Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Bár a kérdés jogos, de ha az említett ingatlant megszerzik, akkor legalább egy nyomós indoklesz a jelenlegi felállás mellett, mégpedig az, hogy nagyon közel van.
Nekem az eddigi legközelebbi munkahelyem is (jó, ha nem számítjuk Ciprust
) kb 500 méterre volt a lakásomtól, és már ott is éreztem azért, hogy az ingázást kihagyva mennyi extra idő és pénz marad. -
KROK640
nagyúr
Az nem túl kellemes, bár ha belegondolok, tavaly Magyarországon olyan helyen dolgoztam, ami oda-vissza 4 óra volt. Életem sem nagyon volt 10 óra munka és 4 óra ingázás mellett
De legalább a hétvége szabad volt.
Igen, ilyen közelre még bicikli sem feltétlenül kell, a 12 óra munka, meg még 12,5-öt se venne el az életedből. -
Dr.Én
veterán
-
KROK640
nagyúr
Eléggé hasonló helyzetben vagytok mint mi.
Lövő, Kossuth Lajos utca 32.? Nekem a képek alapján tetszik, és van jó kis masszív kerítés, hnagy kert, hangulatos veranda, és a lakás is vállalható 40 Milláért.
Egyedül az nem tetszik, hogy megnéztem google mapson, és szinte szó szerint a kert hátuljában marha nagy gyár. Persze, ha ott dolgozol, még kifejezetten előnyös is tud lenni
na meg az a kb 50 méterre lévő sínpár is lehet, hogy hangos tud lenni, ha onnan fúj a szél. -
Dr.Én
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Répceszemere igazából

Csak sokan így nevezik a falut.Igen, az Asszony ilyen téren jogosan parázik de milliók se fognak az ölünkbe hullani a rokonságból valszeg..
Vasút vonal mentén néztük meg a falvakat min Lövő, Tormásliget, Sopronkövesd.
Nálunk a gyerek nincs tervben, így kedvezményes hitel nem jön össze.[link] ezen ingatlant szeretném megnézni
-
KROK640
nagyúr
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Tavaly terveztünk házat venni a feleségemmel.
De az Asszony fél év huzavona után az utolsó pillanatban be pánikolt és lefújta az ingatlan vásárlást.
Részben azért is mert az én ingatlanomra nem volt jelentkező, hogy mielőbb be lehessen fizetni a bank felé az elvárt önerő részt a hitelbe, illetve hogy a ki nézett ingatlannal folyton adódtak előre nem látott gondok, amik a banki ügy intézés közben jöttek elő
Valahol igaza is volt, az ingatlan azóta se lett eladva
Az asszony be is vágta a hisztit, hogy az ország gazdasági helyzete miatt, hogy nem akar hitelt fizetni 65 éves koráig, mi lesz ha ki rúgnak valamelyikünket, stb
Én azóta is nézelődök teljes gőzzel a házak körül. De a kinézet falukban szinte nem mennek a házak, árban ugyan úgy vannak mint mondjuk tavaly nyáron is.
Cél hogy vasút legyen a könnyebb és gyorsabb közlekedés miatt.
Asszony Sopronban melózik, én pedig Lövőn. Lövő és körzete a cél, ott még elfogadható ház árak vannak. Onnan Sopron felé már egyre jobban megy fel az ár. Mi Szetyerén lakunk busz közlekedés van innen, Sopron busszal 1,5 óra általában, ugyan ennyi haza felé. Vonattal Lövőről 23 perc Sopron.
Lövőn most kapható egy ingatlan 40 Misi. Szeretném is megnézni hogy mennyire van fel újítva. 5 kutya miatt a telek milyen igazából
A hirdetés alapján ezerrel jobb állapotban van mint az én ingatlanom.
Abba is bele vagyok fáradva hogy az Asszonyt heti szinten hozom, viszem vagy buszra vagy vonatra. Vasútállomás 17 km-re a házunktól, a buszt 10 km (van busz végig hozzánk, csak az Asszony utálja teljesen már) tudom papucs szolgálat vagyok
A házunkat én nem akarom felújítani, mert ahhoz megint kb kell 20-25 millió. Tető csere, fürdő teljes felújítás, a ház szigetelés. Mivel vizesedik a ház így az ellen is kell tenni. Szóval sok mindent kellene költeni rá...
De ahhoz is hitel ajánlott És szakembőr. Mert magam mindent nem tudok megcsinálni meló mellett és azb5 kutya mellett
Bocsi a hosszú litánia miatt. De már valamerre írnom kellet
-
KROK640
nagyúr
Az ITTeni véleményem is
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
" A közlekedőt csak egy másik lakás használja még" - MIVA??? 41 Milláért ketté választja kvázi a lakást egy folyosó, amit jelenleg egy másik lakás lakói is használnak. MÉG csak egy lakásé, de ki tudja mennyié fogja még.
Már eleve azt felrúgnám aki ilyen belső beosztást tervezett! De az se járna jobban aki 41 Milláért kínál egy ilyet, ahelyett, hogy 4,1Milláért sűrű elnézések közepetette szabadkozna a munkásszálló körülmények miatt.
És csak Budapest, még nem is Svájc ... -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
JAAA... Hát így Bregenzben nincs nehéz élete!
Mondjuk szinte alig van nap, hogy ne hallanék a városban magyar szót, komolyan mondom, lassan többre megyek ott a magyarral mint Debrecenben.
(igen, ez egyúttal Debrecen szégyene is, nem, nem a szebiai Debrecenre gondolok, hanem a magyar Debrecenre ahol olyan szinten megnőtt a külföldiek aránya, hogy egyes részein simán hihetem magam egy külföldi (ázsiai) országban. -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
mondjuk kettannyelvu nemezetisegi gimnaziumba jart, meg az ETLE-n vegzett nemet nyelvtanarkent... 1-2 evet tanitott is
amikor eloszor kiment meg Hamburg-ba az allasinterjun kerdeztek tole a beszede alapjan, hogy:
-...es hany eve el Nemetorszagban?
-csak most penteken jottem ki egy geppel
...es hetfo volt aznap
Masnap pedig mar hivtak is, hogy ot valasztottak ki. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Igen, lehet, hogy lehetne vele. Javarészt ilyen telefonos melók vannak, sokszor elég szar ügyfélszolgálatos beosztással (0-24). Bár állítólag a szállítmányozásba is jól jön. Mondjuk az én spanyolom még rohadt messze áll attól, hogy pénzt keressek vele.
Pár éve dolgoztam angol nyelvű help desken, az is eléggé megerőltető volt, pedig nagyon-nagyon sokkal jobb az angolom mint mondjuk akár csak a franciám, ami a spanyolom felett áll. De mondjuk ha nekifeküdnék, menne az ...A spanyoloknak úgyis tengeriszörnyaprólék kellene, szóval itt bukó. Meg a sok fruta is bukó lenne 200 euros kaja keretből.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, ha KELL valahova a nyelvtudás - márpedig Mo.-on a spanyol eléggé egzotikum - akkor lehet vele értelmes összeget keresni

#3280: halból nagyonmax a Magyarországi tenyésztésű édesvízi. Tengeriszörnyaprólék garantáltan nem olcsóbb. Ha nem lopták volna el a telóm, a nyaralás utolsó hetében lőttem pár képet a Tacoronte-i hiperdino halas részéről árakkal. Kétségtelen láttam hasonlót a legeslegnagyobb magyar hipermarketekben (Auchan rémlik), de nagyon nem volt olcsó....
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Tényleg, írja is, hogy "Los productos de supermercado también son más baratos que en España. La cesta básica de alimentos (leche, pan, arroz, frutas, verduras, carne y pescado) puede rondar los 150-200 euros al mes."
Azt pl megnézném, hogy a frutas vagy a pescado mikor olcsóbb itthon mint espana-ban. A 200 euro szerintem egy főre kb 4-5 éve lehetett igaz. Ehhez képest a cikk 3 napos

-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, sajnos vannak ilyenek. Megfigyeltem, hogy MO-n a külföldiek (akik ilyen fejletettebb országokból jöttek) meg a diákok is sokszor jobban keresnek mint a sima munkás.
Ugyanakkor a Spanyol meg az Olasz meg mondhatta, hogy ritkább nyelvet beszélnek, és ezért kapnak jó lóvét. Anno mikor a helyi gyárba jött egy bolgár kamionos senki nem tudott vele beszélni, csak én. Mondta nekem a főnököm, na ha tudok bolgárul, akkor az irodába mehetek nagy lóvéért. Mondtam hogy neeem... csak olyanokat tudtam mondani a sofőrnek, hogy ide jöjjön, meg kövessen, stb. Ez rohadt messze van attól hogy én bolgárul telefonon komplett fuvarokat szervezzek le.
Cipruson volt egy diák csaj, papíron 14-22-ig dolgozott heti 5 nap. Gyakorlatilag beesett délután fél 6 körül, fél 9 után már a kocsikulcsot markolászta, 21:01-kor már egyszer sem találtad ott. TAKKra pontosan kétszer annyit keresett mint én, aki reggel 7-től este 10-ig voltam. Láttam nem egyszer az utalását, meg hát nagyon nem is titkolta.
Pont ma a fenetebbi spanyol szöveg láttán, és kibogozása közben gondoltam, hogy az alig létező spanyol tudásomat lehet, hogy megérné felhúzni, meg ideje lenne a németet is feljavítani és az angol meg a francia mellé papírt szerezni arról is, lehet, hogy megnyílna itthon is pár jobban fizető meló. Mert szép meg jó Bregenzbe ingázni, de nem biztos, hogy 10 év múlva is így akarom csinálni."hugi akkor 75k-ert berelt egy lakast az Attila uton a Vérmező mellett" - Most meg Dornbirnban van, ha jól emlékszem.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
kb 10-12 eve IBM-nel dolgozott a hugom front office telefonos opertatorkent, nemet es angol nyelven
volt egy masik magyar csaj is, o franciaul beszelt, es spanyol csaj nyilvan spanyol behivasokat kezelte, meg az olasz srac olaszokat, es angolt is erosen akcentussal beszeltek csak mindketten ezen kivul
a ket kulfoldinek nyilvan nem is kellett idegen nyelvet tudnia se, de szo szerint 3x annyit kerestek ugyanabban a poziban, mint a hugiek
tesomnak ez akkor esett le, amikor az olasz srac odament hozza a bankszamla kivonataval, hogy nem erti mi ez a levonas tole...
aztan hugi ezert a papiron akaratlanul is latta, hogy a 905k a netto atutalas a szamlajara
igy mar egybol erteheto volt hogy tud egy akkor 220k-s 3 szobas kecot berelni a V.ker-ben, meg pentek esti Budapest-Milano vasarnap delutani Milano-Budapest Wizzair jo elore jaratra elore megvette a jegyeket, nyilvan ugy azert nem draga, de repterre taxival oda-vissza miden hetvegen itt is ott is az egy laza 150-160k tuti siman van/volt
spanyol csaj meg 2-3 havonta elment vmi egoztikum nyaralasra, vagy pl amikor a gyerekkori baratnojenek a 30. szulinapja volt, akkor ki hozza New York-ba egy csutortok odautazva, meg a vasarnap vissza ezt megunnepelni
ha meg eppen nem utazott sehova hetvegen vmi varosnezos turara EU-n belul erre-arra szinten fapadossal, akkor havonta 1x haza a szuleihez Madrid-ba
300k akkor nem volt eppen rossz kereset, de a 900k nyilvan egy masik dimenzio volt mar akkoris
igy mar egybol erheto votl hugieknak ezeknek ezekre mibol futja
az olasz srac meg azt hitte, hogy a magyarok azert nem utazgatnak annyit, mert sajat lakasra gyujtenek
mondtak neki hugiek, hogy Ale, a te keresetedbol itt 3-4ev alatt meg lehetne venni kp-ra egy lakast (akkor, CSOK elotti idoszak) vagy 1 ev utan az onreszt lerakva csak a hitelt kene torleszteni ra, es nem berelni vmit
FYI: hugi akkor 75k-ert berelt egy lakast az Attila uton a Vérmező mellett, hogy kepben legyunk az arakkal -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
"De hecho, su capital, Budapest, es una de las más baratas de Europa y cuenta con una oferta cultural inmensa, buenos servicios y una seguridad envidiable."
Itt ha jól értem arról ír, hogy Budapest olcsó, és kultúrálisan változatos (meg milyen jók a szolgáltatások -- magyar egészségügy XD és kiemelkedő a biztonság), DE : a capital szót használja, vagyis ebből arra következtetek, hogy eleve csak fővárosokhoz hasonlít. Azért nyugat Eu-ban az összes fővárosban drágábba megélhetés. A többi nyilván netto ferdítés, de itt még akár igaza is lehet.
Ami a fizetést illeti (pláne Debrecenben, ahol 500 eurot fog kapni havonta, ha beszéli a nyelvet) meg igazából hallgat, csak azt írja, hogy a spanyol bérből milyen jól meglenne Budapesten. (az mondjuk érdekes lesz, hogy Budapesten élve hogy kap spanyol bárt, de digitális nomádoknak, nyuggereknek még be is jöhet).
Az "Eso sí, de esta manera sólo podrás pasar 90 días prorrogables y las actividades económicas que puedes hacer estarán muy limitados. De todas maneras, es una buena forma de saber si te gusta Hungría para vivir." rész viszont azért takar valami bölcsességet, mert 90 napig maradhat az országban, de ami egyfajta próbája a dolog, hogy ennyi idő alatt rájöhet, hogy akarja-e ezt?
Mierda... Mi espanol es débil... De azért ha jól értem fél infókkal operál a cikk, de konkrétan nem hazudik.
-
t72killer
titán
Itt is valami balekkereső ipar lehet a háttérben. Hogy a német és holland nyuggereket kik importálják Mo.ra tömegesen (azaz kik azok az ingatlannepperek, akik kint aktívan hirdetnek) nem tudom, de garantáltan eljutott vmi hasonló a spanyolokhoz is. Konkrétan a békésmegyei düledező vályog kivételével kevés ingatlantípust tudnék megnevezni, ami Mo.on olcsóbb lenne mint egy hasonló spanyol...
-
t72killer
titán
Ez kész: már a spanyolokat is hergelik, hogy #kőtözzenekmagyarországra
(fordító kell, aki nem olvassa a nyelvüket
)
A cikk nagyrésze szimpla hazugság/csúsztatás "természetesen". A nettó albérletárak ugyan olcsóbbak Mo.on, mint Barcelonában vagy Madridban, de hol kap a random melós annyi fizetést Pesten/Debrecenben(LoL), mint a spanyol nagyvárosokban? A bolti árak simán kamu, spanyol import kolbászt szoktam venni, olcsóbb, mint amennyibe 2évvel ezelőtt a csabai került Békéscsabán! -
KROK640
nagyúr
-
-
t72killer
titán
"Fennmaradási engedély" hoppácska... De azért elkérik érte egy rendes ház árát...
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
Revolit
senior tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
AJJAJAJJAJJJ ... Az első képen láttam, hogy már vagy 35-40 éve így áll, és nem sikerült befejezni. Oldalt az az az ajtó helyett ablakra csere és a kutyaharapta lépcsők nagyon dekoratívak. Ahogy az is, hogy aztán hátra csinált bejáratot mindkét lakásnak, így minden alkalommal a teljes házat meg kell kerülni. Az emeleti lakásba vezető lépcső, konkrétan egy tériszonyosnak azonnali OFF. Erkélykorlát sincs már 35 éve.
Belülről olyan kis egyedi, ahogy a nagymama bútorai a cigó stílusú festéssel és a mesés álmennyezettel egyesülnek. Cserébe semmilyen szigetelés nincs (milyen jó kis rezsi lehet).
A fotózás előtt minimális rendrakás sem történt, és full retek minden. Az emeleti fürdőszoba epic, még egyetlen napra se szívesen járnék ilyenbe.
Az udvar képe is mutatja, hogy valamiféle lomis cigó lesz itt az eladó.
Remek vétel lenne egy nullával kevesebbért, ugyanis erre jelen állapotában a 65 Millás vételárat mégegyszer rá kéne locsolni. -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Fúúú, ezt mintha már mutattad volna. A műves erkély és ablakpárkány konkrétan a hiper szánalmas kategória, belülről nem rossz, de 130 Milláért nem elég szép, a körfolyosó és lépcsőház egy katasztrófa, az pedig, hogy 130 Milliós ár mellé, ott lakóként, még úgy bérelgessél egy parkolóhelyet hogy az full fedetlen, már tényleg no comment.
Én ennél valószínűleg már a lépcsőházban vagy a körfolyosón fordulnék is kifele. -
hobizoli
nagyúr
válasz
Revolit
üzenetére
mondjuk ez kivul fel van ujitava a GM kepek szerint a belso, meg lepcsohaz az kerdeses, de akkor nyilvan arrol is lenne kep
ugyanez a muki egy tok ugyanilyen felosztasu szinten felujitott keglit tavaly a Margit hid kozeleben 130 millioert tukmalt: [link]
elszaradt kórók a viragladaban az erkelykorlaton rulez
a gangrol azert meg hagy kivanni valokat maga utan
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Nem tudom mire gondolt a költő, amikor a fürdő (ráadásul ajtó nélkül, vagyis mintha valami harmonika ajtó lenne) a konyhából nyílik közvetlenül, de legalább kellemes 80-as évek hangulatot áraszt (gyanítom utólagos belekendácsolás) és az egész ház olyan "3,6" (nem jó, de nem is tragikus) hangulatot áraszt.
Ahhoz képest az ára eléggé normális, látszik, hogy el is akarják adni. -
Revolit
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Ezt egyszerűen nem értem, pedig már jópár évvel ezelőtt is láttam személyesen is ilyen lakást. Kint omladozik az egész, a főbejáratnál a hugy és hányás szag keveréke fogad, de negyed milliárdért luxuslakásnak megcsinálva árulják
Mármint, nyilván működőképes, mert rengeteg ilyen van, de egyszerűen nem fér a fejembe
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Kicsit rákopogtattam az ingatlan.com-ra, Ráckeve környékén már egész értelmes házárakat is találni - bár tény, nem 20 perc onnan valami észak-budai melóhelyre bejutni.
Nem tudom mizu, lehet ez már a lufi leeresztése: Szentgotthárdi járás igaz nem óriási de full lakható téglaházikó normális méretű telken: 24misi.
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Mégjobb

Ráckevei hévtől nem túl messze téglaház, normális méretű, bár elég gazos telken. Komfortot kifelejtették belőle - de egy értelmes 35misiért.
-
hobizoli
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Vicces, hogy ott a tavaly nyári dátum a fotók alsó sarkában
. "1-2misit engedek úgy biztos megveszi vki, LoL"Konkrétan kertes félházat kapni olcsóbban a településen, közel használható méretű TELEKKEL.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
Dabas ...a 2.kép
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Igen, a radiátort láttam.
Szerintem Bregenzben is divat ez, amit írsz.
Viszont akkor is egy forgalmas főút mellett van, bár tény és való, hogy bitang jó a lokációja, minden pár percen belül van. Én mindig erről az utcáról fordultam le a Schützenweg-re, ugyanis ott laktam

-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
radiator van benne most is, valszeg az epulet futesi gepeszete lesz csak cserelve
ezt azert futesi szezonon kivul megcsinaljak ott egy het alatt
egyebkent itt meg Dornbirn-ban van olyan hogy kulonbozo epuletek hazak vannak egy helyi tavfutesi halozaton, amivel az epuletnek van egy hocsereloje es kis körön mukodik arrol az epulet futese
igy nem kell a epuletnek sajat gazkazant fenntartania -
KROK640
nagyúr
Ezt a házat konkrétan kivülről lefotóztam
(mondjuk az előtte álló Bedford volt a cél)
Tavaly előtt erre jártam haza munkából pontosan ezen az utcán ahol ez a ház áll
"Csendes helyen, Lauterach központjában." - ez máris egy nagy hazugság, ugyanis egy bazi forgalmas főút mellett van, ami tele van kamionokkal is. Láss csodát, rögtön google mapson is akad belőle
Ráadásul lift nélkül, 1969-es építéssel, folyamatban lévő távhő kiépítéssel 240 000 € vételár, 74,91 m² Lakóterület kb. 4 Szoba. Az azért most 95,5M.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
....itt meg a 0.5%-n is ment a nyekeges
csak mondjuk, ha vki a 1/200-d nem tudja kifizetni, akkor mibol vette?
OK, lehet orokolni is
pont azert progressziv az az ado ezekre ott, hogy olyanba toljak at a penzt, amiben az forog is
csinaljon belole egy vallalkozast, ami munkat ad vkiknek, meg azzal adobevetelt termel, mert ettol mukodik a gazdasag
attol hogy a nyugdijas jolika neninek van egy 25 szobas kastelya, ami takk uresen csak rohad szetfele, pont nem ez lesz -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Nna, már erre is kitaláltak egy nagyon egyszerű dolgot: UK-ben, ha üresen áll egy ingatlan, akkor 2-3év elteltével dupla, majd még magasabb council tax-et kell fizetni. Ez nem elhanyagolható összeg, mert az 1x-es alap éves council tax is kb az ingatlan piaci értékének 1%-a!
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Pontosan. A legnagyobb probléma, hogy a jelenlegi szabályok a gazdagokat még gazdagabbá a szegényeket még szegényebbé teszik

A lakhatási problémát pedig elsősorban azért nem sikerül megoldani, mert mindenki kaszálni akar az építkezéseken.
A másik amitől lábrázást kapok, hogy mindenhol "prémium" meg luxus lakások épülnek, persze olyan árazással. Mintha mindenki már a gzadagokra és nem az átlag emberekre gondolna.Az államnak kellene felhúzni ezeket a lakásokat, aztán emberek beköltöznének, fizetnék a bent lakást 3-5 év benne élés után kedvezményesen meglehetne venni. Addig csak bérelné. Ha közben lelép, akkor így járt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Szerintem működhet, mert Debrecenben rengeteg 2-3-4 éves laskás áll tök üresen, akár új korától.
Azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy a kivitelező nem borul be attól, hogy a társasházak lakásainak fele lakatlan, mert nem tudták eladni. Azért ennyire csak nem tudja túlárazni a lakást.Pontosan, a '90-es évek vállalkozói pont olyanok voltak mint a mi bölcs vezérünk most : gazdag a felesége, a fia, a barátai, csak egyedül ő szegény mint a templom egere.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
A második (nyaraló, egy földi halandó család pl előre tervezése a gyerekeknek) lehet akár adómentes is, a probléma azokból van, akik 5-10 ingatlant harácsolnak össze. ÉS ezt az adóztatást nagyonis rá kell verni a céges konstrukciókra is, VAGY bérházas zónákat kiszabni, ahol cégek extra adóteher nélkül húzhatnak fel bérlakásokat - a többieket meg hagyják békén.
Igen, esélytelen, kb politikai oldalra tekintet nélkül mindenféle politikai elit mélyen benne van az ingatlanbizniszben. Ez kb amolyan 1848as földreform szintje, amire szükség lenne. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem nézne ez ki rosszul, még van is valami varázsa annak, hogy meghagyták a panel romantika egy részét, csak mondjuk fele ennyiért, és már az is sok lenne egy kicsit.
Az, hogy nem volt panel programos külön gáz, mert ami mostanra nem esett át rajta az már nem is fog.
A 10-ik emelet nem lenne rossz a kilátás meg az olcsó fűtés miatt, bár ha geb*sz van, (rossz a lift, tűz stb. ) akkor te szívod meg a legjobban.Ez amit linkeltél szép, bár az a belső udvar és arra a kilátás az egy nagy nulla. De azért meg kell hagyni, hogy lényegesen jobb vételnek tűnik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Persze, ez így nagyon szépen hangzik, csak akik ilyen szabályokat hozhatnának, akár csak 1-1 országra, azoknak is ki tudja hány ingatlanjuk van. Nem fognak magukkal kitolni, még akkor sem, ha meg tudnák fizetni.
Pedig én nagyon egyetértenék vele, esetleg olyan enyhítéssel, hogy a másodikra még valami 25-50% lenne, és majd onnantól 100%.
Ráadásul ez globálisan esélytelen, amelyik ország meg magába bevezeti, az "elveszíti a külföldi befektetők egyrészét", szóval tök egyedül kb senki sem fogja bevezetni.A bitcoint meg hagyjuk, mert az meg az energiát pocsékolja.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
multkor azt olvastam vhol hogy ez igazabol ado elkerules miatt csinaljak
vmi olyasmi volt a szoveg, hogy akinek van pl 300 millioja szurke forrasbol az ha bejelenti adozni akkor abbol ~100 millionak bucsut inthet
de ha ingatlanokat vesz belole, es 6 evig megtartja, akkor mivel csak 5 evig vagy koteles a NAV fele igazolni a jovedelmed, utana mar adomentesse valik
foleg, ha gyerek nevere kerul
addig vmennyit no az erteke a piacon, majd eladja
igy mar erthetobb is vkinek miert eri meg tobb evig tok uresen allni hagynia, es fizetni ra rezsit
nemtom mennyire muxik ez igy igazabol, de akar ez is lehet
gyerek nevere megvenni mindent IS tema, az mar vallalkozoknal a '90-s evekben is mukodott -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
jajajaja, de legalabb lenne felujitva normalisan ennyiert
-az eredeti hazgyari ajtok mindenhol
-8. kepen a szalagparketta jon fel
-panel programban sem vett reszt....
amire ezt "normalisan" felujitod + panelprogram lemegy 110-ben van
meg a panelprogramot eleve verd mar at egy ilyen sok lepcsohazas, 10 emeletes lakokozossegen....sok sikert hozza
ennyiert meg veszel egy ilyet a 10. helyett az 1. emeleten, ami eleve +20m2 is es kozel a Duna parthoz:
szinten 11ker -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
SzVSz az egész ingatlanbefektetősdit en bloc sz.rrá kéne adóztatni globálisan. Nem pincsi 5-10% egyszeri, hanem vételkor 100%, plusz évente 10% adótétellel, ha nem laksz benne, vagy nem az az ELSŐ/globálisan egyetlen nyaralód. Ha a biztosítók is adhatnak f.ck off ajánlatot, ha nem akarnak ügyfélként, akkor ez is legyen olyan. Vigye a retkes pénzét a kapitalista a bitcoinba, az embereket meg hagyja élni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Persze, megy a propaganda, hogy milyen jól él a magyar, 90-100 Misi már egy panellakásért is simán. Közben meg szerintem már itt is megjelentek a befektetők, akik azért vesznek mert megy felfelé az ár, és akiknek tényleg nem gond kiköhögni ezt az árat- Pont csak az fog kiárazódni ezekről a helyekről is, aki valóban ott is élne. Nagyon rossz irányba mennek a dolgok, mondom ezt mint ingatlan tulajdonos.
De komolyan 1-1 Budapesti panel árából már simán van Lochauban vagy Bregenzben is lakás. És ami szomorú, hogy Debrecen ezerrel megy utána árakban, miközben egyre több nyilvánvalóan külföldit látok az utcákon, a lakás és albérlet árak úgy mennek fel, mintha nem lenne holnap
Lassan már két ember sem fog tudni megfizetni egy három szobás panel albérletet sem. 
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
ez egy dargabb hirdetes
de a HVG-n volt egy cikk ma, hogy 90-100 millios 11ker-i paneloknal meg megy a licit miatt felfele az ar
kozben tele van 75-80millios 60-70m2-s keglikkel az ingatlan-s oldal, amiken zoldello nyari novenyzet van... de majd vki 15-20millioval tobbet akar kikohogni, mert a sajat zsebe ellensege -
hobizoli
nagyúr
[link] XI ker panel

-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Hát nem kapkodnak érte, na ... az is lehet, hogy 2020 óta a kutya nem vette ki. Debrecen tele van ilyen 3-4 éves - még soha senki nem lakott benne - lakásokkal, horror áron.
Jah, igen, és biztos megvan az a réteg aki, de azt nem veszik figyelembe, hogy <moderáltam magam> ... Inkább nem írom le, mert rossz helyen politizálás miatt, már annyi warnom van, hogy az egyik modi "nehézfiú"ként jellemzett

-
KROK640
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
amugy ha megnezed, lefele ment az ar itt is
79-bol lett 75
meg az erkelyes kepen meg siman zoldell a novenyzet a hatterben, azaz meg vmikor nyaron keszultekkozben meg vannak olyan cikkek egyes NERszoponc oldalakon, hogy a hala partunk es kormanyunk bokezu allampapir kamat kifizetesenek, a vevojeoltek meg egymasra is licitalnak

-
hobizoli
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
+12 millio a parkolohely
-
hobizoli
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) kb 500 méterre volt a lakásomtól, és már ott is éreztem azért, hogy az ingázást kihagyva mennyi extra idő és pénz marad.
De legalább a hétvége szabad volt.
na meg az a kb 50 méterre lévő sínpár is lehet, hogy hangos tud lenni, ha onnan fúj a szél.

. "1-2misit engedek úgy biztos megveszi vki, LoL"