Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
Ezt a csodát tekintsd meg
Konkrétan ezt a házat ismerem, voltam benne többször is. 1989-ben épült, amit csak lehetett kispóroltak belőle. Belül rohadt meredek lépcső vezet az emeletre, meglepően rossz beosztása van belül. Egyébként három óriási szobás (kettő fent, egy lent + nappali), két fürdős, vegyestüzelésű. ABC, kocsma, buszmegálló 100 méteren belül.
Az utcában sok roma család van.Ezt a csodát most (dobpergés) mindössze 75Milláért megkaphatja, aki szeretné!
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1096 üzenetére
Na, az egész szép összeg. Ahogy elnézem ezekbe a házakba legalább négy ember kell.
nem tudom, nekem a Pesti körfolyosós szaroknál sem tetszett a nagy belmagasság és itt sem annyira, maximum elmegy a nappaliban, de ott is leginkább fél galériás megoldásként.
40-50nm-es konyha? minek akkora? Ok, tudom, amerikában minden nagyobb és too much, de akkor is ...
jelenleg 22nm-es dolgozószobám van, egy 164nm-es kétszintes házban élek. Hát már ez is majdnem hogy nagy, nemhogy egy 5-600nm-es.
Viszont tudom, hogy mire emlékeztettek a videóban lévő házak : pár éve jártam tanítani egy helyre, az a család lakott egy ilyesmi házban mint a videóban a legnagyobb (a stílusa is nagyon hasonló volt, de ott bent volt az úszómedence) de ott a két felnőtt mellé 3 gyerek volt 800m2-re. A szülők sokat voltak amerikában, és a házuk is mint mondom pont ilyen volt mint ezek, tuti hogy valami ilyesmiből inspirálódtak.Jajj, Abszurdisztánban minden elkövetnek, hogy a lehető legnehezebb legyen az életed. A világon minden normális ország igyekszik energiafüggetlenre, meg passzív házakra, meg zöld energiákra nevelni, itt meg halmozzák a foszilis energiát, és mindent is elkövetnek, hogy az ember a lehető leginkább függjenek az energiahálózattól, és a lehető lefoszilisabb energiáktól. Lásd szélerőművek, és a napelemekkel a cirkusz.
Ehhez hozzájön a minden józan észnek szembemenő akkumulátorgyár építés, és az ország hamarosan totális energiafüggőségbe kerül.
Néha elgondolkodom, hogy összeülnek, tanácsadókat fizetnek meg stb, azért hogy a lehető legrosszabb megoldást sikerüljön kiválasztani?Igazából csak pénz kérdése, láttam itt is nagyon gyorsan felépülni házakat, még a környékemen is, 2-300m2-es házak az üres telektől a beköltözésig alig 3 hónap alatt készültek el. Ugyanakkor van a környéken ház, ami tető alatt van 2006 óta, de még mindig a narancssárga téglafal virít kifelé vakolat nélkül. 17 éve laknak egy félkész házban. (erkélykorlát, kerítés, ilyesmi szintén nincs)
De olyat is, ami 1994-ben elkészült a süllyesztett garázs és az földszint de lefedés nélkül, aztán félbemaradt az építkezés. 25 évig állt ablakok és tető nélkül a földszint, majd 2-3 éve lebontották a földszintet csak az alap meg a garázs maradt meg, és azóta is várja a sorsát. Na itt lassan elmondható, hogy 30 év alatt sem sikerült megbirkózni a feladattal. Egyébként az épület érdekessége, hogy ez lett volna a faluban az utolsó ilyen 3-4 szintes, sok száz négyzetméteres, együtt él három generáció meg az egész család tipusú ház. Ami ugye az 1970-80-as de még a '90-es évek legelején is olyan nagy divat volt országszerte.
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1095 üzenetére
csaladi potlek, az 600USD per gyerek
4+ m belmagassag azert ia jobb, mert optikailag is nyujtja a teret, mert egy ilyen 40-50m2-s nagyobb konyha-etkezo-nappali combo elegge hulyen nezne ki a standard 2.7m-s belmagassaggal
olyan, mintha radesne a mennyezet
meg fentre is lehet rakni ablakokat vagy magasabb ablakokat es akkor vilagosabb a tér
napelemmel siman tudnad klimazni nappal a keglit, halozati energia fogyi nelkul is
egy eleve tobb szazmillios keronal az mar nem tetel
sot, itthon a megujulos energias eloiras miatt ez is dragitja az epitest
kollegam 110-120m2-s keroja 3.5 evig epult
egy ilyen 500-s megodas itt egy evtized lennetöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1093 üzenetére
Családdal számolsz, tehát minimum apu és anyu munkahelye, plusz mindenféle kedvezmény a gyerekek után. (mi az a CSP?)
Az mondjuk jó, hogy egy csomó minden olcsóbb, de hát arányaiban nézve (megkereshető pénz VS árak) MO a világ egyik legdrágább helye. A 4 méteres belmagasságot valahol ezeknél sem érzem plusz pontnak.Az mondjuk igaz, hogy 1 év alatt nem lenne kész egy ilyen ház, azért az tetszetős, hogy megrendeled és az igényeid szerint építik fel valamelyik variációt 1 év alatt.
Na itt ugye arra is céloztam, hogy vajon Detroitban mit lehetne kihozni egy fél kádárkocka árából
#1094 dellfanboy : na igen a hűtés és az adó. Talán majd ha jövő ilyenkorra már milliomos leszek
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1092 üzenetére
csak sima osszehasonlitas
Florida ez egyik legnepszerubb allam koltozes szempontjabol meg az USA-n belul is nagyon sokan koltoznek oda mashonnan
abban a tekintetben is nezd, hogy meg a minimalberrel szamolva is, egy csalad havi bevetele siman megugorja a 2 milliot netto atszamitva a CSP-vel egyutt, az atlag meg 3+
mikozben egy csomo napi dolog joval olcsobb, mint itt, nem csak a benzin, de az elelmiszerek is...
ezeknel a hazaknal is, ugyanezt a muszaki szinvonalat kihozni itt, hogy kozponti klima, meg okosotthon meg 4m(!)-s belmagassag, arra az 1.2millio/m2 ar meg igazabol keves is
igy siman szamolhatnal 1.5-2milio/m2-s arral is
az utcakepbe meg itt is bele kell tudni illeszkedni esztetikai szempontbol
ja es 1 ev alatt itt nem lesz kesz meg egy 100-120m2-s megoldas sem, nemhogy annak a 3-5x-setöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1091 üzenetére
Az, hogy ezek elérhetetlen árúak átlag magyar pénztárcával (gondold már el, havi 3-4-500K-s keresettel milyen feltételek mellett kapnál 680Millát? vagy akár csak 300-at???)m az nem jelenti azt, hogy MO-n egy ugyanilyen jelentősen olcsóbb lenne (sőt, csak azt mutatja, hogy manapság az egyszeri magyar polgár egy élhető modern kertestől mily rohadt messze került). Mert még Bélabá 1967-ben épült Kádárkockájához is 30 év adósság kell, hogy megvehesse.
Ok, hogy tök szép, mert parkosítva meg új házra nézel ami stílusában tök olyan mint a tied, semmi különbség nincs, de az egésznek olyan egyen, összetéveszthető feelingje van.Ami a közös költséget illeti, ha mellécsapod a rezsit (nyilván Floridában a fűtés kiesik) a rezsivel együtt, akkor havonta több százzer ft-ot megy el még erre is. (ha emellé tartasz még 2-3 kocsit, akkor havi 1+M huf csak az életszínvonal tartására megy el... mennyit kell ehhez keresni???)
Az mondjuk tény, hogy az edzőterem meg a medence, meg a közösségi tér az cool, de tekintve, hogy még egy lépcsőház sincs amit fűteni kell (Flo(w)-rida ugyebár) így azért kicsit ezt erősnek érzem.Alapvetően egyébként nagyon drágák a magyar ingatlanok, pláne az itteni fizetésekhez mérten, hiszen néztem tavaly, egy Budapesti panel árából lazán veszel Bregenzben is egy panelt, ami azért lényegesen menőbb és élhetőbb város mint BP, nem beszélve a sokkal több megkereshető lóvéról. (nem mindegy, hogy 250 ezres vagy 1Milliós nettoval mész haza hóvégén).
Amúgy Floridába akarsz költözni? Feltűnt, hogy rengeteg Floridai hirdetést nézel. Nebraskából meg még egyet se kaptunk, pedig az ember megnézne valami Virginai-t is, ha már kíváncsi az Oklahomai felhozatalra, akkor viszonyításként ránézne a Montana/Oregoni árakra is hogy rájöhessen, talán nem Texasa legkedvezőbb... (remélem érted a célzást )
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1090 üzenetére
hatde baszod, kiszamold a m2 arat ezeknek, es itt Bp-n es kornyeken nem tudnad ennyibol felepteni ezeket a medence a klima meg a fullos konyha nelkul sem
m2-kent 1-1.2 millioert csinaljak + a telek
egy telek ehhez errefele 25%-s beepithetoseggel 100-120millio kezdeskent
ra egy ilyen ott atlagos 300m2-s kero meg +300-350
hol is tartasz?
az a 600m2-s haznal meg foleg, ahhoz mekkora telek is kell?es akkor nem ilyen kerok vannak vegig az utcaban, hanem a belabacsi 1967-ben epult kadarkockajara nezel a teraszodrol
es akkor a utca nincs megcsinalva hozza, se parkositva, se a lakopark kozponti epulete meg annak plusz letesimenyei, amit itt mind a hazak araban fizettetnek ki160k-s kozos koltsegben amugy eleg sok minden benne szokott lenni, aminek nagy reszet itt is kifizetned, ugyanazt a szolgaltatast kapva
egy 60m2-s panellakas KK-e 13-15k Bp-n
azt vedd 10x
es nincs melle medence sportcentrum meg edzoterem....semmi[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1089 üzenetére
Prémium amerikai házak 1,1M usd-től 2,5ig. Azért elég komoly, hogy megvesz az ember egy 680 Millás házat és utána még havi 158 ezer ft (465 usd) közös költséget is fizessen. Arról nem is beszélve, hogy bonyolult és szigorú szabályrendszert kell betartani.
Ez a lakópark amúgy inkább egy külön falu. Hatalmas távolságokkal, megfizethetetlen ingatlanokkal (azért, hogy 40M ft-os extra egy medence ... kéne a bajnak, pláne, hogy a közösségi házban is van). Ráadásul ahogy elnézem 2-3-4 féle házakat variálnak, amúgy eléggé egyhangú az egész.
A kis tavakban tanyázó aligátorokról meg hallgatnak, ahogy arról is, hogy ez Florida, az Everglades mellett, vagyis bármikor nyílhat egy víznyelő ami simán elnyeli az egész házadat, ha addig nem vinné el egy hurrikán. Bár igaz, ami igaz, hogy kőépületeknek tűnnek, hurrikán biztos ablakokkal.
Arról nem szól a fáma, hogy a kreatívan berendezett szobákban a berendezés és minden apró részlet (pl képek a falon) is az ár tárgyát képezik, vagy csak az épületgépészet? (BTW az komoly, hogy szériafelszerelés a kemence, mikró, óriási ipari hűtő, tűzhely, szagelszívó, klíma, grillező az udvaron)
Ezek mellett én egy kis putriban lakok, viszont otthonosabb, vannak jó ötletek, de egy ilyen házban kb úgy érezném magamat mint egy múzeumban, kb semmihez se mernék nyúlni
Az utolsó háznál meg olyan kis medence van, hogy normálisan neki se tudnék rugaszkodni az úszásnak már vége is. Szerintem ez az a méret aminek tényleg semmi értelme.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
t72killer
titán
válasz hobizoli #1084 üzenetére
"A kormány arról döntött, hogy a csok falun érvényes szabályait megtartják, sőt a keretösszegeket 50, néhány helyen több mint 50 százalékkal emelik"
Kisgerezfenékalsón már sikálják is az eladó tábláról a 10misit, és megy rá a 15.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
a luxusvilla valójában egy romhalmaz
ez a faszi mindig csak a kiskapukat kereste
azert is volt seychelles szigeteki fantomcegen a haz istöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1074 üzenetére
Akkor mit szóltál volna a Concorde-okhoz, vagy a Tu 144-hez (jü, azok csak a tenger felett mehettek teljes hangerővel pont a hangosságuk miatt)
De a TU114 se kutya a kis 5 méteres átmérőjű légcsavarlapátjaival, ami a turboprop miatt a 4 motornál nyolcat jelentettInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
nem, itt az Ulloi ut 30-40m-re, az siman hangosabb
regen a TU154-k sokkal hangosabb gepek voltak, azokat nem igazan szerettek nyugat europaban sem
azokat lehetett hallani idonkent (allitolag a hajtomuprobakat a javito/karbantarto reszrol), pedig akkor repter forgalma is joval kisebb volt
de a Boeing-k sokkal halkabbaktöbb drón kell ;P
-
opr
nagyúr
válasz hobizoli #1071 üzenetére
Azt nem tudom, hogy csinalod. Meg mi is szoktuk hallani a gepeket, pedig a legkozlebbi repter is 30-40 percre van forgalomfuggoen, es nem esunk bele a legifolyosoba sem. Biztos, hogy nem az van, hogy csak annyira megszoktad, hogy mar eszre se veszed?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hobizoli
nagyúr
en a ferihegyi reptertol is kb 8-10 perce lakok, de egytalan nem hallom
a titok annyi, hogy nem a repter leszallopalya vonalaban kell lakni, hanem kb mellette oldaliranyban par km-re, es akkor abszolut nem hallani, mivel a gepek is qrvara odebb fordulnak ra, hogy iranyba allva egyenesen sullyedjenek, vagy felszallas utan emelkedve eloszor magassagot nyerjenekkeresztben ugyanis tilos atrepulni a repterek felett
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #1069 üzenetére
A kedvencem az volt, hogy percekig beszelt arrol, hogy mennyire gyerekbiztos a haz meg ez mennyire fontos nekik, mennyire vegiggondoltak, aztan egyenesen onnan felment megmutatni a kerites nelkuli tetot, ahova egy sima lezaratlan lepcson lehet felmenni - es amugy a haz fontos, funkcionalis reszet kepezi.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz hobizoli #1067 üzenetére
Amugy igen. 10 percre a reptertol. Akkor se laknek ott, ha nekem fizetnenek erte. Mondom, szerintem ez a csavo nem a legelesebb kes a fiokban. Amit csinal, azt ugyesen csinalja, kulonben nem lenne ennyi penze, gratula neki meg le a kalappal meg minden, de...
Nekem se a haz nem tetszett oszinten szolva, iszonyatosan kretennek tartom a felosztasat is meg az egesz elrendezeset is, a pont hasznalhatatlan meretu medence (ulni benne tul nagy, uszni benne tul kicsi) csak egy orok ertelmetlen penzszivattyu, meg stb stb stb.Amire jo volt, az az, hogy kiderult, hogy ugyanezt a penzt normalisan elkoltve tenyleg lehet ertelmes luxuslakast csinalni Thaifoldon, jo helyen (reptertol mondjuk minimum fel oranyira - es lehetoleg nem a legifolyoso iranyaba ).
Igazabol en itt rengeteg dolgon valtoztatnek. Kavezoszoba, oltozoszoba, emeleti napozo arnyekot nem ado tetovel, automata fuggonyok stb orbitalis baromsagok mehetnek a levesbe, medence vagy nem kell, vagy minimum ketszer ilyen hosszu kell, koztesnek semmi ertelme, telekbol kicsit kintebb vennek minimum ketszer ekkorat, nem koltenek idiota alig vilagitott polcokra meg hasonlo hulyesegekre, es szerintem meg maradna is bo £100k.
Jah, garazsbol meg garazs elott beallo/megallobol viszont minimum duplaznek, de lehet triplazas lenne az."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
hobizoli
nagyúr
szeritnem amugy a telek rohadt draga volt ahhoz kepest, hogy ra ez egesz haz volt a 2.5x-e ennek mindennel egyutt, pedig vagy 600m2...es meg cssak nem is tengerparti a nyaralos reszen
....es meg annyira nem is nagy az a telek, mert igazabol alig nagyobb az alapterulete, mint a haz, 2-3m-re van a haztol a keritesmas kerdes hogy 700kUSD/500k GBP-ert pl UK-ba mit kapna
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
opr
nagyúr
válasz hobizoli #1063 üzenetére
Rohadt idegesito az arc, ugyhogy, hogy mindenki mast megkimeljek, vegig lehet porgetni nemitva, es a vegen van a szam: telek volt ~200k usd, epites, butorozas, minden egyeb meg ~500k usd. Ez ugye sacc/kb szam, Thai penzben ~22 millio baht a szumma, ami mai arfolyamon ~218MHuf.
Amugy kb erre tippeltem. Ez ~500k GBP, amibol Londonban mondjuk talan eppenhogy kapsz egy romos, ket haloszobas hazat egy zsebkendonyi (mondjuk 6*4m) telekkel. Nem a belvarosban, de tisztesseges helyen.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1061 üzenetére
Egyszerűen nem értem, hogy miért jó 200 éves házakba egy újépítésű vidéki családi ház árát beletolni, utána egy 3 szobás panel áráért ketreclakásokat árulni benne.
A csávó mindenesetre nagyon szépen megmutatja, hogy sok pénzből lehet sok pénzt csinálni, és szerintem azért is szórja bátran az ötletét, mert tudja, hogy nem sokan tudnák utána csinálni.Egy 41 millás lakásból (az maximum 80nm, de szerintem kevesebb) 4 lakást csinál, az bizony 20nm lakásonként. Összehasonlításként, csak az szoba ahonnan most írok 22nm. És ez csak az egyik szobám.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1060 üzenetére
Egyelőre nem tervezem eladni. A kamat és az értéknövekedés meg sok tényező függvénye, nagyon utána kellene ennek számolni adott esetben.
De vegyünk egy tök egyszerű esetet egyszerűsített számokkal. Teszem azt ezt eladom 50Milláért, az új amit venni akarok 75Milla, felveszek tehát 15Milla hitelt a banktól. Hiába fog az új házam egy év múlva 90-et érni (vagyis mondhatni, hogy eléggé növekedett az értéke), ettől én még tisztán 15M+kamatok - kifizetett törlesztővel tartozni fogok a banknak ami a végére kamatokkal sandásan több lesz mint amennyit növekedett az ingatlanom értéke. A hasznot meg "menetközben" csak úgy tudom realizálni, ha eladom a saját fejem felől házat, de akkor úgy nincs hol laknom, és a banki tartozás is leugrik a "haszonból".#1059 dellfanboy : Azoknak tényleg jó, csak egyrészt a rendszerváltás előtt nem volt könnyű angolul tanulni (se internet, se tank könyvek, mindenhol csak az oroszt nyomták) másrészt át kellett éljenek két hatalmas munkanélküliségi hullámot is. Persze aki ezt megcsinálta, az jó eséllyel elmondhatta, hogy "jövőre ilyenkor már milliomosok leszünk"
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1058 üzenetére
de kevesbe vagy meglove azzal hogy lenne egy jo vetel es elviszik elotted, mert amire kiszallsz a tiedbol, addigra annak uj gazdaja van
amikor meg eladod a tiedet akkor pont csak a rokibb allapotu elado allomany van
meg az 1-2 ev alatt emelkedik az ingatlan ara, akkor jol is kijohetsz belole, hogy tobb a erteknovekedes, mint a kamat
foleg ha fel even belul kiszallsz a regiboltöbb drón kell ;P
-
dellfanboy
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1056 üzenetére
Az áthidaló hitel is hitel, és mint minden hitel eléggé drága. Haacsak nem vagy nagyon gazdag, hogy alacsony kamatra kapj pénzt, akkor mire a másikat eladod is maradhat pár millácska ami neked felugrik tartozásnak. És akkor még nem beszéltem a költözés költségeiről.
Nagyon szar ez ahogy van, hogy mapaság egy fiatal több évi külföldi munka után is esélytelenek érzi az itthoni saját ingatlant, miközben spekulánsok, akiknek amúgyis a bőre alatt is pénz van, szakítanak olyan összegeket amikről egy átlag ember álmodni sem mer. Az ember nem akar mást, csak lakni egy nem túl ótvar helyen, akkor akasszon le magának egy házastársat, vállajon be 2-3 gyereket előre, és adósítsa el magát 25-30 évre durván. Ez minden csak nem jó ...
Itt irigylem azokat akik a '70-es '80-as években voltak fiatalok, a biztos munkahely mellett nekik még bőven volt esélyük lakáshoz jutni, ha 2-3 évet várni kellett, vagy faluhelyen kalákába felhúzni (sokszor loptt anyagból)*, de itt pl a faluban az öregek elmesélik h az ő idejükben 2-3 év alatt mindnekinek volt háza.* Ez az, amire ma esélyed sincsen
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #1054 üzenetére
Persze, hogy nem jó, onnantól kezdve, hogy tárgyalok egy vevővel (aki még alkudozni is fog), kegyetlenül timeren vagyok, hogy találjak egy másikat, mert az árak napról napra nőnek, minél tovább húzom, annál kisebb az esélye, hogy tudok belőle másikat venni (és annál kevésbé jót).
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #1053 üzenetére
Így van, az ingatlantulajoknak se jó ez, főleg, ha benne laksz. Ha meg nem lakod, akkor elég keserű szájízzel nézed, hogy a 3éve 5millát érő házad éppen 20ért árulják/15ért eladják. Aki ezen pénzt csinál, az az építőipar és a tranzakciónként 4%-ot bezsebelő (CSÓKramenkél vazze!) állam.
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #1050 üzenetére
Azért tavaly decemberben meg idén húsvét előtt a tojás is nagyot ment, komolyan elkezdtem gondolkodni, hogy hogyan oldjam meg a tyúktartást
Igen, így nagyon szépen látszik hogy dollárba átszámoltad, így a ft romlás is kikerül nagyjából a képből.
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #1049 üzenetére
Pontosan. Még #háborúcovidminden mellett is az ingatlanok, főleg a HASZNÁLHATÓ ingatlanok drágulása toronymagasan vezet.
2010 14milla Ft = 71k$
2023 55milla Ft = 159k$. Avagy usd-ben mérve is (ami az említett időszakban kb 30%-ot erősödött az EUR-hoz mérve!) 124% emelkedés.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #1044 üzenetére
"de esélyesen még a tej és tojás árával(!) osztva is több lesz az" - ez megint egy érdekes gondolatmenet de nagyon jól mutatná a reál drágulást.
Magyarországon ugye most brutális élelmiszerinfláció van harminc sok százalékot vallanak be, én többnek érzem, különösen kora tavasszal volt nagyon vészes.
Ugyanakkor nem lepne meg ha manapság egy átlagos lakás árából több tojást lehetne venni mint mondjuk 2010-ben.
írom mindezt úgy, hogy kicsiny falum boltjában húsvét előtt 140ft a tojás darabja(!), és apró kis S-es tojásokra gondoljatok, már persze amikor volt, de ha volt is, csak 10-et vehettél egy nap ... Mikor karácsony előtti napon hazajöttem Bregenzből, egyszerűen nem hittem el, hogy bemegyek a boltba, és a pénztáros rám szólt, hogy 30 helyett csak 10 tojást vehetek meg. Karácsony előtt. Néztem mint Rozi a moziban.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Tényleg netto fhasság, de a magyar része is.
2010-ben 16Millára becsülték a házamat, akkor 14M-ért azonnal elvitték volna ketten is.
ma, a környékbeli hirdetéseket megnézve, az ilyen méretű, állapotú házak itt a környéken 50 Millától indulnak, de az tényleg az alja, meg kicsit kisebb is mint ez. Úgyhogy az 50-60Millával nem lőttem mellé múltkor.
vegyünk egy középárat mondjuk 55M-et. Ha a 14-hez hasonlítom, akkor ez nálam kb 392%-os áremelkedés. Az meg kicsit eltér a 84%-tól.De elég ha a belvárosi ex lakásunkat nézem, 2006-ban eladtuk 4,1Milláért és most ugyanabban a lépcsőházban, csak másik emeleten, ugyanolyan lakást 36Milláért hirdetnek. Jah erősen felújítandó. Ez igaz, hogy 2006-tól nem 2010-től de bizony kb 9× árnövekedés.
Egyébként tuti, hogy az elhagyott zsákfaluban az utolsó omladozó viskót is belevették, meg Csenyétét is kétszer számolták (ahol ugye már 200 ezer ftért is lehet venni házat; cserébe még a mentő se mer bemenni), akkor se nagyon jön ki MO-ra se ez.
Elég ha csak arra gondolok, hogy mikor bevezetták a CSOKot akkor instant 8-10Millával minden drágább lett.(és mi lehet Izlandon meg észtországban, ahol ugye 103, meg 97%-os drágulást írtak)
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #1046 üzenetére
Hat, ez akar meg lehet is. Mondjuk akkor is baromsag, mert akkor mar nem inflacioval kene sulyozni, hanem atlag netto(!) munkaber-paritast kene szamolni, de az meg ugye nehez, ugyhogy inkabb kapjuk ezeket a bullshit szamokat, amiknek az a vege, hogy azt mondjak, hogy aranyaiban a hazak csak 23%-al lettek dragabbak, mint ugyanannyi ido alatt a szalami. Csakhat ez az "adat" pont teljesen ertektelen, nem jelent semmit.
-
opr
nagyúr
válasz t72killer #1044 üzenetére
Jaja, igen, en is teljes UK-ban vegigszaladtam varosokon. Es pontosan igy: Vagy minimum duplazas tortent, vagy valami nagyon nagy gond van vele.
-
t72killer
titán
Skóciából is ezernyi duplázós példát tudnék írni, elég egyszerű, uis az ingatlannyilvántartásban minden adásvétel VALÓDI ára online az elmúlt kb 20 évből. Ahol nem volt duplázódás, annak valami súlyos oka van és tuti oda kb annyira akarsz költözni, mint egy földtelen Bács-Kiskun alsó félig összedőlt vályogtanyára.
Az elmúlt években zsinórban 4-5 alkalommal olvastam, hogy "az elmúlt évben 9-11%-al emelkedett ÁTLAGOSAN az ingatlanok ára, kivétel Edinburghi régió 15-18-19...%" ebből aligha jön ki 10 évre nominál 23%, de esélyesen még a tej és tojás árával(!) osztva is több lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz KROK640 #1042 üzenetére
Na, ez az a lista, amire semmilyen szinten nem lehet adni. Nem tudom, honnan szoptak ki ezeket a szamokat, de vagy a szamoknak nincs kozuk a valosaghoz, vagy nem tudnak szamolni a fiukak.
Hirtelen pelda:
Ugyan az az ingatlan, Wembleyben:
21 Jan 2009: £325,000
30 Sep 2022: £660,000Akarhogy szamolom, nem jon ki a 23%.
De hirtelen vegigmentem eleg sok masik varoson is, hasonloak az adatok, ez is annyira kiugro pelda, hogy majdnem 30mp kellett, hogy szembejojjon. Azert ilyen sok, mert nehez olyat talalni, amit pont akkoriban is eladtak meg most is. Marmint, annyira nehez, hogy kb 6mp scrollozast igenyel. A maradek ido a website felkeresese, meg utana ugras az adatokhoz.Persze ha sulyoztak a zsakfalu vegeben levo omladozo hazakkal, akkor talan kijon a 23% atlag, de meg ugy se nagyon hiszem. Basszus, meg a hivatalos adatok szerint is csak a covid alatt tobbet emelkedett a hazak erteke, mint 23%, hagyjuk mar. Eppen nagyban hazra gyujtunk (hogy par ev mulva, mikor remelhetoleg osszeborul ez az egesz kartyavara a picsaba, tudjunk venni), ugyhogy nagyon nezek, figyelek, olvasok mindent, ami anglia + ingatlanpiac (illetve hitelpiac). A 23% az netto faszsag.
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1040 üzenetére
1. Iceland 🇮🇸: 103% price growth
2. Estonia 🇪🇪: 97%
3. New Zealand 🇳🇿: 97%
4. Chile 🇨🇱: 95%
5. Turkey 🇹🇷: 91%
6. Canada 🇨🇦: 90%
7. Luxembourg 🇱🇺: 85%
8. Hungary 🇭🇺: 84%
9. Hong Kong 🇭🇰: 83%
10. Israel 🇮🇱: 80%13. USA 🇺🇲: 63%
16. India 🇮🇳: 59%
17. Malaysia 🇲🇾: 59%
19. Germany 🇩🇪: 56%
24. Colombia 🇨🇴: 43%
25. Australia 🇦🇺: 41%
32. Mexico 🇲🇽: 28%
34. UK 🇬🇧: 23%
40. UAE 🇦🇪: 12%
42. France 🇫🇷: 11%
43. Singapore 🇸🇬: 11%
45. China 🇨🇳: 8%MO a nyolcadik helyen áll, pedig ezalatt a vizsgált 12 év alatt kb 80%-al nehezebb is lett itt megélni
-
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1036 üzenetére
ez tipikusan olyan melo, amit egyeni vallalkozokent is lehet csinalni
5 eve a felujitaskor beszelgettem itt a festo arccal, o mar akkor havi 2+ milliot keresett
o is EV-ban tolta az ipart
festo sokal tobb van, mint villanyszerelo
meg villanyszerelo kivesi a falat, legletteli a kabelcsatronat, vagy meg azt sem, mert a festo ugyis utana jon es azt megcsinalja aztöbb drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1035 üzenetére
Már ha lesz... persze külföldön megint más, de ma itthon MO-n (ő külföldön él így nem számít) az egyik legrosszabb befeketetés, ha vállakozást indítasz és becsületesen csinálod. Kb nem lehet megélni, pláne ha alakmazottaid is vannak.
A két pénztemető BMW-re meg annyit, hogy valahol átérzem. Volt egyszer egy 1972-es Chevy Caprice ... Szóval van ide is történetem, nem beszélve az 1958-as majdnem Lincolnomról. A különleges, régi, ritka autó imádat az, amit abszolút megtudok érteni. (persze ha a két BMW nem az, az más). Én is bolond vagyok, bár ésszel, pl hitelebe nem mennék bele még egy 1948-as Tucker Torpedoért sem. (hol a recskázós smile?)
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1033 üzenetére
bazeg, annyi penzbol inkabb inditson egy vallalkozast, amibol siman tobb penze lesz
ez kb olyan, mint sogorek
van egy haza Izsák-n 18.8milliora tartjak
15m-ert volt fent 3 eve, de szo szerint nem hivta fel senki fél evig es levettek a hirdetest
70m2-s kegli egy ~200m2-s telken
regi paraszthaz, felujitas alatt van
most par napja megneztem Izsák-t, 110m2-s keglit arulnak 3000m2-s(!!) telekkel, es nem a falu szelen, 13,5megaforintert
abbol lenyisszantasz 2x1000m2-t 4-5misiert per telek, meg akkoris van 1000m2-d magadnak abbol es 4-5milliodban van a kero
felujitos az is, de a o haza is felujitas alatt van eppen, meg akkoris 5x akkora telek van hozza meg 1.5x akkora lakoresze, es negyed annyiba kerul
na?
de ha eladna az ket penztemeto BMW-juket, es abbol penzbol kijarna egy villanyszerelos klimaszerelo, hoszivattyuszerelo, napelemszerelo tanfolyamokat, hogy hivatalos papirja legyen rola, es hivatalosan csinalhassa jopenze, akkor havi 2-3 milliot keresne azzal siman
de annak ket szarnak akkoris ott kell allnia, ha heti 1 liter olajat eszik, es havi szazezrek mennek rajuk atlagban
kb mint a két szent tehén
egyre tobb elektromos auto lesz, azoknak kell betapot kiepiteni, honapokat kell varni egy napelem, hoszivattyu telepitesre, akiknek erre fussa, ugyhogy azoknak nem gond, ha 50-100k-val tobbe kerul, mint egyebkent, csak legyen fent hivatalosan...es akkor sem lenne olcso
vagy egy regebbi haz elektromos atvezetekeztese is siman lehet millios koltseg, amibol az anyag igazabol nem sok
nekem egy 50m2-s panelre 3-4 eve mondtak ~1 milliot (Bp-n)több drón kell ;P
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #1033 üzenetére
Az angol/skót piac nagyon heterogén, de tény, HELYI fizuból max kutyaólat kapsz. Akkoe viszed valamire, ha drágább régióban dolgozol egy évtizedet és le/felköltözöl vidékre.
Én kezdem is a spanyol nyelvtanulást. Az energia 99% probléma lesz a következő 100 évben, ott meg felb.szol 20m2 napelemet a tetőre ami TÉLEN is termel és max minimálisat kell fűteni.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1031 üzenetére
Anglia az egy teljesen másik (ha lehet még) beteg(ebb) mint MO. De ott is brutális ami megy, a fizetéshez képest arányaiban pont olyan drágák az ingatlanok mint itthon. Egy ismerősöm kint él, 5 év Svédország 7-8 angliai folyamatos félretétel mellett egy skót városban eljutottak oda, hogy a feleségével együtt akkor letegyék az önrészt egy ottani házra. Több évtizedes eladósodás néz rájuk (akárcsak itthon) úgy, hogy 10 év külföldi fizetéses (és nem alja munka) spóroláson vannak túl. Brutális ...
Én is a mediterrániumban keresnék házat, Spanyolország, esetleg Ciprus.
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #1027 üzenetére
Sajnos ez van. Nagyon kevés megkereshető pénz, és a drága hitelek, megadóztatott banki befektetések mellett, mindenki az ingatlan eladáson akar meggazdagodni. Szerintem nemsokár helyreáll a piac, mert rájönnek, hogy ha nem csak árulni, hanem eladni is szeretnének akkor lejjebb kell tekerni az árakat.
Bár mondjuk nekem ez most jó, elnézve ezeket a házakat, szerintem már olyan 60-80M körül ér a ház amiben lakokInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz t72killer #1030 üzenetére
....sot
kb 10 evvel ezelott angol Puntosports forumon irta az arc, hogy anyjaek anno a 60-s evek vegen vettek egy studiolakast London-ban, 500k GBP-ert adtak el par eve (amikor ezt irta)
spanyolorszagban (akkor) egy tengerparti hazat vettek erte
masik meg azon sirt, hogy 90k GBP onerovel elsokent estek ki egy 90m2-s lakas licitjebol, mert 300k GBP-g voltak hitelkepesek
utolag megtudtak, hogy 400k felett adtak el
es az a lakas 40-50km-re volt Londontol
ekkor Bp-n 10-12millierot siman vettel egy 50-60m2-s panellakasttöbb drón kell ;P
-
t72killer
titán
válasz dellfanboy #1029 üzenetére
Így van, gyakorlatilag nem tudom értelmezni, hogy a hülye nép miért ül fel ezeknek a hiperinflált áraknak. És igen, házat venni is "el lehet menni külföldre", persze brutálisan új koncepció, hogy az ember az "óccsó ingatlanért" menjen nyugatra. A kontinensen ez egyáltalán nem új jelenség, a londoni lakásba szorult nyugdíjas már 30évvel ezelőtt is rájött, hogy dél-spanyolo.-ban a pénzéért kertes házat kap.
-
dellfanboy
őstag
válasz t72killer #1027 üzenetére
sajna nem csak az ingatlannal van igy. en most bicaj vasarlasba vagyok, es nemhogy nyugaton olcsobb lenne, de mig a szallitas haza 60eur en megkapom 2eur, ugy hogy a fizetesem kb 3x-4x mint a magyar... nem latok mar racionalis indokot hogy ott lakjak, csak a csalàd...
[link] [link]eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #1026 üzenetére
Nem vagyok egy katasztrófahívő, de erre már én is azt mondom, hogy össze fog dőlni a piac. 0értékű cuccokat adnak el 8-12milláért, ami meg lakható, az konkrétan drágább, mint sok nyugat-EU lehetőség.
Egyik FB csoportba pl belinkelték EZT . Majdnem 330EZER EUR, továbbra is zsepkendőtelek (még 700m2 sincs), láthatóan szobakiadásra szánva. Szumma: én itt befejeztem, ennyiért nem kell "magyar" föld.
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #1025 üzenetére
A 11-es kép szerintem kivülről készült a szomszéd telekről, a 12-es meg konrkétan a szomszéd kertje a ker végéből ahogy elnézem.
Bitcoinban? Hát azt azért nem mondanám
Az a helyzet h most havernak sajnos ilyen olcsó Debrecen környékit kell nézzek, de azt mondom, hogy kiábrándító a kép nagyon
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #1023 üzenetére
Látom, itt is divat szupernagylátóval fotózni a "kertet", aztán az avatatlan megtekintéskor várja, hol is van az a százholdas pagony .
Lassan ott tartunk, hogy a bitcoin-ban több a fundamentum, mint a magyar ingatlanban. Én kiszálltam, Spanyolo.-ban/Kanárin nézegetünk inkább - OLCSÓBBAN.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
HMPF...
16 romos erősen felújítandó négyzetméter, potom 10nm-ért, se wc, se zuhany.
Ez élni alkalmatlan, maximum irodának az elhelyezkedése miatt. De egy normális ügyvéd vagy könyvelő nem blamálná magát ezzel akkor sem, ha ugyanannyit ráköltene mint amennyibe kerül.
Esetleg, TALÁN, féláron mondjuk megérné, ha kellően miniatűr fürdőszobát sikerül beleapplikálni akkor akár még AirBNB-ztetni is lehetne itt lévén a belvárosban vanInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
A Virágzó (Kankalin utcai) gyönyör!
Debrecen táblától 1 km-re, a Külső Vámospércsi úton, a Kankalin utca közvetlen közelében eladó egy 800 nm területű zártkerti ingatlan, melyen 1990-ben épült, 30 nm alapterületű, szoba, konyha, fürdőszoba, wc helyiségekből álló, felújítandó gazdasági épület található.Az ház főbb jellemzői:
-alapja beton, tégla falazattal, eredeti cseréptetővel
-műanyag nyílászárók és a bejárati ajtó cseréje megtörtént
-villanyvezetékek és vízvezeték cserélve
-gáz nincs bevezetve, jelenleg elektromos fűtésre tervezve
-a további belső és külső felújítás az új tulajdonos elképzelése alapján valósulhat meg
-12 nm-es különálló tégla melléképület, mely műhelynek, nyári konyhának, tárolónak alkalmas
-gazdálkodásra, állattartásra kiválóan alkalmas
-fúrott kút van (szivattyú nélkül)
-70 m-re a Külső Vámospércsi úttól
-300 m-re élelmiszerbolt, 500 m-re buszmegálló található
-Csendes, természetközeli környezetTehát nincs gáz, gazdasági épület, és erősen felújítandó 32nm potom, kint a francba, 8Milláért...
-
KROK640
nagyúr
Ez aztán zöld övezet. Kint a halál f*szán...
Hát hogyis mondjam erősen felújítandó, és az sem jó jel, hogy nincs belső kép.
45m, 5,5M-ért (amibe még minimum ennyit kell belelocsolni)"Az utcában vezetékes víz és a gáz." - magyarul nem a házban. Ez eléggé SE kategória így már.
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1014 üzenetére
Nos tehát, akkor vegyél meg egy 60nm-es lakást, amibe ezt az "okosságot" már eleve beárazták. Aztán keress egy tervezőt, aki tervrajzot csinál (sokért), engedélyeztesd (hónapok, és bármin csúszhatsz), aztán mestereket, várd meg még eljönnek és nagynehezen végeznek. Mire itt tartasz addigra tényleg lehet h 90%-al drágább lesz az ingatlan amit vettél (ugyanis 1+ éve áll benne a pénzed eddigre), de ha levonod, hogy mennyit költöttél rá, akkor a nyereség máris szerényebb, pláne ha még megkereset őket, hogy "segítsenek", ahol szintén szép sáp lesz levéve.
és ezután már csak árulni kell a lakásokat.
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem egy 1800-as években épült szétdarabolt 29nm-es lakás nagyon nem sokat érne, valószínűleg még a bekerülési árat sem kínálnám érte.
Akárhogyis, egy ilyennek az elindításához sok-sok pénz és idő kell.#1015 t72killer : most a bitcoin-tot miért? Tiszta haszon volt én nyerészkedtem rajta picit. Igaz valódi értéket nem állított elő (még ez az ingatlan panama is sokkal több értéket hordoz magában), felverte a VGA árakat, környezetet szennyezett, energiát pocsékolt, és a pénzügyi helyzetet is aláásta. Na ugye, hogy hasznos volt
Remélem, sok önjelölt nagypofájú "Wallstreet farkasa" zárta veszteséggel a business-t, bár ebben biztos vagyok, mert nagyon nagy hallgatások vannak élvonalas bányász ismerettségi körökben, plusz mivel ez is olyan rendszer, hogy akkor van profitod ha valakit átversz, értelemszerűen ki kell termeljen minimum ugyanannyi vesztest mint nyertest (valójában az előbbiből sokkal több van).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #1016 üzenetére
kezelni kell benne a vizet
van par adalek, amit bele lehet rakni egy kis gephazban adagolva keringtetoszivattyunal, ami forgatja a vizet is, meg ott szűri is
es akkor nem algasodik
kollegam sajat maga csinalt egy medencet meg elozo evben
most tavasszal lett hozza egy kis hoszivattyus futes is csinalva, meg egy 5k-s takaro ponyva van rajta
meg reggel 5-kor nezve is 28-29 fokos a viz alatta, mert nem hul ki
leveszi a ponyvat es a hoszivattyut kikapcsolja, akkor 14 fokra visszahul
nyilvan a melegebb vizben az alga is jobban erzi magat, de fel-egy ora alatt kitisztul, ha beadagolja
havonta 6-8m3 viz meg ne verjen mar foldhoz senkit, akinek ilyenje van, ha megis cserelni kell... annyi viz kerul 1500-2000Ft-ba (BP-n)
wow
egy doboz cigit nem kapni annyiert martöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz t72killer #1015 üzenetére
De nem csak a dolgozni rohanó szülő + pléjsztésön/smink tinigyerek, hanem az egész használhatósága. Nyáron tudod kb 2-2,5 hónapot használni (mert hát ugye június elején még nagyon hideg, szeptember elején meg már kezd hideg lenni + a vizet is cserélni kell addigra). Ugyanakkor jó sok pénzbe kerül és sok vele a gond.
Az egyik szomszédunknak volt medencéje. Kb 10 évvel ezelőtt hétszámjegyű összeg volt mire kész lett. (itt a tervezés, engedélyek, első kapavágástól addig még belecsobban mindent ide értek)
Az első kellemetlen meglepi az lett, hogy mennyit kell vele foglalkozni, mert letakarás nélkül természetes vízként működött, és minden állat, és növény igyekezett megtalálni magának, és ha azt akarta, hogy legyen gusztusa belemenni, akkor havonta vizet kellett cserélni. Ettől a víz számlája a sokszorosára ugrott, ami megint kellemetlen meglepetésként érte.
A használati értéke is kétes volt, eleve június közepétől volt érdemes feltölteni (előtte túl hideg a víz, pláne h errefelé a május vége-június első fele gyakran nagyon esős - lásd idén is). Délelőtti órákban nem volt használható, mert egyrészt éjszaka lehűlt, másrészt nyugati oldalra épült, (máshol nem volt hely) szóval úgy délután közepétől volt használható, kb napnyugta után egy órávalig. Mindez évente kb 2,5 hónapban, úgy, hogy cseréld a vizet, tisztísd a medencét, foglalkozzál vele. Akkor tudatosodott bennem, hogy Spanyolországban a társasháznak ahol laktunk, miért volt egy külön embere csak a medencére. Hát ezért. (nyilván több társasház medencéjét tartotta karban, de hetente többször lehetet látni, amint ott dolgozik)
Vissza a szomszédra : Aztán pár év után csak kaptak valami össz családi fertőzést a medencének köszönhetően, ettől nyár közepétől senki sem ment be a medencébe, nemsokára le is lett eresztve. Következő évben fel se töltötték, utána való évben pedig bontotta/betemette, és ráépített egy garázst, így végre nem kellett az utcán álljon a kocsival.Egy Spanyolroszágban, Cipruson stb. (általában a mediterrániumban) van értelme a medencének mert éves szinten 6-8hónapig használható, és hiába van sok esetben közel a tenger, aki napi félóránál többet akar lubickolni, hamar rájön, miért nem jó ötlet ezt a tengerben ...
2015-ben légvonalban 20 méterre éltem egy tengerpartistrandtól, és mondom tök oké, ha 30 legfeljebb 60 percet vagy bent, és utána nagyon gyorsan lezuhanyzol.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
válasz KROK640 #1012 üzenetére
r=1 családi háznál, amiben lakik MAX dolgozó-rohanó anyuka+apuka, pléjsztésön/smink tinigyerek absz 0 értelmét látom bármelyik éghajlaton. SZAUNÁT mint hasznos intézményt el tudok képzelni, lehet én is építek majd.
#1014: bitcoin, biogiliszta, stb 2.0
[ Szerkesztve ]
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1010 üzenetére
Jah, nagyon eltűntek. Nekem szőlőm és meggyfám van, de sajnos egy tavalyi és egy idei vihar tökretette őket Gondolkodtam május elején palántázáson (paprtika, paradicsom) de nem lett belőle semmi.
Barátnőméknél van még ilyen zöldség-gyümölcs kert, de máshol hirtelen én sem tudok.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #1006 üzenetére
Vannak szép részletei, a medence "korlát" is szépen van kivitelezve. Az más kérdés, hogy ezen az éghajlaton mennyi értelme van egy kültéri medencének? Szerintem több vele a gond, mint amennyi a profit
-
t72killer
titán
válasz hobizoli #1010 üzenetére
Igen, a modern ember bemagyarázza magának, hogy jó a vízízű, érlelőzött=0.00x vitamintartalmú 💩💩, amit a Lidl leárazott polcán talál és minimál kinti munka helyett beül a képernyő előtt dögleni.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz hobizoli #1008 üzenetére
Az ilyen tutyimutyi szerencsétlenségzsák húzzon panelbe, ha kertimunka-undora van, cm2-t se foglaljon el azoktól, akik foglalkoznának is a területtel. Bizony nem egy mezei, robotbirka által is elvégezhető nyírásról beszélek, hanem virág, zöldség-gyümölcs nevelgetésről, ezek szüretjéről, stb.
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
ennek a mukinak egy ezzel foglalkozo cege (is) van
jopar magyar influencer profiljat viszik jutalekkot kapva erte
szoval, amikor kimegy egy content az insta vagy akarmi profiljara a celebnek, akkor azt ok csinaljak igazabol helyette a hatterbol, meg targyalnak a meglevo es leendo hirdetokkel stb
eleg jo is passziv jovedelem napi 1-2 percert, amig a kep meg a poszt elkeszul
meg gondolj bele, hogy az evi 3-4 wellness meg az 1-2 nyaralas is megvan ebbol total free, egy ruppot sem kell fizetnie erte, pedig siman ki tudna fizetni is igazabol
de minek tegye?
meg nem kell egy 15-20millios csaladi SUV-t sem megvennie, mert pl 1 evre kapja egy kereskedotol, csak mindenhova IS azzal menjen, meg neha csinaljon vele egy fotot ahogy pl a hatterbol ott all verda
aztan max egy ev utan kap egy masikat
meg olyan ruhakat kap, amik evente millios koltseg lenne megvenni maganak, csak abban a ruhaban jelenjen meg egy adott soronkovetkezo pofavizit celeb rendezvenyen, es a bulvarfotosok csinal(ja)nak rola par kepet abban a szerkoban
ezek jellemzoen olyan celebek, akik egyebkent is kamerak elott allnak napi szinten, szoval nekik nem idegen a kamera egyebkent sem
Kylie Jenner-rol olvastam 1-2 eve, hogy egy post tole 5-800kUSD a hirdetonek, az manapsag atlag 2-300millio kovertibilis fabatka
reggel letol egy kepet vmivel es mar mehet is shopizni
es megeri nekik, mert a TV reklam kampany ennel joval tobbe kerulne, es kevesebb embert ernek el vele
gondolj bele hogy egy korabbi Valovilag szerianal is egy 30sec-s reklam 1x leadva 1 este 5 millio forint volt...egy magyar TV csatornanal, ami 1-2millios nezettseget produkal
egy 3-4 honapig futo projektnel ez eleg meredek osszegre is ki tud mar jonni, mar egyetlen hirdetotol nezve is
es sokan ahogy jon a reklamblokk kapcsolnak el, vagy kimennek konyhaba, vagy a WC-re vagy cigizni az erkelyre/teraszra
a kovetok viszont nagyobb reszt megnezik, hogy a kovetett celeb mi mutat nekik reklamkent
szoval az influencerrel hirdetniuk sokkal kifizetodobbtöbb drón kell ;P
-
totron
addikt
válasz hobizoli #1001 üzenetére
Íveltben sem ritka vendég az oszlop. Mindig jót röhögök amikor valaki ki van akadva, hogy a lakótérbeni oszlop erős istálló jelleget ad számára. Bruha.
(#1000) hobizoli, Nem értek a online sztársághoz, de biztosan jók a számítások és igazak a számok. Nem lehet jó napi szinten kamerák előtt élni az életet. Egy tini szemében biztos szuper persze.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest