Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer
üzenetére
Aha... nem. Kijön a rendőr (ha kijön, mert van, hogy csak közlik, hogy tudnak róla - kösz b+), aztán maximum elbeszélget vele, de általában még annyi sincs. Eleve ki is csak akkor jön, amikor már erőszak gyanújával hívod ki. Üvöltözés, hangos kefélés, hangos zene? Le se szarják. És ez mind saját tapasztalat, BP, XI. kerület, Gazdagrét, szóval finoman fogalmazva nem legalja környék.
Vagy pl amikor a drogos srác majdnem megölte az anyját (úgy rángattuk le róla meg védtük a nőt, amíg ki nem ért a sün - ami úgy telt vagy 45 percbe, hogy gyalog is max 20p a táv), közölte, hogy igen, ez az xy Lacika, drogos meg valami durva szteroid függő, ismerik, havi 3-4 alkalommal minimum ki vannak rá hívva mert közveszélyes, de amíg az anyja nem jelenti fel, hanem tagad mindent, addig nem tudnak vele mit csinálni. Az, hogy jó, akkor feljelentem én, arra csak vállrángatás volt, mert semmi bizonyíték nem volt rá, hogy rám is támadt volna. Rám amúgy nem támadt, annyi esze volt, csak az anyját verte agyba-főbe állandóan.
Szóval van a francokat van. Tehetetlen, töketlen banda az egész, a törvényeink meg aztán még ezeknek a félnótás szerencsétleneknek is hátra kötik a kezüket, így annyit se tudnak csinálni, amennyire amúgy képesek lennének.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Hát, szerintem ez kb a világon mindenhol így van. Szar szomszéddal nem igazán lehet mit csinálni. Talán Svájc egy kivétel, de így hirtelen nem tudok másikat mondani. Sajnos a szomszéd az mázli kérdés. Én ezért nem vagyok hajlandó semmilyen lakásba költözni. Még a sorház is nagyon necces, pedig ott csak 2 szomszéd van, nem 4.
Tényleg egyetlen fix megoldás van: családi ház (detached), normális falakkal és nyílászárókkal. De még így is be lehet szívni, ha a szomszéd egyszerre fasz és szereti is a hifit meg pénze is van rá. Sose találod ki: országokon átívelő, saját tapasztalat.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Nope. 3000 hatvanpuszta is elfér, ki nem szarja le (féltve hogy nem lopott pénzből van). Az ingatlanválság és hozományai (ilyen pl az is, hogy nem születik gyerek) leginkább maximum a középréteget érintik. Akiket szarrá adóztatnál kapásból, mivel 50 milla az már egy 1,5 szobás panelre is éppehogy elég ott, amerre munka is van meg közbiztonság is, abba meg nem annyira fun ám mondjuk szülni.
A középrétegnek meg alatta meg sose lesz hatvanpusztája. Szóval pont teljesen mindegy, hány hatvanpuszta van az országban ingatlanpiaci szempontból. -
válasz
t72killer
üzenetére
Szerintem első lakást ne adóztassunk, pláne nem hasból kapott számok alapján, amiknek semmi de semmi garancia rá, hogy valaha le fog követni bármi reális növekedést vagy inflációt. Ennek nagyon könnyen az a vége, hogy egy fél sports papucs is adózik.
A többivel nagyjából egyetértek.
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Amugy a budos eletben nem fogom megerteni, hogy egy 86m2-es lakasban mi a tokom a luxus. Az, hogy szepek a butorok? Hat, melyik markomba szarjak? Mert hogy a lokacio nem az (ha meg konkretan a parton lenne, sajat stranddal, akkor ok), plusz mindegy mit baszol, ez akkor is csak egy fostalicska, 3 halos lakas marad. Egyszer dogoljon le a lift, oszt lehet luxuslepcsozni honapokig.
Szoval tenyleg kivancsi lennek ra, mi a franc luxus ezekben. Mert szerintem semmi. Uj epitesu, de ennyi. Az nem luxus.
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Ennyiert mar tenyleg lehet Londonban is hasonlo meretu lakast venni.
De Londonba epeszu ember mar nem jon, ugyhogy nezzunk mast:
- Svajcban is siman lehet ennyioert ekkora lakast kapni.
- Olaszban ennyiert mar olyan ingatlant kapsz, hogy nem az van, hogy ha nagyon jo szogbol, nagyon jokor nezed, egy 50mpixeles kepen akar 3000 pixel is a balcsi es ez a fasza panorama, hanem az, hogy a kert vegebol bele tudsz pisilni a tengerbe.
- Horvatban is kapsz ennyiert, plana lakast.
- Albaniaban ennyi penzert jar a takaritoszemelyzet is, extrakkal kb.
- Gorogben ennyiert mar Paralia meg hasonlo is jatszik, amibol utana dol a le, mert kb egesz evben mennek a turistak, mert fasza az ido vegig.
- Stb stb stb -
válasz
Dr. Mózes
üzenetére
Erre baromi nehéz válaszolni, ezt csak ti tudhatjátok.
Én laktam városban, külvárosban, város melletti kis faluban is. Én 10-ből 10-szer a házat választanám, kb gondolkodás nélkül, mert szerintem simán ér annyit, hogy nincs közös falam senkivel, hogy napi 2*15p-et ingázzak kocsival.
Viszont a kertesház melósabb és a bejárás is extra költség, arról nem is beszélve, hogy extra szervezés, és előbb utóbb biztos, hogy nem lesz elég az 1 kocsi sem. De még ezek mellett is, részemről ház, ház és ház.De én tiszta szívből utálok lakásban lakni. Gyűlölöm, hogy mindig karácsonykor a legpuhább a beton, gyűlölöm, hogy ha van paraszt bent dohányzó szomszéd, akkor nyáron az én lakásom is bagó szagú, gyűlölöm, hogy elég egyetlen balszerencse, hogy körém legyen költöztetve valami paraszt, aki üvölteti a zenéjét minden nap... szóval én ha van választásom, lehet a híd alá is szívesebben költözök, mint egy lakásba, úgyhogy én biztos a kertes házat választanám (még úgy is, hogy ott meg minden paraszt szombat reggel 7-kor nyír füvet). De mint látható, én eléggé elfogult vagyok a témában.

-
Ah. Hát, akkor nem maradt más hátra, mint hogy ha már kell a mély torok, legalább legyen mellé bő nyál is.

Mindenesetre a lényeg, hogy végre haladás van, a ház a képeken baromi jól néz ki meg hangulatos is meg minden, szóval gratula hozzá, drukkolunk, hogy minden szép és jó legyen!
-
válasz
guftabi96
üzenetére
Hát, személyes meg egyéb tapasztalat is, hogy ha már sikerült ennyire elcseszni mindent, akkor ha nem akarnak évekig pereskedni, valamennyit fizetni kell az ingatlanosnak.
Másik személyes tapasztalat viszont az, hogy ha odamész és megmondod neki határozottan, hogy két választása van:
Lófaszt nem csinált, vevőt nem hozott, kap 2-300k-t, aztán soha többet nem látjátok egymást, vagy nem kap semmit, próbálkozhat pereléssel, a vevő ismerős, örömmel tanúskodik róla, hogy soha nem is hallott erről a szépéletűről, aztán sok szerencsét.Persze ehhez ugye az kell, hogy normális, határozott módon menjen oda az ember, ne balfaszkodjon meg játsszon még inkább a hiéna kezére.

-
Ez így viszont pláne jól hangzik, ha az emelet recsegés nem zavar nagyon. Meg lehet szokni a dolgot, tapasztalatból mondom... Minden angol ház ilyen sajnos.

Ideális esetben fent alvás, lent élet van, senki nem alszik senki szobája alatt, és gyakorlatilag nincs vele probléma.

-
Na, AZ az, amire sajnos senki nem fog tudni válaszolni anélkül, hogy nagyon pontosan tudná, mi van ott, hogyan lett odarakva, mire lett rakva, és hogy van lekezelve.

Ha szigetelt, nem nedves falra tett, faszán lekezelt tömör fa, jó vastag lakkozással? Te hamarabb fogod bedobni a kulcsot, mint ő.
Ha valami olcsó laminált préselt szar, simán tiplikkel felfúrva egy amúgy vizesedő falra, hogy el legyen takarva a baj? 1-2 év, max. De utána nem lesz mit karbantartani, plusz egyre büdösebb lesz, ahogy penészedik...És a kettő között lehet kb bármi.
Ha fasza, karbantartani annyi, hogy... nem kell. Néha nem árt nedves ronggyal áttörölni, hogy szép legyen.
-
Mit értesz burkolat alatt? Külső vagy belső?
Ha a külső járóköveket: ha normálisan(!) van lerakva, semennyire. Veszel egy sterimót, évente kétszer lecsapatod vele és kész. Simán kiszedi a rések közé nőtt gazt is.Belső: nem igazán van olyan, hogy karbantartás. Ha szar, jó eséllyel csak a teljes csere működik. Ha más nem, azért, mert ugyan olyan csempét/járólapot találni évekkel később a lehetetlen kategória.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Nem, de alapvető trendek vannak, és azokban Szoboszló elég jól teljesít, pláne a magyar viszonyok között.
Amúgy melyik topikról van szó?
Lassan megint ideje lesz folyamatos befektetésben gondolkodni, és perpill annyi a tervem, hogy ilyen-olyan ETF-ekbe (S&P500, valami vanguard ETF, ilyesmi valszeg, de bevallom mégnem mentem utána annyira, mint kellene) fog menni a pénz így, hogy lement a sima ISA kamat 3.2%-ra fél év alatt 4.5-ről.
Szóval valami befektetős topik jól jönne, ha jó is.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Most nyáron voltam Szoboszlón. A rövid válasz a kérdésedre az az, hogy igen. De valami hihetetlenül. Júniustól elejétől szeptemberig ha fingasz egyet az utcán, 100 ember biztos ki tudja élvezni a zamatát. Magyar hangot alig hallasz, Európa minden részéről jönnek a népek. Ott lakik gyerekkori barátom már pár éve. Folyamatosan fejlesztik a strandot. Folyamatosan megy a szúnyogirtó kocsi nyáron a városban. Nem egyszer egy nyáron, hanem kb heti egyszer. Simán tudsz éjszaka létezni anélkül, hogy dongjanak a dögök.
Folyamatosak a programok, utcabálok, amit akarsz turistaként, van.És nincs a szezonnak vége szeptemberrel. A főszezonnak vége van, igen, de nem az van, mint a balcsin, hogy kb minden bezár az év maradék csekély 9 hónapocskájára, hanem folyamatosan vannak turisták, van élet, pörög a pénz. Mert ugye nyáron megy a nagy strand, ok, de télen meg megy a termál meg a wellness ezerrel.
Szoboszló hatalmasat nyert a debreceni reptérrel, azóta gyakorlatilag folyamatosan fejlődik, az utóbbi pár évben meg egyenesen robbanásszerűen fejlődik.
Ha van ma Magyarországon olyan hely, ahol van értelme ingatlanba fektetni a főváros vonzáskörzetén kívül bárhol, az Hajdúszoboszló. Legalábbis szerintem.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Yapp. Angliában is hasonló a helyzet.
cOxeR: legalább addig sikerült eljutni, hogy bejussatok a házba. Ezeknél ez már eredmény.
-
válasz
KROK640
üzenetére
A valóság pedig:
Nemrég voltunk Siófokon. Fater erősen agyal azon, hogy a balcsira le kéne költözni, ha elpasszolta a házát. Mondom ha úgyis itt vagyunk, uccuneki, miért ne, nézzünk meg pár házat.
Eredmény:
7 hívás. 7 ingatlanos. Nulla nézés. 5 után ő nem mutogat. Hétvégén nem mutogat. 20 perccel a megbeszélt időpont előtt lemondja. Ő elfoglalt, hívjuk fel a kollegát, hátha... kolléga meg csak néz, hogy mit akar ez, neki nincs is kulcsa ahhoz a házhoz.Megtörtünk, 8. hívás már nem volt.
Szóval te itt mindig leírod, hogyaz ingatlanos így meg úgy, de a valóság meg továbbra is inkább az, hogy haszontalan kutyaütő a 99.9%-uk, aki nem való semmire, többet árt, mint használ.

-
Ezekről a most éppen erősen feltörekvőben lévő acélvázas moduláris házakról van valakinek itt tapasztalata? Papíron zseniálisnak tűnik a dolog, kíváncsi lennék a valós tapasztalatokra, hátha látott már valaki ilyet élőben.
Felhívtunk egyet, hogy megnéznénk mi van, de kb esélytelen a dolog. Tud adni referenciát már kész házhoz, hívjuk fel azt. Kössz b+.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Isten háta mögött nyolcszázhuszonkétezerrel, a lehető legszarabb időjárású helyen, ahova kb csak holdkomppal lehet eljutni az évben abban a három napban, amikor az idő erre lehetőséget ad, de legalább munka sincs, max ilyen 30k körüli fizuért, de akkor már te vagy a falu császára. Reális értéke ott egy háznak a nagyon max 150k körül kéne lennie, de akkor már jár hozzá a porszívószájú french majd is kb.

-
Uh-huh, ez tényleg felújítandó. Értsd: előbb le kell bontani a picsába, aztán fel kell húzni a helyére egy új házat. Benne van a fel is meg az új is, csinálni is kell, szóval végülis nyelvtanilag technikailag igaz, hogy felújítandó.

Telek: gyönyörű, tehát még azzal is át akart vágni. Az ilyet nem úgy hívják, hogy eladó, hanem úgy, hogy ornitológus...
-
Azt kivéve, hogy házrész, meg hogy abban a konyhában tésztánál komolyabb dolgot főzni nem fogsz, így hirtelen én nem látok benne semmi riasztót. Ára kicsit magasnak tűnik, de ha tényleg fel lett újítva és jól (2002 azért 23 éve volt, szóval simán lehet, hogy megint kell rá költeni bőven, az azért sok idő), akkor még jó is lehet.
3%-os hitel: igen, a helyedben én is igyekeznék még az előtt lépni, hogy ennek a hatása megjelenik a piacon és minden ház ára ugrik egy laza 10 misit, ha van elég önerőd a dologhoz.
Arra azért figyelj/gondolj, hogy nem csak annyi az önerő, hogy meg tudd venni és öröm bódottá: van vagyonosodási illeték (első házra is van? Ebben nem vagyok biztos), plusz biztos, hogy bármit veszel, lesznek extra költségek, esetleges ingatlanos díj, ügyvédi költség, stb.
-
Mennyire vagy biztos benne, hogy ez felújítandó, nem pedig bontandó? Külső képek kicsit ijesztőek nekem, pedig csak mobilon néztem meg. Élőben láttad már? Alapja van neki? Vizesedik? Tető milyen állapotban van? Falak mennyire vannak megmenve? Elég nekik egy új réteg szigetelés plusz vakolat, vagy repedeznek meg dőlnek mindenfelé?
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ahogy látom, max 50 milla a hitel, minimum 10% önerő. Viszont a kamat kb a fele vagy kevesebb, mint a normál hiteleknek.
Tehát, max hitel, minimum önerő mellett (első házas vásárló, tehát sok ilyen lesz), az úgy néz ki, hogy:
Kb 55.5 millás ingatlan, 5.5 millás önrész.
Ez ha jól tévedek (bevallom, hasracsapás esete történik, lusta vagyok kiszámolni) egy normál hiteles, kb 40 millás ingatlan havi törlesztőjének felel meg.Kíváncsi leszek rá, hirtelen mennyi 40 millás ingatlan (és ez is csak a csok meg stb agyrém miatt) lesz 50 milla pár héten belül. Meg hogy ez végig fog-e gyűrűzni megint az ingatlanpiacon.
Szvsz a 80+ millás kategóriára nem lesz sok hatása, alatta viszont tökön rúghatja a piacot rendesen.Ui2: mivel az infláció bőven több, mint 3%, kb hülye az, aki ezzel nem él, ha amúgy a lehetősége megvan rá.
-
Járólap (csempe) vs vinyl padló kapcsán van valakinek személyes tapasztalata? Ár (magadnak csinálva, szóval szaki bérrel nem kell számolni), tartósság, strapabíróság a fő kérdés.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Pont ezen agyaltam, hogy könnyűszerkezetes, de új -> ez a kettő kb kioltja egymást a szememben, így kb ugyan annyit érhet, mint a tégla, jó állapotú, de régi.

-
válasz
KROK640
üzenetére
Egyetértek. A programnak lenne előnye, normálisan csinálva. De igen, nem 5, nem 15, hanem 100 lakás kéne, minimum. És nem odaadni a rejtett munkaerőnek, hanem normális, dolgozó, élettérs vagy friss házas, fiatal pároknak. De esélyt nem látok ilyenre, pláne nem arra, hogy normálisan legyen megcsinálva, nem szétlopva. Eh, mindegy, dobjuk a témát, mert depresszív belegondolni, hogy mennyire rohadt egyszerű lenne faszán csinálni a dolgokat, ha nem csak az számítana, hogy mindent IS szét lehessen lopni.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Igazabol annak nagyon sok ertelme lenne, hogy ezeket dolgozo, fiatal parocskak/friss hazasok/akarmi berelhessek nagyon olcson, mondjuk maximum 5 evig per parocska. Imadnam, zsenialis es eloremutato lenne. Mert 5 ev alatt ket dolgozo ember siman ossze tud szedni egy sajat lakasra indulot, ha nem eszi meg a fizetesuket az albi. Es akkor lehet meg (magyar!) gyerek is tenyleg lenne a dologbol, nem kene mindenhonnan importalni, meg milliardokat kolteni arra, hogy nullas hitele legyen a kisgyerekeseknek (agyfasz csok es tsai, ugye). Na, es ilyenbol kene csak Debrecenbe vagy 4 teljes panelnyi kis 1,5 szobas direkt, tervezetten erre a celra epulo onkormanyzati berlakas, normalisan (de semmi flanc) berendezve.
Na, es akkor felebredek, kihuzom a kezem a bilibol, es maris tudom, hogy igazabol ebbol a par darabbol ugyis a kapcsolatosos aranyifjak kokainozos-kurvazos keglije lesz, de mar csak elore legyintek a dologra.
-
-
-
válasz
t72killer
üzenetére
Jogos, úgy kellett volna mondanom, hogy olyan helyen, ahol van civilizáció is, meg munka is. Utóbbi miatt Szeged és teljes környéke gyakorlatilag kiesik. Utóbbi 5-10 évben javult a helyzet valamennyit, de továbbra is borzasztó a munkaügyi meg fizetési helyzet ott.
De az tény, hogy ott tényleg lehet 4000m2-t venni, emberi pénzből. Csak ott azt se keresed meg.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Azért 2-3000 m2 az max nagyon vidéken opció egy egyszerű halandónak otthon is. Így hirtelen belegondolva szerintem ismerősöm sincs, akinek ekkora élettere lenne otthon, pedig azért van pár ismerős, ahol van pénz lóvéra.
Vidéken 700-1100m2 között mozognak a nagy telkes ingatlanok, városban meg annak vonzáskörzetében meg inkább 200-400 között. És ezek már a nagy telkek. Ahhoz, hogy 3000 legyen, vagy nagyon tanyára kell menni, vagy rohadtul ügyesen kell gázszerelni otthon is. -
Nem konnyu rendet tartani: Nem is kell. Eleg, ha mindenhol csak addig a par percig van rend, amig lefotozgatjatok.

Profi fotós vagy kamerán nem gondolkodtam igazából: Hidd el, hogy nagyon megeri. Eg es fold a kulonbseg foto es foto kozott. Es ha olyan csinalja, aki erti, mit csinal, akkor telefonnal is jobb kepet fog csinalni, mint egy amator egy profi dslr kameraval. Ha meg mindketto adott, akkor plane.
Alaprajz, ingatlan.com: Ezt nem tudtam, de jol hangzik, akkor legalabb ez a resze trivialis lesz.
Kell bele feccőlni egy kis időt mindenképp: Igy is meg lehet fogalmazni.
-
Valószínű lesznek, akik nem fognak velem egyetérteni, de...
- ingatlanos nem kell. Rohadt drága és az esetek 99%-ban többet árt, mint használ
- ha nincs egy fasza kamerád, vagy nem ismersz olyat, akinek van/tud fotózni, bérelj fel egy profi fotóst. Ne legyints, hogy jó az telefonos fotókkal. A jó fotó hozza ki a vevőt, és egy kulturált, kedves eladó az, aki végül el is adja. És persze legyen vagy nagyon szép rend, vagy üres ház (attól függ mennyire jól van bútorozva, hogy melyik a jobb ötlet) , amikor fotózva van (bútor forgatás működik, amikor mindig csak az a szoba/rész üres, amit fotózol)
- legyen csinálva pontos, könnyen olvasható, egyszerű alaprajz. Helyiség neve, méretek, nm értékek ebben legyenek ott
- hirdetésben ne mismásolj, legalább az utcát írd bele rendesen
- nézz meg pár hirdetést a környéken, hogy legyen fogalmad róla, hogy kell jó ingatlanhirdetést írni. De amúgy nem nehéz. De ha más nem, itt is szívesen segítünkIgen, így csinálni szopás, és igen, drága és minimum egy hétvége elmegy rá, de az én tapasztalatom sok, SOK eladott és vett (ha más nem, jelen voltam és aktív résztvevő) ingatlan után, hogy megéri. Egyrészt így is olcsóbb, mint az ingatlanost kifizetni, másrészt jobb minőségű hirdetés a vége, harmadrészt ki fog emelkedni a hirdetés az összes többi közül, ami mindig azt jelenti, hogy hamarabb és jobb áron fog elkelni.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Az angol shared ownership azert nagyon nagyon nem egy kutya azzal, amikor 6 random ki tudja milyen meg hol elo meg mennyire elerheto emberke birtokolja a haz maradekat.
Szerintem a shared ownership az egy jo cucc, ha okosan van csinalva. Szepen lassan fel lehet azt tornaszni 100% tulajdonreszre, es altalaban ugyan annyira, vagy olcsobbra jon ki, mint ugyan azt berelni. Es igy legalabb nem csak egeted a penzt. -
válasz
t72killer
üzenetére
Es gyonyoruen leirtad, miert a kormany hibaja az egesz. Mert eladtak az orszagot azok a mocskok is, azert. Kurva konnyu lenne ezt am ugy csinalni, hogy a helyi lakossag gazdagodjon belole, csak akkor nem csurranna-cseppenne nekik mellekes a hotelmilliardosok zsebebol. Nem a turistakra kell haragudni, azok csak ontik oda a penzt. Arra kell haragudni, aki ezeket a termeszeti adottsagokat hagyja kulfoldi nagytoke altal kihasznalni meg a penzt kiszivattyuzni. Mert ugy tenyleg csak art az orszagnak es szopatja a lakossagot.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Amit itt leirtal, az alapjan ezek a horvatokhoz kepest kedves, rendes emberek. Legalabbis az en tapatsztalataim szerint.
Amugy igen, Spanyoloknak nagyon tele van a faszuk a turistakkal. Na nem baj, majd meglatjuk, mi lesz veluk nelkulunk, mert egy darabig mi biztos nem megyunk arra. Egesz rohadt orszaguk csak a turizmus miatt (ugy ahogy) mukodokepes. Ertem, hogy tele van a tokuk, ertem, hogy utaljak az emelkedett arakat meg a total elszallt ingatlanpiacot, de ezt pont a turistakon kitolteni, amikor a kormanyaik tehetnek rola... No comment. Agyasok azok is. Majd mikor a turistak eltunnek, de a zsenialis kormanyaik maradnak, meglatjuk, mit mondanak.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Kanari szigetekrol zero tapasztalatom van sajnos.
Az en tapasztalataim jo->rossz iranyban kb igy jonnek (mind emberi jofejseg/bunkosag, mind ugy altalanos kozerzet szempontjabol, minden orszag, ahol voltam/lattam/eltem/akarmi es eszembe jut):Olasz, Svajc, Nemet (kisvaros, amit meg nem lepett el a "cultural enrichment", konkretan Nordlingen), UK (pre-covid es mass migration UK), Gorog, Spanyol, Belga, Szloven, UK (most
), Francia, Horvat, Nemet (nagyvaros, konkretan Munchen), Monaco, Ausztria, Magyarorszag, Kina (Shanghai, Ningbo: szmog, tomeg).Azt hiszem, egyelore ennyi orszagban voltam, a jovoben ezt mindenkeppen ki akarom boviteni meg... Jo sok orszaggal.

ui: Az, hogy ott vannak a turistak meg stb, ertem, de attol meg nem kell indiai szinten scammerkedni meg mindenkit atbaszni meg mindenkivel bunko lenni. Sok hely van, ahol sok a turista, megis tud kedves, de legalabb normalis lenni a helyi nep. Plane, hogy en amugy arra nem vagyok erzekeny, hogy nem nyaljak ki a seggem (sot, azt nem szeretem), de azert mindennek van hatara. ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz
KROK640
üzenetére
Szloveniaval minimalis a tapasztalatom. Konkretan annyi, hogy a Budapest->Napoly autos turan Szlovenian keresztul mentunk, de az is este volt, alig lattunk valamit. De amit lattunk, az gyonyoru volt. Rajta is van a bakancslistan, hogy minimum ezt az atutazos mokat meg kell egyszer ismetelni, csak nappal. Az ossz tapatsztalatom annyi, hogy ketszer tankoltunk ott, ebbol egyszer dumaltunk egy helyi arccal amig pihentunk ~15-20 percet, de mind a ket benzinkutas, meg a helyi arc is nagyon jofej volt, bar a ket kutassal a kommunikacio vigyorgos, globalis-mutogatos nyelven tortent.

-
válasz
KROK640
üzenetére
Lehet csak nekem nagyon negativak az elmenyeim, de Horvatorszagban kb akkor kene ingatlan, ha ingyen adnak, de akkor is csak eladnam szvsz. Akarhanyszor voltam, mindig az jott le, hogy olyan szinten bunkok, hogy arra szo nincs. Mindenhol mashol kinyaljak a turistak segget, horvatban meg az utolso elelmiszerboltban is ugy kell figyelni, mint a sas, hogy ne huzza le a kocsog ketszer a kolat. Ettermekrol nem is beszelve. Venne ott hazat a halal. Plane, hogy ujabban gyakorlatilag eszak olasz arban vannak a hazak. Cserebe kapsz kavicsos tengerpartot, ha kiadasra veszed sokkal szarabb befektetesi kilatasokat, es atom bunko kornyezetet.
Azt adom, hogy az autopalya, a hegyek, meg ugy az egesz orszag gyonyoru. Csak az embereket kene lecserelni atom paraszt veglenyekrol normalisakra, es paradicsom lehetne.De mondom, lehet, hogy csak nekem, meg kb a teljes ismerosi kornek pechje volt, es igazabol aldott, kedves, becsuletes emberek azok.

-
válasz
t72killer
üzenetére
Nem tudom, az elég necces szerintem. Bürokrácia ott se a legjobb, és a legtöbb 1 eurós rom az vagy a puszta közepén van, se áram, se víz, se internet, se semmi alapon, vagy valami történelmi, védett besorolású valami, amit igazi szopás élhetőre varázsolni.
Biztos ki lehet fogni azok között is olyat, ami jó, de nem lennének túl nagy reményeim. -
válasz
KROK640
üzenetére
Spanyoloknal is jo a kaja, Malaga es kornyeken plane, de szerintem Olaszban jobb.
Mondjuk nekem 10-bol 10-szer inkabb a pizza meg a spagetti meg a carbonara, mint a paella vagy a churro vagy a sangria.
Plusz a fagyi olaszban... Huhhhhh, na az, FAGYI.
Olaszoknal amugy ilyen 5-700k eur korul mar olyan villakat kap az ember, hogy megszolal, tengerparton, vagy ahhoz arcatlanul kozel, plane eszakon. Es ok, az sok penz, de ha belegondolunk, hogy lassan Erden vagy plane Diosdon is annyi egy normalisabb haz, akkor szerintem nincs kerdes, hol erdemes inkabb venni.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Sajnos esélytelen. Ha nem lenne gyerek, eskü rárepülnék a dologra, minimum egy alapos megnézés erejéig, de így sajnos nem opció a semmi közepére költözés.

Na majd bő 8-10 év múlva...(Mondjuk ha már ilyesmin gondolkodunk, én lehet inkább olaszban lőnék valami hasonlóra, földrajzilag nekem az jobb helyen van, nameg a kaja is sokkal jobb
) -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ugy ertem, hogy a haz fenntartasi koltsege erosen konvergal a nullahoz.
Irtam is, hogy a fizubol gyakorlatilag csak a kajara kell kolteni (feltelezve, hogy a haz mar ki van fizetve), meg amilyen luxust eppen akar maganak az ember. -
válasz
t72killer
üzenetére
Az az "olympic" sized pool eleg vicces. Kep alapjan lehet vagy 3m hosszu az egesz. Az egy nagy furdokad, nem egy kis medence.

De amugy ezt kiveve baromira tetszik. Nem tudom, spanyoloknal hogy van az ingatlan-ado, de egy ilyenbe, ha nem lenne gyerek, gondolkodas nelkul, kb azonnal bekoltoznek.
Ok, kell minimum ket fasza auto a haz melle, meg valami laza wfh melo, de bakker...
Megcsinalod a medencet normalis mereture, onnantol a haz (birtok...) konkretan eltartja onmagat, tehat barmi penz, amit keresel, abbol megveszed a kis kajadat es kesz.Huuuuu de el tudnek elni egy ilyenben. Hatalmas haz, (50-100k eur-val kesobb) normalis medence, rohadt nagy telek, raadasul egy angol contractor meloval annyi penzem lenne par ev mulva, hogy nem tudnam, mit csesszek vele.

Malaga kocsival 2 ora, az is a semmi kategoria, barmikor le lehet ugrani ha tengerezni akar az ember. Plusz ott van eleg nagy repter is, szoval haverokat is le lehet csalni (ha csalni kene egyaltalan, de van egy olyan erzesem, hogy kulonosebb gyozkodes nelkul is jonnenek), aztan lehet okorkodni. Szomszed nincs, szoval halknak se kell lenni...Erre most raizgultam, na. Na majd ha a gyerek mar kirepult...

-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Toci: Tudom, ott laktam fel gyerekkoromban, talan pont a 125-ben, majdnem pont ott, ahol linkelted.

Volt ott egy kisbolt, talan a 135 aljaban, de ha jol latom, mar megszunt szegeny. Mindig volt nekik valami olcso csoki, gombrago, stb a penztarhoz kozel, volt par forintunk, mindig azonnal rohantunk oda. Vagy a fagyishoz a "kanyar" utan.
Imadtam amugy, akkora elet volt, hogy az nem igaz. Mondjuk a kozosseget a "fasza, megbizhato, sose volt veluk semmi baj" regi szovjet kocsik hoztak ossze, mert minden pentek delutan meg sokszor hetvegen is a fel lakoparkbol a ferfiak a kocsik alatt fekudtek, a nok meg adogattak a szerszamot meg pletyiztek, aztan meg a lakasok mogotti parkokban osszegyultek sorozni meg minden, mi kolkok meg fociztunk, rohangaltunk, fara masztunk, bicikliztunk. Imadtam.

-
válasz
KROK640
üzenetére
Tóci, összekötött pincék: így van.

Bár mára sokat lezártak valamiért (mármint az átjárást), ha más nem, valami vas ajtóval, aminek ki tudja, hol a kulcsa...Emelet:
Zaj: lófaszt.
Pont a hatodikról költöztem át a tizedikre, a szomszéd panelbe anno (értsd: ugyan az az épület gyakorlatilag), ugyan olyan beosztású, ugyan akkora lakásba, aminek ugyan oda nézett az ugyan akkora ablaka... össze se lehet hasonlítani a különbséget. Kb mint a Váci út vs kertváros. Annyival csendesebb, hogy anno még fura is volt.
Világítás, ilyesmi: yapp. Ilyen szempontokból zseniális a tizedik emeleti lakás.Lift: ohhhh, igen, a liftes kutyás! Amikor hozza haza a futtatóból a hót retkes dögöt, ami ugrál mindenkire, a paraszt gazdi még csak mosolyog, hogy "nyugi csak játszik"... kurva anyád nem attól félek, hogy megharap, hanem hogy szétcseszi a ruhámat. Volt is olyan sztori, mikor mentem állásinterjúra, öltönyben mindenben, és úgy szállt be a paraszt. Úgy összebaszta a ruhám a kutya, hogy le kellett mondani az interjút (át tettük másik napra), én meg mehettem a tisztítóba inkább. Persze amikor mondtam a parasztnak, hogy jön egy tisztító árával, én voltam a bunkó. Amikor legközelebb ez után meg nem engedtem beszállni, pláne.
Betörő: az igen! Ott már azért biztos volt valami, ami miatt megérte ez nekik. Kizárt, hogy ilyen akciót tervezés nélkül lenyomjanak. Kaptak egy fülest, hogy van sok arany vagy valami szvsz, mert ez nagyon nem a telepi C szint.
Másik betörő: szintén, ez 100%, hogy fülesre mentek. Mert egy ilyen akcióhoz tudni kell előre, hogy mikor lesz olyan, hogy nincs ott senki, és nem is megy haza legalább 1-2 órán át. De jah, a konklúzió nyilván az, hogy tökéletes biztonság nincs.Panel program: nagyon jogos észrevétel! Így van, pontosan.
"Lement a felújítás, minden zajával és kényelmetlenségével."
... úgyhogy végre Black+Decker Tibor nekiállhat összenyitni két szobát!

-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Szintén egy szavazat a 10. emeletre. Bár tegyük hozzá, hogy kizárólag akkor, ha azért nem probléma, ha évente 1-2 hétig lépcsőzni kell. Mert van lift, van lift, kivéve amikor nincs.

Amúgy én éltem 10. emeleti 54nm-es 1,5 szobás panelben 2 évig, BP XI. kerületben, a Vőfély utcában.
A környék azért fontos, hogy lehessen látni, hogy alapból ugyan nem egy hangos környék (én nagyon szerettem), viszont ott van az ablak alatt a játszótér, annak tud hangja lenni.Szóval, 10.emeleti élet, tapasztalatok (jó is, rossz is):
- nagyon meleg
- nagyon huzatos, mert a központi szellőzőnek (ami a fürdőben van pl) ott a legnagyobb az ereje. De tényleg, mint egy porszívó, nagyon durva. Na, ha ezt megoldod egy fasza kis ajtócskával, amit beeszkábálsz a szellőzőbe, akkor meg van oldva, hogy nyáron akkora legyen a folyamatos huzat, hogy panelhez képest teljesen élhető, télen meg nulla a fűtés költség, mert bezárod, nincs huzat, és mindenki neked fűt.
- nekünk olyan volt a panel, hogy egy kettő, így két lift volt, az ötödik meg tizedik emeleten átjárással, tehát ha az egyik lift kiesett, volt másik, no para. Kivéve amikor mindkettő kiesett egyszerre. Természetesen ez pont a 40+ fokos melegben történt, két hétig meg se javították, öregeknek, akiknek esélye nem volt ezt megmászni, járkáltunk a boltba cuccért. Mondjuk az egyik úgy döntött, hogy biztos a kajáját is mi álltuk, ha már ilyen rendesek voltunk, annak nem mentem többet, az ilyen tőlem nyugodtan megdögölhet.
- ami hatalmas előnye a 10. emeletnek, az az, hogy HALK. De tényleg. Még a karácsonyi ütvefúrós minden panel átka parasztot is alig hallod. Utca zaj, kocsi zaj az gyakorlatilag nincs, hacsak nem valami nagyon forgalmas útra néz az ablak. Még a játszótér is alig hallatszott fel, pedig nagy is volt meg sok is volt a gyerek, tudtak visongatni rendesen.
- ha beázás vagy bármi van, minden hülye téged jön basztatni először.
- ha valakit zavar a felső szomszédja, az esetek legalább felében úgy fogja gondolni, hogy igazából te zavarod, és baromi nehéz elmagyarázni a túlképzett díszpolgárnak, hogy nem, bazmeg, nem azt hallod az ötödiken este, hogy én a tizediken járkálok.
- ha mindezt a fenti módon közlöd vele, miután hajnali kettőkor ráfeküdt a csengőre a vén barom, aminek köszönhetően immáron üvölt az újszülött (ok, kb fél éves) gyereked, akit éppen szoktatsz ráfele, hogy aludja át a teljes éjszakát, ráadásul külön, akkor te vagy a bunkó. És igen, ha ilyet ütsz agyon, a bíróságon sajnos minden egyéb bizonyíték ellenére is embernek tekintik.
- mivel magasan van a lakás nagyon, fele annyira se poros, mint a panelek szoktak lenni.
- lift van, de általában elég picike, és kb soha nem lesz olyan, hogy végig tudsz vele menni a nélkül, hogy megálljon még vagy 3 emeleten. És úgy tűnik, hogy az emberek jobban szeretnek egymáshoz dörgölőzni, mint várni még egy kört. Ez különösen jó, amikor beszáll melléd az alkoholista festő, a halál szagú nyugger a banyatankkal, és Proteinshake János edzés után, augusztusban. Ezek külön külön is halálosak tudnak lenni. Együtt... az meg már Genfi hatáskör.
- hatalmas előnye a tizediknek, hogy gyakorlatilag nincs betörés. Nálunk volt rá példa párszor, hogy bejutott valahogy némi rejtett munkaerő a lépcsőházba és ott "nézelődött ártatlanul keziccsókolom azt szabad nem?!" amíg el nem lett zavarva a picsába, se soha nem ment magasabbra, mint az 5. emelet. Gondolom kifelé aránytalanul nagyobb a kockázat, hogy lebukik egy páróratisztes meló után, mire leér.
- ahogy fentebb is írták, beázás minden jelére nagyon kell figyelni, különben csinálhatod az egész panel tetejét saját zsebből. Nálunk nem volt ezzel gáz soha, de fontos.
- kizárólag panel programos lakást vegyél ha magasra mész, különben élhetetlen lesz.Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, jöhet nyugodtan.
-
Haver nemrég vergődte át magát egy nagyon hasonló dolgon Székesfehérváron (felújítandó, elég katyvasz tulajdoni jogú ház eladása extra családi szarkavarral lágyan fűszerezve, szóval ami agyfasz lehetett, az ott volt. Ennek ellenére az üvédjét végig dícsérte az arc, hogy milyen faszán lekezelt mindent, úgyhogy megkérdeztem, itt a válasza:
Hát figyelj, én Dr. Somogyi Ádámot nagyon szívesen ajánlom. Ingatlan adás-vétel az egyik fő profilja.
Kálozon lakik, de Székesfehérvár a vonzáskörzetében van.
adam.somogyidr@gmail.com
+3630 240 7829
Mindig szól a kockázatokról, ha olyan jön fel, és nagyon alapos. Mi több ügyben maximálisan elégedettek voltunk vele.Ui: ha kérdezi, nyugodtan mondd, hogy Amin ajánlotta. Nem muszáj, de ha érdekli, mondhatod.
-
válasz
Babetta-X
üzenetére
Gazdagrét amúgy a játszóterekkel nagyon nyer, ha ez számít. Mi ott laktunk, amikor született a gyerek, tényleg zseniálisak. Van hajós/tengeres, Van olyan, ami egy kis mini úthálózat működő lámpákkal, zebrákkal, mindennel, ott a Bikás park, ahol mindig van valami, de ha éppen nincs, akkor is egy nagy park fix trambulinokkal, játszikkal, sok rohangálós zöld területtel. Ha mozi meg vásárlás ilyesmi, ott az Allee a Móriczon, a Kelenföldi pláza, az egyetemek környéke meg a Móricz tele van éttermekkel, ha azóta nem cseszték szét teljesen, a feneketlen tó nagyon jó randi hely, és ugye közel van a Duna, vagy ha azt szereted jobban, fel lehet menni a hegyre, brutál jó a kilátás.
Plusz, ami számomra mindennél fontosabb: a XI. kerület azon nagyon ritka helyek közé tartozik otthon, ahol ha végigmész az utcán, nem csak búval baszott, unalmában kötelet fonogató embereket látsz, hanem van nevetés, mosoly, fiatalok, élet, stb.
Részemről imádom.
-
-
De amugy visszaterve az alap temara: szerintem Budapesten a XI. kerulet a legjobb. Plane az egyetemekhez kozel. Akar sajat lakhatasra, akar befektetes szempontbol.
Mert minden van kozel, mert a kozlekedes baromi jo, mert abszolut seta tavon belul van olyan hely is, ahol uvolto zenere lehet ugralni, meg olyan is, ahol az asszonnyal lehet ulni csendben es nyugalomban es randizni, es kb minden a ketto kozott. Mert 3-tol 300 eves korig mindenkinek van mit csinalni, mindenki tud maganak programot talalni. Mert nincs rejtett munkaero, es amikor megis van, akkor is csak atutazoban kb. Mert vannak jol fizeto allasok, kozel. Es mert mindezek ellenere nem is olyan veszes a felara, meg a retek - de ujabban valami szamomra abszolut felfoghatatlan okbol felkapott - VIII. kerulethez kepest se.Szoval ha en valahol hajlando lennek a mostani ingatlan arak mellett otthon ingatlant venni, az ott lenne.

-
válasz
t72killer
üzenetére
Eh, en az ilyet ugy szoktam felfogni, hogy vegre egy kis testmozgas. Annyira be van punnyadva a testem (plane miota vege a ceges focinak is, meg lebabazott a haver, akivel labtengozni jartunk), hogy kb ugrok, ha koltoztethetek valakit.

Nyaron is mentem haza, fater eppen verte szet az egyik haloszobajat, mondta, hogy "tudja, hogy pihenni jottem, de nem lehetne-e...", aztan tok meglepodott rajta, hogy mekkora vigyorral meg lelkesen pattantam fel, hogy "hahogyafaszbanelehetne! kenjuk neki!".
Annyira rohadtul hianyzik kis testmozgas, hogy el se tudom mondani...
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Ez mondjuk jogos es igaz, a lepcsohaz az egy teljesen masik kerdeskor. Nameg igen, a szigeteles is mas minosegu egy uj epitesuben, ez jogos. Mondjuk meglepne, ha azt a 800k-s 90m2-est megkapnad 150 milla alatt. Evekkel ezelott gondolkodott ismeros (talan pont abban az uj epuletben) egy hasonlo meretu lakason, mar akkor is 140 milla volt az ara meg elovetelben. Meglepne, ha most 110-ert meg lehetne venni.
De amugy az igaz, hogy minden szempontbol jobb es kulturaltabb egy uj epitesu, csak eppen ha megnezed a kepeket, ez is tele van IKEA-s szarral. Aztan azt hiszi, hogy luxus, mert felrakott a falra 3db levelet bekeretezve. Kivancsi leszek ra, bejon-e neki.

-
válasz
t72killer
üzenetére
Huh, jogos, a 20 misit ugy szamoltam, ahogy mi szoktunk felujitani:
Mindent mi csinalunk magunknak, ami nem szigoruan engedelykoteles (pl gaz), vagy nem tudjuk megcsinalni (pl split klima kulteri egyseg felszereles).
Szoval a 20 milla az igy lett szamolva, azt igy kell erteni. Gyak anyagarba megy minden, kiveve a butorok, de ahhoz meg van csaladban ismeros asztalos, igy annyira azert ott nem fog vastagon a ceruza. Illetve meg az se feltetlen kell, mert egy sima beepitett szekrenyt meg tudunk csinalni faterral mi is, csinaltunk is mar, es hogy finoman fogalmazzak, ott nem voltak illesztesi hezagok. Plusz haver tudott hintazni a szekreny felso ajtajan reszegen ugy, hogy nem szakadt le. Cserbe mikor koltoztetni kellett a szekrenyt a tizedikre-es-rol es kiderult, hogy pont nem fer be a liftbe, nem volt oszinte a mosolyunk.
20 millaban igy benne van a teljes szetverese es nullarol ujracsinalasa mindennek, de ugy, hogy az tenyleg brutal minosegi legyen. Legkondizva, nagy TV-vel, mozis hanggal, szigetelve, okosotthonositva, stb stb stb minden szar, amitol egy ujgazdag 18 eves koloknek porcosodik a tralalala. Plane, hogy ezek altalaban nem pont tanulni jonnek, szoval jo, ha a lakas bugyinedu-pozitiv.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az, amit irsz, hogy lelep a kolok es johet uj berlo, hat kerlek, ez ilyen. Amugy szerintem se a vilag legjobb befektetese, de ha van magyarorszagon olyan hely, ahol nem tartom abszolut elszabott otletnek az ingatlanvasarlast, akkor az ez. Felteve, hogy van hozza parkolo. Fizetett vagy ingyen az mindegy, de legyen.
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Na, pont ezekrol beszeltem, igen.
"Ezert sem kapkodhatnak"
Nem is fognak, leghamarabb juliusban lesz ilyen aron kiadva, aug valoszinubbnek tunik, de szvsz ki lesz adva."6-800k-ert sem egy 60 eves szigetelen lakast fog berelni..."
Szerinted a fentebb emlitett 20 millabol mi lesz, TV?
-
válasz
t72killer
üzenetére
Ez a konkrét környék mindig is speciális volt ilyen téren. Vagy hagyod éppenhogy élhető szinten, akkor 300k/hó, igen. Vagy felújítod tényleg luxus szintre, akkor meg simán 5-600k/hó. Gyak a városban sehol máshol nem ennyire triviális gazdag külföldi diákot fogni, mint ezen a környéken. De ilyet csak akkor tudsz, ha meg tudod mutatni, hogy a tiéd tényleg ér ennyit. Minimum 10 miskát rá kell locsolni, de inkább 20-at, hogy tényleg olyan legyen.
Pláne ha a parkoló esetleg konkrétan saját, nem csak simán van és publikus.
De lehet, hogy mára ez már nincs így, bevallottan nem vagyok naprakész, mennyi arab, kínai meg hasonló, pofátlanul gazdag apucival rendelkező diák jön újabban az egyetemeinkre. Ha azóta felszáradt ez a piac, akkor nem szóltam.
-
válasz
Babetta-X
üzenetére
Lagymanyosi campuson, letezo legjobb helyen, konkretan a ket egyetem kozott feltavon. ugy, hogy meg parkolo is van a haz elott, mai ingatlan arak mellett?
Szerintem semennyire. Sot, meg jo vetelnek is mondanam. Ugyan ez kb ugyan ennyi lenne Gazdagret es kornyeken is (Menyecske, Vofely, stb utcak), pedig az nem ennyire draga/felkapott hely.Mondjuk itt venni szvsz akkor van ertelme, ha nem sajat celra szeretned, hanem megcsinalod uberfaszara (de tenyleg uberfaszara, nem ikea++) es kiadod valami kulfoldi diaknak havi ~6-800k/ho koruli aron (vagy lehet ma mar tobb is ez, regen neztem mar nagyon).
-
válasz
hobizoli
üzenetére
Na, ilyet biztos nem vennek. Legolcsobb direkt (vagy max 1 atszallasos) repjegy oda-vissza minimum ~400khuf/fo szardinia-osztalyon, es ~12 ora (+atszallas). Ha legalabb relativ kenyelemben akar egy 4 fos csalad elugrani a nyaraloba, az also hangon 2.5 milla. Plusz realisan ezt milyen gyakran tudod megtenni? 2-3 evente egyszer?
Befektetesnek is pont ezert necces: Soha nem vennek olyan befektetest, ahol csak bemondasra tudom elhinni, hogy megvan-e meg, mert szemelyesen ranezni nem tudok. Ha meg barmi problema van, mondhatom, hogy "huh, persze, rohanok ahogy tudok, ~3 honap es ott is vagyok".
Cserebe tenyleg alom es gyonyoru... Lehetne mondani, hogy tavmunkaval oda lehet koltozni es milyen fasza... Amig a szomszedban lako kartel-kozepvezetot ugy nem dontenek a kedves kollegai, hogy kicsit kicsinositjak extra lyukakkal, te meg csaladostol jarulekos veszteseg leszel.
Szoval ez most nalam nagyon nem talalt.

-
válasz
hobizoli
üzenetére
Ez nekem egy elég korrekt ajánlatnak hangzik így elsőre. Szép is, népszerű is a hely, el is lehet oda jutni kb bárhonnan, értelmes idő alatt (közeli reptér is van), közel is van a vízhez, befektetésnek se utolsó. Kevesebb, mint fél milla euróért teljesen korrekt. Persze ezer potenciális buktatója van a dolognak, nem ismerem a helyi adózási feltételeket, üzemeltetési költség is fontos kérdés, stb, de akkor is.
-
Kb teljesen esélytelen családon vagy közeli baráti társaságon kívül olyan embert találni, akit ez így, ebben a formában érdekelni fog. Még harmadáron se hiszem, hogy lenne bárki, aki erre ugrana.
Mármint, gondolj bele, mi az ajánlatod: egy ház része, amibe beköltözni nem tudsz, eladni bármikor nem tudod, kiadni nem tudod, de azért perkálni ugyan úgy kell érte, mintha tudnád. De hogy a helyzet még szarabb legyen, lakik is benne valaki, akit kirakni esélytelen, mert tulajdonrésze van, de legalább értelmesen beszélni vele is kizárt, még családon belül is.
Nincs az az ornitológus, aki találna erre madarat neked.Ui: inkább próbálj rá arra, hogy megveszed tesód 25%-át piaci áron. Hátha erre ugrana. Persze olyan feltételekkel, hogy cserébe kiköltözik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Razer Blade 17" i7-12800H / 32GB / 1TB / RTX 3080 Ti 16GB / 4K 120Hz
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest