Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
"a csatornázás a faluban várhatóan hamarosan elkezdődik" - tehát addig is talajterhelési díjat fizetsz, utána meg sok százezret viziközmű társulásra, és csatornázásra, aztán még az udvart is feláshatod, beköttetetheted, és a végén bőven 1+ Milládba lesz, hogy kétszer annyi vízdíjjat fizess. Vagy lexarod, és pár havonta jön a sok százezres bünti. Remek.
-
hobizoli
nagyúr
a csatornázás a faluban várhatóan hamarosan elkezdődik , a fűtés egyedi kályhával vagy villannyal lehetséges , a kémény jó állapotú , az udvaron kerekes kút van
32 misiert?wow
-
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Ez az a világhírű Veszprém megyei zsákfalu amiről mindenki beszél?

Történetesen tényleg voltam ott, és a temető dombról szép kilátás van meg a környezet is szép, de mindentől rohadt messze van, még Veszprém is vagy 50km.
A ház meg tele van dúcolva meg kiegészítve téglával meg szilikáttal. Ha kicsit türelmes vagy bontani sem kell, összedől magától. Addig meg mehetne romkocsmának, egy porszívózás után.
14,5Milláért nem rossz, persze 4,5-öt még alkudni kell belőle. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Ez egy igazán érdekes kérdés.
Mert már eléggé alacsony ahhoz, hogy fájóan az ajánlat alá menjen, ugyanakkor feltételezem a legtöbben ezt látva, csak kifordulnak még az utcából is.
Igazából azt mondanám, hogy a telek ára, minusz betonalap és a háznak nevezett téglarakás eltakarítása a korrekt ár érte, és akkor a bontási papírokat még ígyis ingyen intéztem.
Kis szerencsével a beton alap felhasználható a következő házhoz, elég nagynak tűnik. Ott lehet párszáz ezrest rögtön fogni. -
t72killer
titán
-
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Itt van az új ékszerdoboz, a tuti vétel :

-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Akkor legalább ebből a szempontból most ott jobb a helyzet.
Ami a repjegyet illeti, én ugyan eleinte Ciprusra és vissza 200 eurokért repkedtem ami eléggé fájdalmas volt (még akkor is ha ez még 270-es ft/eur aránynál volt), de aztán optimalizálva, pl a Covid előtt már simán ki lehetett fogni akár 3200ft-ért is Debrecen-Larnaca jegyet.De ha már melegre vágyók, akkor sokan elfelejtik, hogy nyáron mikor szét kell hajtsa magát akkor 40-50 fok lesz, míg télen továbbra is csak 15-18 fok, és hacsak nem a Budapesti télből fog odaérni, akkor télen ugyanúgy reszketni fog.
A Ciprusiak is már 10-15 fokban nagy kabátban jártak és majd megfagytak, mert a nagy melegből ez is hidegnek hat. -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Ha full legiten dolgozol a spanyoloknnál, akkor működik a nyugdíjidő átvitel, csak ugye ha nincs munka évi x hónapban, az bukta.
Repülő: na ez a másik, akit a melegre vágyók elfelejtenek belekalkulálni, amikor kb magyar szintű bérekbe bele kell férjen évi 1-2x Tenerife-Bp retúrjegy.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
"egyedülálló huszonévesként megy is"
Én is pontosan így csináltam. Úgy ment, de úgysem volt könnyű."ha egyáltalán kap munkát a sok "áttelelő" között" - na ez a másik, ott a veteránoknak is egymással kell megmérközni a helyekért, és az újoncoknak nem sok esélyük van. Anno emlékszem Protarason volt egy ilyen hotel ami nyitva maradt. Hatalmas hotel, de már eleve csak valami 20 helyre kerestek, embert a többire megvolt annyira, hogy már meg se hirdették. Na a 20 helyre jelentkeztek vagy 80-an, annak fele már valamelyik korábbi évben is ott volt. Én már néztem is inkább a repülő járatokat hazafelé.
Nemtudom spec a spanyoloknál hogy van, de anno régebben (2010-es évek közepe) még a Cipruson eltöltött bejelentett munkaidő a magyar rendszer számára láthatatlan volt minden szempontból, pl ezért nem tudtam munkanélkülit igényelni, hiába meglett volna a kintivel nagyon bőven a kellő napok száma.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Ez egyedülálló huszonévesként megy is, de ha már gyereket kéne oviba vinni, borul az egész. És igen, szezonon kívül garantált, hogy nem termeli ki az alap megélhetést sem, ha egyáltalán kap munkát a sok "áttelelő" között. És akkor még nem beszéltünk olyanokról, hogy nyugdíj, stb...
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
A másik amit sok ilyen "dolgozó" nem vesz figyelembe, hogy szezonban hajtva vannak mint állat. Anno Cipruson énis megtapasztaltam, csak bírtam mert még nagyon fiatal voltam. Volt, hogy 41 napot dolgoztam zsinórban, reggel 7-től este 10-ig. A tengert csak kora reggel az ablakomból, meg néha napközben munkaközben láttam.
Nagyon sokan nem számolják bele, hogy ha szezonba mennek nem lesz nagyon idejük sütkérezni. Szezonon kívül meg vagy épp csak a lakbért termelik ki, vagy még azt sem. -
t72killer
titán
Erre amúgy akkor jöttem rá, amikor beleolvastam pár spanyolországi magyar FBcsoportba.Ott egyik oldalról be-beestek "állás"hirdetések, amire már ki se merték írni a fizetést (kicsit megpiszkálva a parazsat kiderült, hogy spanyol minimálbér, ami kb az angol 2/3ada), másik oldalról az albérletet kínálók - itt rögtön hibádzott a matek, azaz egy tenerifei hotel vagy éttermi dolgozó heti első 30 munkaórája arra megy el, hogy kifizesse a szállását. A harmadik oldal meg, magyar csoport lévén, az ezekről fogalmasincs bociszemű, aki makogós angol only tudással mindenáron oda akar költözni, "dolgozni".
-
válasz
t72killer
üzenetére
Es gyonyoruen leirtad, miert a kormany hibaja az egesz. Mert eladtak az orszagot azok a mocskok is, azert. Kurva konnyu lenne ezt am ugy csinalni, hogy a helyi lakossag gazdagodjon belole, csak akkor nem csurranna-cseppenne nekik mellekes a hotelmilliardosok zsebebol. Nem a turistakra kell haragudni, azok csak ontik oda a penzt. Arra kell haragudni, aki ezeket a termeszeti adottsagokat hagyja kulfoldi nagytoke altal kihasznalni meg a penzt kiszivattyuzni. Mert ugy tenyleg csak art az orszagnak es szopatja a lakossagot.
-
t72killer
titán
őszintén mostanában nem jártunk a horvátoknál, valami 8éve lehetett az utolsó utunk arrafelé, így eléggé megkoptak az emlékek.
Amúgy szerintem olyan nemigen létezik, hogy a turizmus üzemeltet egy országot. A turizmus az esetek 99%ában egy nettó NEGATÍV balanszú, káros valami, messze nem egy svájci óragyártás vagy szaudi olajipar kategória. Mocsoksz.r fizetésekkel állandó rohangálással szivatott tömegeket güriztet heti 50 órában, akiknek az állásához képest egy Liverpool-i utcaseprő vagy Birmingham-késdobálóalsói aldi árufeltöltő pozíciója már csúcskarriernek számít. Offshore cégeken keresztül 10-20emeletes sz.rokat húznak fel egymás után a tengerpartra, adózás alól kibújnak és eltalicskázzák az összes profitot, majd siránkoznak a kormánynak, hogy extra adófizetői pénzekből ugyan építsenek már plusz infrastruktúrát az odafuvarozott szemtelő-romboló tömegek s.gge alá. Már a sarki trafik se az őslakosság biznisze, ahol Tenerifén első éjszakára megszálltunk a sarki boltban kEurópai volt a tulaj-eladó (vmi szláv népség), a dolgozók, airBNB-tulajok, stb szinte mind import ember - akiknek ugye kéne valahonnan kórház, iskola, parkolóházak (ezeket bezzeg a 20emeleteseket felhúzó cégek "elfelejtik" odabiggyeszteni), HELY.SzVSz a helyi lakosság számára a turizmus MINDENT BELESZÁMOLVA semennyivel nem hoz többet, mint a klasszikus banántermelés, amit mindíg is nyomtak. Csak ugye az elit nem számol bele mindent: a népség tűrje csak a forgalmi dugókat, kórházi várólistákat, a természet meg a mindent is lebetonozást, szemetelést (==externáliák)
-
válasz
t72killer
üzenetére
Amit itt leirtal, az alapjan ezek a horvatokhoz kepest kedves, rendes emberek. Legalabbis az en tapatsztalataim szerint.
Amugy igen, Spanyoloknak nagyon tele van a faszuk a turistakkal. Na nem baj, majd meglatjuk, mi lesz veluk nelkulunk, mert egy darabig mi biztos nem megyunk arra. Egesz rohadt orszaguk csak a turizmus miatt (ugy ahogy) mukodokepes. Ertem, hogy tele van a tokuk, ertem, hogy utaljak az emelkedett arakat meg a total elszallt ingatlanpiacot, de ezt pont a turistakon kitolteni, amikor a kormanyaik tehetnek rola... No comment. Agyasok azok is. Majd mikor a turistak eltunnek, de a zsenialis kormanyaik maradnak, meglatjuk, mit mondanak.
-
t72killer
titán
"attol meg nem kell indiai szinten scammerkedni meg mindenkit atbaszni meg mindenkivel bunko lenni"
Kanáris tapasztalataink: már bő 10évvel ezelőtt IS: a tömegturistás helyeken (Tenerife dél) a turistákra specializálódott kajáldák jellemzően műsz.rt adtak, tény, nem túl drágán. Viszont "hátrébb", ahol az inglés-alemánt már nem értik lehetett igazán jól kajálni aprópénzből. Mostanára a "hátország" is egy gyalázat lett, egy felnőtt 2 gyerekkel PIZZA vagy tonhalkrokett(!) szitű gyorskaját nem úszik meg 50 EUR alatt sehol se. Ez nem csak infla, sima lehúzás már, mert tudják, hogy 4 arra járóból 3 turista. Másik meg, hogy 5percre elmegyek a cuccomtól a strandon és már el is lopták a telefonomat a nadrágommal együtt(!!). Turist go home felirattal is elég sokkal találkoztunk - én nem tudom, de azért ez kimeríti az über bunkóság fogalmát, felnőttként lehet átnézek felette, sőt egyet is értek vele - de fiatal gyerekekkel, akik nemrég tanultak meg olvasni elég érdekes olyasmit betűzgetni, hogy te barom húzzáap.csába, miközben apa-anya hónapokig spórolt gürizett a nyaralásért... nincs már vendégváró mosoly, kb olyan elfásult emberek jönnek-mennek, mintha a 80as években térnél be egy közértbe. Hiperdino üzletben konkrétan rámORDÍTOTT az egyik eladó, hogy húzzak a kezemre kesztyűt, ha venni akarok a hagymából... A süteményes pultnál meg a kisebbik gyerekkel simán 5-6percet várattak, közben pultból ki, pultba be legalább 3 eladó rohangált - és minimum az egyikük kiszolgálhatott volna, ugyanis aki végül méltóztatott a picilányom által kinézett tortaszeletet ideadni, közöttük volt.
Persze, továbbra is tartom, hogy az emberek különbözőek, de a bunkóság%, bűncselekmény-rizikó már hozza a magyar szintet. -
válasz
t72killer
üzenetére
Kanari szigetekrol zero tapasztalatom van sajnos.
Az en tapasztalataim jo->rossz iranyban kb igy jonnek (mind emberi jofejseg/bunkosag, mind ugy altalanos kozerzet szempontjabol, minden orszag, ahol voltam/lattam/eltem/akarmi es eszembe jut):Olasz, Svajc, Nemet (kisvaros, amit meg nem lepett el a "cultural enrichment", konkretan Nordlingen), UK (pre-covid es mass migration UK), Gorog, Spanyol, Belga, Szloven, UK (most
), Francia, Horvat, Nemet (nagyvaros, konkretan Munchen), Monaco, Ausztria, Magyarorszag, Kina (Shanghai, Ningbo: szmog, tomeg).Azt hiszem, egyelore ennyi orszagban voltam, a jovoben ezt mindenkeppen ki akarom boviteni meg... Jo sok orszaggal.

ui: Az, hogy ott vannak a turistak meg stb, ertem, de attol meg nem kell indiai szinten scammerkedni meg mindenkit atbaszni meg mindenkivel bunko lenni. Sok hely van, ahol sok a turista, megis tud kedves, de legalabb normalis lenni a helyi nep. Plane, hogy en amugy arra nem vagyok erzekeny, hogy nem nyaljak ki a seggem (sot, azt nem szeretem), de azert mindennek van hatara. ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz
KROK640
üzenetére
Szloveniaval minimalis a tapasztalatom. Konkretan annyi, hogy a Budapest->Napoly autos turan Szlovenian keresztul mentunk, de az is este volt, alig lattunk valamit. De amit lattunk, az gyonyoru volt. Rajta is van a bakancslistan, hogy minimum ezt az atutazos mokat meg kell egyszer ismetelni, csak nappal. Az ossz tapatsztalatom annyi, hogy ketszer tankoltunk ott, ebbol egyszer dumaltunk egy helyi arccal amig pihentunk ~15-20 percet, de mind a ket benzinkutas, meg a helyi arc is nagyon jofej volt, bar a ket kutassal a kommunikacio vigyorgos, globalis-mutogatos nyelven tortent.

-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Uh, hát akkor megértem, hogy kiesik a dolog.
kiváncsiságból megnéztem pár település utcaképét (pl Kotor, Muracsány) és nem nagyon láttam cintányérokat az utcán, viszont tök sok "bevakolatlan, de már X éve élnek benne" házat láttam. Mondjuk az utcákon alig lehetet embert látni. -
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Ez igaz, de az tényleg húzós, eléggé "Olaszliszkás" hely. Egyszer elkövettük azt a hibát, hogy valahol Horvát-Baranyában megálltunk egy autópálya-parkolóban, háát örültem, hogy ki tudtam hozni a kocsit a c.typ banda közül, azután szigorúan parkolómentes helyeken húzódtunk le pisilni.
#3159: ki kell ábrándítsalak, már Kanári is "bunkó" lett, mivel agyonnyomták szegényeket a turisták és odaáramló nyuggerek. Persze ez egyéni, hogy ki van a másik oldalon ill mennyire vagy érzékeny az ilyesmire. Gyakorlatilag a horvátoknál is tömegturizmus van, a saját országukban nem tudnak mozdulni kb július-augusztusban, mert mindenhol IS ott izzad-tülekedik a náluk másfél-kétszer jobban kereső osztrák és német.
-
KROK640
nagyúr
Hát én meg nem tudom.
Három kontinens tizensok országában voltam, de a MOval határos Horvátországban még nem
(Egyébként Szerbia a másik ami hiányzik a listáról, de oda már kétszer is majdnem eljutottam
)
Szlovénia viszont gyönyörű, és ott is van tengerpart, meg hegyek, abban látnék fantáziát, az emberek is normálisak voltak. -
válasz
KROK640
üzenetére
Lehet csak nekem nagyon negativak az elmenyeim, de Horvatorszagban kb akkor kene ingatlan, ha ingyen adnak, de akkor is csak eladnam szvsz. Akarhanyszor voltam, mindig az jott le, hogy olyan szinten bunkok, hogy arra szo nincs. Mindenhol mashol kinyaljak a turistak segget, horvatban meg az utolso elelmiszerboltban is ugy kell figyelni, mint a sas, hogy ne huzza le a kocsog ketszer a kolat. Ettermekrol nem is beszelve. Venne ott hazat a halal. Plane, hogy ujabban gyakorlatilag eszak olasz arban vannak a hazak. Cserebe kapsz kavicsos tengerpartot, ha kiadasra veszed sokkal szarabb befektetesi kilatasokat, es atom bunko kornyezetet.
Azt adom, hogy az autopalya, a hegyek, meg ugy az egesz orszag gyonyoru. Csak az embereket kene lecserelni atom paraszt veglenyekrol normalisakra, es paradicsom lehetne.De mondom, lehet, hogy csak nekem, meg kb a teljes ismerosi kornek pechje volt, es igazabol aldott, kedves, becsuletes emberek azok.

-
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Felújítósdi mese: "telekárban" - azért itt is sikerült jó nagyot lódítani, mert 13misi - szentgotthárdi járásban totálfelújítandó rom.
Erre már ránézésre is locsolni kell a 10misiket, hogy lakható legyen - olyan helyen, ahol nem akarsz lakni. A streetview szerint ez egy kis gyíkfing faluközepi telek forgalmas utcára szagolós ablakokkal. Dátumot visszapörgetve 2022 táján halhattak ki belőle a lakók, a 2023as képen már benőtte a kertet a gaz és csak előtte van némi szemét. A templom irányába elnézve bő 10 éve még volt egy kis zöld: ezt sikerült lebetonozni és parkolósítani, igényes egy település...
Ezutóbbit sem értik meg sokan, akik a magyar ingatlanlufinak szurkolnak: minimálisan fejlettebb kultúrájú országokban, ami talán már a horvátokra is megáll, odafigyelnek az utcaképre és nem a csákány+fejsze az első gondolat, amikor meglátnak egy fát a település közepén, csak mert valakinek a valakije oda akar parkolni. -
hobizoli
nagyúr
masik thread-ben irta egy juzer hogy szfvari 60m2 panelkeco felujitasa mennyi az annyi
furdo, konyha, uj a minden IS benne, de nem lett marvany furdo meg semmi extra, viszont ujra vezetekezve, allmennyezet, 4 ajto (ablakok maradtak), gepesites, +trallala....12,5misi
ettol a jobb gepesitessel is csak feljebb ment volna az ar, lejjebb nem
es a bontast ok csinaltak 3 haverral SK, minden mast szakik
szoval ha meg azt is csinaltatjak, meg kicsit igenyesebb vagy gepekben stb meg ablakok is csere (lehet az itt mar korabban ki volt panelprogram miatt), akkor karcolja a 15-t
meg amikor van hogy uj epites vs hasznalt akkor ennyivel lehet szamolni, hogy egy ugyanolyan u.n. up-to-date allapota legyen, ami az uj epites is alapbol kepvisel
csak jo lenne ha ehhez ugy arazodnanak be ezek, hogy ezzel egyutt nem kerul annyiba vagy tobbe is, hanem a felujitassal az uj epitesu 80-85%-anal megall a buli, kulonben miert erne meg a vevonek a regivel keccsolni, mikozben pl a lepcsohaz is a regi, az ujban meg az is uj....?
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Így van. Annyi, hogy HA normális, nem dél-Dalmát árakon mérnék a romokat, akkor ez enyhe előny lenne pl egy még most is megfizethető Békés megyéhez képest. 70évesen 5 órát remélhetőleg gond nélkül le fogok vezetni - 10et már nemigen.
#3151: így van, SEMMIBŐL se véletlenül ugranak ki manapság az eladók, ha valami meg is érné, azt már vitte volna haver/családtag.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Ami 4 órára van autóval (dugó szezonon kívül is) arról én hajlamos vagyok azt gondolni, hogy k*rva messze van. Pest ide 2 óra kocsival, mégis úgyérzem, hogy rohadt messze van.
Egy napra meg totál felejtős, többet kocsikázol mint amennyit a túlárazott turistás tengerparton tudsz tölteni. Ezt Pest is tudja (igaz dupla távval), és ott azért nem mondhatjuk, hogy nincs semmi. -
t72killer
titán
-
t72killer
titán
Tanya a fődút végén: 37 millió

"A DISZNÓÓLBÓL (22m2) vendégház terve van folyamatban" <

Magyarország ma komolyan úgy működik, hogy a falu szélén kiállok 20 deka erjedt pálpusztaival, ráírom, hogy 120 millió
? -
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
kiomlott a allampapir penz, egybol minden elado ugy gondolta, hogy az a vevojelolt aki abban kamatoztatta a penzet, hogy majd esetleg konnyebb legyen kecot vennie, az csak azert csinalta ezt, hogy siman csak jofejsegbol nekiadja azt a kamatot ajiba'
mikozben elotte is megvehette volna ugyanazt a kecot a regi aron
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
[link] Gombos Edinas uj video
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Azért mondjuk alapdíjak, meg van pl 10 fok a lakásban, ha üres, akkor áramot, vizet kb nem is fogyasztasz, az már nagy spórolás. És internet sem kell.
Egyébként nem tudom mi benne a business, de valami tutira, mert egyrészt rengeteg az üres új lakás, másrészt az itteni hirdetésekből kiderül, hogy sokan nem is akarnak bele találni bérlőt, mert irreálisan magas áron hirdetik a lakásaikat. És nem, még akkor sem viszi lejjebb mikor már tavaly októbertől költözhető, de februárban még hirdeti, mert a kutya se vette ki.jah, mútkor írtam (február elején #3066 post), hogy kikerült a bazi nagy félkész családi házra, az eladó tábla. Azóta már "társasház" de még mindig eladó. Csak falak vannak és a tető.
Pár utcával arrébb egy ugyanilyen félkész házikót 20 évig nézegettek az ott lakók, mire le lett bontva, pedig egyszer "félidőben" egy emeletet már visszabontottak róla. Gyanítom, hogy most ez lesz jó darabig része az utcaképnek. -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
tarsashazban vagy lakoparkban a kozos koltseg, biztositas, a kozmu alapdijak siman tobbet tesznek ki, mint a tenyleges fogyasztas, akkoris ha ott lax eletvitelszeruen
havi 50k helyett fizetsz 40k-t ezekre...az meg mindig nem nulla
kabelTV + internetet tudod visszamondani, ha nincs futo eves szerzodesed ra, mert akkor meg azt se -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Egy töküres lakásnak nincs ám olyan nagy rezsije. Egyébként ahogy jelenleg Debrecenben emelkednek az árak sima liba, hogy még kiadatlanul is megéri őrizni.
Akárhányszor bejelentenek (csak bejelentik!) egy gyárat az ingatlan és albérlet árak 5-10%-ot ugranak.
Debrecen, ahol egy 40 éves panelprogram előtti panelben havi 140 ezer + rezsi az albérleti díj, mindezt olyan helyen, hogy 3 perc laza sétával szós zerint a pusztában vagy, annyira a város széle.
Központi helyen rosszabb, az egyetem sgt-n például 1960-as években épült téglás, parkettás lakások, lift nélküli házban simán elkérnek havi 300 ezer + rezsit. Nem vicces mikor 40 négyzetméteren hatan éltek és még ígyis fáj a bérleti díj.Azzal már nem is jövök, hogy a várost olyan szinten ellepték az ázsiaiak, hogyha így folytatódik, akkor 5 év múlva nagyítóval kell keresnem a főutcán a magyarul tudó embereket.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
ebbe igy mi a befektetes?
rezsije viszi a penzt
azt a 100milliot amibe van ez beletolod allampaparba 3 eve, akkor ma 140milliot veszel ki belole full adomentesen
ezek utan meg lehet adozni, ha savosan is, de kell es 6 evnel elobb nem eri meg eladni
utobbi 3 ev inflacioja mennyire jelent meg az arakban?
mert volt 35-40% inflacio, de ingatlan arak qravara nem kovettek ezt le, meg a kikialtasi ar sem, nemhogy a valos eladasi ar
mindig akkor "emelkedik" csak, amikor vmi allami penz borul ki a szektorba -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Mert nyilván befektetésnek kiadásra építette.
Debrecenben most rengeteg újépítésű (5 évnél újabb) lakás lett, csak épp a fele kong az ürességtől 3-4 éves épületekben is.
Némelyik szerintem bérlőt sem keres, csak úgy van vele, hogy őrizgeti X évig, és mekkora haszonnal szál ki belőle majd. Legalábbis a bérleti díjakat megnézve (már amelyik egyáltalán meg van hirdetve) nem valós cél a bérlő találása, maximum ha fog valami pénzes madarat akkor kiadja. -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
660k sem keves, de ez akkoris egy bo 2x akkora m2-s csaladi haz, mint az a 900k-s lakas
ha meg az az oktober az a tavalyi oktober, csak nem lett frissitve kozben a szoveg, akkor meg eleve gond van az arral, ha bo fel ev alatt sem talalt gazdara, hiszen akkor mar nyilvan elotte is hirdettek
kulonben nem is latnad a hirdetest mar
2023-s haz miert kiado amugy ahelyett hogy lakna benne?
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Igazából spanyolban is lehet pizzát és spagettit is kapni
Pusztán csak ezért tuti nem vetném el. Persze ha más okból is jobb neked olasz, azzal sem lősz nagyon mellé, főleg északkal.Mint írtam, Érden meg Diósdon (Érd szerintem a legrosszabb, már drága mint Pest, de mégis agglo, ráadásul brutálisan telített környék) azt fizeted meg, hogy a mi bölcs vezérünk alattvalója lehetsz.
-
válasz
t72killer
üzenetére
Nem tudom, az elég necces szerintem. Bürokrácia ott se a legjobb, és a legtöbb 1 eurós rom az vagy a puszta közepén van, se áram, se víz, se internet, se semmi alapon, vagy valami történelmi, védett besorolású valami, amit igazi szopás élhetőre varázsolni.
Biztos ki lehet fogni azok között is olyat, ami jó, de nem lennének túl nagy reményeim. -
t72killer
titán
A durva az, hogy hasonló paraméterekkel rendelkező magyar objektumért ennek a dupláját simán elkérik.
#3109: száraztűrő szőlőfajta? Kanárin konkrétan vulkáni kőtrutyiba telepített szőlőt is láttunk, igaz, öntözőrendszerrel. Annyi napfény alatt olyan édes lesz a borod, mint a méz
-
válasz
KROK640
üzenetére
Spanyoloknal is jo a kaja, Malaga es kornyeken plane, de szerintem Olaszban jobb.
Mondjuk nekem 10-bol 10-szer inkabb a pizza meg a spagetti meg a carbonara, mint a paella vagy a churro vagy a sangria.
Plusz a fagyi olaszban... Huhhhhh, na az, FAGYI.
Olaszoknal amugy ilyen 5-700k eur korul mar olyan villakat kap az ember, hogy megszolal, tengerparton, vagy ahhoz arcatlanul kozel, plane eszakon. Es ok, az sok penz, de ha belegondolunk, hogy lassan Erden vagy plane Diosdon is annyi egy normalisabb haz, akkor szerintem nincs kerdes, hol erdemes inkabb venni.
-
KROK640
nagyúr
Akkor majd bő 8-10 év múlva ugrok le

Kaja? Sok hónapos Spanyol tartózkodás és két másik látogatás fényében mondhatom, hogy nem rossz Spanyolban sem a kaja. Ja és van Sangria.
Igaz az olaszoknál se rossz, legalábbis a (ha jól számolom) hét olasz látogatásom alatt jó tapasztalataim voltak. -
válasz
KROK640
üzenetére
Sajnos esélytelen. Ha nem lenne gyerek, eskü rárepülnék a dologra, minimum egy alapos megnézés erejéig, de így sajnos nem opció a semmi közepére költözés.

Na majd bő 8-10 év múlva...(Mondjuk ha már ilyesmin gondolkodunk, én lehet inkább olaszban lőnék valami hasonlóra, földrajzilag nekem az jobb helyen van, nameg a kaja is sokkal jobb
) -
KROK640
nagyúr
válasz
Simivok
üzenetére
Debrecenben pont ugyanez történik

Meg kell fizetni, hogy a mi bölcs vezérünk alatt élhetünk.
Tavaly decemberben néztem, hogy Bregenzben vagy Lochauban is annyiba kerülnek a lakások mint Debrecenben. Igaz az utóbbi kicsit szebb és jobban lehet keresni, na meg a pár km-re lévő Svájci vagy Német határ is jó, de semmi ahhoz képest, ha valaki OV alattvalójaként élhet, potom 6-7 akkugyár szomszédságában.A CSOK is csak arra volt jó, hogy megturbózza az árakat, hogy a saját ingatlan egy fiatalnak még elérhetetlenebb legyen, és bizonyos arra amúgyis hajlamos szegmensek mostmár gazdasági alapon is szaporodásra legyenek motiválva.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Azigen! 1980-as években években lépült, azóta kétszer lett felújítva, de bevakolni még nem sikerült.
"- Szeged 43km tavolságra vannak (autópályán 35km)
- Kecskemét 43km távolságra található
A földesút mindössze 350m, buszmegálló közvetlen a kövesút szélén."Tehát az isten háta mögött van, és amúgy sincs semmi.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ugy ertem, hogy a haz fenntartasi koltsege erosen konvergal a nullahoz.
Irtam is, hogy a fizubol gyakorlatilag csak a kajara kell kolteni (feltelezve, hogy a haz mar ki van fizetve), meg amilyen luxust eppen akar maganak az ember. -
válasz
t72killer
üzenetére
Az az "olympic" sized pool eleg vicces. Kep alapjan lehet vagy 3m hosszu az egesz. Az egy nagy furdokad, nem egy kis medence.

De amugy ezt kiveve baromira tetszik. Nem tudom, spanyoloknal hogy van az ingatlan-ado, de egy ilyenbe, ha nem lenne gyerek, gondolkodas nelkul, kb azonnal bekoltoznek.
Ok, kell minimum ket fasza auto a haz melle, meg valami laza wfh melo, de bakker...
Megcsinalod a medencet normalis mereture, onnantol a haz (birtok...) konkretan eltartja onmagat, tehat barmi penz, amit keresel, abbol megveszed a kis kajadat es kesz.Huuuuu de el tudnek elni egy ilyenben. Hatalmas haz, (50-100k eur-val kesobb) normalis medence, rohadt nagy telek, raadasul egy angol contractor meloval annyi penzem lenne par ev mulva, hogy nem tudnam, mit csesszek vele.

Malaga kocsival 2 ora, az is a semmi kategoria, barmikor le lehet ugrani ha tengerezni akar az ember. Plusz ott van eleg nagy repter is, szoval haverokat is le lehet csalni (ha csalni kene egyaltalan, de van egy olyan erzesem, hogy kulonosebb gyozkodes nelkul is jonnenek), aztan lehet okorkodni. Szomszed nincs, szoval halknak se kell lenni...Erre most raizgultam, na. Na majd ha a gyerek mar kirepult...

-
t72killer
titán
-
hobizoli
nagyúr
allampapirbol kiugro penz miatt
de ami kamatot kaptak arra annyival dragult is egy csomo ingatlan, szoval kb ugyanott van vele az ember, mint elotte -
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Érden megállapodtam egy patika 54m2-es tégla lakásra, csak festeni kell, és be is tudok majd költözni. Van kocsibeálló is. 928 ezer/m2 itt kivételesnek számít már.
De a panelekkel mi történik?
Érden a központban van lakótelep. Felkerult 2 55m2-es panel egy 67 a másik 69 millió. Ez egy 1.2millios m2 ár. Mi a fasz? Tudom hogy most mindenki ingatlanba fektet be de én ezt az árazást irreálisnak tartom. Tavaly októberben ilyen panel 42 millio volt, december 52 most meg 69? Cserébe még arra is sajnálja a pénzt hogy képet töltsön fel... ja és itt vannak 44m2-esek is olyan szar elrendezessel hogy a konyhán nincs ablak: 45 millió. De még rá kell locsolnod 5 milliót új konyhára, nyilván még alu vezetékek vannak, biztonsági ajtó, klíma, redőny, festés stb. És lesz egy 50 milliós paneled amiben még hálófülkét se tudsz rendesen kialakítani mert a konyhához kéne étkező hogy ne a nappaliban legyen. Így a nappaliban ágyból tévézhetsz mert külön kanapé már nem férne be.... azzal hogy a média gerjeszti a pánikot hogy átvándorolnak a pénzek az ingatlanokba ezt az irreális árazást idézi elő így családok esnek el ingatlanoktól, mert a befekteto kp-ra megveszi de ezeket a paneleket már befekteto se fogja ennyiért megvenni. De ki tudja. Vicc.
-
t72killer
titán
24.6 -> 20 -> 19 -> 18. És még mindíg kb 3x-os árnál járunk, ha nem fölötte...
-
hobizoli
nagyúr
[link]

"Az előszobában van a konyha 300 millióért"
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Reálisan ja... A mezőgazdaság totál rottyon van, a földárakat kizárólag a spekuláció viszi az egekbe a hasznot elviszi az aszály.
Más: "okupák" Magyarországon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest