetek el, amibe 1980 óta nem laktak -- és 2012-t írtunk) és a telket.Ezek mind eladhatatlanok. Aki erre befizet, az gyakorlatilag elveri a pénzét.
(más lenne ha a cripto láz közepén egy 1/12-ed RTX3090-et venne, de ugye ez nagyon nem az --- vagy szanálási telken egy drága ingatlant ) -
válasz
t72killer
üzenetére
Az angol shared ownership azert nagyon nagyon nem egy kutya azzal, amikor 6 random ki tudja milyen meg hol elo meg mennyire elerheto emberke birtokolja a haz maradekat.
Szerintem a shared ownership az egy jo cucc, ha okosan van csinalva. Szepen lassan fel lehet azt tornaszni 100% tulajdonreszre, es altalaban ugyan annyira, vagy olcsobbra jon ki, mint ugyan azt berelni. Es igy legalabb nem csak egeted a penzt. -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Csóri örökösökben annyi gógyi nincs, hogy megegyezve EGYBEN eladják? Ez egy vicc...
Itt UK-ben nagy divat amúgy, hogy a hiperinflált környezetben egy ház reális áráért pl 40%-ot vedznek meg szerencsétlenek, persze azt is hitelre, a maradék 60% után meg megy a rent a housing associationnek.
Persze ezeket azért könnyebb piacra tenni, mint amikor a falu 3 részeges szerencsecsomagjával van közös házad, ahova be se engednek...#3364: lakcímcsalás/ügyeskedés jut eszembe, nem eu-s állampolgároknak.
-
Revolit
senior tag
válasz
KROK640
üzenetére
Most ettől a konkrét esettől függetlenül, mit kezdenek emberek 1/6 meg egyéb tört tulajdonnal? Mire jó? Több ilyen lepukkant háznak a tört részét láttam árulni, mi a tök értelme van megvenni? Ráadásul nyilván nem a helyi kutatóintézet laborvezetői lakják ezeket.
Mondom, nem csak ezt láttam, más hasonló hírdetés is szembe jött már. De ha még normálisabbnak kinéző ház is, volt olyan, hogy "lakja több család is, 1/12 tulajdoni hányad eladó"... Ez bármilyen esetben nem az eladhatatlan kategória?
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Én ezt tudom nagyon jól, de az eladók nem így gondolják. Te magad is írtad, hogy a határtól kb 50km-re ez látszik is az árakon.
Ezt nyilván csináld magad eljárással érdemes csak megvenni, ha ügyesen megcsinálod akkor ugorhat az állapota pár millát felfelé.
Debrecenben láttam egy ilyet. Már így nézett ki 2018-ban
Aztán megvették, és megcsinálták szépre. Gondolom a többszöröséért fog elmenni ha egyszer eladják. -
KROK640
nagyúr
Tipikusan az eladhatatlan kategória. A halál faszán, a semmi közepén egy lakás egyhatodrésze, amit a behajtócég árul. Nagyon optimisták a srácok, ugyanis ez a hirdetés már évek óta itt dekkol.
Ez még (6×125) 750-ért egybe azt mondanám, hogy nagyon is érné...Így 1/6-al netto pénzpocsékolás az egész.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
"légvonalban 40km az osztrák határ."
Egy valós osztrák munkahely meg bő 1 óra autókázásra, HA ideálisak a körülmények, kb= useless...
Az állapottal kapcsolatban meg az a gond, hogy vagy magad csinálod - vagy magad csinálod a felújítást (HA nem derül ki vmi statikai balhé), mert az atomdrága szaki is b.szik jönni dolgozni. Ennek fényében én max telekár +20-30%-ot adnék érte, ami 8-10misi környéke arrafelé. Megintcsak ott vagyunk, hogy dupla áron akarnak vmit eladni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Elsőre úgy voltam vele, ápr 1-én adta fel a hirdetést, nyilván viccnek szánta.
De jobban megnézve, ok, hogy ez egy régebbi falusi ház (szerintem 1950-es évek), de elég sok gazdasági épület is tartozik hozzá, elég nagy kerttel. A helységek változatos minőségűek a házban 1-2 még egész tűrhető, meg akad olyan is ami dózer pozitív. Felemás élmény ... de azt mondom szerintem ha alkuképes a 20 Misi, akkor akár még lehet is benne fantázia.
Ráadásul itt már az is érvényesül, hogy légvonalban 40km az osztrák határ. -
Dr.Én
veterán
Illetve van még 5 kutya is az életünkben, akiket át kell szoktatni majd az új helyre
Az se volt egyszerű dolog amikor a mostani ingatlanom tulajdonrészeit szereztem meg.
Nagymamám háza volt. 4-en voltak testvérek, 4 rész. 2 póthagyatéki, mert a lemondó nyilatkozatukat már nem fogadták el amit annó írtak kézzel .
Az összes rokont végig járni, megbeszélni velük a dolgokat .
Nem volt egyszerű az sem
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
-
Dr.Én
veterán
Megnéztem szombaton a kiszemelt ingatlant. Meg is szeretnénk venni. Nincs le lakva. Nagyon remek állapotban van kívül bellül. A padlás végig le van betonozva, enyémen csak sár van
van boros pince is. Garázs tégla építésű, fűthető. Alatta szintén van pince.
Mellék épületek is teljesen szuper állapotban vannak.
Hitelt is kapunk hozzá. Az nélkül sajnos nem megy.
Jövő héten meghirdetem a saját ingatlanomat. Én szeretném ingatlanos segítségét kérni, az Asszony nem
de ezt még megbeszélem vele. -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Amúgy azután, hogy Ausztráliában, Seychelles-en, mindenféle kanári szigeten, vörös tengernél is megfordultam, azt mondom, h az Adria igencsak klassz helyekkel rendelkezik, többek között miatta se tettem le egészen az óhazába visszamigrálásról
.Egy Pest környékéről Krk-re leugrani kb annyi, mint nekem most Észak Wales.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Abszolút megértem. Én is alföldi vagyok, de hozzád képest szerencsés, mert 10 éves koromban én már a Mediterrán (Földközi ahogy mi Magyarok hívjuk) tengerparton játszottam hatalmas hegyek között, de tengerben már 6 évesen is fürödhettem (igaz az még "csak" az Adria volt). De pont ezek az élmények, meg az Alpok stb döbbentettek rá igen fiatalon, - főleg mikor visszajöttünk Spanyolból - hogy baromira unalmas környéken élek. Képzeld már el, milyen lehetett Aguadulce után, visszatérni a hajdúsági síkságra, ahol a legérdekesebb objektum Debrecentől északra a Nagyerdő nevű hatalmas facsoport volt, meg esetleg a mára már kiszáradt Vekeri tó (ami már akkor is csak derékig ha ért).
Ez egyébként később mikor erre-arra leléptem (MO-n belül Veszprémben élet megy ideig) (külföldön Málta, Szlovákia, Ciprus, Ausztria, Németország -- ezek a hosszabb tartózkodások, sima utazás szempontból sokkal több helyen voltam) akkor mindig szempont volt, hogy a táj sem lehet egy üres síkság. Ezért nem mentem még azóta se Hollandiába, pedig az évek során többször is lett volna lehetőségem eljutni. Ahogy 2018-ban Dániába is, de az sem mozgatott meg különösebben.Békésben még az is rossz (jártam ott többször), hogy olyan mint Donyeck, ha egy-két falut láttál, az összeset láttad. Csak Donyeckben legalább a táj hullámos volt, Békésben meg pontosan az van amit írsz. Minden felszántva, 1-1 fasor, és tíz kilométereken át a világon semmi érdekes.
-
hobizoli
nagyúr
London:
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Alföldi születésű vagyok, az egyik oka, hogy leléptem onnan, hogy kb a Tisza árteret leszámítva minden m2 fel van szántva, be van vetve, sehol egy normálisabb méretű TERMÉSZETES terület. És ugye Békésben még Tisza-ártér sincs. A szüleim nem voltak valami nyaralgatós fajta, 10éves is elmúltam, mire normálisabb ERDŐT láttam egyáltalán, ami több, mint a földút melletti fasor. Messziről érkezőnek persze ez is lehet érdekes meg a kis gyíkfing Körös-i megmártózós helyek (Szanazug...), de hosszabb távon azért szeretne többet látni az ember - és még egy Baja környéki Bácska is érdekesebb tud lenni a Gemenci erdőkkel és Duna-holtágakkal.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Tényleg olyan képek mint a 70 éves UFO felvételek, de még ez sem tudja elfedni, hogy valójában egy romhalmazról van szó. Vésztőt meg vágom, volt Cipruson egy kolléganőm aki onnan származott, nem sok jót mondott a helyről.
Békés meg számomra az egyik legkevésbé vonzó megye egész MO-n, komolyan mondom még Borsodba (szép a táj, közel szlovákia), Nógrádba (szép a táj, közel Pest, közel Szlovákia) vagy Zalába (egész jó a táj, közel a Balaton és szlovénia) is szívesebben mennék, mint Békésbe (nem szép a táj, sok a vihar), ha már ilyen munkalehetőslget tekintve roncsderby megyéről van szó.
-
t72killer
titán
Vésztői (Békés megye) rom, ez is negatív equity kategória, nemhogy ~6MFt... Így 2024-25ben sikerült olyan szintű képeket alkotni az objektumról, mint ami a 70es évek UFÓ-felvételeire volt jellemző...
Rokonság révén párévente előfordulok GYULÁN: egy egész takaros tiszta kisváros, de értelmes munkalehetőség nuku, szigorúan minimálbér mindenütt. Ennek ellenére 40misi=100eEUR alatt már nem kapni problémamentes házat...
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Az lehet.
Meg igazából kondiban tart mert a kis alapterület miatt folyton lépcsőzölItt az utcában van egy ház, jártam már benne többször is, kis alap terület (max 50nm) de négy(!) szintes. Hát mindenért másik emeletre kell mászkálni, szerintem az ott lakók lépcsőznek annyit, hogy hihetetlen.
Ezt a tornyot is hasonlónak képzelem el, bár a képek alapján ez még nagyobb is mint az a ház amit én ismerek. -
KROK640
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Pedig itt a 62 millás rusztikus ékszer doboz mellett még egy biciklivel is jobban járna az ember.
Az olasz lakótorony viszont jópofa, elképzelem milyen kondiban tarhatja az embert

-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Pont ezt akartam hozni én is

De ez nem egy bontandó épület, ez egy rusztikus csoda! Elképesztően autentikus rom kocsma hangulattal felvértezhető, csak pár ócska ki lomizott bútor kell még hozzá. RBNB-ben pedig simán lehet 100K huf/éjszakáért kiadni, mint autentikus
Rákosrendezőiős Rákospalotai ékszerdoboz.
Már csak azért se bontanám mert :
Maximális beépíthetőség 25%
Megengedett legnagyobb épületmagasság 6,5 méter.vagyis 62,90 millió Ft + bontásért még egy társasházat sem tudsz oda húzni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
új SCOTT mountainbike-ra?
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
"A házba be van vezetve a gáz, viszont a jelenlegi albérlők kályhával fűtenek." <<
(ugye 2.5EuróCent/m3 gázár mellett azt hiszem a hirdetés bemutatta a szomszédságot
)Ez a felét már megérné. Viszont a fészbúk kevésbbé szégyellős a dátumokat illetőleg, a nevezett 40misi irányárat lassan 3 hónapja kapta "árcsökkentés" címszó alatt

-
KROK640
nagyúr
Süllyed a ház. Alátámasztja a 12-es és a 14-es fotó is.
Amúgy amit egyszer meséltem kettétört házat ott volt pár helyen ilyen jellegű repedés/sérülés. (csak ott több)
Amúgy a beosztása is "érdekes" lehet h az alaprajz a hibás, de pl az előszobából hogy mész a szobákba?
-
t72killer
titán
Itt a 9es fotón mi történt a fallal? (Baja) ugyebár ahhoz képest, hogy konvektoros, max 2személyes, "aláfalazott vegyesfalazat" szerencsétlenség, igencsak drága érte a 30 misi...
Tanya baja mellett, semmi extrával, se gáz, se víz. 95m2: 40misi
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
blp85
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az a mesebeli szigetelés van is és nincs is....
-
zawahead
újonc
Sziasztok! Epítési telket kínálok eladásra, 1620 ft / nm részletek a hírdetésben. Köszi!
https://ingatlan.jofogas.hu/zala/Epitesitelek_elado__Tulajdonostol_154091151.htm -
Dr.Én
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hát igen, jól kell tudni eladni magukat.
-
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Szombat délután tudom megnézni az ingatlant. Akkor tud jönni az eladó.
Közbe körbe kérdeztem 3 ingatlanost itt akörnyéken, akiknek nagyon jó az értékelése
Azt mondják a tavalyi évhez képest jobban pörög a piac, több az eladott ingatlan.
Kettő ingatlanom van, amikből önerőt szeretnék összehozni.
1. 100% tulajdonjoggal az enyém, itt lakunk
2. 75% , jelzálog, tesóm lakik ott akivel nem lehet megegyezni stb. Felhívtam pár olyan ingatlanost aki tulajdonrészt vesznek, megkapták az ingatlan adataimat. várom a visszajelzést
Ha az eladónak nem sürgős, illetve hajlandó várni hogy eladjam az ingatalnomat, illetve a hitel folyamatra, akkor talán szerencsénk lesz. persze álmodozom csak
-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
Pusztavacs
tavoli rokon arulja, 5-6+ eve is igy nezett ki
persze amikor vettek, akkor az volt a terv hogy pikk-pakk felujitodik, de kb az ablakcserenel megakadt a lemez -
KROK640
nagyúr
Igen, ráadásul két átszállással, és két bérletettel. Ezutóbbi azért, mert Hajdú-Biharban a vármegye bérlet, a megyszékhely területén nem érvényes!
Ehhez képest tavaly Németországban lakva, Ausztriában dolgozva sikerült napi 2×70 perc ingázással megúszni, bár hazafelé itt is megvolt a két átszállás olykor.
-
Dr.Én
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Én szeretem a munkámat, imádom. Az a baj
15 éve csinálom ugyan azt a melót. 11 évig Sopronban, most pedig itt Lövőn már 4 éve. Leszabó gép kezelő
Nem vagyok helyhez kötve. Változatos a meló. Éjszaka lehet aludni
fizu se rossz. Persze mi a jó fizu? 
Asszony szakjogász. Önkormányzatnál dolgozik osztály vezető helyettes. Sok felé megfordult az évek folyamán, még konzul is volt évekig, csak kiégett az évek alatt.
Ausztria ha nagyon muszáj lenne, akkor be vállalnám. Sógor is kint van évek óta.KROK640
4 óra ingázás???
jesszusom, az brutál sok 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB ASUS A31 PLUS ARGB 750W
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
.
" nekem 20nm-es erkélyem van, tök jó kilátással, de egy kezemen megtudom számolni, hogy hányszor mentem ki pl vacsorázni rá az elmúlt 25 évben
Lehet a finnek is.

.